FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Nije problem sto grad iz iz objektivnih razloga ne moze nastaviti sa gradnjom stadiona, problem je sto ljudi iz JU stadion Tusanj citavo vrijeme opstruiraju Slobodu i nista ne rade, grad izdvaja veliki novac ni za sto, samo da bi tih nekoliko ljudi koji su zaposleni imali plate i bili zbrinuti na racun poreznih obveznika.......ako se Sloboda privatuzuje a to je jedini nacin da klub moze normalno funkcionisati, jedina solucija je kupovina zemljista i gradnja vlastitog stadina na nekoj drugoj lokaciji, npr. na lokaciji kasarne koja ne sluzi nicemu.......to Azmir sigurno moze kupiti, napraviti stadion, kamp za treniranje i ostalo sto treba....fudbal je biznis...veliki, ko zna raditi....najgora solucija je zavisiti od nekoga i trpiti izivljavanje od nekih alkosa i tipova zaljubljenih u sebe.
Svako se moze smjenit i otjerat a pogotov na javnoj funkciji, nisu oni Bogom dani u JU, rastjerat gamad
Svako od igraca nema potrebe da razmislja o bilo kojim drugim opcijama sto se novca tice jer imaju uslove kao i Sarajevo ako izuzmemo Benku. Zeba za kojeg pricas je najplaceniji igrac sa 8 milja mjesecno, dalje je Ahmetovic sa peticom.... Govorim u KM ne u eurima. Ovdje ne ulaze premije koje se obracunavaju na mjesecnom nivou, a Sloboda od pocetka prvenstva tu tabelu je i vise nego ispunila tako da je igracima kao bubregu u loju sto se gengi ticeChinaglia je napisao/la:wien, brate, znam, samo kažem da se ne smije ponovo desit' takva situacija, pusti ti riječ, pare su pare! samo u toku sezone produživat' ugovore i da budemo mirni, bolje nego vjerovat' nekome na riječ
“Na žalost, reflektori nisu i nadležnosti Kluba. Sve se mora riješiti na relaciji JU Gradski stadion Tušanj/Elektrodistribucija Tuzla. Klub želi to riješiti do proljeća, ali ruke su nam svezane. Tačnije, mi ne možemo pomaknuti ni kamenčić na stadionu a tako malo treba: šminkanje Zapada, sanitarni čvor i svlačionice, pa bi Evropu igrali na Tušnju. Ovako moraćemo na Bilino Polje što bi bilo šteta, jer ovi divni navijači, građani Tuzle zaslužuju gledati svoju Slobodu na njenom Tušnju”
Mi cemo na kraju biti ko Montpellier koji je usao u ligu i postao prvak Francuske. Uvjeren sam da na kraju mozemo biti prvaci a evo zasto:
1. Svi koji misle da cemo pasti i da je ovo plod slucajnosti, neka naprave tabelu od prosle polusezone i saberu bodove pa cete vidjeti da smo medju top 3 i od tad nas niko nije nadigrao.
2. Imamo uigranu ekipu i odlicne su ove price npr iz drugih gradova gdje pisu kao gledaj Slobode sa duplo slabijom ekipom od Sarajeva a na prvom mjestu. Super, to nam ide u prilog. Samo iz razloga jer je nama lakse igrati na gostovanjima kod npr. Drine, Viteza, Travnika i slicno nego Sarajevu, Zelji pa i Zrinjskom i to samo zbog imena. Dok god nas ne shvataju ozbiljno i misle da je ovo sve samo pitanje dana kada cemo pasti, igrat ce lopte s nama a mi u tom slucaju imamo tim koji lako savlada protivnika. Zeljo i Sarajevo gube ovakve utakmice jer ih se te ekipe plase, zbog imena izgradnjenog godinama i svega ostalog, obicno ili igraju klasicne bunkere, maksimalno se nabriju pa na kontru ako zabiju zabiju, a to se Sarajevu desilo i prosle sezone (Drina) pa i ove (Travnik, Slavija), a Zelji takodjer (Travnik, Mladost). Dok god misle da mogu protiv nas igrati i napasti nas, to nam odgovara jer cemo sva ta gostovanja lakse rijesiti nego Sarajevo, Zeljo pa i Zrinjski i Siroki. A na malim timovima se prvenstva uzimaju.
