FK Sarajevo - Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Koševo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo: Stadion
Što se opštine/kantona tiče stvar je jednostavna, uzmi ili ostavi. Sarajevo mora imati uslovan stadion, ako se ne nađe dogovor sa državom ide se u izgradnju svog stadiona. Ako Sarajevo ode sa AFH, mogu ga i zatvoriti - jer se ne isplati održavati ga za jednu prijateljsku reprezentacije godišnje i par utakmica Željezničara u Evropi (ako isti u međuvremenu ne obnovi svoj stadion). Mislim da je svima u interesu da se nađe neki dogovor. Vlasništvo neka ostane državno, sa koncesijom na 100 godina.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vidim neki spominju kao da je lokacija Koseva losa,pa ljudi dragi to je centar Sarajeva..nije suma? Da se malo osvjezi i doda nesto oko stadiona pa bio bi ogroman broj ljudi koji bi koristio to,samo treba imati ideju
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 30 sep 2015, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- muhamedhulk
- Kontakt:
@Babayaro
Ukratko, to je to.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ukratko, to je to.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Smije li se ko pomarisat'
- JavierBosnia
- Kontakt:
Aj malo realno govorite. Izgradnja novog stadiona je prica za malu djecu. Tu su potrebni milioni, i milioni kakve Sarajevo nema niti će imati. A da grade neki seljacki stadion sa 5-10.000 kapacitetom se ne isplati.
Drugo ko ce rekonstruisat Koševo, kad na njemu moze igrat ko hoce, dodje **** Olimpik tek tako i eto sad je i njihov stadion. Još da se Famos premjesti pa da kompletiramo. Ukoliko bi se rekonstruisalo kosevo to bi islo zajednickim putem : Savez, drzava i FK Sarajevo. Jedino tako se mogu prikupit sredstva, ali opet da se radi polahko npr da se ruši i radi jedna po jedna tribina, postepeno.
Drugo ko ce rekonstruisat Koševo, kad na njemu moze igrat ko hoce, dodje **** Olimpik tek tako i eto sad je i njihov stadion. Još da se Famos premjesti pa da kompletiramo. Ukoliko bi se rekonstruisalo kosevo to bi islo zajednickim putem : Savez, drzava i FK Sarajevo. Jedino tako se mogu prikupit sredstva, ali opet da se radi polahko npr da se ruši i radi jedna po jedna tribina, postepeno.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Zadugo se kod nas nece napraviti stadion. To je prosto nerealno. U ovoj drzavi nema se para za bolnice, skole i slicne objekte, a neko ocekuje da ce drzava ulagati u nesto sto je unaprijed osudjeno na propast. Nije fazon samo napraviti stadion i eto ga. Da nam neko pokloni stadion, mi nemamo para odrzavati ga. A sto se pominju radnje,trzni cetri i slicno, nema ni od toga nista. Robot komerc, Alta, Interex, imaju bolje lokacije, pa propadaju. Neko misli da bi trzni centar na Kosevu i na Grbavici bio atraktivna lokacija?
To jeste aktraktivna stambena lokacija, ali ne i za shoping centar, hotel. Nemojte mjesati ta dva pojma.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
To jeste aktraktivna stambena lokacija, ali ne i za shoping centar, hotel. Nemojte mjesati ta dva pojma.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
- bordoakapitar
Para ima a bit ce i stadion! Da bi se klub nastavio dalje razvijati mi MORAMO imati stadion sa svim UEFA licencama! Postoji nekoliko opcija i jedna od njih ce krenuti u realizaciju odmah poslije druge faze akademije tj. cim se izgrade smjestajni kapaciteti na akademiji. U naredne 2 god.ce se rijesiti stanje stadiona sigurno...
- PitarBordo
- Kontakt:
Evander Vam je fino objasnio, sve, eh sad ako želite do da prihvatite je do Vas.
Samo Saraj'vo.
Ako smo mogli spasiti klub od propadanja, onda mozemo sigurno napraviti neki plan sto se tice stadiona.
Pare se mogu naci, samo je problem sto su kod nas( u drzavi, na funkcijama) svi lopovi. Sto zele svako svoj dio kolaca, i zbog toga ce biti tesko napraviti stadion il renovirati postojeci.
Pare se mogu naci, samo je problem sto su kod nas( u drzavi, na funkcijama) svi lopovi. Sto zele svako svoj dio kolaca, i zbog toga ce biti tesko napraviti stadion il renovirati postojeci.
Mnogi su ovde govorili da Tan nepostoji, da Tan pere pare , da Tan nije budala da ulaze u nogomet u bih, da Je svu lovu Dino pokro itd.
