Srđan Grahovac
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Srđan Grahovac
Samo cu reci izbjegava igru maximalno...Pametnome dovoljno...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Sretno Srdjane..
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
Decko mi djeluje vrlo inteligentno i tako i igra (moje misljenje), prava je radilica na terenu, smiren s loptom u nogama mada je istina da se brzo rjesava iste, nije poput Besica koji zna povuci ili je "meljati", ali vjerovatno razlog tome je cinjenica da je tek poceo igrati za Rapid i da zeli da igra samo na sigurno, bez meljanja lopte i sl.kako ne bi napravio neki kiks i tako izgubio mjesto u prvih 11...pogotovo uzevsi u obzir poziciju na terenu koju igra.
Recimo u U21 je itekako znao drzati loptu u nogama, graditi se, organizovati napad i sl...pretpostavljam da mu treba vremena da stekne kakav takav renome u klubu pa da moze sebi dozvoliti luksuz o kojem Husika prica...
Ono sto mu fali, pored trke i borbe, jeste vise prekrsaja, klizecih i sl...manjka mu toga s obzirom na poziciju koju igra.
Nadam se da ce ipak Spahic zauzeti poziciju DM-a s obzirom na njegovo iskustvo i igranje objema nogama, moze Zukanovic...mozda je to povelik zalogaj za Srdjana u ovako teskoj utakmici a imajuci u vidu i da je prvi put na okupljanju...u svakom slucaju bih prije i njega volio gledati nego Hadzica.
Ono sto je najvaznije i sto mu ide u prilog: za razliku od mnogobrojnih nasih omladinaca u posljednjih par godina Grahovac je jedan od rijetkih koji se nametnuo u pristojnom klubu (prvi u ligi, + igra EL) i izborio svoje mjesto u prvih 11, a vrijeme radi za njega - nije to mala stvar.
Recimo u U21 je itekako znao drzati loptu u nogama, graditi se, organizovati napad i sl...pretpostavljam da mu treba vremena da stekne kakav takav renome u klubu pa da moze sebi dozvoliti luksuz o kojem Husika prica...
Ono sto mu fali, pored trke i borbe, jeste vise prekrsaja, klizecih i sl...manjka mu toga s obzirom na poziciju koju igra.
Nadam se da ce ipak Spahic zauzeti poziciju DM-a s obzirom na njegovo iskustvo i igranje objema nogama, moze Zukanovic...mozda je to povelik zalogaj za Srdjana u ovako teskoj utakmici a imajuci u vidu i da je prvi put na okupljanju...u svakom slucaju bih prije i njega volio gledati nego Hadzica.
Ono sto je najvaznije i sto mu ide u prilog: za razliku od mnogobrojnih nasih omladinaca u posljednjih par godina Grahovac je jedan od rijetkih koji se nametnuo u pristojnom klubu (prvi u ligi, + igra EL) i izborio svoje mjesto u prvih 11, a vrijeme radi za njega - nije to mala stvar.
Bravo Graha majstore. On i Besic ce ciniti tandem na sredini za narednih 6,7 godina.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Srdjan bi kako stvari idu mogao postati blagoslov reprezentaciji BiH. Napokon ce na klupi sjedati igrac koji moze zamjeniti Besica a usput je mlad i karijera je pred njim. Njegov klub dobro gura u Evropi i austrijskom prvenstvu a on je makar sada vazan dio toga projekta. Moja osobna zelja je njegovo igranje u prvih 11 naredne 3 utakmice u nasoj reprezentaciji. Vidjet cemo sta ce Bazdarevic odluciti a sam poziv Srdjanu je odlican potez.
Srđan Grahovac
Datum rođenja: 19.09.1992.,
Mjesto rođenja: Banja Luka, BiH,
Visina: 1,82 m,
Pozicija: zadnji vezni,
Snažnija noga: desna,
Nastupi:
BiH U17 – šest nastupa, jedan gol,
BiH U19 – pet nastupa,
BiH U21 – 23 nastupa, tri gola
Pravi patriota od malih nogu kao. Graha majstore!
Datum rođenja: 19.09.1992.,
Mjesto rođenja: Banja Luka, BiH,
Visina: 1,82 m,
Pozicija: zadnji vezni,
Snažnija noga: desna,
Nastupi:
BiH U17 – šest nastupa, jedan gol,
BiH U19 – pet nastupa,
BiH U21 – 23 nastupa, tri gola
Pravi patriota od malih nogu kao. Graha majstore!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Ovaj momak je zasluzio minutazu u naradne 2 utakmice! Ovo je tehnicki podkovan Elvir Rahimic...
Samoubistvo bi bilo staviti ovog malog u ovim presudnim utakmicama,isto kao i pjevaca Anela.
Nadam se da Meša nece opet negativno iznenaditi,u zadnje vrijeme ga je krenulo sa tim.
Ovaj mali se krio od lopte i u mladoj reprezentaciji a bio je lafo kao neki lider,tehnicki je strava limitiran a ako cemo pravo ni defanzivno nije bog zna sta.Ja mu zelim svu srecu da se razvije bar u solidnog igraca,to nije nemoguce tim vise sto za sada ima i srece,uletio je u šemu u solidnom klubu a to je cesto znalo biti presudno da i limitirani igraci postanu solidni.
Zukanovic,Spahic,Kolasinac,Salihovic su puno sigurnije opcije na mjestu DM.Salihovic naravno ako u ofanzivni dio veznog reda dodamo pristojnog igraca kojeg zbog nepozivanja Vrančića nemamo.
Moj definitivni izbor bi bio Zukanovic,bez ikakve dileme.
Nadam se da Meša nece opet negativno iznenaditi,u zadnje vrijeme ga je krenulo sa tim.
Ovaj mali se krio od lopte i u mladoj reprezentaciji a bio je lafo kao neki lider,tehnicki je strava limitiran a ako cemo pravo ni defanzivno nije bog zna sta.Ja mu zelim svu srecu da se razvije bar u solidnog igraca,to nije nemoguce tim vise sto za sada ima i srece,uletio je u šemu u solidnom klubu a to je cesto znalo biti presudno da i limitirani igraci postanu solidni.
Zukanovic,Spahic,Kolasinac,Salihovic su puno sigurnije opcije na mjestu DM.Salihovic naravno ako u ofanzivni dio veznog reda dodamo pristojnog igraca kojeg zbog nepozivanja Vrančića nemamo.
To je to sto se tice GrahovcaFidelis je napisao/la:Samoubistvo bi bilo staviti ovog malog u ovim presudnim utakmicama,isto kao i pjevaca Anela.