3. Na skoro svakoj poziciji imamo po dva dobra igraca, sad nam Mehidic nije nesto a ne tako davno nam je bio medju najboljim. U odbrani imamo Mehmedagica, Kostica, Moranjkica i Skahica, sve redom dobri stoperi. Na lijevom beku iskusnog Ivetica za kojeg u slucaju potrebe zamjena moze biti Skahic. Ista situacija je i s Efendicem na desnom beku (u zadnjih nekoliko utakmica nas ponajbolji igrac), i umjesto njega moze uskociti Skahic, Mjesecima citam koliko ga kudite kao da u najmanju ruku ne postoji igrac na desnom beku a imamo sasvim solidnog igraca. Na zadnjem veznom Stjepanovic i zamjena Kiso koji je u prosloj sezoni bio jedan od nasih boljih igraca. Sredina terena Zeba i Ordagic, ovdje ne moram nista pisati, u slucaju da treba umjesto nekog od njih uvijek moze igrati solidni Saric. Na krilima Govedarica i Veselinovic, super krila, brza, ofanzivna a zamjene Mujic i Mehidic. Mujic= nas statisticki najbolji igrac prosle sezone, + Saric koji se sjajno snalazi na krilu. Napad rezervisan za Ahmetovica kojeg po potrebi opet moze zamjeniti Mujic a i Krpic, mozda nekad ne bi bilo lose staviti Mujica zajedno sa Ahmetovicem jer taj mali ima strasan osjecaj za gol i polusanse pretvara u golove. Na ovo sve ne vidim koga treba dovoditi, mozda zbog sigurnosti ipak jedino mozda beka i jako krilo i to je to. Sve ostalo bi bilo nepotebno gomilanje.
4. Imamo odlican raspored dva puta do kraja imamo po dvije utakmice kuci zaredom i sigurno zadnja dva kola mogu odluciti, predzadnje kada nam dolazi Sarajevo i zadnje kad idemo Zrinjskom.
5. Imamo agilnog predsjednika i upravu koja zna sta zeli.
Samo jos da svi mi ovakvu ekipu koju nismo na Tusnju gledali brat bratu 10 godina, bodrimo najvise sto mozemo. Pa treba nas minimum 5000 biti na svakoj utakmici.
Idemo dalje, samo jako, sampionski, tuzlanski!
1. Svi koji misle da cemo pasti i da je ovo plod slucajnosti, neka naprave tabelu od prosle polusezone i saberu bodove pa cete vidjeti da smo medju top 3 i od tad nas niko nije nadigrao.
2. Imamo uigranu ekipu i odlicne su ove price npr iz drugih gradova gdje pisu kao gledaj Slobode sa duplo slabijom ekipom od Sarajeva a na prvom mjestu. Super, to nam ide u prilog. Samo iz razloga jer je nama lakse igrati na gostovanjima kod npr. Drine, Viteza, Travnika i slicno nego Sarajevu, Zelji pa i Zrinjskom i to samo zbog imena. Dok god nas ne shvataju ozbiljno i misle da je ovo sve samo pitanje dana kada cemo pasti, igrat ce lopte s nama a mi u tom slucaju imamo tim koji lako savlada protivnika. Zeljo i Sarajevo gube ovakve utakmice jer ih se te ekipe plase, zbog imena izgradnjenog godinama i svega ostalog, obicno ili igraju klasicne bunkere, maksimalno se nabriju pa na kontru ako zabiju zabiju, a to se Sarajevu desilo i prosle sezone (Drina) pa i ove (Travnik, Slavija), a Zelji takodjer (Travnik, Mladost). Dok god misle da mogu protiv nas igrati i napasti nas, to nam odgovara jer cemo sva ta gostovanja lakse rijesiti nego Sarajevo, Zeljo pa i Zrinjski i Siroki. A na malim timovima se prvenstva uzimaju.
3. Na skoro svakoj poziciji imamo po dva dobra igraca, sad nam Mehidic nije nesto a ne tako davno nam je bio medju najboljim. U odbrani imamo Mehmedagica, Kostica, Moranjkica i Skahica, sve redom dobri stoperi. Na lijevom beku iskusnog Ivetica za kojeg u slucaju potrebe zamjena moze biti Skahic. Ista situacija je i s Efendicem na desnom beku (u zadnjih nekoliko utakmica nas ponajbolji igrac), i umjesto njega moze uskociti Skahic, Mjesecima citam koliko ga kudite kao da u najmanju ruku ne postoji igrac na desnom beku a imamo sasvim solidnog igraca. Na zadnjem veznom Stjepanovic i zamjena Kiso koji je u prosloj sezoni bio jedan od nasih boljih igraca. Sredina terena Zeba i Ordagic, ovdje ne moram nista pisati, u slucaju da treba umjesto nekog od njih uvijek moze igrati solidni Saric. Na krilima Govedarica i Veselinovic, super krila, brza, ofanzivna a zamjene Mujic i Mehidic. Mujic= nas statisticki najbolji igrac prosle sezone, + Saric koji se sjajno snalazi na krilu. Napad rezervisan za Ahmetovica kojeg po potrebi opet moze zamjeniti Mujic a i Krpic, mozda nekad ne bi bilo lose staviti Mujica zajedno sa Ahmetovicem jer taj mali ima strasan osjecaj za gol i polusanse pretvara u golove. Na ovo sve ne vidim koga treba dovoditi, mozda zbog sigurnosti ipak jedino mozda beka i jako krilo i to je to. Sve ostalo bi bilo nepotebno gomilanje.
