FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

godrina
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la godrina » 06 okt 2015, 13:59

Atletico Madrid je sa borbenom i izrazito timskom igrom osvojio prvenstvo ispred 3 nivoa igracki i finansijskih superiornijih Reala i Barselone, izborio finale LP (od trofeja ih djelilo desetak sekundi). Sto je zanimljivo toj se igri svi dive, svi hvale engleze zbog njihove trke i borbenosti a sad tu razne gluposti prosipate i k'o curice se zalite. Ko gubi ima pravo da se ljuti

25. minut Tiago Farias
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 06 okt 2015, 14:09

muhamedhulk je napisao/la:razlika izmedju mesara i pozrtvovnosti/trcanja je ogromna! u engleskoj se igra mesarski, mislim da se tu svi slazemo. jedino arsenal malo odskace tu, sa nekom igrom koju pokusavaju da prikazu, sa nekom kombinatorikom...
ono sto je zeljo pokazao je mesarstvo, gdje se u svaki duel ulazi sa parolom 'lopta moze proci, ali igrac ne moze'. to ako je neka furka, vi se furajte na to :D po meni je to odraz nedovoljnog igrackog kvaliteta, koji se onda na taj nacin pokusava nadomjestiti (ovaj put im je upalilo, jer su se nasi pogubili ko kakve pi*kice pred startovima, ali naleticete na vece mesare, pa onda eto problema :D ). ako je ona igra koju zelite da vam ekipa gaji u narednom periodu, vi ste osudjeni na stagnaciju, jer ono nije igra koja obecava pobjede, i ne vidim kako neko moze da napreduje igracki sa onakvim pristupom ???
Ima snimak i volio bih da samo navedes te mesarske poteze.. Ako i jedan prekrsaj mozemo tako nazvati onda je to faul Puzigace nad Memijom na gol-aut liniji kada nije bilo sanse da dodje do lopte i namjerno ga je udario znajuci da Memija ima problem sa meniskusom.. To sto su se vasi sasrali pa su bjezali od bilo kakvog duela je vas problem.. Pogledaj najvece Spanske, Talijanske, Engleske, Grcke, Turske, Argentinske derbije i vidjeces da je ovaj nas bio blag u odnosu na te..
BUDI ŽELJO !!!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 okt 2015, 14:13

Hadzijalagic je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
Evander je napisao/la:To sto vi smatrate za basnoslovna primanja, u svijetu fudbala (nizerazrednog gdje i mi spadamo) su smijesne pare.

Isti taj Benko je mogao otici u Kazahstan, Azejberdzan, Iran i igrati za 5 puta vece pare.

Pitajte samo recimo Jamaka koliku platu ima u nekakvoj Litvaniji.
Ako mislis na Nermina Jamaka,ja nezz kakve on veze ima sa Litvanijom,.
Pa igra covjek u Suduvi..
E vidis kako je lupam a veze nemam.. :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 okt 2015, 14:39

godrina je napisao/la:Atletico Madrid je sa borbenom i izrazito timskom igrom osvojio prvenstvo ispred 3 nivoa igracki i finansijskih superiornijih Reala i Barselone, izborio finale LP (od trofeja ih djelilo desetak sekundi). Sto je zanimljivo toj se igri svi dive, svi hvale engleze zbog njihove trke i borbenosti a sad tu razne gluposti prosipate i k'o curice se zalite. Ko gubi ima pravo da se ljuti

25. minut Tiago Farias
Ja mitomanije i govana. Zeljo isti kao i Atletico. Naravno i oni imaju startove sa ledja u svom repertoaru :rol: :rol: :rol:
kao i "slucajno" razbijanje arkada. Sto nemogu kad se balije upale i krenu sa mitovima.

