Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

EroHercEro
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH: 9. kolo

Post Postao/la EroHercEro » 02 okt 2015, 16:28

ČAPLJINA: Čapljina - Budućnost 1 Ako zaškripi, suci će odraditi. :crazy:
GORAŽDE: Goražde - Bratstvo 2 Bratstvo djeluje puno kvalitetnije
GRADAČAC: Zvijezda - Podgrmeč1 Podgrmeč u 2. ligu
VISOKO: Bosna - Jedinstvo X2 Iako ljestvica kaže kaže drugačije, mislim da su to li-la ekipe s kojima je sve moguće.
GABELA: GOŠK - Branitelj1 Kec ko kuća
TRAVNIK: N. Travnik - Orašje 2 Ako ide na Premijer ligu onda lagana pobjeda, a ako NE, onda puštaju N. Travniku
JAJCE: Metalleghe BSI - Sloga 2 Lokalpatriotski :pray: :pray: :pray:
LUKAVAC: Radnički - Rudar 1 Lagana pobjeda domaćih

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 02 okt 2015, 17:56

Neodrađene suspenzije u 9. kolu Prve lige FBiH

http://nsfbih.ba/upload/documents/Suspe ... 20kolo.pdf
_________________________________________________________________________________________
Čapljina - Budućnost 1 (Capljina mora pobjeđivati kod kuce da bih ostala u ovoj smjesnoj ligi)
Goražde - Bratstvo X2 (Bio bih zahvalan sa 2, ali mi ovdje najvise vuce na X (Pante nema bolja igra :cool: ) )
Zvijezda - Podgrmeč 1 (Komsije lagano uzimaju sa 3 ili vise razlike)
Bosna - Jedinstvo 1X (Mozda Jedinstvo moze ovdje doci do boda, ali bit ce tesko sve najbolje :thumbup: )
GOŠK - Branitelj 1 (Nakon kiksa protiv nas oni ce sada svaku domacu utakmicu morati da pobjeduju kako znaju sa sudijama ili bez njih :mrgreen: )
N. Travnik - Orašje x2 (Tesko ce biti N.Travniku da sta pokusa protiv jakog Orasja, ipak dajem im X jer igraju kod kuce)
Metalleghe BSI - Sloga 1 (Ma sta se ima napisati ? 3-0)
Radnički - Rudar 1 (Komsije moraju ovo dobiti :zviz: )

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 02 okt 2015, 18:28

GracanicaAA je napisao/la:Neodrađene suspenzije u 9. kolu Prve lige FBiH

http://nsfbih.ba/upload/documents/Suspe ... 20kolo.pdf
_________________________________________________________________________________________
Čapljina - Budućnost 1 (Capljina mora pobjeđivati kod kuce da bih ostala u ovoj smjesnoj ligi)
Goražde - Bratstvo X2 (Bio bih zahvalan sa 2, ali mi ovdje najvise vuce na X (Pante nema bolja igra :cool: ) )
Zvijezda - Podgrmeč 1 (Komsije lagano uzimaju sa 3 ili vise razlike)
Bosna - Jedinstvo 1X (Mozda Jedinstvo moze ovdje doci do boda, ali bit ce tesko sve najbolje :thumbup: )
GOŠK - Branitelj 1 (Nakon kiksa protiv nas oni ce sada svaku domacu utakmicu morati da pobjeduju kako znaju sa sudijama ili bez njih :mrgreen: )
N. Travnik - Orašje x2 (Tesko ce biti N.Travniku da sta pokusa protiv jakog Orasja, ipak dajem im X jer igraju kod kuce)
Metalleghe BSI - Sloga 1 (Ma sta se ima napisati ? 3-0)
Radnički - Rudar 1 (Komsije moraju ovo dobiti :zviz: )
Majstore ja ne znam sta si se ti nafurao na Pantu ? Al Bogami ti ne gledas realno jer Panta otkad igra na stoperu igramo dosta bolje nego sa Nerkom jer sav respekt Kadiji al mislim da ga polako sustizu godine i povrede :tokralju:
www.nkbratstvogracanica.com

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 02 okt 2015, 19:13

cesc4 je napisao/la: Majstore ja ne znam sta si se ti nafurao na Pantu ? Al Bogami ti ne gledas realno jer Panta otkad igra na stoperu igramo dosta bolje nego sa Nerkom jer sav respekt Kadiji al mislim da ga polako sustizu godine i povrede :tokralju:
Pa i ti si takav i sad cemu ovaj komentar coece ?? I ti si rekao da igramo bez Pante bolje i sta je sad ??

