FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 okt 2015, 19:33

Mustafa maratonac :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 okt 2015, 20:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:Mustafa maratonac :mrgreen:
:mrgreen:
#divovi

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 okt 2015, 21:39

Thomas Müller + Robert Lewandowski = 26 goals

la illahe ilellah...a bojim se kad se vrati Robben da će im se smanjit procenat davanja golova, jer je Robben solo igrač voli da ide na svaku loptu i da troši mnogo istih..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2015, 00:13

Malo je onih koji su ostali dosljedni i koji su vjerovali Pepu i ekipi a vidjecemo hoce li oni to opravdati kada bude najpotrebnije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 okt 2015, 00:27

Ekipi vjerujemo, Pepu ne. Sve me više strah da će ga ovi naši uhljebit' još koju godinu i time napravit' kolateralnu štetu. A i njemu lijepo, sigurica trofeji, u Evropi uvijek moRe okrivit' (ne)sreću i tako to, a nije baš i da radi za džabe.

Znao je on gdje će posle Barse, il' ga je neko dobro nasjetov'o, ne bi me čudilo. Neki ga momci prizivaju u Utd, uh kako bi tika-taka radila sa Matom, Felom i Runijem, niko sretniji od mene da ode na Otok. Američki dolari i njegova inteligencija na Britanskom tlu, ne bi propušt'o ni jednu tekmu.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 06 okt 2015, 01:35

E moj Edo, nije to samo tako u Bayernu, već u cijelom svijetu sporta. Danas velika faca, sutra opet kit@ ko što nam reče imenjak...

Od stare slave se ne živi, pritisak u Bayernu za titule je 24/7/365
FC Bayern -/- THE Ohio State University

isakovich
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 06 okt 2015, 12:13

edobvb je napisao/la:Hheeee...citam vas redom vise od pola vas forumasa ima koji ste doskoro pljuvali Pepe_a pogotovo zbog lige prvaka i od strane petardiranja spanskih klubova
Sad citam i skoro ti isti forumasi dizu Pepe_a u nebesa, najbolji trener treba mu dozivotno produziti uvovor i blaa..blaa..blaaa......!!!
I kad se opet desi proljece kao pretplosle i prosle godine u liga prvaka kad vas spanci ponovo otresu , bice ista prica treba Pepe_a otjerati sto prije ..unisti njemacki nogomet dovodi spansku koloniju.
Pljuvali ste i svrsavali po Alonsu...Thiagu..i Bernatu..a sad te iste u nebesa dizete.
To je nazalost taj nas balkanski mentalitet !
Naleti redovno spanac otrese bayu i odmah krenu kritike :kafa:
Zasto pises po ovoj temi,hajd bar da je nesto pametno,konstruktivno.Ali ne nije, tebi je od ovog svega bio cilj samo zadnja recenica.Da si iole realan ne bi pricao o otresanjima jer ste vi Domuzovci neki dan trehnuti i to sa stilom.Ti si hronicno ljubomorna osoba, a to nije zdravo,steti mozgu, pa percepcija rasudjivanja i razmisljanja uspori.
Redovno otresu Baju hahahaha,totalno za ne povjerovati.
VOLIM BAYERN

NYKnicks Fan
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la NYKnicks Fan » 06 okt 2015, 12:58