Samo sto igraci Atletika ne leze preko 30 minuta u drugom poluvremenu i cekaju da prodje vrijeme i onda to zovu podvigom.
PL i Primera se mogu porediti a pogotovo Zeljin stil "fudbala" :tokralju: :clap: :clap:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 06 okt 2015, 14:51

muhamedhulk je napisao/la:razlika izmedju mesara i pozrtvovnosti/trcanja je ogromna! u engleskoj se igra mesarski, mislim da se tu svi slazemo. jedino arsenal malo odskace tu, sa nekom igrom koju pokusavaju da prikazu, sa nekom kombinatorikom...
ono sto je zeljo pokazao je mesarstvo, gdje se u svaki duel ulazi sa parolom 'lopta moze proci, ali igrac ne moze'. to ako je neka furka, vi se furajte na to :D po meni je to odraz nedovoljnog igrackog kvaliteta, koji se onda na taj nacin pokusava nadomjestiti (ovaj put im je upalilo, jer su se nasi pogubili ko kakve pi*kice pred startovima, ali naleticete na vece mesare, pa onda eto problema :D ). ako je ona igra koju zelite da vam ekipa gaji u narednom periodu, vi ste osudjeni na stagnaciju, jer ono nije igra koja obecava pobjede, i ne vidim kako neko moze da napreduje igracki sa onakvim pristupom ???
Nigdje veze. Pogledaj utakmicu, imas snimak cijele tekme. Ne znam zasto je kod vas ostavljen takav utisak da je Zeljo igrao mesarski kada to jednostavno nije tacno. Pazljivo pregledaj utakmicu ponovo. Navescu ti samo prvo poluvrijeme gdje se desava da je Beganovic jasno trebao dobiti zuti karton u cetvrtoj minuti. To je jedini start koji nije sankcionisan. Svaki faul koji je bio malo grublji je sankcionisan od sudije. Sa druge strane, negdje na sredini prvog poluvremena postoji jako grub faul od strane Sarajeva koji nije sankcionisan. Postoji jos jedan jako grub start Duljevica nad Memijom koji je sankcionisan. I kada pogledas npr prvo poluvrijeme i bas totalno grube startove, Sarajevo je vodilo 2-1 u takvim grubostima. To sto su se desavali faulovi i sto je veci broj faulova bio na strani Zelje, jasno mozes da vidis da je to pokaz borbene igre u kojoj pravljenje faulova da bi se zaustavila igra protivnika nije bila prikaz nikakvih grubih faulova. Hajde pogledaj utakmicu ponovo.
Da si u pravu da je neka ekipa, u ovom slucaju Zeljo, nadoknadila nedostatak kvaliteta borbenoscu, jesi. To je tacno. Medjutim, po prikazanoj igri kvalitetnije ekipe po igrackom kadru, u ovom slucaju Sarajeva, nije se mogao vidjeti ama bas nikakav kvalitet. To je cinjenica i ona lezi u istini da je Sarajevo igralo beskrvno i bez imalo volje za bilo kakvom pobjedom, a ne zbog toga sto je Zeljo igrao mesarski. Utakmica je hvala Bogu svima pristupacna i moze se bez problema vidjeti i na miru pogledati svaki duel i cak izbrojati te grube mesarske startove. Niko jarane nije kriv sto u svakoj visokoj lopti Zeljin igrac dobije svaki duel nad igracem Sarajeva. To sto Delac okolo vristi da ga je Tiago odvalio laktom, ili sto u prvom poluvremenu Puzigaca pada kao pokosen a da ga Memija nije ni dotakao, gdje je sviran faul u vidu skracenog kornera, sto je bilo potencijalno opasno za Zeljin gol, to je druga strana price i pokusaji odredjenih sitnih provokacija i simulacija gdje se stvara pritisak na sudiju, koji je eto u Puzigacinom slucaju cak i upalio.
Mi kao navijaci Zelje bi zeljeli svakako da nasi igraci uvijek igraju sve utakmice sa ovakvim motivom. Svejedno mi je ako i ti zelis da ekipa Sarajeva za koju navijas bude upravo onakva kakvom si je ti gledao u derbiju. Sa kvalitetom i totalnom nezainteresovanoscu, kada je u pitanju borba za boje koje ti volis.
Vi bi trebali uzroke poraza da trazite u bezvoljnosti vasih igraca a ne u borbenosti ( nikako i grubosti ) Zeljinih igraca. Pozdrav, i pogledaj utakmicu ponovo.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 okt 2015, 14:59