Sve rečeno, daj bože ikad igrača od njega
Mada je vec sad bolji od pjevaca , ali nedovoljno za našu reprezentaciju.
Krije se od lopte...naprosto obožavam ovu rečenicu. 

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- JackTheStripper
- Kontakt:
Srdan Grahovac je za Anela Hadzica Makelele i Gattuso u jednom. 

Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
ne slomi ga, al zube polomi.
Fan sam Ajax-a i kad je protiv moj klub igrao bio je odlican, nakon toga sam isto ga gledao protiv Shakhtar Donetska i protiv njih je takodje bio odlican. Isto sam cuo da je dobro igrao protiv Villarreala iako nisam tu utakmicu pogledao. Sve ove ekipe su bolje od Velsa. Samoubistvo je staviti centarbek ili jos gore Anel Hadzic na mjesta Besica.Fidelis je napisao/la:Samoubistvo bi bilo staviti ovog malog u ovim presudnim utakmicama,isto kao i pjevaca Anela.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.
- JohnCleese
- Kontakt:
Eh ovu sto su osuli negativne kritike samo da kazem da nam bas takav igrac treba u reprezentaciji u ovom trenutku. Imamo mi brdo potkovanih tehnicara, a i ovako je bolje jer ce se valjda Pjanic sad malo vidjet kad igra sa igracem koji se "krije od lopte" ( il ce se sad svi nasi veznjaci kriti od lopte
), kad se vec nije vidio dok je igrao "dominantni Miske" koji je bio "alfa veznjak" pa Pjana bio u njegovoj sjeni kako se vec dugo vremena u nazad pricalo

