Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2015, 18:47

Chinaglia je napisao/la:ne pravdam se, nego lijepo kažem .. nemam problem kao oni, da normalno diskutujem s onima koje ne volim .. oni očigledno smatraju da jedini vid komunikacije s nama mora biti prepucavanje, omalovažavanje, negativa .. ima takvih i našim redovima, a upravo zbog toga i kažem, svako je individua za sebe i neka koristi svoj mozak, ja ne padam pod uticaj drugih, imam svoje mišljenje .. dođe jedan forumaš, napiše nešto i onda navijači drugog kluba formiraju generalno mišljenje o tom klubu i njegovim navijačima, ili "vrijeđaju" isti i njegove navijače zbog jednog forumaša
Pazi, sve je ovo počelo tako što se pojavila nekolicina vas, zavedena Azmirom i početkom dobre priče koja se dešava u Tuzli, pa ste preko noći postali veliki klub i mislite da ste rame uz rame sa klubovima koji vode glavnu riječ u našem fudbalu. Prvo ste taj nivo komunikacije držali sa navijačima Veleža, da bi se kasnije okrenuli protiv Želje, protiv kojeg ste uvijek i bili (zbog Leotara), ali niste imali na osnovu čega da grakćete. Sada su vas dobri rezultati malo ponijeli pa ste pomislili da ste još veći, ali mene to kao ni ostale mnogo ne dotiče.

Ne postoji niti jedan segment u kojem ste vi blizu FK Željezničar ili navijačkoj grupi Manijaci. Naši jedini rivali su Horde Zla, a na sportskom planu je sve jasno, tradicionalno FK Sarajevo i Velež, pa onda Široki i Zrinjski i tu se priča završava. Sloboda je za mene ono što su mi Olimpic, Čelik ili Borac, ne obraćam pažnju na njih.

Sloboda je započela odličnu priču, koju po mom mišljenju vi navijači ne pratite. Zato vam je moj savjet da se ostavite Želje, napokon imate nešto veliko, gledajte kako da pomognete svom klubu i potrebno vam je još mnogo ovakvih sezona, mnogo jakih gostovanja da bi mogli pričati ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 okt 2015, 19:01

slana_krv je napisao/la:Ja imam prjedlog da se svi ovdje medusobno pomirimo i da krenemo ispocetka, ne mora niko nikom oprostiti niti se moramo voliti ali et bar malo da se postujemo jer svima nam je Bosna zajednicka majka. Jer ovo je postalo neizdrzivo konstantno citati komentare o tome ciji je tata bolji. Razumijem ja sportski rivalitet, ali ovdje se vrit vec mjesecima ista prica iste teme iste svade i konstantno se ponavljaju isti komentari i iste replike ko pokvarene ploce.
Et da ne duzim vise, moj je prjedlog da pruzimo ruke i da normalno raspravljamo po mnogo cemu najzanimljivijoj sezoni od kako se igra PL

Pozdrav
Svaka cast druze, ovu budalu rpc ignorisati samo. Meni je vec na toj posebnoj listi pa ni ne vidim postove. Sta je bilo, bilo je, valja zivjeti i ovu zemlju graditi. Sloboda, Celik, Velez, Zeljo i Sarajevo su klubovi sa velikom tradicijom. Pokazati postovanje, pa ce se i zasluziti isto. Drago mi je zbog ovoliko pozitivne energije na forumu, raduje iskreno. Ko pocne provocirati samo mu se kolektivno "zahvaliti" i odstraniti tumor. Takodjer, postovanje i za Zrinjski i Siroki, toliko su godina u vrhu i to je kvalitet. Naravno i Olimpic.

Hajde da opletemo objektivno: Vasih najboljih 11 lige, trenutno po formi?
Sport je lijek za tijelo i duh.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 06 okt 2015, 20:01

:shock: Ovo Mazic ne bi juce Partizanu svirao. Moralo se kompenzirati malo Radniku, proslo kolo im je ukradena pobjeda u Mostaru, dali gol a nije im priznat.

slika
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 06 okt 2015, 21:09

Zaista ne razumijem ljude koje uzivaju da ponizavaju druge, kada rivalitet i fina zeza koja cini ovaj sport jos zanimljivijim izgubi kreativnost i smisao, onda na scenu stupaju likovi koju svoju zivotnu inspiraciju crpe ponizavajuci jedne druge, a kako ja to vidim to je postao njiho stil zivota i siguran sam da oni vise ne mogu funkcionisati jedni bez drugih. Dokaz tome je da se nakon bana vracaju sa drugim account-om po odredenu dozu hrane.
Misljenja sam da to nema vise nikakve veze sa klubom ni sa grupom to su odavno postale licne stvari. Da stvar bude jos gora skoro svaka tema je zarazena istim dijalogom iako postoji team za prepucavanja.
Nisam pretjerani optimist ali se nadam da ce se stvari popraviti da ce biti vise postovanja, kad ujutro prije posla uz kafu otvorim forum radi razonode i informacije a ja citam sr. ..a to zaista nervira i boil jer svima nama, nasi klubovi stanjuju pod kozom jer da nije tako ne bi ni pratili ovu ligu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 okt 2015, 21:37