Hadzijalagic je napisao/la:Ne ide mi u glavu zasto pojedinci pokusavaju omalovaziti igru koju je Zeljo prikazao u derbiju.. Siguran sam da je bilo obrnuto i da je Sarajevo dobilo na nacin i uz zalaganje, pa i ako hocete agresivan pristup koji je zeljo prikazao, da bi ti pojedinci bili ponosni na svoje igrace i izjavljivali im hvalospjeve kako se tako bori za dres Sarajeva i slicno.. :? Vecina velikih poznatih derbija u svijetu se igra na nacin na koji je Zeljo igrao i izjave vaseg trenera a i dijela navijaca nemaju smisla..
Nebi moglo biti obrnuto jer je Sarajevo najjace na napadackim pozicijama i uvijek ce igrati napadacki. Bilo to kroz sredinu terena ili po krilima. Benko, Velkoski, Bekic, Duljevic, Okic sve igraci koji itekako znaju i mogu zabiti gol. Znaci nema teorije da bi igralo na nacin da poslje 30 minuta na svaki moguci i nemoguci nacin se izlezava, simulira povreda i usporava igra a primjera je bilo milion. Nego bi se igralo na nacin da se zabije jos koji gol. Vi imate od napadaca tog Jocu koji za pola godine nije zabio gol, pa onda Kokota koji je dobar samo nije nista posebno eto postigao je dva gola i Thiaga koji je zabio sada prvi gol i pravite od njega nekog mega igraca jer vam je i takav najbolji napadac trenutno. Kvalitetan igrac je Djelmic. Osim toga Sarajevo ima boljeg golmana od vaseg puno. Ne losiju zadnju liniju. Ovako gruba igra ( sa prevelikim brojem faulova ) je bila bukvalno na ivici i sve zavisi od procjene sudije. Vec u prvih pet minuta je mogao bez problema da vam podjeli zuti karton na ona tri vezana starta na Rustemovicu. Vjerovatno nije jer je bio sami pocetak utakmice sto je greska. Jer je znao da ce se nastaviti igrati jako sto bi znacilo par crvenih kartona u konacnici sto nikad nije dobro.

Vama fale tri igraca kao sto je to rekao vas trener. Da su ostali Bajic, Kvesic i naprimjer da ste doveli Zebu ili igraca slicnog kvaliteta. E to bi onda vec bilo nesto drugo i probali bi da se nadigravate. A ovako ste igrali na destrukciju igre i simuliranje kao sto to igraju manji timovi kada slucajno povedu protiv favorita. Atletico Madrid igra grubo to je tacno samo se ne izlezavaju 30 minuta. Sa ovakvim igracima koje imate trenutno ovo je bio jedini nacin na koji ste mogli da se suprostavite Sarajevu. Iskoristili ste tog igraca vise u sredini terena i da Hebibovic ne moze nikako da cuva Kokota. I to trener Sarajeva nije trebao da dozvoli. Ne umanjujem vasu pobjedu kao ni losu partiju trenera Sarajeva i mnogih igraca.

@boccaccio. Sarajevo i ako je igralo lose ipak njima nije bio cilj simuliranje. I bar probali su da igraju. Vama je bio cilj poslje 30 minuta simuliranje, presjecanje igre na svaki moguci nacin. I to je puno gore od samo grube igre. I ovi nije kritika tebi jer si svkako jedan od najboljih forumasa ovdje i to svi znaju. Vas trener je nadmudrio Jesica i izvukao maksimum iz ovih igraca i ja prvi to priznajem. Svakao ce prvenstvo biti zanimljivije ovako a vise teskih utakmica bi trebalo da koristi svim timovima kao dobra priprema za evropske utakmice.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 06 okt 2015, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 okt 2015, 15:03