isakovich je napisao/la:
edobvb je napisao/la:Hheeee...citam vas redom vise od pola vas forumasa ima koji ste doskoro pljuvali Pepe_a pogotovo zbog lige prvaka i od strane petardiranja spanskih klubova
Sad citam i skoro ti isti forumasi dizu Pepe_a u nebesa, najbolji trener treba mu dozivotno produziti uvovor i blaa..blaa..blaaa......!!!
I kad se opet desi proljece kao pretplosle i prosle godine u liga prvaka kad vas spanci ponovo otresu , bice ista prica treba Pepe_a otjerati sto prije ..unisti njemacki nogomet dovodi spansku koloniju.
Pljuvali ste i svrsavali po Alonsu...Thiagu..i Bernatu..a sad te iste u nebesa dizete.
To je nazalost taj nas balkanski mentalitet !
Naleti redovno spanac otrese bayu i odmah krenu kritike :kafa:
Zasto pises po ovoj temi,hajd bar da je nesto pametno,konstruktivno.Ali ne nije, tebi je od ovog svega bio cilj samo zadnja recenica.Da si iole realan ne bi pricao o otresanjima jer ste vi Domuzovci neki dan trehnuti i to sa stilom.Ti si hronicno ljubomorna osoba, a to nije zdravo,steti mozgu, pa percepcija rasudjivanja i razmisljanja uspori.
Redovno otresu Baju hahahaha,totalno za ne povjerovati.
Momak je malo lud, al malo. Haman zaboravlja da smo i mi te pomenute spance vise trehali nego oni nas :urnebes:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 okt 2015, 16:20

Treba se malo osvrnuti i sagledati dosadasnji tok sezone.

Novi igraci su dovedeni, stari se oporavili. Na prvi pogled Costa djeluje kao ogromno pojacanje. Kazem u prvi pogled, jer znamo kakvog su mentaliteta brazilci. Dosad sto je odigrao i pruzio je za cistu desetku. Medjutim njemu cu suditi tek nakon teskih utakmica, Arsenal moze biti test ali i ne mora, zavisi u kakvom ce se izdanju predstaviti.

Costa igra presavrseno, ali igra u presavrsenoj ekipi u kojoj sve funkcionise. Zelim ga vidjeti u polufinalu LP protiv Reala, Barce, pa da vidimo od cega je taj momak napravljen. Moguce da ce biti jos bolji, nadam se ;)

Coman, previse mi je bahat, puca od samopouzdanja, a ono bi vrlo brzo moglo splasnuti kada se oporave ostali igraci. Mislim da je prvi kandidat za grijati klupu, iako me i on ocarao. Opet treba napomenuti da Bayern, osim Dortmunda, nije imao dostojnog protivnika.

Vidal, vjerujem da ce se jos bolje uklopiti u ekipu i Pepove zamisli, nedostaje tu onih engleskih sedmica kada bude svaki 3-4 dan utakmica pa se uigraju svi do maximuma.

Martinez, igrac koji nam je potreban, igrac koji donosi prevagu u teskim, tvrdim utakmicama.ALI, samo ukoliko igra na svojoj prirodnoj poziciji, na mjestu stopera je sigurno 30% slabiji igrac. Medjutim raduje cinjenica sto mu je pruzena prilika i sto je iskoristio na vrlo dobar nacin. Ocekujem u nastavku sezone da se vise rotira sa Xabi Alonsom na poziciji 6-ce.

MISLIM DA JE IDEALAN POTEZ PO BAYERN BIO ODLAZAK SCHWEINSTEIGERA!!!

Robbery, uskoro se vracaju na teren, obojica su vec zapocela sa trcanjem sto posebno raduje u slucaju Ribery-a. Kada se sjetimo da 5mjeseci nije mogao hodati kako treba, vjerujem da je ovo ogroman korak naprijed. Nadam se samo da ce se oporaviti u potpunosti. Nema potrebe za njegovim forsiranjem,najpotrebniji ce nam biti u zavrsnici LP.

Eh ovo su sve pozitivne stvari koje sam spomenuo, ima ih jos dosta, kao sto je fantasticna forma Roberta i Thomasa kao i dizanje forme Gotzea, ali tamo gdje smo najslabiji, u odbrani, tu smo jos uvijek tanki.

Po meni se utakmice rjesavaju dobrom odbranom, temelj svega.

