FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Ma kakvo snizavanje, nemojte djaba.
Nema nista od toga.
Bit ce na proljece polusezonska i to je to.
Neko lijepo rece, tko ima obraza opet o tome.
Nema nista od toga.
Bit ce na proljece polusezonska i to je to.
Neko lijepo rece, tko ima obraza opet o tome.
tuzlanska Sloboda
21. mart 2015g
U okviru 18. Kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, Sloboda je danas na stadionu Tušanj pred oko 4.000 gledalaca savladala ekipu Olimpica rezultatom 2:1. Već u 9. Minuti utakmice hladan tuš za navijače Slobode kada je neopreznost domaće odbrane iskoristio gostujući igrač Stefan Pereira i sa oko 20 metara sigurnim udarcem matirao nemoćnog Pirića. U 14. minuti još jedna prilika za goste iz Sarajeva kojiovaj put nisu iskoristili novu grešku odbrane domaćih. U prvih 15. minuta utakmice fudbaleri Slobode napravili su niz grešaka na sredini terena. Priliku za izjednačenje imao je kapiten Almir Bekić u 20. minuti utakmice. Priliku za izjednačenje Sloboda je čekala do 40. Minute kada na sjajnu asistenciju Bekića gol gostiju postiže Muhamed Mujić. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 1:1. U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode zaigrali su dosta angažovanije. U 53. Minuti utakmice Sulejmana Krpića zamjenio je Mersudin Ahmetović. U 82. minuti rezervista Mehidić (koji je prethodno zamjenio Mujića) promašuje izglednu priliku za vodstvo Slobode. U 88. minuti nakon prekršaja nad Mehidićem penal za Slobodu iskoristio je Zajko Zeba te Crveno-crne doveo u vodstvo od 2:1. U sudijskoj nadoknadi crveni karton (drugi žuti) dobio je gostujući igrač Handžić Kenan. Rezultat se do kraja nije mijenjao Sloboda je zabilježila važnu pobjedu rezultatom 2:1. Zbog reprezentativnih okupljanja slijedi pauza od 14 dana, nakon koje fudbalere Slobode očekuje teško gostovanje u Širokom Brijegu. (**** / Foto: T. Dahić)
| Preuzeto sa: http://****/vazna-pobjeda-slobo ... m-21-foto/
[youtube][/youtube]
16. august 2014. u 18:53
U okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH, fudbaleri Olimpica su na svom terenu savladali ekipu tuzlanske Slobode rezultatom 1:0.
Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Vukovi su zaprijetili preko Subašića, ali njegov udarac završava preko gola Tuzlaka. Igrala se 29. minuta kada su domaći poveli. Amer Gojak je izveo slobodan udarac, lopta preletila sve fudbalere i završila u mreži golmana Fejzića.
Sloboda je tek počela igrati nakon primljenog gola. Preuzeli su inicijativu, a u 34. minuti Bajraktarević je zaprijetio Oštrakoviću što je bio prvi udarac u okvir gola domaćih.
Drugo poluvrijeme je otvorila prilika Kuduzovića koji je odlično šutirao, ali je lopta na putu prema mreži domaćih pogodila defanzivca Olimpica. Pet minuta poslije Regoje u posljednji trenutak otklanja opasnost ispred Mujića. U 57. minuti nakon kontra napada Smajić je izblokiran, a Safet Šivšić se loše snalazi ispred golmana Fejzića.
Pred sami kraj susreta, Efendić je dobio direktan crveni karton zbog grubog starta nad Čomorom. Do kraja su gosti pokušali da dođu do izjednačenja, ali nisu uspjeli.
Olimpic i Sloboda nakon tri kola imaju po šest osvojenih bodova. U narednom kolu Olimpic gostuje u Gradačcu kod Zvijezde, dok će Sloboda na svom Tušnju dočekati Široki Brijeg.
Na ostalim odigranim utakmicama trećeg kola Drina je u Bijeljini savladala Mladost sa 2:0, Čelik je remizirao sa Zvijezdom 1:1, a u neizvjesnoj utakmici Travnik je poražen od Borca sa 2:1. Od 19 sati Zrinjski igra protiv Radnika, a na Koševu u derbiju kola Sarajevo dočekuje Velež.