Radim s ovim sarajlijom iz Hadzica pa dijelimo i sobu, lik habera nema o sportu, cak ni navijacke skupine ne poznaje. Kaze mi: oni navijaci iz Zenice su zayebani, vidio sam jednom kad smo osiguravali utakmicu, ludi likovi pravo. :D

Ovi iz Hadzica ako ne znaju ovu bitangu, onda nisu sarajlije. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 06 okt 2015, 23:28

Bolanos je napisao/la:
:shock: Ovo Mazic ne bi juce Partizanu svirao. Moralo se kompenzirati malo Radniku, proslo kolo im je ukradena pobjeda u Mostaru, dali gol a nije im priznat.

slika
Ma gdje protiv nas se uvijek kompenzra. Jbt uzmemo Široki, Slobodu, bolji od pitara, bod u Mostaru al zato u Travniku jel pređeš centar ofsajd. U istočnom Sarajevu kod 1-1 ne dosudi čist penal,a protiv Radnika već drugu za redom im sudi smiješne penale. Ma pu stoko.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 okt 2015, 23:31

ok
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 okt 2015, 08:39

Kakve kompenzacije i pm. Ako se kompenzira onda se kompenzira na istoj utakmici. Osteti se Radnik protiv Zrinjskog i onda se Radniku pomogne protiv Celika. Nakon toga treba kompenzirat Celiku, pa onom tko je stradao protiv Celika i tako do kraja prvenstva. Pa nisu ludi jbt, jednostavno su suci losi i to je to. Nikakve kompenzacije, desila se greska i jbg, mozes se zaliti i to je sve. Price o kompenzacijama ostaviti maloj djeci, kao i one price da ces nakon zalbe imat bolje sudjenje, jer ako nekog ostete u tvoju korist onda ce se i taj zaliti. To su sve nenamjerne greske zbog neznanja, a najvise krivim Savez koji ne ulaze u sudacku organizaciju. Suci grijese i oni stradavaju, mada veliki broj tih 'gresaka' uopce nisu greske nego jednostavno ne idu u korist kluba za koji navijas pa ti ne pase.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 okt 2015, 10:00

Virtu4l je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ne pravdam se, nego lijepo kažem .. nemam problem kao oni, da normalno diskutujem s onima koje ne volim .. oni očigledno smatraju da jedini vid komunikacije s nama mora biti prepucavanje, omalovažavanje, negativa .. ima takvih i našim redovima, a upravo zbog toga i kažem, svako je individua za sebe i neka koristi svoj mozak, ja ne padam pod uticaj drugih, imam svoje mišljenje .. dođe jedan forumaš, napiše nešto i onda navijači drugog kluba formiraju generalno mišljenje o tom klubu i njegovim navijačima, ili "vrijeđaju" isti i njegove navijače zbog jednog forumaša
Pazi, sve je ovo počelo tako što se pojavila nekolicina vas, zavedena Azmirom i početkom dobre priče koja se dešava u Tuzli, pa ste preko noći postali veliki klub i mislite da ste rame uz rame sa klubovima koji vode glavnu riječ u našem fudbalu. Prvo ste taj nivo komunikacije držali sa navijačima Veleža, da bi se kasnije okrenuli protiv Želje, protiv kojeg ste uvijek i bili (zbog Leotara), ali niste imali na osnovu čega da grakćete. Sada su vas dobri rezultati malo ponijeli pa ste pomislili da ste još veći, ali mene to kao ni ostale mnogo ne dotiče.

Ne postoji niti jedan segment u kojem ste vi blizu FK Željezničar ili navijačkoj grupi Manijaci. Naši jedini rivali su Horde Zla, a na sportskom planu je sve jasno, tradicionalno FK Sarajevo i Velež, pa onda Široki i Zrinjski i tu se priča završava. Sloboda je za mene ono što su mi Olimpic, Čelik ili Borac, ne obraćam pažnju na njih.

Sloboda je započela odličnu priču, koju po mom mišljenju vi navijači ne pratite. Zato vam je moj savjet da se ostavite Želje, napokon imate nešto veliko, gledajte kako da pomognete svom klubu i potrebno vam je još mnogo ovakvih sezona, mnogo jakih gostovanja da bi mogli pričati ;)
Sve to donekle stoji, cijenjeni kolega, no stavljati Celik, Borac, Slobodu i Olimpic u istu recenicu kada je u pitanju velicina klubova je po meni veoma diskutabilno.

