Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

mirzatele
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la mirzatele » 29 sep 2015, 22:23

Jbg, nisu se neke stvari poklopile i znamo svi sta ce se desiti kada Tibo opet bude spreman :(

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 29 sep 2015, 22:41

Ma mozemo mi pricati sta hocemo dosta je on nas puta u repci ukopao...
On meni ima zakasnjele reflekse...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 29 sep 2015, 22:45

Ocekivano, cijeli svijet prica od odbrani Celzija i katastrofalnim reakcijama Ivanovica i Ramiresa. Samo ovi nasi nasli dezurnog krivca. :D
Tite mi, da je ondje Kahn ili Buffon, niko ne bi nista rekao. Al posto je ovaj nas, **** mu mater. :clap:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 29 sep 2015, 22:54

De bolan šta vam je.Gol od Ramireza ko kuća.Kako bolan na prvoj stativi a ostalih 6 metara gola prazno.To treba igrač da pokriva,pogotova ova pozicija iz koje je primio gol,pa to Ramirez nije smio uopšte da dozvoli da protivnik dođe do lopte ,a pogotovo da mu šuta glavom i to iz onakve situacije.Tu nema golman šta da traži,99% bi bio gol bez obzira ko branio.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 sep 2015, 22:58

Begovic je zaista dobar golman u svijetu fudbala, u Premiershipu medju najboljima, ali treba biti realan pa reci da je podaleko iza Curtoisa ili De Gee...fali mu nesto, da li brzi refleks ili sta vec, ne znam ni ja...
Jednostavno, on ako je toliko dobar golman mora da pravi tu razliku na terenu, ne uvijek, ali cesto...da recimo Chelsea na krilima njegovih 5,6 izvrsnih odbrana i pored lose igre osvoji 3 boda...to od Begovica nisam odavno vidio...od Tibe to vrlo cesto vidjam...Tibo u jednoj tekmi napravi odbrana koliko Asmir u 5 utakmica...Tibo i De Gea me cesto impresioniraju svojim fantasticnim odbranama (pod ovim mislim na situacije kada maltene vidis loptu u golu i onda je nekim cudom golman odbrani...)...Asmir vrlo rijetko - zadnji put kada je odbranio onaj sut Agueru, a prije toga ona davna odbrana Baleu protiv Walesa u posljednjim sekundama utakmice...
Za sada u Chelseau ima dobrih odbrana, ali to su odbrane koje bi napravili i drugi golmani iz PL...treba nesto vise da ponudi, a to su "cudesne odbrane"

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 sep 2015, 23:09

Sa ovakvom odbranom kakvu Chelsea trenutno ima i Courtois bi se naprimao golova, a i on je primao svakakvih. Onaj po lijevoj strani sto igra za Porto Brahimi ili kako se vec zove pravio je budale sve u odbrani i radio u Chelseavom sesnestercu sta je htio. Porto je bio daleko bolji i tu se svaka diskusija zavrsava, mogao je na golu biti i Walter Zenga.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 29 sep 2015, 23:12

Kako loš tim moraš biti kada ti navijači proglašavaju drugog golmana za najboljeg igrača u dosadašnjem toku sezone, iako taj golman uglavnom primi po koji gol na svakom meču. Baš me zanima kako bi se Courtois proveo trenutno na golu Chelsea sa ovakvim suigračima, vjerovatno ne mnogo bolje od Asmira.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 sep 2015, 23:22

hurem je napisao/la:Begovic je zaista dobar golman u svijetu fudbala, u Premiershipu medju najboljima, ali treba biti realan pa reci da je podaleko iza Curtoisa ili De Gee...fali mu nesto, da li brzi refleks ili sta vec, ne znam ni ja...
Jednostavno, on ako je toliko dobar golman mora da pravi tu razliku na terenu, ne uvijek, ali cesto...da recimo Chelsea na krilima njegovih 5,6 izvrsnih odbrana i pored lose igre osvoji 3 boda...to od Begovica nisam odavno vidio...od Tibe to vrlo cesto vidjam...Tibo u jednoj tekmi napravi odbrana koliko Asmir u 5 utakmica...Tibo i De Gea me cesto impresioniraju svojim fantasticnim odbranama (pod ovim mislim na situacije kada maltene vidis loptu u golu i onda je nekim cudom golman odbrani...)...Asmir vrlo rijetko - zadnji put kada je odbranio onaj sut Agueru, a prije toga ona davna odbrana Baleu protiv Walesa u posljednjim sekundama utakmice...
Za sada u Chelseau ima dobrih odbrana, ali to su odbrane koje bi napravili i drugi golmani iz PL...treba nesto vise da ponudi, a to su "cudesne odbrane"
Nije tacno!Begovic je svojim odbrnama je donosio bodove yebenom Stoke-u .Trenuto je odbrana plavih iz Londona katatstrofalna.Pises gluposti

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 29 sep 2015, 23:30

Sad sam pogledao golove i zaista se Asmiru nema sta prigovoriti. Kod prvog gola je imao sjajnu odbranu, ali lopta pravo na nogu protivnickom igracu koji sutira i Asmir je opet zamalo odbranio. Drugi gol greska igraca koji je trebao pokrivati prvu stativu, Ramires cini mi se. Odbrana im djeluje amaterski i to vec duze vrijeme.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 sep 2015, 23:37

Momak, ne pisem ja gluposti, vec si ti nerealan.
Stoke (ako si uopce gledao utakmice) je uvijek bio najdefanzivnija ekipa u Premiershipu s poprilicno kvalitetnim stoperima...nije Asmir tako cesto bivao na streljani kao sto se to ovdje pokusava prikazati...tek svaku petu utakmicu smo mogli gledati njegove isjecke s nekoliko kvalitetnih odbrana...
Chelsea - losa odbrana trenutno? - e pa upravo tu Begovic treba da dodje do izrazaja...
Realno je da je Tibo bolji od Asmira i to je to...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 29 sep 2015, 23:40