Ja sam 100% siguran ako Tan odluci da napravi novi stadion ili da rekonstruise AFH on ce to uradit i samo ga bog moze u tom sprijecit. 70 duluma zemlje covjek uze pod svoje vlasnistvo za 6 mjeseci i sve moguce papire za gradnju kampa. Covjek koji ima Milajardu € njega nemoze ucjenjivat ni bakir ni radoncic ni zvizdic.
Tan vec sad ima plan u svojoj fioci kako ce vratit dosad ulozeno. Ista stvar za stadion on ce uc utaj projekt kad njemu bude cejf i vjerujte 20-30m € je za tana nista da ulozi u objekat kao sto je stadion. Plus sto on ima partnere koji ce izgradit stadion da on nemora da ulozi feninga samo da im renta prostor, da ime stadiona bude npr TURKIS AIRLINE, SAMSUNG, LG. Strunfovi ovde pricaju o Tanu koda je on covjek koji je milioner (200-300 miliona bogat) a ne MILIJARDER.(HILJADU MILIONA EURA)
Ja sam 100% siguran ako Tan odluci da napravi novi stadion ili da rekonstruise AFH on ce to uradit i samo ga bog moze u tom sprijecit. 70 duluma zemlje covjek uze pod svoje vlasnistvo za 6 mjeseci i sve moguce papire za gradnju kampa. Covjek koji ima Milajardu € njega nemoze ucjenjivat ni bakir ni radoncic ni zvizdic.
Tan vec sad ima plan u svojoj fioci kako ce vratit dosad ulozeno. Ista stvar za stadion on ce uc utaj projekt kad njemu bude cejf i vjerujte 20-30m € je za tana nista da ulozi u objekat kao sto je stadion. Plus sto on ima partnere koji ce izgradit stadion da on nemora da ulozi feninga samo da im renta prostor, da ime stadiona bude npr TURKIS AIRLINE, SAMSUNG, LG. Strunfovi ovde pricaju o Tanu koda je on covjek koji je milioner (200-300 miliona bogat) a ne MILIJARDER.(HILJADU MILIONA EURA)
- ElCartel11
- Kontakt:
Stadion ce biti to su potvrdili u intervjujima i Dino i Kusta. Normalno ovo je nova vrsta ljudi u nasem klubu, nisu kao oni prosli koji su najavljivali uvjek med i mlijeko a od toga nista. Ova uprava radi oprezno i pametno, nisu rekli direktno bice stadion za max 3-4 godine gotov, imacemo najljepsi stadion na Balkanu itd. Samo su nagovijestili, da se radi na tome 
Po mojem misljenju, to ce se ici u rekonstrukciju Koseva, ali samo tad kad budemo pri kraju sa izgradnjom kampa. Bice u kampu cini mi se natkrivena tribina od 5.000 mjesta (ako grijesim neka me neko ispravi) i kad za nju dobijemo licencu da mozemo igrati tu utakmice BHTPL, pocinje rekonstrukcija Koseva.
Po mojem misljenju, to ce se ici u rekonstrukciju Koseva, ali samo tad kad budemo pri kraju sa izgradnjom kampa. Bice u kampu cini mi se natkrivena tribina od 5.000 mjesta (ako grijesim neka me neko ispravi) i kad za nju dobijemo licencu da mozemo igrati tu utakmice BHTPL, pocinje rekonstrukcija Koseva.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Upravo 
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Ništa se ti ne brini za nas:Virtu4l je napisao/la:Da, ali šta ćemo sa vlasništvom tih objekata. Čiji će biti? Kako to regulisati sa Opštinom, koja više neće biti 1/1 vlasnik stadiona, sigurno će tražiti mnogo zauzvrat.
Koliko para možeš dobiti za njih, za rentu ili prodaju samog prostora. Sigurno ne mnogo.
Komplikovano je to moj hilmo i veoma je teško naći investitora za tako rizičan projekat.