Prva tri su klubovi sa dugogodisnjom tradicijom i armijom navijaca/pristalica iza sebe, to su klubovi koji su bili standardni prvoligasi u bivsoj Jugi, dok je Olimpic mlad klub koji potpomognut Gracicem itekako dobro radi sto je veoma pozitivno, no pitanje je veliko sta ce se desiti sa tim klubom kada Gracica ne bude, jer u Sarajevu taj klub - kako ja vidim - nema veliku podrsku navijaca. Da ima, ne bi Gracic okolo hodao godinama i trazio novo gnijezdo.

Isto tako stavljas Siroki i Zrinjski ispred pomenuta tri kluba, pri tome zanemarujuci gore navedene cinjenice. Oni jesu u ovoj poslijeratnoj istoriji uspjesni klubovi i to se ne moze osporiti, to naravno treba cijeniti, ali svi mi znamo da je tu ogromnu ulogu igrala cinjenica da je hrvatska strana Hercegovine izasla iz rata skoro neokrznuta, finansijski dakle dobro potkovana, da su ti klubovi bili de facto bez dugova, dok je recimo u Tuzli privreda, koja je gurala Slobodu, u poslijeratnim godinama potpuno grohnula, gurajuci time klub u ambis. O tome koliko Siroki i Zrinjski iza sebe imaju navijaca/pristalica necu ni pricati... Ne bih ja dalje da zalazim u politicke teme, no tvoja prica mi dodje kao kada bih ja uzeo i pricao o uspjesima u ligi sampiona posmatrajuci pri tome period od 92. godine, a zanemarujuci sve sto je bilo prije, i onda na temelju tih podataka rekao da je Notthingam Forrest niko i nista u kontekstu lige prvaka.

To sto ti navodis po mom misljenju nije ni objektivno niti korektno prema navijacima gore navedena tri kluba i upravo predstavlja jednu vrstu provokacije, doduse na jednom kulturnijem nivou.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 okt 2015, 10:11

samocelik je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:

slika
Ma gdje protiv nas se uvijek kompenzra. Jbt uzmemo Široki, Slobodu, bolji od pitara, bod u Mostaru al zato u Travniku jel pređeš centar ofsajd. U istočnom Sarajevu kod 1-1 ne dosudi čist penal,a protiv Radnika već drugu za redom im sudi smiješne penale. Ma pu stoko.
Eh pa to je to, kompenzacija ne smije da postoji jer nayebe neduzan.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 07 okt 2015, 11:19

_dreamer_ je napisao/la:
Sve to donekle stoji, cijenjeni kolega, no stavljati Celik, Borac, Slobodu i Olimpic u istu recenicu kada je u pitanju velicina klubova je po meni veoma diskutabilno.

Prva tri su klubovi sa dugogodisnjom tradicijom i armijom navijaca/pristalica iza sebe, to su klubovi koji su bili standardni prvoligasi u bivsoj Jugi, dok je Olimpic mlad klub koji potpomognut Gracicem itekako dobro radi sto je veoma pozitivno, no pitanje je veliko sta ce se desiti sa tim klubom kada Gracica ne bude, jer u Sarajevu taj klub - kako ja vidim - nema veliku podrsku navijaca. Da ima, ne bi Gracic okolo hodao godinama i trazio novo gnijezdo.

Isto tako stavljas Siroki i Zrinjski ispred pomenuta tri kluba, pri tome zanemarujuci gore navedene cinjenice. Oni jesu u ovoj poslijeratnoj istoriji uspjesni klubovi i to se ne moze osporiti, to naravno treba cijeniti, ali svi mi znamo da je tu ogromnu ulogu igrala cinjenica da je hrvatska strana Hercegovine izasla iz rata skoro neokrznuta, finansijski dakle dobro potkovana, da su ti klubovi bili de facto bez dugova, dok je recimo u Tuzli privreda, koja je gurala Slobodu, u poslijeratnim godinama potpuno grohnula, gurajuci time klub u ambis. O tome koliko Siroki i Zrinjski iza sebe imaju navijaca/pristalica necu ni pricati... Ne bih ja dalje da zalazim u politicke teme, no tvoja prica mi dodje kao kada bih ja uzeo i pricao o uspjesima u ligi sampiona posmatrajuci pri tome period od 92. godine, a zanemarujuci sve sto je bilo prije, i onda na temelju tih podataka rekao da je Notthingam Forrest niko i nista u kontekstu lige prvaka.