Hajde malo da pogledamo statistiku:

Courtois je branio sljedeće mečeve:
Chelsea - Swansea (2:2) primio gol
WBA - Chelsea (2:3) primio 2 gola
Chelsea - C.Palace (1:2) primio 2 gola
...Odigrao 3 utakmice i primio 5 golova...što je u prosjeku 1.66 golova po utakmici
Iz 3 utakmice ima omjer 1-1-1

Begović je branio sljedeće mečeve:
Chelsea - Swansea (2:2) primio 1 gol iz penala
Man.City - Chelsea (3:0) primio 3 gola
Everton - Chelsea (3:1) primio 3 gola
Chelsea - Arsenal (2:0) bez gola
New Castle - Chelsea (2:2) primio 2 gola
Wallsal - Chelsea (1:4) primio 1 gol
Chelsea - Maccabi (4:0) bez gola
Porto - Chelsea (2:1) primio 2 gola
...Odigrao 8 utakmica i primio 12 golova...što je u prosjeku 1,50 golova po utakmici
Iz 8 utakmica ima omjer 3-2-3

Statistika govori da je Chelsea primio u 11 utakmica 17 golova (Begovic 70% a Courtois 30%) i da Chelsea prima skoro 2 gola po utakmici govori o odbrani a ne o golmanima!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 sep 2015, 23:46

Ma kad imas losu odbranu nemogu ti pomoci ni dva golmana.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 sep 2015, 23:48

Pored onakvog Ivanovića džaba ti i Begović i Neuer i Buffon na golu. :lol:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 sep 2015, 23:52

hz1987 je napisao/la:Statistika govori da je Chelsea primio u 11 utakmica 17 golova (Begovic 70% a Courtois 30%) i da Chelsea prima skoro 2 gola po utakmici govori o odbrani a ne o golmanima!

Svakako da govori više o odbrani nego o golamanima. Terry je u godinama, Bane je u godinama, Zouma ne izgleda kao dobra zamjena, bar ne još uvijek. Bane je ove sezone jako loš, realno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 30 sep 2015, 00:14

odlican je bio veceras. spasavao ih je par puta, istakao se i protiv cini mi se onog alzirca pri kraju meca. neki seratori uvijek pljuju, takve treba samo zaobilaziti i mirna bosna.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 sep 2015, 00:27

Husika je napisao/la:Ma mozemo mi pricati sta hocemo dosta je on nas puta u repci ukopao...
On meni ima zakasnjele reflekse...
I opet daleko nas najbolji golman.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 sep 2015, 00:29

Ma nema se Begovicu sta zamjerit....od 10 golova sto primi mozda da jedan moze odbranit a nije ga skino. Pa fraer je onom partijom protiv Citya pokazo kolko vrijedi. Spasio ih je opste blamaze

Nije mozda klasa Tibe ili De Gee ali odma ispod jes sigurno...jbg njih dvojica su TOP sto ima trenutno. Isto ko da kazes da je Aguero los igrac jer je ronaldo bolji od njega
=\_1921_/=

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 sep 2015, 00:33

Luminary je napisao/la: Tite mi, da je ondje Kahn ili Buffon, niko ne bi nista rekao. Al posto je ovaj nas, **** mu mater. :clap:
:thumbup:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 30 sep 2015, 01:09

Sta,jel to opet Begovic kriv za golove? :lol: :lol:

Kako vas vise nije sramota,pojedinci su sve rekli kad su ga okrivili za onaj gol protiv Walsala kad je odbranio slobodnjak krajnjim naporom i naravno,kao i obicno nigdje ni jednog igraca njegove odbrane da izbaci loptu,Sta je on trebao,ciljati da poslije njegove odbrane lopta ode njegovom igracu ili je mozda trebao uhvatit uzivo da se uopste ne odbije?.

Vi,pojedinci,stvarno nemate ni mjere ni obraza.

Prvi gol,covjek im se usetao u kazneni,Asmir mu izvadio nemoguce,odbrana spava,drugi udarac i nema pomoci.
Drugi gol,onom kretenu se covjek uvlaci ispred i glavom salje loptu uz prvu stativu,to se ne brani.Sta je trebao Asmir,stajati na prvoj stativi?Koji golman je ikad stajao na prvoj stativi i ostavio ostatak gola praznim?

Sramota je to sto radite :oops: :oops:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 sep 2015, 01:14

Kako su neki likovi cudni...niko ne kaze da je Begovic los golman niti da je kriv za vecerasnje golove, vec da mu fali ta nekakva "kvaka", a ne znam ni ja koja...neko ce reci brzi refleks, neko nesigurnost kod suteva sa distance, i sl...a mozda je zapravo ta "kvaka" upravo igranje na ovakvom nivou i u ovako jakoj momcadi, pa mu treba vremena i utakmica na tom nivou da se dokaze i da postane onakvim kakvim ga ovdje neki, za sada nerealno, prikazuju.
Hajd da je Tibo nesigurna jedinica, pa inekako...on je siguran kec na golu, a to pokazuje koliko je trenutno bolji golman od Asmira iako je mladji..da nije bilo povrede Begovic nikada ne bi izborio "jedinicu", ovako ima srece da se pokaze i nametne, a cak i u ovakvoj situaciji je nerealno ocekivati da skine Tibu s gola...sjecam se nevjerovatnih partija Curtoisa iz Atletica kao i u Chelseau...ono sto zelim jeste da to vidim i od Begovica...da na par tekmi napravi po 5,6 odlicnih odbrana i da bude zasluzan za trijumf svog tima, igrac utakmice, da se o njemu prica...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.