BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Klopp
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 04 okt 2015, 19:33

Ne znam, cim sam vidio sastav nije mi se svidjelo, previse se zajebavao s odbranom. Morace odgovoriti zasto Pisceka stavlja na lijevog beka, ja se ne mogu sjetiti da li je i minute odigrao na toj poziciji u karijeri. Drugo pitanje zasto ostavlja na klupi Gintera koji je jedan od boljih ove szone i koji puca od samopouzdanja. Trece, Klopp nikad nije ostavljao same bekove na Robbena I Riberya, uvijek su ih duplirali, Tuchel ovdje ostavlja Sokratisa samog na Costi. Protiv ovakvih igraca ne smijes se braniti 1 na 1, moras uvijek imati jednog da pomogne. Costa se u prvom izivljavao na Sokratisu i sve cekam i cekam da frajer skonta da ga duplira al jok, uvijek sam Sokratis.

Neuspio experminet Tuchela, jbg mlad je on jos, ima da uci, nek je probao, bolje u ovakvoj utakmici nego kad se bude lomila sezona. Bayern je s neke druge planete, njih ne treba ni gledati, treba igrati svoju igru i teziti ka toj drugoj poziciji. Pauza dolazi u dobrom trenutku da se malo ekipa sabere i pocne novi niz pobjeda :)
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 04 okt 2015, 19:34

jedini prolaznu ocjenu mogu dobiti sokratis pored kojeg se costa nije vidio, bez gola i asistencije danas i auba koji zabija osmu utakmicu u nizu na startu sezone. Nije ništa što nismo očekivali, pobjedio je jači bolji i kvalitetniji protivnik a što se suđenja tiče glupo je nešto pričati jer crveni alabi ne bi dao ni jedan sudac bez obzira jel to bayern ili neko drugi, penal je bio a bio je i još jedan prije toga kada je lewa nagažen. Ono što brine nije poraz 1-5 već pristup ekipe i preveć rotacija tuchela koji se igra mađioničara. Nakon gola skinuli su gaće i rekli karajte nas dalje, nemoć i bezidejnost već 4-5 utakmica i opet gol u prvoj minuti ovaj puta drugog poluvremena. Miki opet onaj od lani ne može zabiti ništa, ali ni ostali nisu bili ništa bolji. Iako je Bayern zasluženo dobio ovaj rezultat nije dobar za njemački nogomet koji je sve dosadniji i dosadniji, a mi možemo biti sretni što su nam se ostali rezultati poklopili i imamo realne šanse biti platz 2 iako je rano još donositi neki sud o tome, a igra se mora popraviti, poletili su previsoko dobrim ulaskom u sezonu i one koji su poletili ovo još više boli, mene ne jer sam i očekivao da će se dogoditi samo se bojim da ovo nije kraj i da ćemo se ove patnje nagledati do kraja prvog dijela sezone...čestitke bayernu i fanovima bavarskog kluba!

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 04 okt 2015, 19:35

Samo me zanima sta vise boli,petarda ili ono zakucavanje Lewandowskog :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 okt 2015, 19:37

Desperado09 je napisao/la:Bauern osvojio titulu. Zvuči sramotno za jednu ligu da nakon osam kola znaš osvajaca, ali tako je kako je. Čestitke.
Ma to je bilo jasno prije pocetka sezone...

Ako Dortmund bude drugi bice uspjeh!

O Bajernu nisu trebali niti trebaju razmisljati. Da bi parirali Bajernu moraju pronaci nacin da zadrze najbolje igrace i da ulazu velike novce u nove... ili da cekaju narednih 10, 20, 30 godina da im se 'iz nicega' rodi nova velika generacija. Samo da ne cekaju kao Liverpul koji jos nije docekao... i bog zna kada ce :mrgreen:

Al dobar je Tuhel trener! :thumbup:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 okt 2015, 19:48

Valencia je napisao/la:
Desperado09 je napisao/la:Bauern osvojio titulu. Zvuči sramotno za jednu ligu da nakon osam kola znaš osvajaca, ali tako je kako je. Čestitke.
Ma to je bilo jasno prije pocetka sezone...

