Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

fukara87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la fukara87 » 07 okt 2015, 13:21

Sloboda nikad nista nije osvojila kako je nastala Premijer liga i to je ono sto je istina, imali smo 7 finala kupa i nismo nijedan osvojili iz mnogih razloga(jedan kup smo prodali Slaviji i neko je uzeo dobre pare mislim na Sabovica i ostale), nase vrijeme tek dolazi momci samo polako ba. :kafa:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2015, 13:22

Al ja mislim da ste fenomen u fudbalu 7 finala-0 pobjeda :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 okt 2015, 13:32

fukara87 je napisao/la:Sloboda nikad nista nije osvojila kako je nastala Premijer liga i to je ono sto je istina, imali smo 7 finala kupa i nismo nijedan osvojili iz mnogih razloga(jedan kup smo prodali Slaviji i neko je uzeo dobre pare mislim na Sabovica i ostale), nase vrijeme tek dolazi momci samo polako ba. :kafa:
Jeste malo cudno kada pogledas..recimo Sarajevo je bilo 2 puta vicesampion Jugoslavije a 6 puta vicesampion BiH.U kupu smo 2 puta bili finalisti u Jugi + 2 puta u BiH + jos superkupova..osvajali smo prvoligaske neke trofeje,neki trofeji otvorenih prvenstava,nesto ljetno isto :? smo osvajali ali haj to nije priznato pa nije ni bitno ali gledaj koliko smo mi bili finalisti i drugi ali majka mu stara opet imamo solidan broj validnih i priznatih trofeja,bas je nemoguce biti 7 puta u finalu kupa i nikad ga ne osvojiti :think:
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 07 okt 2015, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 07 okt 2015, 13:33

Trofeji na stranu. Liga je zanimljiva, cak jako zanimljiva, ali tek od sljedece godine ide show. :njanjanja:

Jedva cekam. Pa svako kolo derbi nekakav!
NK Široki Brijeg

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 okt 2015, 13:36

Evolve je napisao/la:Trofeji na stranu. Liga je zanimljiva, cak jako zanimljiva, ali tek od sljedece godine ide show. :njanjanja:

Jedva cekam. Pa svako kolo derbi nekakav!
Mogu samo zamisliti sta ce biti sljedece godine :zviz: jos smo dugove sve vratili..ocekujem pojacanja u prelaznom roku
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 07 okt 2015, 13:43

solinas je napisao/la: Fk sloboda je jedini Klub u bih koji IMA evropski trofej.
slika
mislis ? :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 okt 2015, 13:50

rpc81 je napisao/la:Ni ja se nebi slozio da Sloboda moze u istu rečenicu sa Olimpicom. Olimpic ima osvojen jedan kup dok ovi nemaju ništa :urnebes: :urnebes: :thumbup:

PS odmah da se razumijemo nije trolanje samo iznosenje istine
Dobar, dobar :lol: :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 okt 2015, 13:55

Ko prvi izbori plasman u grupnu fazu LP/EL je glavni bajo, a izgleda da cemo se nacekati do toga.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 07 okt 2015, 14:02

solinas je napisao/la:Godine 1983 imao je vise osvajaca,format takmicenja je bio takav.
A UEFA je godinama kasnije dopustila da se tkz pobjednici plasiraju u UEFA kup.
Sto svakako ne umanjuje cinjenicu da je tadasnji rafan kup osvojen..kakav god da bio.
Ima i Celik. I oni su osvajali, i to 2 puta Srednjeevropski Kup. :thumbup:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 okt 2015, 14:04

Slinas na aparatima,zenicani ga prikljucili hahahahahaha

I dalje ne moze u istu recenicu sa olimpicom,iako ovi nisu osvajali takmicenja sajamskih gradova...

rpc81
Kontakt:

Post Postao/la rpc81 » 07 okt 2015, 14:06

Elegant je napisao/la:Ko prvi izbori plasman u grupnu fazu LP/EL je glavni bajo, a izgleda da cemo se nacekati do toga.
To ce da budu rođeni sa svojom omladinom 2024-te godine :)
Nego da ovom kolegi iz Tuzle odgovorim i ja. Evo mu tabela osvajaca jedinog pravog kupa bivse države i njegov istorijat

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kup_mar%C5%A1ala_Tita

Tako da Sloboda sa tim osvajanjem turnira prvoligasa moze samo obrisat zicagu. Sto se tice rapan kupa nije bilo osvajaca nego samo finalisti tako da i sa tim smjesnim natjecanjem koje je bilo samo popuna ucesca za 2-3 kluba u kup Uefa.

Ovo sve sto sam iznio je crno na bijelo i dokaz moje teze za je Olimpic trofejniji klub od Slobode

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 okt 2015, 14:09

Evolve je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
Sve to donekle stoji, cijenjeni kolega, no stavljati Celik, Borac, Slobodu i Olimpic u istu recenicu kada je u pitanju velicina klubova je po meni veoma diskutabilno.

Prva tri su klubovi sa dugogodisnjom tradicijom i armijom navijaca/pristalica iza sebe, to su klubovi koji su bili standardni prvoligasi u bivsoj Jugi, dok je Olimpic mlad klub koji potpomognut Gracicem itekako dobro radi sto je veoma pozitivno, no pitanje je veliko sta ce se desiti sa tim klubom kada Gracica ne bude, jer u Sarajevu taj klub - kako ja vidim - nema veliku podrsku navijaca. Da ima, ne bi Gracic okolo hodao godinama i trazio novo gnijezdo.