Badstuber i Benatia su out,povrijedjeni, nezz do kad. Boateng i Martinez mogu iznijeti utakmicu na svojim ledjima protiv Mainza, Darmstadta i slicnih ekipa. Mogu protiv svih u bundesligi vjerovatno, ali vidit cemo najbolje kako ce to izgledati protiv Arsenala.

U ovom trenutku je Bayern po meni u daleko najboljoj formi od svih. Dvomec sa Realom ili Barcom bih u prvoj utakmici rjesili u svoju korist. Medjutim kada svi budu u formi, mislim da nam ova odbrana ne moze parirati njihovom napadu.

Da ne duzim vise i ovako sam bio opsiran, nadam se da nece biti povreda tokom reprezentativne pauze.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2015, 16:25

Badstuber i Benatia su out,povrijedjeni, nezz do kad
Truba odavno trenira ali individualno tako da se ubrzo ocekuje njegov povratak.
Benatia je takodjer krenuo sa individualnim radom, jucer ako se ne varam.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 okt 2015, 16:51

Centre forward je napisao/la:Ekipi vjerujemo, Pepu ne. Sve me više strah da će ga ovi naši uhljebit' još koju godinu i time napravit' kolateralnu štetu. A i njemu lijepo, sigurica trofeji, u Evropi uvijek moRe okrivit' (ne)sreću i tako to, a nije baš i da radi za džabe.

Znao je on gdje će posle Barse, il' ga je neko dobro nasjetov'o, ne bi me čudilo. Neki ga momci prizivaju u Utd, uh kako bi tika-taka radila sa Matom, Felom i Runijem, niko sretniji od mene da ode na Otok. Američki dolari i njegova inteligencija na Britanskom tlu, ne bi propušt'o ni jednu tekmu.
jest vama bavarcima dobro, boli vas q

osigurate titulu na pola sezone, postane vam dosadno pa drugu polovinu provedete u kritikovanju Pepa...i tako svake godine :kafa:

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 06 okt 2015, 16:58

Mene je u ovoj pauzi "strah" da Lewa ne prekine golgeterski niz koji je započeo - 12 golova u 12 dana i samo četiri utakmice :kralj:
Lewandowski je za sada najbolji strijelac u tri kategorije: Bundesligi (12 golova), kvalifikacijama za Euro (10) i poretku za Zlatnu Kopačku, gdje vodi s 24 boda. Jedino gdje malo kaska je LP, gdje ima 3 gola, a Ronaldo 5, no ima još vremena da ga stigne :njanjanja:

Pokušajte naći uljeza na ovoj slici ;)
slika
Sent from my Philips Smart TV.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 06 okt 2015, 17:23

Realno sa sportske strane , ako gledamo bayo bi bvb_u za odigranih 8.kola trebao bjezati samo 1 bod na tabeli.
Protiv Ausgburga bayi poklonjen penal...pokupili 3 boda a trebali realno samo 1 bod.
BvB ostecen za 2 cista penala , protiv Hoffe i Darmstadt
Scenario bi bio sljedeci realno bi sada BvB poslije odigranih 8.kola imao 21 bod
Bayi od trenutnih 24..odizeti 2.boda zbog poklonjenog penala u Munich protiv Ausgburga...bayo bi imao sada 22.boda.
Znaci samo 1 bod ispred BvB_a
To bi bila neka cista sportska realnost...ali s obzirom da svi znamo tko je bayo u Germany sve nam je jasno i ovim primjerom sto sam ja naveo :kafa:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 okt 2015, 18:24

Hallo zutalj promjeni boje i navijaj za najveći tim na dunjaluku ili mars sa stranice, a i admini bi mogli početi raditi svoj posao ovi padobranci samo mogu na ovoj stranici svašta pisati a da ih se ne sakcionise

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2015, 19:52

Kulirajte trolera, repliciranjem ga samo hranite. :kafa:
Mario Basler: "Kako opisati igru Bayerna? Kao da imate najbolji moguci sex sa zenom vasih snova. I to 34 puta zaredom. Zamislite sebi jednu veliku rijeku, ali umjesto vode da bude pivo i da rijeka nema kraja, eto koliko dobra je igra Bayerna."
:urnebes:

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 06 okt 2015, 20:00

Edo na aparatima :urnebes:

Nego sta mislite ima li sanse da nam Manco uzme Müller-a :kafa:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2015, 22:20

Tuzna vijest nam je danas stigla iz Minhena.