To sto ti navodis po mom misljenju nije ni objektivno niti korektno prema navijacima gore navedena tri kluba i upravo predstavlja jednu vrstu provokacije, doduse na jednom kulturnijem nivou.
Pozdrav, znaci ti njemu govoris da provocira doduse na kulturnijem nivou a ti radis potpuno istu stvar samo u drugom smjeru. Znaci fino si ti to upakovao i sve al, bottom line ti je, od premijer ligasa ko nije igrao bivsu yuga ligu je odron.

Samo malo, jel mi ovde komentiramo Yuga ligu ili Premijer ligu BiH? Ti klubovi imaju vecu povijest natjecanja recemo od Širokog al odkad se igra PL, široki i zrinjski su puno uspjesniji klubovi PL od navedenih, sto dolazuje broj osvojenih titula, kup natjecanja.

Tvoju recenicu da je hrvatska strana iz rata izasla gotovo neokrznuta, pa to necu ni komentirat svega mi.

Nadalje, opet se spominju brojevi navijaca. Zrinjski po broju moze konkurirat svima osim Sarajevu i Zelji..

Sto se tice Širokog, ajde fino vidi velicine, Banja Luke, Tuzle, Zenice pa usporedi sa velicinom Širokog Brijega. Pa pogledaj posjecenost na stadionima i radi usporedbe. Kako da jedan grad od 10k stanovnika se moze mjerit po broju mogucih pristalica sa jednom Banja Lukom ili Zenicom ili Tuzlom? Gluposti...

Nakraju hocu rec, niko nikome neosporava od ranije, al ovde je tema PL ne neka vise nepostojeca liga nepostojece drzave zar ne?

Sportski pozdrav.
NK Široki Brijeg

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 okt 2015, 11:24

_dreamer_ je napisao/la:Isto tako stavljas Siroki i Zrinjski ispred pomenuta tri kluba, pri tome zanemarujuci gore navedene cinjenice.
Zato sam i naglasio 'na sportskom planu'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rpc81
Kontakt:

Post Postao/la rpc81 » 07 okt 2015, 11:31

Ni ja se nebi slozio da Sloboda moze u istu rečenicu sa Olimpicom. Olimpic ima osvojen jedan kup dok ovi nemaju ništa :urnebes: :urnebes: :thumbup:

PS odmah da se razumijemo nije trolanje samo iznosenje istine

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 okt 2015, 12:24

rpc81 je napisao/la:Ni ja se nebi slozio da Sloboda moze u istu rečenicu sa Olimpicom. Olimpic ima osvojen jedan kup dok ovi nemaju ništa :urnebes: :urnebes: :thumbup:

Fk sloboda je osvajac kupa prvoligasa jugoslavije
Fk sloboda je jedini Klub u bih koji IMA evropski trofej.
Koliko god pokusao to da ismijes,tada je Intertoto kup SE igrao u takvom formatu,
dakle sloboda IMA dva trofeja.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Duff

Post Postao/la Duff » 07 okt 2015, 12:47

Evolve je napisao/la:Nakraju hocu rec, niko nikome neosporava od ranije, al ovde je tema PL ne neka vise nepostojeca liga nepostojece drzave zar ne?

Sportski pozdrav.
https://youtu.be/LQWg93682Jk

Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2015, 12:53

solinas je napisao/la:
rpc81 je napisao/la:Ni ja se nebi slozio da Sloboda moze u istu rečenicu sa Olimpicom. Olimpic ima osvojen jedan kup dok ovi nemaju ništa :urnebes: :urnebes: :thumbup:

Koliko god pokusao to da ismijes,tada je Intertoto kup SE igrao u takvom formatu,
Intertoto kup nije trofej jer nema osvajaca nego je bio predkvalifikacije za kup UEFA ;)

solinas
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la solinas » 07 okt 2015, 13:09

JoseMourinho je napisao/la:
solinas je napisao/la:

Intertoto kup nije trofej jer nema osvajaca nego je bio predkvalifikacije za kup UEFA ;)
Öd Koje godine majstore.kada guglas pogledaj i to.
I da,postojao je pehar i nagrada öd 10 000 svicaraca.
Nije mi cilj nikakva rasprava niti ubjedjivanje.
Ali to da sloboda nema nikakav osvojen trofej je izmisljotina.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2015, 13:11

Ne guglam nego se sjećam cak da je imao vise tih tvojih"osvajača" tj. Vise ekipa je išlo nakon zadnjeg kola u kup UEFA ;)

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 okt 2015, 13:17

Godine 1983 imao je vise osvajaca,format takmicenja je bio takav.
A UEFA je godinama kasnije dopustila da se tkz pobjednici plasiraju u UEFA kup.
Sto svakako ne umanjuje cinjenicu da je tadasnji rafan kup osvojen..kakav god da bio.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.