Ako Dortmund bude drugi bice uspjeh!

O Bajernu nisu trebali niti trebaju razmisljati. Da bi parirali Bajernu moraju pronaci nacin da zadrze najbolje igrace i da ulazu velike novce u nove... ili da cekaju narednih 10, 20, 30 godina da im se 'iz nicega' rodi nova velika generacija. Samo da ne cekaju kao Liverpul koji jos nije docekao... i bog zna kada ce :mrgreen:

Al dobar je Tuhel trener! :thumbup:
Da, završi još jedan tragikomični derbi Bundeslige, a razlika između FCB i BVB veća nego prije šest-sedam godina. Tuhel po meni nema neke velike krivice, jednostavno Kagawa nema šta tražiti u timu uopšte, a ne u prvoj postavi, Gundogan nikad više onaj stari, Miki pokazao da nije igrač za velike utakmice i neće vjerovatno nikad ni biti, sa takvim kvalitetom se u BL još uvijek može ganjati prvih pet mjesta na tabeli, u španskoj ligi sa ovakvom igrom ne bi bili ni u sredini. Jedino mi je žao Reusa, jer je čovjek postao opasno loš već duže vremena.

Klare

Post Postao/la Klare » 04 okt 2015, 19:53

zgmiky je napisao/la:...
Jedini dobar i realan komentar na ovoj temi. ;)
Prvih 20 minuta je najboljih 20 minuta ove godine što je neko igrao protiv Bayerna, ali u našem timu je previše kvalitete, Costa jednom prođe i onda se ta čitava ravnoteža u protivniku naruši, to je slučaj i večeras bio.

Penal kao što kažeš kao suza čist, i generalno sudija je odradio dobar posao.
crveni za Alabu bi bio prestrog, a Auba je morao dobiti crveni za onaj namjeran djon po koljenu Vidala. ;)
Tim crvenim ne guramo nikakvu pravdo, nego što je bezobrazno od nekog igrača, stvarno jeste.

I kako su sa ovo teme pretežno loši ljudi, umjesto da pohvale bayern koji je usput rečeno po naređenju ručnu potegao već u 60 min, i spasio neviđene sramote vaš tim, vi ovako. :roll:
I još gore od Tuchela što ode bez pozdrava. :roll:

------------------------

I za kraj poeban pozdrav ovim objektivnim Kajzer Šošu, Derperadosa Semu i karattbvb. :wave:

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 04 okt 2015, 20:07

Ljudi nas razbili nema se tu šta pričati :salut:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 04 okt 2015, 20:15

Kao sto sam I pretpostavio natamburali su nas,ubili su sevdah u nama :(

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 04 okt 2015, 20:26

gerdmuller je napisao/la:Ono sto je Klopp napravio u Dortmundu ostali treneri mogu samo sanjati.Kakav Tuchel,kakvi bakraci.
:kafa:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 okt 2015, 20:32

opel je napisao/la:
Da, završi još jedan tragikomični derbi Bundeslige, a razlika između FCB i BVB veća nego prije šest-sedam godina. Tuhel po meni nema neke velike krivice, jednostavno Kagawa nema šta tražiti u timu uopšte, a ne u prvoj postavi, Gundogan nikad više onaj stari, Miki pokazao da nije igrač za velike utakmice i neće vjerovatno nikad ni biti, sa takvim kvalitetom se u BL još uvijek može ganjati prvih pet mjesta na tabeli, u španskoj ligi sa ovakvom igrom ne bi bili ni u sredini. Jedino mi je žao Reusa, jer je čovjek postao opasno loš već duže vremena.
Rojs je veliki igrac. Zajebano je odrzati ambicije kada znas da nemas sanse za titulu. To ubija velike igrace.

Mislim da ovaj Dortmund, iako ima dosta slabosti, moze do prve cetiri pozicije (nadam se druge). Konkurencija isto tako strasno oscilira, tako da ne bi trebalo biti problema, iako se nikad ne zna.