Gerd Muller je obolio od Alzheimerove bolesti. :cry:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 okt 2015, 22:25

Nedaj se Garde bombarderu nas nadam se da neće brzo bolest uzet maha

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 06 okt 2015, 22:33

ne znam je li postavljano, ali objavili su GPB, pa vjerovatno bi vam bilo interesantno procitati
U planu je velika analiza utakmice Bayern- Borussia, (jer to jedna od najboljih partija u sezoni to zaslužuje), a kao sneak preview donosimo vam sliku netom prije prvog gola Bayerna.

Prvo par riječi o strukturi Dortmunda. Tuchel se odlučio za 4-3-3 zonu, po uzoru na Kloppov model u polufinalu prošlogodišnjeg kupa. Samo da podsjetimo, tada su vile i vilenjaci nosili BVB do pobjede u poprilično izjednačenoj i kaotičnoj utakmici. S ovakvim postavkama Tom Tuchel nije uspio uvesti utakmicu u kaos, a pitanje je bi li to uopće više odgovaralo BVB-u kao u doba dobrog čovjeka s naočalima. Poanta ove zone je bila onemogućiti pas prema Xabi Alonsu iz obrane i daljnje pasove kroz sredinu općenito, dok je najpopularnijem rješenju koje Bayern ima kod postavljenih obrana (dijagonala na Douglasa Costu za izolaciju na krilu) doskočio na način da je na desnog beka stavio Sokratisa, znajući da je ranjiv na tlu, da napadu ne može pridonijeti gotovo ništa, ali zato ima prednost u zraku koja je obeshrabrila iti pokušaje dijagonala na Brazilca. Gurajući Aubemeyanga na desno krilo u izravni matchup s Alabom i s Kagawom u sredini u nekoj verziji lažne devetke, osakatio je i svoje opcije s loptom, ne dobijajući dovoljno opcija za napad i koncentrirajući se većinom na obrambenu strukturu.

Kako je tome doskočio Pep Guardiola? Zaigravši s trojicom u obrani, rombom u sredini i Lewandowskim u špicu i dva krila, nešto što bi se moglo bojčano označiti s 343 ili 334, ovisno o tome gdje je igrač na vrhu romba. Ali brojke nas samo odvlače na sporedne kolosjeke, bitni su zadaci koje su igrači dobili. Xabi stoji na svojoj uobičajenoj poziciji, blokiran od strane Kagawe praktički je ignoriran od svoje ekipe, žrtvovan jer su se otvarale druge opcije. Lahm na jednom vrhu romba i Thiago na drugom stoje široko i primarne su opcije s kojima se ovako usko postavljena šestorka Borussije može zaobići bukvalno jednim pasom. Kako krila Bayerna stoje u liniji sa Lewandowskim, u trenutku primanja lopte imaju 2v1 višak na krilnim pozicijama, a igračima Borussije ostaje da love sjene kako se to popularno kaže, jer su predaleko da bi zatvorili presing zamku na boku.
Posebno je zanimljiva uloga Thomasa Mullera, za kojeg znamo da je jedan od najinteligentnijih igrača u nogometu, a da se kreće možda i najbolje ikad. Na vrhu romba povlačio se desno kreirati s Gotzeom i Lahmom, stvarajući 3v2 višak protiv Piszczeka i Castra, stajao je blizu Lewandowskom opterećujući stopere Borussije, a najmanje se spuštao u sredinu. Za to jednostavno nije bilo potrebe. Vidimo i na slici da je jedini igrač u središnjici terene Xabi Alonso koji gotovo da nije ni igrao. Ne zato što je bio loš ili neraspoložen, već zato što je taktički žrtvovan za ekipu, s obzirom da je šest igrača u žutom bilo u području u kojem je on trebao ordinirati. Muller je time što se nije spuštao i što se nije nudio za primanje pasa na desetci zapravo puno više sudjelovao u rušenju strukture Dortmunda, jer je Weigl, koji je otkriće sezone, igrač koji odlično preuzima veznjake i "busquetovski" krpa rupe ispred obrane, ostao praktički izoliran na 30 metara praznog prostora na kojem nije imao koga čuvati, a kao središnji igrač zone nije smio napustiti poziciju da ne otvori ogromne koridore kroz sredinu. De facto se zbog Mullerova poziciranja događalo da Dortmund ima bezvrijednu figuru viška u sredini a da igra 4 protiv 4 u zadnjoj liniji.