U okviru 18. Kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, Sloboda je danas na stadionu Tušanj pred oko 4.000 gledalaca savladala ekipu Olimpica rezultatom 2:1. Već u 9. Minuti utakmice hladan tuš za navijače Slobode kada je neopreznost domaće odbrane iskoristio gostujući igrač Stefan Pereira i sa oko 20 metara sigurnim udarcem matirao nemoćnog Pirića. U 14. minuti još jedna prilika za goste iz Sarajeva kojiovaj put nisu iskoristili novu grešku odbrane domaćih. U prvih 15. minuta utakmice fudbaleri Slobode napravili su niz grešaka na sredini terena. Priliku za izjednačenje imao je kapiten Almir Bekić u 20. minuti utakmice. Priliku za izjednačenje Sloboda je čekala do 40. Minute kada na sjajnu asistenciju Bekića gol gostiju postiže Muhamed Mujić. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 1:1. U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode zaigrali su dosta angažovanije. U 53. Minuti utakmice Sulejmana Krpića zamjenio je Mersudin Ahmetović. U 82. minuti rezervista Mehidić (koji je prethodno zamjenio Mujića) promašuje izglednu priliku za vodstvo Slobode. U 88. minuti nakon prekršaja nad Mehidićem penal za Slobodu iskoristio je Zajko Zeba te Crveno-crne doveo u vodstvo od 2:1. U sudijskoj nadoknadi crveni karton (drugi žuti) dobio je gostujući igrač Handžić Kenan. Rezultat se do kraja nije mijenjao Sloboda je zabilježila važnu pobjedu rezultatom 2:1. Zbog reprezentativnih okupljanja slijedi pauza od 14 dana, nakon koje fudbalere Slobode očekuje teško gostovanje u Širokom Brijegu. (**** / Foto: T. Dahić)
| Preuzeto sa: http://****/vazna-pobjeda-slobo ... m-21-foto/
[youtube][/youtube]
16. august 2014. u 18:53
U okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH, fudbaleri Olimpica su na svom terenu savladali ekipu tuzlanske Slobode rezultatom 1:0.
Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Vukovi su zaprijetili preko Subašića, ali njegov udarac završava preko gola Tuzlaka. Igrala se 29. minuta kada su domaći poveli. Amer Gojak je izveo slobodan udarac, lopta preletila sve fudbalere i završila u mreži golmana Fejzića.
Sloboda je tek počela igrati nakon primljenog gola. Preuzeli su inicijativu, a u 34. minuti Bajraktarević je zaprijetio Oštrakoviću što je bio prvi udarac u okvir gola domaćih.
Drugo poluvrijeme je otvorila prilika Kuduzovića koji je odlično šutirao, ali je lopta na putu prema mreži domaćih pogodila defanzivca Olimpica. Pet minuta poslije Regoje u posljednji trenutak otklanja opasnost ispred Mujića. U 57. minuti nakon kontra napada Smajić je izblokiran, a Safet Šivšić se loše snalazi ispred golmana Fejzića.
Pred sami kraj susreta, Efendić je dobio direktan crveni karton zbog grubog starta nad Čomorom. Do kraja su gosti pokušali da dođu do izjednačenja, ali nisu uspjeli.
Olimpic i Sloboda nakon tri kola imaju po šest osvojenih bodova. U narednom kolu Olimpic gostuje u Gradačcu kod Zvijezde, dok će Sloboda na svom Tušnju dočekati Široki Brijeg.
Na ostalim odigranim utakmicama trećeg kola Drina je u Bijeljini savladala Mladost sa 2:0, Čelik je remizirao sa Zvijezdom 1:1, a u neizvjesnoj utakmici Travnik je poražen od Borca sa 2:1. Od 19 sati Zrinjski igra protiv Radnika, a na Koševu u derbiju kola Sarajevo dočekuje Velež.