4. Imamo odlican raspored dva puta do kraja imamo po dvije utakmice kuci zaredom i sigurno zadnja dva kola mogu odluciti, predzadnje kada nam dolazi Sarajevo i zadnje kad idemo Zrinjskom.
Samo jos da svi mi ovakvu ekipu koju nismo na Tusnju gledali brat bratu 10 godina, bodrimo najvise sto mozemo. Pa treba nas minimum 5000 biti na svakoj utakmici.
Nas niko i ništa ne može spriječiti da na terenu (naglašavam - "na terenu") izborimo Evropu. Imamo dovoljno dobru ekipu za to, u odličnoj smo poziciji što se tiče bodova, a predsjednik, direktor i UO rade odličan posao već mjesecima. Ono na što treba obratiti posebnu pažnju je licenciranje za evropska takmičenja, jer nam se ne smije dogoditi da nam licenca bude upitna. Dugovanja se moraju svesti na prihvatljiv nivo, barem kao kod Želje i Sarajeva, a Bilino Polje se mora na vrijeme ugovoriti sa Zeničanima.
Titula je još uvijek miljama daleko, iako ne bih imao ništa protiv da se na pauzi, ako budemo u povoljnoj situaciji, dodatno pojačamo i krenemo svim silama po trofej. Niko u ovoj ligi nije osjetno bolji od nas, niti smo mi lošiji od nekog.
Titula je još uvijek miljama daleko, iako ne bih imao ništa protiv da se na pauzi, ako budemo u povoljnoj situaciji, dodatno pojačamo i krenemo svim silama po trofej. Niko u ovoj ligi nije osjetno bolji od nas, niti smo mi lošiji od nekog.
Kako sam mogao skontati iz Vugdaliceve izjave Slobodu finansira samo Azmir......izgleda da grad ne daje vise novac za Slobodu ako sam dobro skontao ???
"Što nam više postavljaju klipove, nama je lakše! Ti isti se boje dokumentacije koju su za sobom ostavili. Zanimljivo upravo oni koji su od Slobode lijepo živjeli sada šalju presude i anonimne prijave kao na traci. Neće da shvate da mi možemo tražiti reviziju poslovanja 2001/2012 a onda ne bih bio u njihovoj koži. Poruka za njih je: Ne dirajte nas, ne kočite FK Sloboda, jer ona nije ni vaša ni naša, ona je institucija koja se voli i traje još malo pa 100 godina! Na žalost, sav financijski teret ja na plećima predsjednika Husića, ali na sreću za Slobodu pa da je on tu i ne zaboravite: Mi sada odgovorno vodimo Klub!".
"Što nam više postavljaju klipove, nama je lakše! Ti isti se boje dokumentacije koju su za sobom ostavili. Zanimljivo upravo oni koji su od Slobode lijepo živjeli sada šalju presude i anonimne prijave kao na traci. Neće da shvate da mi možemo tražiti reviziju poslovanja 2001/2012 a onda ne bih bio u njihovoj koži. Poruka za njih je: Ne dirajte nas, ne kočite FK Sloboda, jer ona nije ni vaša ni naša, ona je institucija koja se voli i traje još malo pa 100 godina! Na žalost, sav financijski teret ja na plećima predsjednika Husića, ali na sreću za Slobodu pa da je on tu i ne zaboravite: Mi sada odgovorno vodimo Klub!".
Neke stvari se mogu zakljuciti i iz Ibricevog intervjua u subotu pred utakmicu sa Olimpikom gdje kaze da je atmosfera odlicna u klubu ali da nam predstoji jedna veca borba. Borba za licencu i reorganizacija organizacije u klubu sto znaci da se dobro radi.