Zalosno je bilo gledati Levu i Gecea, koji su otisli za smijesne pare, sto je rezultat uzasne materijalizacije Klopovog uspjeha. Uprava je razjebala sjajan Klopov rad, sjajnu generaciju. JBG!

Samo da izdrze i vrate se u LP. Dvije godine bez LP bi bilo katastrofalno po finansijsku situaciju i reputaciju.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 okt 2015, 20:48

Nije bed, bit ćemo prvaci drugi put. :opaopa:

Kad top momčadi uđeš u mlin ovo se lako desi. Dešavalo se i Barci, Bayernu ili Realu.

Tragedija je za ligu da najjačim rivalima Bayern utrpa 13 komada u 3 meča.

Valencia i opel očekivano došli likovati. :facepalm:

Čestitke forumskim Bayama.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 okt 2015, 21:01

gerdmuller je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Ono sto je Klopp napravio u Dortmundu ostali treneri mogu samo sanjati.Kakav Tuchel,kakvi bakraci.
:kafa:
Bravo,otkrio si Ameriku.

Nadam se samo da Tuchel nece vise kopirati Pepa sa ovim debilnim rotacijama koje ne prolaze ni u Bayernu protiv jacih a ne u BvB-u...stoper mu igra desnog beka,desni bek lijevog a zadnji vezni stopera...lud zbunjenog.
KayserSose je napisao/la: Valencia i opel očekivano došli likovati. :facepalm:
Odmah znas da ne ide najbolje :urnebes:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 okt 2015, 21:32

adnan24 je napisao/la:
Nadam se samo da Tuchel nece vise kopirati Pepa sa ovim debilnim rotacijama koje ne prolaze ni u Bayernu protiv jacih a ne u BvB-u...stoper mu igra desnog beka,desni bek lijevog a zadnji vezni stopera...lud zbunjenog.
Dpk se redao niz bez poraza, Tuchel bio ukivan u nebesa, sad ispade debil, valjda je Tuchel kriv što tvoj Miki ne može pogoditi gol sa pet metara, za razliku od onog što je otišao za nula Eura. Ja prije početka sezone napišem kako će BVB završiti u narednoj sezoni, pa vjerovatno nema ni razloga da se uopšte javljam, za razliku od onih što na početku sezone gromoglasno najavljuju borbu za titulu, pa nakon pet kola budu kao pokisle kokoši.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 okt 2015, 21:45

AKo ce vam biti lakse , petardu bi primili i Manchester i Arsenal i Liverpool, a Bgm i Chelsi. Ovi sto dolaze iz Premiershipa da likuju itekako znaju da bi ih cekala ista sudbina ko Borussiju. Danas ste odigrali najlosiju utakmicu u sezoni protiv najboljeg protivnika, rezultat je na kraju morao biti ovakav. I nije Bayern kriv za ovakvo ponizavanje konkurenata, sami ste krivi, samo sto bi svi da druge orkivljuju za vlastite neuspjehe. Igrace vam nije dovodio BAyern nego vasa super-sposobna uprava, evidentno je da nemate defanzivnog veznog, golove primate na svaku gresku u sredini terena, to je bilo vidljivo protiv Krasnodara, Paoka, Odda, Darmstadta i dr.

Sad znate gdje ste u odnosu na najbolje klubove, ucite iz gresaka, nemate puno vremena.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 okt 2015, 21:46

opel je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
Dpk se redao niz bez poraza, Tuchel bio ukivan u nebesa, sad ispade debil, valjda je Tuchel kriv što tvoj Miki ne može pogoditi gol sa pet metara, za razliku od onog što je otišao za nula Eura. Ja prije početka sezone napišem kako će BVB završiti u narednoj sezoni, pa vjerovatno nema ni razloga da se uopšte javljam, za razliku od onih što na početku sezone gromoglasno najavljuju borbu za titulu, pa nakon pet kola budu kao pokisle kokoši.
Ceko si prvu utakmicu da Miki podbaci i da se javis a dok je resetao nije te bilo na mapi. Ko kaze da je Tuchel debil? Za mene on snosi najveci dio krivice za ovaj debakl, ali nigdje ne sporim njegovu strucnost. Ovo mu je prva tekma protiv Bayerna i Pepa, pokusao nesto, nije mu uspjelo i ovakav debakl mu se nece nikad vise desiti protiv Bayerna. Svi grijesimo, samo nece valjati ako mu se opet desi potop, valjda ce izbuci pouke.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 04 okt 2015, 21:53