Povlačilo se pitanje kako iskoristiti tu situaciju kada je pas kroz sredinu zatvoren, a igranje prema boku je uvijek opasno protiv ekipa koje imaju razrađene presing zamke. Kao i obično, najbolji je najjednostavniji odgovor. Pep rotira Boatenga i Javija, te Boateng prešavši na središnjeg stopera preuzima veći dio razigravačke uloge Xabi Alonsa. Praktički postavši ključni igrač u posjedu svoje ekipe i prvi playmaker (koliko god to čudno zvučalo) s nekoliko tzv. laser pasova se izrugao defanzivnoj strukturi Borussije Dortmund i u potpunosti poništio Tuchelov obrambeni plan. Uostalom kao stoper je ostvario dvije izravne asistencije za gol što je pothvat koji se rijetko viđa.
Konkretno u ovoj situaciji, kod prvog gola, Lewandowski vezuje Hummelsa, Gotze Piszczeka, a Muller se pozicionira između njih. Zbog čudne odluke da Bender bude drugi stoper i posljedične neuigranosti među stoperskim parom, ne dolazi do pomicanja i preuzimanja, što Boateng s udaljenosti od 50-ak metara prepoznaje, šalje dugu loptu preko obrane u prazan prostor koji napada Muller. Golman ne uspijeva očistiti, bek i stoper ne stižu zasmetati, 1:0. Lijepo, čisto, efikasno.
slika

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 okt 2015, 00:06

xaves je napisao/la:ne znam je li postavljano, ali objavili su GPB, pa vjerovatno bi vam bilo interesantno procitati
Pročiatao sam nekoliko analiza i većina upravo spominje ove taktičke finese kao ključ uspjeha. Lehmann spominje da je pozicioniranje igrača Bayerna nešto fascinantno i ta je to ključ pobjede. On isto kaže da je Pep donio prednost Bayernu kada je umjesto četiri štopera nazad postavio trojicu (Javia desno - ja sam mislio da će ići u sredinu - i Boatenga u sredinu iza bloka koji je pravio Alonso. Boateng je igrao ulogu kvoterbeka (sjetimo se to je radio i prije protiv Borusije - onom 0:3 na Westfalenu kada u prvom poluvremenu nije uspjela pa je Pep morao preći na radikalnije rješenje sa "niskom" postavom koja je donijela pobijedu, a kasnije pogotovo u onom porazu od Wolfsburga kad ta strategija nije upalila, forsirana je čitavu tekmu, jer je tada bila zbijenija postavka Vukova i slao je pasove sa sredine za koje nije mogao naći ritam niti mjeru). Četvrti i peti gol su čista formalnost. Svakako Pepova pobjeda. Kad bi se ovako udubio i analizirao redovnije gdje bi nam bio kraj, a ne ono neko eksperimentisanje u 80% utakmica - ali dobro, na njima i proba ove karafeke.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.