Cuj igraju napadacki fudbal,a nisu sanse stvorili :lol: :lol: :lol:

divovi :urnebes: :urnebes:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 okt 2015, 15:03

Ti kume stalno nekakve analize pišeš a veze nemaš oca mi
DRUG NEBI TI PUNCA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 okt 2015, 15:09

Deficitarni ste kvalitetom trenutno. Imate duplo jeftiniji tim od Sarajeva prema neutralnom transfermarktu. Trojica napadaca zajedno Stokic, Brazilac i Kokot su postigli 2 gola. A Benko, Okic i Velkoski 13. Gol razlika vam je poslje 11 utakmica 0 a kod Sarajeva je +13. To je vjerovatno sve slucajnost. Eto ni ovo nema veze. Vazno je sto neko na nekom forumu napise **** cinjenice. :lol: :lol:

Ne umanjujem vasu pobjedu. Pobjeda je pobjeda. Samo se ne slazem da sto toliko kvalitetni kao sto neko ovdje pise. Trener vam je bolje pripremio utakmicu od Jesica i to je tacno. Imate igru i recept koji cete forsirati do kraja prvenstvo a Sarajevo trazi svoj najbolju igru i to je tacno. Samo kvalitetnije igrace nemate sigurno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 06 okt 2015, 15:13, ukupno mijenjano 2 puta.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 06 okt 2015, 15:09

Hadzijalagic je napisao/la:Ne ide mi u glavu zasto pojedinci pokusavaju omalovaziti igru koju je Zeljo prikazao u derbiju.. Siguran sam da je bilo obrnuto i da je Sarajevo dobilo na nacin i uz zalaganje, pa i ako hocete agresivan pristup koji je zeljo prikazao, da bi ti pojedinci bili ponosni na svoje igrace i izjavljivali im hvalospjeve kako se tako bori za dres Sarajeva i slicno.. :? Vecina velikih poznatih derbija u svijetu se igra na nacin na koji je Zeljo igrao i izjave vaseg trenera a i dijela navijaca nemaju smisla..
Pregledaj posebno drugo poluvrijeme i izracunaj koliko je u toj sjajno prikazanoj igri bilo namjernog izlezavanja, valjanja, "grceva", i iznosenja na nosilima van terena i expresnog oporavka...Tako igra Travnik na Kosevu ili Grbavici kod rezultata 0:0 u 55 min.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 okt 2015, 15:10

Ajax je napisao/la:Deficitarni ste kvalitetom trenutno. Imate duplo jeftiniji tim od Sarajeva prema neutralnom transfermarktu. Trojica napadaca zajedno Stokic, Brazilac i Kokot su postigli 2 gola. A Benko, Okic i Velkoski 13. Gol razlika vam je poslje 11 utakmica 0 a kod Sarajeva je +13. To je vjerovatno sve slucajnost. Eto ni ove nema veze. Vazno je sto neki na nekom forumu napise **** cinjenice. :lol: :lol:
1-0 Tiago 25. minuta :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 okt 2015, 15:12

Ko vam je kriv sto ste sebi to dozvolili.Da se dva dana igralo vi ne bi gol dali,eto kako ste igrali.Ovdje pokusavati predstaviti sarajevo kao svemirsku ekipu koja je pukom slucajnoscu izgubila derbi.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 06 okt 2015, 15:15

@ajax
Tacno je da Sarajevu nije bio cilj simuliranje. Medjutim, u cemu si vidio simuliranje zeljinih igraca ? To me jako zanima. U postavci igre, destrukcija je jedan vid taktike u kojoj je cilj da kvaris igru protivnika. Zasto je to gore od grube igre ? Igraju Barcelona i Chelsea u nekom polufinalu lige prvaka i Chelsea non stop igra destruktivno. To nije gore od grubosti, a ovde se danima pise kako je gruba i mesarska igra Zelje pokvarila kombinatoriku u igri Sarajeva, gdje bi kvalitet Sarajeva doveo do toga da to bude lagana pobjeda bordo tima. Samo da je ona Benkina upala. A covjek ni dohvatio loptu nije.