Opravdavam recimo što je Gintera izostavio upravo zato što onako čangalast ne bi imao šanse protiv omalenog Coste. Sokratis je to solidno odradio iako je i on ispao 2 - 3 puta, ali je opet ima više pravovremenih reakcija. S druge strane imaš Parka koji je prirodni ljevak, brz, dobre tehnike, borben, a ti stavljaš Pišu koji neko vrijeme čami na klupi bez prave utakmice u nogama nakon izbivanja sa terena.

Moram kritikovat i Burkija koji nije odbranio spasio/odbranio niti jednu veću šasnu protiv nas, ne samo danas nego i prije. Takva jedna njegova odbrana može da pokrene cijelu ekipu. :sick: To nam fali. :geek:

Do primljenog gola smo itekako kontrolisali tekmu onda iz ničega dubinska lopta, Pišček zaostaje, Burki loše reaguje kod izlaska i bum 1-0. Onda slijedi penal, pa gol u 20 - oj sek drugog poluvremena itd. Takvi golovi i razvoj situacije te mentalno dokrajče i "upadneš u mlin" gdje protivniku sve ide od ruke i iz poluprilike primaš golove, a ti i ne koristiš svoje stopostotne šanse. :facepalm: Teško se s tim nositi. U nekom normalnijem realno raspoređenom omjeru sreće i mutavosti itekako smo mogli doć do pozitivnog rezultata. Ovako ostaje petarda kao opemena i škola za ubuduće.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 okt 2015, 22:04

Nisam čekao prvu utakmicu da Miki podbaci jer on je igrao dobro samo dok je ekipa pobjeđivala a kad je ekipa stala stao je i on. Ako on vrijedi 20 miliona Lewat vrijedi 120. Nije sve do trenera i Kloppov sistem se raspao kad je Lewat otišao.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 okt 2015, 22:31

opel je napisao/la:Nisam čekao prvu utakmicu da Miki podbaci jer on je igrao dobro samo dok je ekipa pobjeđivala a kad je ekipa stala stao je i on. Ako on vrijedi 20 miliona Lewat vrijedi 120. Nije sve do trenera i Kloppov sistem se raspao kad je Lewat otišao.
Ne, obrnuto je. Ekipa je profitirala i pobjedjivala zahvaljujuci sjajnoj formi Mikija koji je bio ukljucen u maltene svaki gol. Pravio je razliku i time doprinosio da i ostali budu bolji.

I ne znam otkud ubaci Lewandowskog? Ne kontam kakve on ima veze s Mikijem? I taj igrac nema cijenu, nema kluba na planeti koji moze finansirati njegov transfer.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 04 okt 2015, 22:34

Klopp izgleda novi trener liverpoola..ceka se veceras zvanicna objava.
Sretno Kloppo i da sa liverpoolom osvojis sve sto si osvojio i sa BvB :clap:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 okt 2015, 22:54

Klopp je napisao/la:
Ne, obrnuto je. Ekipa je profitirala i pobjedjivala zahvaljujuci sjajnoj formi Mikija koji je bio ukljucen u maltene svaki gol. Pravio je razliku i time doprinosio da i ostali budu bolji.

I ne znam otkud ubaci Lewandowskog? Ne kontam kakve on ima veze s Mikijem? I taj igrac nema cijenu, nema kluba na planeti koji moze finansirati njegov transfer.
Kakva je to forma koja traje 5 kola. Čovjek se 2 sezone nije s loptom sastavio pa sad treba o njemu raspravljati pala mu cijena na TM sa 27 na 18 miliona u najboljim godinama.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.