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 02 okt 2015, 19:25

GracanicaAA je napisao/la:
cesc4 je napisao/la: Majstore ja ne znam sta si se ti nafurao na Pantu ? Al Bogami ti ne gledas realno jer Panta otkad igra na stoperu igramo dosta bolje nego sa Nerkom jer sav respekt Kadiji al mislim da ga polako sustizu godine i povrede :tokralju:
Pa i ti si takav i sad cemu ovaj komentar coece ?? I ti si rekao da igramo bez Pante bolje i sta je sad ??
Nije tacno stari. Ja sam rekao da smo odigrali bolje utakmicu sa Migijem na beku (onu prvu utakmicu kad je Sale suspendovan). Panta je vise tip za stopera a ne za beka. I ovo mi se cini dosta jaca odbrana sa Pantom na stoperu i Migijem na beku nego Panta na beku a Nerko na stoperu. :kafa:
www.nkbratstvogracanica.com

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 02 okt 2015, 19:44

Buducnost bez cetvorice :think:

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 03 okt 2015, 15:53

Goražde-Bratstvo 1:0 Midžić 7.min.

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 03 okt 2015, 16:20

Čapljina - Budućnost 2:0
Goražde - Bratstvo 1:0
Zvijezda - Podgrmeč 4:0
Bosna - Jedinstvo 1:0
POLUVRIJEME

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 04 okt 2015, 17:47

Ostali rezultati osim iz Lukavca (0-0) ??

josip3
Kontakt:

Post Postao/la josip3 » 04 okt 2015, 17:51

GracanicaAA je napisao/la:Ostali rezultati osim iz Lukavca (0-0) ??
Jajce 0:0,
Ziva katastrofa,a sudija kao da je sa njima došao iz čitluka,čist penal nije sudio

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 okt 2015, 19:47

E moj Maestrale, totalno razočaranje.
Hayley <3

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 04 okt 2015, 20:43

Rezultati 9. kola

slika

Tabela nakon 9. kola

slika

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 04 okt 2015, 21:43

theboss_RD07 je napisao/la:ČAPLJINA: Čapljina - Budućnost - 1 - domacinska ekipa. Buducnost u gostima tu i tamo
GORAŽDE: Goražde - Bratstvo - 1x - komsije odlicne, ali bodovi tesko napustaju gorazde
GRADAČAC: Zvijezda - Podgrmeč - 1 - Zvijezda dobila sve kod kuce, podgrmec nikakav u gostima
VISOKO: Bosna - Jedinstvo - 1x - jedinstvo moze do boda ako se potrudi. Bosna je jaka tako da ce biscani tesko moc odnijeti 3 boda
GABELA: GOŠK - Branitelj - 1 - bez komentara
TRAVNIK: N. Travnik - Orašje - x - Orasje pocinje da pada. Da je neka jaca ekipa stavio bih 1 al et..
JAJCE: Metalleghe BSI - Sloga - 1 - zicer
LUKAVAC: Radnički - Rudar - 1 - Rudar nema sta traziti ovdje
6/8
Fulo zadnja dva

Rdje94
Kontakt:

Post Postao/la Rdje94 » 05 okt 2015, 09:10

josip3 je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:Ostali rezultati osim iz Lukavca (0-0) ??
Jajce 0:0,
Ziva katastrofa,a sudija kao da je sa njima došao iz čitluka,čist penal nije sudio
Bio sam na utakmici.

Odigrali smo ziheraški / bunker (Sloga Ljubuški).

U provom dijelu Ramić je imao dvije šanse u drugom smo teško s loptom došli do 30m ispred gola Metalleghea.