+
Bilo je ponuda da se FK Sarajevo izmješta na druge lokalitete. I sada postoje ponude. Ipak, kažem stadion Koševo je naš dom i pokrenuli smo inicijativu za njegovu rekonstrukciju u okviru regulacionog plana Općine Centar", pričao je Kusturica novinaru Anadoliju, nadalje kazavši:
"Pozamašan je to finansijski i investicijski projekt. Osim renoviranja stadiona u planu je i izgradnju hotela visoke kategorije, shoping malla, etažnih garaža. Projekt je to koji niko ne može sam uraditi. Potrebna je interakcija interesa i kapitala domaćeg ili iz inostranstva. Država mora dati podršku projektu koji nije nemoguće ostvariti. Postoji raspoloženje i interes Vlade Kantona Sarajevo predvođene premijerom Konakovićem, Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića. Prilikom zadnjeg dolaska Vincenta Tana u Sarajevo primio nas je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Razgovarali smo o mnogim stvarima, te i o stadionu Koševo, o potrebi da se otvori priča. Usaglasili smo se da je treba osvojiti. FK Sarajevo će nastojati u tom kontekstu biti lokomotiva procesa, oko kojeg se mora okupiti mnogo ljudi. Mora se okupiti ozbiljnih investitora".
http://www.****/sport/nogome ... adiona-bih
= poruka tebi i ostalim dušmanima:

A razlog više da vjerujem u sve ovo gore ste i vi dušmani koji pljujete sada po ovome isto kao što ste pljuvali i po Bordo Prijateljima, Adži, Akademiji itd. a SVE SE TO OSTVARI, PA HOĆETE LI IKADA NAUČITI DA SMO MI DRUGA DIMENZIJA ZA VAS NEOKUPANE?!
- PitarBordo
- Kontakt:
Sve je to OK što si napisao, ali siguran sam da i ti na nekom nivou si svjestan da je stadion daaaaaaaaaaaaaaleko od današnjeg dana.
Samo Saraj'vo.
Svakim danom je sve bliži i bliži.
Ja sam siguran da će naši ljudi nakon početka implementacije druge faze izgradnje kampa malo agresivnije krenuti i u "problem" stadiona
Ja sam siguran da će naši ljudi nakon početka implementacije druge faze izgradnje kampa malo agresivnije krenuti i u "problem" stadiona
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Daleko jeste, slažem se, ali sve što smo pokrenuli to smo i dočekali tako da...a ovaj baca šuplju kao "nema šanse"...PitarBordo je napisao/la:Sve je to OK što si napisao, ali siguran sam da i ti na nekom nivou si svjestan da je stadion daaaaaaaaaaaaaaleko od današnjeg dana.
Postoji idejni projekat na kojem nisam primjetio natkrivenu tribinu kapaciteta 5k. Malo detaljnije ako neko zna ?
EDIT : Malo sam se šturo izrazio. Mislio sam na kamp i navode @elcartela
EDIT : Malo sam se šturo izrazio. Mislio sam na kamp i navode @elcartela
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kad vec mastamo

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U JU Centar za sport i rekreaciju Sarajevo održan je novi sastanak sa mađarskim investitorima zainteresiranim za ulaganje u rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase koji djeluje u okviru CSR-a, piše novinska agencija Patria.
-Mađari su ponudili nekoliko prijedloga za novi izgled stadiona na Koševu. Razmatra se i model finansiranja ovog projekta, gdje se čak razmišlja da CSR bude investitor uz povoljan kredit mađarske državne banke, sa minimalnim kamatama i grejs periodom u otplati, kaže rukovodilac Marketinga CSR-a Haris Fazlagić.
Za rekonstrukciju stadiona potrebno je uraditi izmjene regulacionog plana, gdje bi bila ukinuta postojeća atletska staza. Razgovori će se nastaviti, a Općina Centar kao osnivač JU CSR aktivnije će se uključiti u razgovore.
Ovaj veliki projekat moguće je realizirati u roku od tri godine.
Na sastanku sa delegacijom iz Mađarske bili su direktorica JU CSR Jasmina Polić i njeni saradnici.
-Mađari su ponudili nekoliko prijedloga za novi izgled stadiona na Koševu. Razmatra se i model finansiranja ovog projekta, gdje se čak razmišlja da CSR bude investitor uz povoljan kredit mađarske državne banke, sa minimalnim kamatama i grejs periodom u otplati, kaže rukovodilac Marketinga CSR-a Haris Fazlagić.
Za rekonstrukciju stadiona potrebno je uraditi izmjene regulacionog plana, gdje bi bila ukinuta postojeća atletska staza. Razgovori će se nastaviti, a Općina Centar kao osnivač JU CSR aktivnije će se uključiti u razgovore.
Ovaj veliki projekat moguće je realizirati u roku od tri godine.
Na sastanku sa delegacijom iz Mađarske bili su direktorica JU CSR Jasmina Polić i njeni saradnici.
- PitarBordo
- Kontakt:
Nešto ne vidim da smo mi uključeni u tu priču... Kakvi smo baksuzi mađari će renovirati stadion i onda će nas samo više koštati korištenje nego sad.
Samo Saraj'vo.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.