Od 5:23-5:48
Od 5:23-5:48
samo Sloboda
Slazem se u potpunosti,mene malo iznervira pojedinci sto odmah daju prednost Sarajevu.Mi smo sa njima u 5 deka(na teren mislim)defour je napisao/la:Mi cemo na kraju biti ko Montpellier koji je usao u ligu i postao prvak Francuske. Uvjeren sam da na kraju mozemo biti prvaci a evo zasto:
Zlatan Nalić sin tuzlanski
Moramo nesto uciniti sa istocnom tribinom ovako nam stadion izgleda kao pored nekog regionalnog puta. Ja sam imao projekat stadiona ali mi trenutno nije dostupan, ali se sjecam se da je Istocna tribina najzahtjevnija. Pored najveceg broja sjedici mjesta, trebala bi da sadrzi 4 velike svlacionice, teretanu, fizioterapeutsku salu, apartmane za igrace koje dolaze iz drugih gradova, svecanu lozu i citav set prostora za tv prenose, tv kabine i pres konferencije kao i mnostvo poslovnih prostora. Sve ovo nabrojano kada dodate konstruciju posebno krovnom plus vanjsko uredenje cifra je dovoljno velika da se ne smije ni izgovoriti na gradskom vjecu a pogotovo raspravljati o ovoj temi. Ja sam misljenja da ne treba odustajati od projekta, nego ga pokusati graditi u fazama, gdje bi prva faza ukljucivala temeljne stope i primarnu konstrukciju za tribine, zadovoljiti osnovne sigurnosne standarde, stolice i minimalno uraditi vanjsko uredenje. A sve ostale prostore konzervirati da sacekaju bolja vremena ili dati nekom privatniku. Sljedeca faza bi mogla bit krovna konstrukcija kao i sam krov, a poslije toga je sminka koja sa krovom cini najskuplju stavku u predracunu. Zaista bi bilo zanimljivo vidjeti koliko kosta gola tribina, ja bih to znao uraditi kada bi ponovo dosao do nacrta, ako nista da provjerimo je li to nedokucivo za nas standard ili je nesto sa cime se grad moze nositi.
Ja se pridružujem ideji da se selimo sa" Tušnja".Tako ćemo konačno izaći iz ovog "ropstva".100 GODINA DOČEKATI NA OVOJ "NAKARADI" , BOŽE SAKLONI I SAČUVAJ.
Ja volim FK Tuzla City
Pričalo se da istočna tribina košta oko 7 miliona.
Mini Estadi
(Kapacitet: 15.276).
Da se malo . . .. . sa prihvatljivim željama. Ne vjerujem da bi bio problem naći novac i finansirati gradnju ovakvog malog stadiona. Problem je ulagati u oblik vlasništva kakav je Tušanj.

ko bi rek'o da ovdje ima kapacitet od 15 276

Da se malo . . .. . sa prihvatljivim željama. Ne vjerujem da bi bio problem naći novac i finansirati gradnju ovakvog malog stadiona. Problem je ulagati u oblik vlasništva kakav je Tušanj.

Zadnja izmjena: Tuzlak04, dana/u 06 okt 2015, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Svakako da bi bilo lijepo seliti se sa ove rupe, ali to nije u cilju vlastodršcima, jer bi stadion za godinu dana grohnuo, da bi ga na kraju stavili na tender kao građevinsko zemljište. Vjerujem da je Azmir znao da će se ovako stvari odvijati sa Slobodom, da bih počeo graditi zajednički stadion, za nas i za Simin Han, na nekoj lokaciji koja bi bila prihvatljiva za oba kluba.
Neko spomenu kasarnu HKG, po meni odlična lokacija za gradnju manjeg stadiona koji bi ispunjavao potrebne uvjete UEFE, takodje ne bih imao ništa protiv da na tom stadionu igraju i Sloboda i Simin Han!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Neko spomenu kasarnu HKG, po meni odlična lokacija za gradnju manjeg stadiona koji bi ispunjavao potrebne uvjete UEFE, takodje ne bih imao ništa protiv da na tom stadionu igraju i Sloboda i Simin Han!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Kad vec mastate
Auuuu ovaj je bolji
Et ako je ta cifra tacna da bi zavrsili samo tribine bez krova onda je dovoljno otprilike 3 miliona km. Iako mi to na prvu tih 7 izgleda malo.hondas je napisao/la:Pričalo se da istočna tribina košta oko 7 miliona.
U sustini nisu to velike pare, kada bi nasli privatni kapital pa da podjele troskove, eh....
Ko ce ga napuniti? Igramo najbolji fudbal od rata na ovamo imamo 3 milje nazorTuzlak04 je napisao/la:Auuuu ovaj je bolji
Samo sto je kostao 21 mil funtiTuzlak04 je napisao/la:Auuuu ovaj je bolji
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.