Moram priznati da sam ugodno iznenađen ponašanjem publike i korektnom odnosu domaćina prema sudcima. Prepristojno za prosječnu prvoligašku utakmicu, a prošao sam dosta stadiona u FBIH :thumbup:

S obzirom da je suđenje bilo 50:50 , u nekim slučajevima 40:60 za Slogu (ili možda Orašje :mrgreen: ) da se ovo desi u npr. Gabeli ne bi sudac živ otišao sa stadiona. Mislim da je penal trebao biti suđen za domaće, ali ne mogu reći 100% jer su i do mene čak neki domaći rekli ma nije penal... :hmmmmm:
NK Ljubuški + Millwall = No one likes us we don't care!

renato
Kontakt:

Post Postao/la renato » 05 okt 2015, 11:54

i treba im tako pa metalleghe im je pustilo zadnje kolo
da ostanu u ligi e sad taj pametnjakovic nek se sa njima
gonja za prvo mjesto i kad god se priblizi bodovno oni ce
ga povaliti jedino ako kesu odrijese mogu biti prvi

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 07 okt 2015, 07:54

slika
Kontrolor suđenja u Jajcu je bio Elmir Pilav, a Elmir Pilav je:
Elmir Pilav (35), sekretar Zmajeva i direktor takmičarskog sektora FSBiH također će biti zvanično lice UEFA-e u drugom kolu grupne faze Evropske lige.
U ruskom Krasnodaru Pilav će kao kontrolor suđenja nadzirati utakmicu drugog kola “Grupe C” između Krasnodara i Qabale.
Sada vidimo dokle ide ova hobotnica i da sudije ne boje se ni od UEFA- kontrolora . Samo da mi je vidjeti kako je ocijenjen.

Kao što reče navijač Sloge koji je bio na utakmici:
u nekim slučajevima 40:60 za Slogu (ili možda Orašje :mrgreen: ) da se ovo desi u npr. Gabeli ne bi sudac živ otišao sa stadiona. Mislim da je penal trebao biti suđen za domaće
Sad tek vidite da Metalleghe nema sudije iza sebe i organizaciju. Mislili su evo love, ali je politika kluba skroz drugačija i gazdi nije problem finansirati i 5 godina ovu ligu .
Davno sam pisao da su jedine ekipe koje su "guzicom vrata zatvorile" Rudar iz Kaknja kada su napali naše igrače u tunelu (oni promašili i penal ...) i GOŠK koji je "doveo" sudiju sa sobom a izgubio . Sve ostale su super, Zoom može reći kako je bilo prošle i ove godine, ovi navijači Zvijezde također (i njima svaka čast nijedna ružna riječ ni psovka igračima i navijačima - bio pored njih ).

Cirkus se nastavlja.... Ovce (klubovi) spremite pare

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 07 okt 2015, 10:00

gol-man@ rak-rana ove lige su upravo sudije,o tome sam nekoliko puta već pisao...kada bi se riješilo ovo mrtvo tkivo ova liga bi prodisala..ima u ovoj ligi par zanimljivih klubova,dobrih poteza,evrogolova ali šta to vrijedi kada te sudije unište..kako je-tako je..

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 07 okt 2015, 15:56

PREGLED 9.KOLA

Zoom088
Kontakt:

Prva liga FBiH: 10. kolo

Post Postao/la Zoom088 » 07 okt 2015, 17:57

Deseto kolo Prve nogometne lige FBiH u sezoni 2015/16 donijet će mnogo zanimljivih susreta, posebno ako se u obzir uzme nekoliko sportskih iznenađenja u okviru prethodno odigranog kola.

Sve utakmice 10. kola igraju se u nedjelju, 11.10.2015. sa početkom u 15:00 sati a sastaju se:

MOSTAR: Branitelj - Rudar
BIHAĆ: Jedinstvo - Radnički
S. MOST: Podgrmeč - Bosna
LJUBUŠKI: Sloga - Zvijezda
ORAŠJE: Orašje - Metalleghe BSI
GRAČANICA: Bratstvo - Novi Travnik
BANOVIĆI: Budućnost - Goražde
GABELA: GOŠK - Čapljina

TABELA NAKON 9. KOLA:

1. HNK ORAŠJE 20
2. HNK ČAPLJINA 16
3. NK METALLEGHE-BSI 16
4. FK GORAŽDE 16
5. NK BRATSTVO 16
6. NK BOSNA 15
7. FK BUDUĆNOST 14
8. NK ZVIJEZDA 14
9. NK GOŠK 13
10. FK RADNIČKI 12
11. NK NOVI TRAVNIK 10
12. FK RUDAR 9
13. HNK BRANITELJ 8
14. NK PODGRMEČ 8
15. NK SLOGA (LJ) 6
16. NK JEDINSTVO 6

U Mostaru / Rodoču će se sastati dvije ekipe podjednakog kvaliteta, a zbog domaćeg terena i stalnog igranja u vremenskim uslovima kakvi preovladavaju u Hercegovini tokom jeseni, Branitelj će svakako imati prednost i veće šanse za pozitivan rezultat.