Ja volim FK Tuzla City
http://fksloboda.ba/index.php/vijesti-c ... rveno-crne
sjajan tekst, ovo treba podjelit' gdje god se može
sjajan tekst, ovo treba podjelit' gdje god se može
Kako ti ne dosadi vise postavljat clanke od prije godinu,dvije itd..bezze zatrpavas temu,ne znam sta ima tu zanimljivo,a vidio sam na drugoj temi postavljas sta se desava u zelji ccc 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
ako snize cijene ja prvi necu vise ici na utakmice
fino ljudima govorim da od bajramskih para kupe sezonsku (Bajram bio par dana prije pocetka sezone) ali ne popilo se i usmrkalo 300 KM. pa kasnije govore: "ma spustit ce Azmir cijenu nakon par kola kad vidi da nema navijaca" e hoce ali qarinu
sad nek prate preko interneta rezultate voljenog kluba
kad se jos malo zakuha onda ce polusezonske planuti ko s pjesmom 
Sloboda Tuzla
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma kakvo spustanje cijene...ovako je puno bolje i ugodnije gledati tekmu...ne bi dobili 500-1000 vise ljudi maksimalno, a recimo Zebi bi je.ali sve bogove svijeta proslu tekmu za penal itd itd...jedino ja bih im predlozio da urade nesto po pitanju karti za zene i djecu (mada ova manja djeca ne placaju cini mi se)...mozda 3-4 KM karta za zene i djecu osnovce i to je to
ovo ostalo nek cekaju zimu i polusezonsku, ko im je kriv, na vrijeme im se govorilo
nama fali jos jedino 200-300 fukara i to je sve
ovo ostalo nek cekaju zimu i polusezonsku, ko im je kriv, na vrijeme im se govorilo
nama fali jos jedino 200-300 fukara i to je sve
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
solinas je napisao/la:pisao sam ja o sukobu njega i musemica,ali kazem ti u postu gore,to nisam cuo,da se izrazim,iz prve ruke,nego mahalsku...kada god pokusam iz blizeg izvora,kazu povreda,oporavlja se..sloboda72 je napisao/la:To je nastupilo kad je ispao iz 18 igrača.Dakle prešao na tribine.Eh sad znaš kako ti je , bolje zvuči" povreda" , nego nisam ni među rezervama.solinas je napisao/la:Nisam bogami lose mislio.
Na zvanicnoj uvjek kazu povreda..
mogu samo naslutiti sta je onda bilo izmedju njih dvojice,pa musemic drzi na tribinama momka skojim smo potpisali,4-godisnji profesionalni ugovor..
Da završimo oko ovog...I ja sam se pitao, raspitivao, i saznao sam neke stvari..Bilo je nekih prepirki između Husrefa i Muhameda al prevaziđeno je to...Momak je vukao i neke povrede, oporavio se koliko-toliko, ali je malo pao psihički, ni velika konkurencija u vidu Ahmetovića mu ne ide u prilog, tako sam čuo...Nadam se da će se oporavit i fizički i mentalno jer sam uvjeren da taj momak ima još toga da ponudi.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Kenan Pirić trenira sa Mešinim Zmajevima

Selektor našeg A tima Mehmed Baždarević nagradio je golmana Slobode i U21 reprezentacije BiH Kenana Pirića.
Naime, golman Slobode i Mlade reprezentacije zajedno sa kolegom Karačićem trenirat će dva dana sa Mešinim Zmajevima.
Ono što je vrijedno pomena, Pirić je jedan od najperspektivnijih mladih golmana u našoj zemlji, dok je za njegovu formu i uspon najviše zaslužan trener specijalista u Slobodi Mirsad Dedić koji je također kao golman Sarajeva branio među stativama našeg državnog tima.
Pirić je ovog ljeta bio blizu odlaska sa Tušnja, no njegov menadžerski tim nije našao zajednički jezik sa čelnim ljudima belgijskog Briža.

Selektor našeg A tima Mehmed Baždarević nagradio je golmana Slobode i U21 reprezentacije BiH Kenana Pirića.
Naime, golman Slobode i Mlade reprezentacije zajedno sa kolegom Karačićem trenirat će dva dana sa Mešinim Zmajevima.
Ono što je vrijedno pomena, Pirić je jedan od najperspektivnijih mladih golmana u našoj zemlji, dok je za njegovu formu i uspon najviše zaslužan trener specijalista u Slobodi Mirsad Dedić koji je također kao golman Sarajeva branio među stativama našeg državnog tima.
Pirić je ovog ljeta bio blizu odlaska sa Tušnja, no njegov menadžerski tim nije našao zajednički jezik sa čelnim ljudima belgijskog Briža.
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Dobro se sjetio ovaj bikonja od selektora pozvati Piriju, momak zaslužuje da uvjek bude na spisku A reprezentacije, zajebi više U21!
Očekujem uskoro i Ahmetovića na spisku, trenutno je sa formom daleko ispred Zeca, Djurića i Bajića!
Jedva čekam subotu, mislim da je vrijeme da nekoga poderemo, to će po svemu sudeći biti Olimpic, iako su mnogi oprezni, ja sam uvjeren u ubjedljivu pobjedu, trenutno smo daleko u boljoj formi i samo je pitanje koliko će komada ponijeti kući, živi bili pa vidjeli, na nekom se svi oni promašaji u prethodnim utakmicama moraju iskaliti!
Sloboda - Olimpic 4:0 (Ahmet x3 i Veseli)
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Očekujem uskoro i Ahmetovića na spisku, trenutno je sa formom daleko ispred Zeca, Djurića i Bajića!