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nije vrijeme druze da se bas sad vidi to sto ti kazes,za neku unutrasnju satisfakciju pojedincima.JohnCleese je napisao/la:Eh ovu sto su osuli negativne kritike samo da kazem da nam bas takav igrac treba u reprezentaciji u ovom trenutku. Imamo mi brdo potkovanih tehnicara, a i ovako je bolje jer ce se valjda Pjanic sad malo vidjet kad igra sa igracem koji se "krije od lopte" ( il ce se sad svi nasi veznjaci kriti od lopte), kad se vec nije vidio dok je igrao "dominantni Miske" koji je bio "alfa veznjak" pa Pjana bio u njegovoj sjeni kako se vec dugo vremena u nazad pricalo
Razlozi protiv su vise nego jasni:
1.Kljucne utakmice
2.Debitant,nikad se nije ni sreo sa saigracima
3.Treba nam dominacija na sredini terena,treba nam tecna igra po zemlji,bez toga ce ici tesko.
Igrac koji radije bjezi od lopte,debitant nam ne moze u tome pomoci.Da igramo protiv Njemacke shvatio bih,brani se i suti ali igramo protiv y.benog Welsa,njima ne preostaje nista drugo nego da se brane a u takvoj utakmici igrac njhegovog profila nam stvarno nije potreban.
Tocno tako. Gledajuci nastupe u LP i EL ove godine sam i zakljucio da on moze zamjeniti Besica i da bi trebao biti pozvan. Ovo o CB na poziciji DM i nije mi neka ideja ali vidim da se bas rasirila po forumu. Ako bi birao nekog od CB jer je to izbor i nemamo nikog drugog da igra tu poziciju izabrao bi za razliku od vecine Cocalica. Ipak bi najradije u ovim uvjetima na toj poziciji vidio Grahovca.Zuko je napisao/la:Fan sam Ajax-a i kad je protiv moj klub igrao bio je odlican, nakon toga sam isto ga gledao protiv Shakhtar Donetska i protiv njih je takodje bio odlican. Isto sam cuo da je dobro igrao protiv Villarreala iako nisam tu utakmicu pogledao. Sve ove ekipe su bolje od Velsa. Samoubistvo je staviti centarbek ili jos gore Anel Hadzic na mjesta Besica.Fidelis je napisao/la:Samoubistvo bi bilo staviti ovog malog u ovim presudnim utakmicama,isto kao i pjevaca Anela.
- JohnCleese
- Kontakt:
Samo vas mogu razumjeti po toj stavci da je debitant. Ne mogu ja shvatit one koji bi gurali Kolasinca ili Zukanovica, pa cak se i Spahic u zadnje vrijeme spominje, na za njih sve neprirodnu poziciju a jos su i poprilicno spori za neko reagovanje defanzivno( jer dojucerasnjeg stopera vidjet na pola terena a protivnik ide u brzu kontru ?) a tek za neku brzu transformaciju prema naprijed a lopta se u tom trenutku nalazi u njihovim nogama?! Po nekom mom shvatanju Grahovac ili cak Hadzic( diskutabilan reprezentativni kvalitet) kojima bi ovo bila prirodna pozicija bi trebali u ovakvim tekmama biti na terenu prije igraca kojem je to neprirodna pozicija.
Mesa ce na kraju odlucit ko ce to biti, a vrijeme utakmnice ce pokazat kako ce to izgledat, pa ce se poslije mnoge uvijerit ili razuvjerit u vezi ove dileme
Mesa ce na kraju odlucit ko ce to biti, a vrijeme utakmnice ce pokazat kako ce to izgledat, pa ce se poslije mnoge uvijerit ili razuvjerit u vezi ove dileme
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Zuka dobar dio karijere upravo igrao defanzivnog veznjaka !!!JohnCleese je napisao/la:Samo vas mogu razumjeti po toj stavci da je debitant. Ne mogu ja shvatit one koji bi gurali Kolasinca ili Zukanovica, pa cak se i Spahic u zadnje vrijeme spominje, na za njih sve neprirodnu poziciju a jos su i poprilicno spori za neko reagovanje defanzivno( jer dojucerasnjeg stopera vidjet na pola terena a protivnik ide u brzu kontru ?) a tek za neku brzu transformaciju prema naprijed a lopta se u tom trenutku nalazi u njihovim nogama?! Po nekom mom shvatanju Grahovac ili cak Hadzic( diskutabilan reprezentativni kvalitet) kojima bi ovo bila prirodna pozicija bi trebali u ovakvim tekmama biti na terenu prije igraca kojem je to neprirodna pozicija.
Zuka jedino pametno rijesenje za tu poziciju...
Grahovac, ma daj te ba ljudi...Budite ozbiljni...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
Ne bih ja rekao da ih imamo dosta koji su dobri tehničari . Pjanić , Medunjanin , Džeko , Spahić , mali Bešić i Stilic ..bagrcavi je napisao/la:Zna li presjeći napad, uklizati, napraviti pametan faul? To mene interesuje, ovih koji znaju sa loptom imamo fin broj.Husika je napisao/la:Vjeruj kome hoces ali ako ces baratati cinjenicama, poslusaj mene...
"We need to suffer. And we need to fight."
Upravo nam jedan ovakav treba umjesto Medunjanina i Stilica.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Gabon
- Kontakt:
JackTheStripper je napisao/la:Srdan Grahovac je za Anela Hadzica Makelele i Gattuso u jednom.

Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.