Sta je bio cilj Sarajeva , ja ne mogu da zakljucim, ali znam da ovakvim pristupom pobjeda nije bila cilj. Sa druge strane, uz kako ti kazes simuliranje ( kojeg ni na koji nacin nije bilo ) i presjecanje igre ( koje ni na koji nacin nije gore nego gruba igra ), Zeljo je dosao do minimalno tri dobre prilike za postizanje jos nekog gola. Minimalno tri, a i to se moze izbrojati. Meni je super samo iz razloga, sto poslije vrucih glava i pretjeranih reakcija, postoji mogucnost da se na miru i lagano pregleda snimak ove utakmice. Ja sam pregledao i ustanovio da nije bilo grubosti, a da je bilo destrukcije u igri Zelje, koja je pogodovala tome da onemoguci igrace Sarajeva da lagano trckaraju i da prave kombinatoriku kakvu zele. Svaka grubost se sankcionisala osim one Beganovica u startu utakmice, gdje je realno trebao odmah da pozuti. Ali ko sto sam rekao, kada pregledas npr. prvo poluvrijeme, utisak je da je u grubim startovima 2-1 za Sarajevo. Od ta tri faula, jedan zuti karton za Sarajevo. Znaci, ako se glda i to, onda je sudija progledao na po jednu grubost u obje ekipe.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 okt 2015, 15:16

@bagrcavi pa veseli se ti pobjedi zasluzili ste. Meni to stvarno ne smeta. Nemam ja nista protiv toga kao ni protiv 99% navijaca nijednog kluba. Ja i kada se igraju evropske utakmice zelim svim timovima dobre rezultate. Samo nije tacno da ste neka sila sada. Da ste napravili dobar prvi korak to jeste. Vidjet ce se na kraju prvenstva kakav je ko.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 06 okt 2015, 15:24

Ajax je napisao/la:Deficitarni ste kvalitetom trenutno. Imate duplo jeftiniji tim od Sarajeva prema neutralnom transfermarktu. Trojica napadaca zajedno Stokic, Brazilac i Kokot su postigli 2 gola. A Benko, Okic i Velkoski 13. Gol razlika vam je poslje 11 utakmica 0 a kod Sarajeva je +13. To je vjerovatno sve slucajnost. Eto ni ove nema veze. Vazno je sto neko na nekom forumu napise **** cinjenice. :lol: :lol:

Ne umanjujem vasu pobjedu. Pobjeda je pobjeda. Samo se ne slazem da sto toliko kvalitetni kao sto neko ovdje mislim. Trener vam je bolje pripremio utakmicu od Jesica i to je tacno.
Sto se kvaliteta tice imate Delaca i Benku koji su klasa za ovu ligu i siru klupu i to je to.. Mozemo analizirati i ostale pojedinacno ali cisto sumnjam da bi bili objektivni.. Evo, recimo, ja najiskrenije mislim da su Zeljini stoperi koji su igrali derbi za klasu bolji od vasih bar trenutno.. Duljevic je mozda skuplji i vjerovatno je veci potencijal od Djelmica ali trenutno nije nista bolji igrac, cak naprotiv.. Blagojevic, po meni, trenutno bolji igrac od Rustemovica a Amir i Radovac su tu negdje.. Ovo je moje iskreno misljenje i ne pokusavam da omalovazim vasu ekipu niti da precijenim Zelju.. Trudim se da budem realan i govorim o trenutnom stanju.. Ja i nisam pisao da smo mi nesto kvalitetni ali potenciranje grube (mesarske) Zeljine igre kao razlog zbog koje je Zeljo pobijedio zaista nema smisla i ja taj vas napadacki fudbal nisam vidio u derbiju.. Vjerovatno smo se trebali skloniti sa terena pa da vezete i zabijate..