Jedva čekam subotu, mislim da je vrijeme da nekoga poderemo, to će po svemu sudeći biti Olimpic, iako su mnogi oprezni, ja sam uvjeren u ubjedljivu pobjedu, trenutno smo daleko u boljoj formi i samo je pitanje koliko će komada ponijeti kući, živi bili pa vidjeli, na nekom se svi oni promašaji u prethodnim utakmicama moraju iskaliti!
Sloboda - Olimpic 4:0 (Ahmet x3 i Veseli)
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Protiv Olimpica Skahica ubacit umjesto Efendica ...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
čekam da Veseli i Govedarica zabiju, čisto da prokinu, možda budu još bolji poslije toga
inače, kad bi Govedarica mogao zaigrat', vjerovatno u 13. kolu protiv Travnika
inače, kad bi Govedarica mogao zaigrat', vjerovatno u 13. kolu protiv Travnika
- FranckRibery
- Kontakt:
Glupo mi je bilo jednom, vjerovatno neko od momaka bolje zna zasto je to tako, da dobijes karte na nagradnoj igri a ne mozes je nigdje podici prije tekme, a kad dodjes na stadion ne mozes uci. I kontas al me zajebase. Malo mi je to glupo uopste na oficijelnu stranicu stavljati tu nagradnu gru a kasnije ispast pakas radi nekoliko karata. Bolje onda da se ni ne stavlja i kraj price. Ne znam nakon tog sta je bilo i kako je bilo oko tih nagradnih ulaznica. 
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
off topic
Ako znate jel neko izgubio cistokrvnog haskija ( plave oci ), citav dan lezi na Slatini kod ulaza u trzni ( novi ).
Ako znate jel neko izgubio cistokrvnog haskija ( plave oci ), citav dan lezi na Slatini kod ulaza u trzni ( novi ).
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
To tada nije bilo do nas, nego do momka koji vodi navijacku skupinu i koji je bio odgovoran za te karte i nagradnu igru.FranckRibery je napisao/la:Glupo mi je bilo jednom, vjerovatno neko od momaka bolje zna zasto je to tako, da dobijes karte na nagradnoj igri a ne mozes je nigdje podici prije tekme, a kad dodjes na stadion ne mozes uci. I kontas al me zajebase. Malo mi je to glupo uopste na oficijelnu stranicu stavljati tu nagradnu gru a kasnije ispast pakas radi nekoliko karata. Bolje onda da se ni ne stavlja i kraj price. Ne znam nakon tog sta je bilo i kako je bilo oko tih nagradnih ulaznica.
Jel i dalje slobodan ulaz za zene ?
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sto brate,da se obuces u zenskoDoeTz je napisao/la:Jel i dalje slobodan ulaz za zene ?
Zlatan Nalić sin tuzlanski
Cuo da dolaze vukovi na TusanjNAJGORA_BAGRA je napisao/la:off topic
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Na sjednici Komiteta za sudije i suđenje održanoj u Sarajevu, izvršena je analiza suđenja na utakmicama IX i X kola BH Telecom Premijer lige BiH, kao i na utakmicama 1/16 finala Kup-a BiH, te su donesene sljedeće odluke:
1. Utakmica 9. kola BHTPL: FK Slavija -NK Čelik – zbog propusta u suđenju (nedosuđeni kazneni udarac za NK Čelik i pogrešno dosuđeni kazneni udarac za FK Slavija), sudija Tomislav Čuić i posmatrač suđenja Dragan Anđelić se kažnjavaju nedelediranjem do kraja jesenjeg dijela prvenstva (8 kola).
2. Utakmica 1/16 finala Kup-a BiH: FK Željezničar-FK Krupa – zbog propusta u suđenju (pogrešno dosuđeni kazneni udarac za FK Željezničar), sudija Darko Obradović i posmatrač suđenja Izet Čejvanović se kažnjavaju nedelegiranjem do kraja jesenjeg dijela prvenstva (8 kola), dok se drugi asistent suđenja Asmir Budimlić kažnjava nedelegiranjem za jedan ciklus.
BALL DON'T LIE
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
GORAŽDE-SLOBODA TUZLA
FK „Sloboda“- - novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (kršenje čl. 17 Propozicija takmičenja BH T PL BiH-nema prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa utakmice);
FK „Sloboda“- - novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (kršenje čl. 17 Propozicija takmičenja BH T PL BiH-nema prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa utakmice);
Uspjeli su da nadju da nam uzmu para ko vele navijaci ne prave pa de ovakoNYKnicks Fan je napisao/la:GORAŽDE-SLOBODA TUZLA
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.