Zanimljivo bi trebalo biti u Bihaću, gdje će trenutno zadnjeplasirano Jedinstvo ugostiti ekipu Radničkog iz Lukavca. Forma Radničkog je u silaznoj putanji, a porazom bi se doveli u situaciju da uđu u "crvenu zonu". U posljednje 3 sezone ova dva kluba su odigrala 6 prvenstvenih utakmica. Mnogo bolji međusobni skor imaju Bišćani koji su iz četiri susreta izašli kao pobjednici. Radnički je upisao jednu pobjedu, a jedna utakmica završena je nerješenim rezultatom.

Ništa manje interesantno ne bi trebalo biti ni u Sanskom Mostu, gdje Podgrmeč dočekuje ekipu Bosne. Poznato je da u ekipi iz Sane ima dosta problema, kako s igračkim kadrom tako i finansijskih, što bi umnogome moglo ići u korist vrlodobroj ekipi Bosne.

"Posljednji voz" za opstanak u Prvoj ligi FBiH Sloga će pokušati uhvatiti u susretu sa Zvijezdom. Ekipa iz Gradačca svakako je favorit "na papiru", ali u nekoliko gostujućih utakmica nisu uspjeli kapitalizirati individualnu nadmoć što se igračkog kadra tiče. Pobjeda i jednom i drugom timu u ovom susretu bi značila mnogo, a u ovom trenutku bliži punom plijenu su svakako Gradačačani.

Derbi kola će se odigrati na stadionu "GOAL" u Orašju. Biće ovo "sudar" dvije trenutno najkvalitetnije ekipe Orašje i Metalleghe BSI, čiji visok plasman na tabeli definitivno nije slučajan. Ovakvi susreti uglavnom ne nude lijepu i dopadljivu igru, ali prema trenutnoj formi i prikazanoj igri oba tima ovo će po svemu sudeći biti "ljepotica kola". Za nadati se da neki "treći faktor" neće utjecati na tok utakmice i da će ljubitelji fudbala u Orašju imati priliku pogledati fer i sportsku predstavu.

Bratstvo dočekuje ekipu Novog Travnika koja od početka igra toplo-hladno. Na kormilu stručnog štaba gostujuće ekipe je Valentin Plavčić, koji dobro poznaje ekipu Bratstva, a u Gračanici je u prošlosti, s ekipom NK Vitez, uvijek pružao dobre partije. Ipak, Bratstvo je ekipa koja je spoj mladosti i iskustva i favoriti su u ovom susretu.

Budućnost će ugostiti ekipu Goražda, koja je u prethodna dva kola napravila maksimalan učinak. Savladali su u gostima lidera Orašje i na domaćem terenu Bratstvo iz Gračanice. S druge strane, domaći tim je u posljednje dvije utakmice osvojila tek jedan bod i to na domaćem terenu u utakmici s GOŠK-om. Budućnost ima prednost domaćeg terena i imperativ pobjede, dok će gosti svakako pokušati nastaviti niz bez poraza.

GOŠK igra drugu uzastopnu utakmicu na domaćem terenu, a u goste im dolaze neugodni susjedi iz Čapljine. U prethodnom kolu GOŠK je na "Podavali" savladao Branitelj, dok je Čapljina na svom terenu slavila protiv Budućnosti. Obje ekipe su u dobroj takmičarskoj formi, tako da bi ovo trebao biti rezultatski neizvjestan susret u kojem neće biti puno pogodaka.

Vaše prognoze?
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Zoom088
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH: 10. kolo

Post Postao/la Zoom088 » 07 okt 2015, 17:59

REZULTATI 10. KOLA

MOSTAR: Branitelj - Rudar 0-2
BIHAĆ: Jedinstvo - Radnički 2-0
S. MOST: Podgrmeč - Bosna 1-0
LJUBUŠKI: Sloga - Zvijezda 2-2
ORAŠJE: Orašje - Metalleghe BSI 2-3
GRAČANICA: Bratstvo - Novi Travnik 3-2
BANOVIĆI: Budućnost - Goražde 4-1
GABELA: GOŠK - Čapljina 1-2

VIDEO: Pregled utakmica 10. kola

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Zoom088, dana/u 14 okt 2015, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.