Sto se izlezavanja tice to i meni smeta ali tvrdim da se samo Kokot izlezavao a da i nije morao.. Opstrukcija igre je sasvim normalna stvar i primjenjuju je i mnoge velike ekipe kada je rezultat u prvom planu..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 06 okt 2015, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 okt 2015, 15:32

Hadzijalagic je napisao/la:Sto se kvaliteta tice imate Delaca i Benku koji su klasa za ovu ligu i siru klupu i to je to.. Mozemo analizirati i ostale pojedinacno ali cisto sumnjam da bi bili objektivni.. Evo, recimo, ja najiskrenije mislim da su Zeljini stoperi koji su igrali derbi za klasu bolji od vasih bar trenutno.. Duljevic je mozda skuplji i vjerovatno je veci potencijal od Djelmica ali trenutno nije nista bolji igrac, cak naprotiv.. Blagojevic, po meni, trenutno bolji igrac od Rustemovica a Amir i Radovac su tu negdje.. Ovo je moje iskreno misljenje i ne pokusavam da omalovazim vasu ekipu.. Ja i nisam pisao da smo mi nesto kvalitetni ali potenciranje grube (mesarske) Zeljine igre kao razlog zbog koje je Zeljo pobijedio zaista nema smisla i ja taj vas napadacki fudbal nisam vidio u derbiju.. Vjerovatno smo se trebali skloniti sa terena pa da vezete i zabijate..

Sto se izlezavanja tice to i meni smeta ali tvrdim da se samo Kokot izlezavao a da i nije morao.. Opstrukcija igre je sasvim normalna stvar i primjenjuju je mnoge velike ekipe kada je rezultat u prvom planu..
Slazemo se oko igraca. I ja vidim sve i jednog bas tako kao sto si napisao. Osim da su stoperi za klasu bolji. Dobar je igrac Barbaric pa i Tatomirovic. Istine je da su vasi stoperi odigrali bolju utakmicu. Sto se tice napadacke igre Sarajeva to si isto u pravu. Nije je bilo skor nista i podbacili su. Vas trener je iskorstio to da Hebibovic ne moze cuvati Kokota i da imate jednog veznog igraca vise od Sarajeva u sredini terena i nadigrao je Jesica. Sarajevo ima velik napadacki potencijal sto govori i gol razlika +13 samo treba tek da poslozi najbolji tim ( taktika, igraci ) a to je do novog trenera. Sto se vas tice vama je puno lakse. Znate sta imate. Igrat cete ovako 4-5-1 do kraja prvenstva pa sta bude i naravno borbeno. I treba tako. Svi bi tako uradili na vasem mjestu. Pozdrav :thumbup:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 06 okt 2015, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 okt 2015, 15:34

Željo je igrao 4-4-2 na derbiju, samo što je Beganović bio malo povučeniji uz par defanzivnih zadataka.
DRUG NEBI TI PUNCA

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 okt 2015, 15:36

kengur je napisao/la:
godrina je napisao/la:Atletico Madrid je sa borbenom i izrazito timskom igrom osvojio prvenstvo ispred 3 nivoa igracki i finansijskih superiornijih Reala i Barselone, izborio finale LP (od trofeja ih djelilo desetak sekundi). Sto je zanimljivo toj se igri svi dive, svi hvale engleze zbog njihove trke i borbenosti a sad tu razne gluposti prosipate i k'o curice se zalite. Ko gubi ima pravo da se ljuti

25. minut Tiago Farias
Ja mitomanije i govana. Zeljo isti kao i Atletico. Naravno i oni imaju startove sa ledja u svom repertoaru :rol: :rol: :rol:
kao i "slucajno" razbijanje arkada. Sto nemogu kad se balije upale i krenu sa mitovima.

Samo sto igraci Atletika ne leze preko 30 minuta u drugom poluvremenu i cekaju da prodje vrijeme i onda to zovu podvigom.
PL i Primera se mogu porediti a pogotovo Zeljin stil "fudbala" :tokralju: :clap: :clap:
E ti razmisljanja i govana. Imas internet pogledaj jbg nekad neki derbi da vidis sta su pravi startovi, i nigdje nema da se igraci jedne ekipe sklanjaju sa puta drugoj kako bi ovi dali gol. Nijedan krvnicki start nije vidjen a vi uporno potencirate neku grubu igru. Skupite svoje curice i na balet. Pogledaj madridski derbi, derbije po Italiji i Engleskoj ili jednostavno pregledaj ovu tekmu jos jednom pa se pravi pametan. Nijedan ozbiljan prekrsaj nije bio. Vama je sudija svirao svaki kontakt. Usput se zahvali Bogu da Delac nije dobio crveni za ono unosenje u facu sudiji i guranju tog istog papka koji nije vidjeo cist penal.
Bili ste zreli za tamburanja, suti bgt mogao bi ovako cjelu stranicu ispisat.

25. minut Tiago Farias
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 06 okt 2015, 15:38

Ajax je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Sto se kvaliteta tice imate Delaca i Benku koji su klasa za ovu ligu i siru klupu i to je to.. Mozemo analizirati i ostale pojedinacno ali cisto sumnjam da bi bili objektivni.. Evo, recimo, ja najiskrenije mislim da su Zeljini stoperi koji su igrali derbi za klasu bolji od vasih bar trenutno.. Duljevic je mozda skuplji i vjerovatno je veci potencijal od Djelmica ali trenutno nije nista bolji igrac, cak naprotiv.. Blagojevic, po meni, trenutno bolji igrac od Rustemovica a Amir i Radovac su tu negdje.. Ovo je moje iskreno misljenje i ne pokusavam da omalovazim vasu ekipu.. Ja i nisam pisao da smo mi nesto kvalitetni ali potenciranje grube (mesarske) Zeljine igre kao razlog zbog koje je Zeljo pobijedio zaista nema smisla i ja taj vas napadacki fudbal nisam vidio u derbiju.. Vjerovatno smo se trebali skloniti sa terena pa da vezete i zabijate..

Sto se izlezavanja tice to i meni smeta ali tvrdim da se samo Kokot izlezavao a da i nije morao.. Opstrukcija igre je sasvim normalna stvar i primjenjuju je mnoge velike ekipe kada je rezultat u prvom planu..
Slazemo se oko igraca. I ja vidim sve i jednog bas tako kao sto si napisao. Osim da su stoperi za klasu bolji. Dobar je igrac Barbaric pa i Tatomirovic. Istine je da su vasi stoperi odigrali bolju utakmicu. Sto se tice napadacke igre Sarajeva to si isto u pravu. Nije je bilo skor nista i podbacili su. Vas trener je iskorstio to da Hebibovic ne moze cuvati Kokota i da imate jednog veznog igraca vise od Sarajeva u sredini terena i nadigrao je Jesica. Sarajevo ima velik napadacki potencijal sto govori i gol razlika +13 samo treba tek da poslozi najbolji tim ( taktika, igraci ) a to je do novog trenera. Sto se vas tice vama je puno lakse. Znate sta imate. Igrat cete ovako 4-5-1 do kraja prvenstva pa sta bude i naravno borbeno. I treba tako. Svi bi tako uradili na vasem mjestu. Pozdrav :thumbup:
Nisam rekao da su Barbaric i Tatomirovic losi ali Barbaric je jedan od sporijih stopera koje sam gledao u zadnje vrijeme.. Vidi se da je skolovan igrac, jak je u skoku i duelu ali kada je lopta na zemlji je dosta los, bar je na mene takav utisak ostavio..

Pozdrav i tebi :D
BUDI ŽELJO !!!

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 06 okt 2015, 15:40

Kosoric je najskolovaniji stoper lige, a Bogdanovic je uz njega izrastao u odlicnog igraca i najbolji su stoperski par trenutno.

To koliko Zeljo ima gol razliku je rezultat mnogo stvari ali pojedinican kvalitet je drugo. Pored ovog derbija moje misljenje se ne bi promjenilo za stopere.
Edis Mulalic jedan je od nas!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”