Isto tako stavljas Siroki i Zrinjski ispred pomenuta tri kluba, pri tome zanemarujuci gore navedene cinjenice. Oni jesu u ovoj poslijeratnoj istoriji uspjesni klubovi i to se ne moze osporiti, to naravno treba cijeniti, ali svi mi znamo da je tu ogromnu ulogu igrala cinjenica da je hrvatska strana Hercegovine izasla iz rata skoro neokrznuta, finansijski dakle dobro potkovana, da su ti klubovi bili de facto bez dugova, dok je recimo u Tuzli privreda, koja je gurala Slobodu, u poslijeratnim godinama potpuno grohnula, gurajuci time klub u ambis. O tome koliko Siroki i Zrinjski iza sebe imaju navijaca/pristalica necu ni pricati... Ne bih ja dalje da zalazim u politicke teme, no tvoja prica mi dodje kao kada bih ja uzeo i pricao o uspjesima u ligi sampiona posmatrajuci pri tome period od 92. godine, a zanemarujuci sve sto je bilo prije, i onda na temelju tih podataka rekao da je Notthingam Forrest niko i nista u kontekstu lige prvaka.

To sto ti navodis po mom misljenju nije ni objektivno niti korektno prema navijacima gore navedena tri kluba i upravo predstavlja jednu vrstu provokacije, doduse na jednom kulturnijem nivou.
Pozdrav, znaci ti njemu govoris da provocira doduse na kulturnijem nivou a ti radis potpuno istu stvar samo u drugom smjeru. Znaci fino si ti to upakovao i sve al, bottom line ti je, od premijer ligasa ko nije igrao bivsu yuga ligu je odron.

Samo malo, jel mi ovde komentiramo Yuga ligu ili Premijer ligu BiH? Ti klubovi imaju vecu povijest natjecanja recemo od Širokog al odkad se igra PL, široki i zrinjski su puno uspjesniji klubovi PL od navedenih, sto dolazuje broj osvojenih titula, kup natjecanja.

Tvoju recenicu da je hrvatska strana iz rata izasla gotovo neokrznuta, pa to necu ni komentirat svega mi.

Nadalje, opet se spominju brojevi navijaca. Zrinjski po broju moze konkurirat svima osim Sarajevu i Zelji..

Sto se tice Širokog, ajde fino vidi velicine, Banja Luke, Tuzle, Zenice pa usporedi sa velicinom Širokog Brijega. Pa pogledaj posjecenost na stadionima i radi usporedbe. Kako da jedan grad od 10k stanovnika se moze mjerit po broju mogucih pristalica sa jednom Banja Lukom ili Zenicom ili Tuzlom? Gluposti...

Nakraju hocu rec, niko nikome neosporava od ranije, al ovde je tema PL ne neka vise nepostojeca liga nepostojece drzave zar ne?

Sportski pozdrav.
Strasno brkas stvari. Niko ne komentarise eksplicitno Ex-Yu ili Premijer Ligu, tema su bila KLUBOVI! Virutal je fino stavio Veleza u istu recenicu sa Sarajevom i Zeljom, a Slobodu s Olimpicom. Evo ako cemo gledati Premijer Ligu, sta onda tu Velez ima da trazi koji je u poslijeratnom takmicenju ima manje uspjeha nego Sloboda? Dakle, Virutal je ocigledno sugerirao na "velicinu" klubova u generalnom smislu, time cijeneci renome Veleza od njegovog nastanka, preko Ex-Yu lige, pa do danas, i meni je u tom kontekstu itekako zasmetalo stavljanje Olimpica I Slobode u isti kos.

Gdje ti, molim te, vidis da ja provociram? Ono sto sam naglasio za Olimpic je notorna cinjenica, a ako je tebi provokacija prilaganje cinjenica, onda ti imas problem, drugar. Jel Gracic nedavno bio u Tuzli i ganjao deal da se presele? Jel isao u Gorazde? To su samo neke od stvari koje sam ja usput upratio. Jel Olimpic, dakle, ima veliku podrsku Sarajevu ili nema od strane navijaca? Ja sam iznio cinjenice, a meni je licno zao sto je tako jer Olimpic ima svoju perspektivu, ali treba i podrsku grada, koju u Sarajevu na zalost ne vidim. No iako sam ja pored iznosenja cinjenica naglasio da je Olimpic po meni pozitivna prica, koju bi prije svega Sarajevo i njegovi gradjani trebali da prepoznaju, ti si to hladno gurnuo u stranu, probrao ono sto tebi godi i sada pises kako ja provociram. Opet kazem, cime, cinjenicama, jel?

Sto se tice ovog "neokrznuta", vrlo je jasno na sta se misli, a ti se iscudjavaj do sudnjeg dana toj izjavi ako ti je volja. Necu dalje ulaziti u tu policku temu jer joj ovdje nije mjesto, no reci mi ono opet jesu li Siroki i Zrinjski imali milionske dugove ili nisu? Ako ti cijenis da to ne igra nikakvu ulogu u prosperitetu kluba, ako ti mislis da je svejedno jel te gura Alu-Kombinat, Mepas ili propala privreda tuzlanskog kantona, onda ok, to je tvoje misljenje.

Ok, tebi broj simpatizera ne predstavlja ama nikakav faktor kada pricamo renomeu kluba. Neko ocigledno misli drugacije. Uostalom, ne znam zasto ti vezes klub iskljucivo za grad, veliki klubovi su brend i sa njima se ne identifkuju nuzno samo ljudi koji zive u tom gradu, nego i sire. Mozda je to kod NK Siroki slucaj pa ima navijace sirom BiH, ne znam.

No cinjenica da je neki stadion vise ili manje posjecen apsolutno ne znaci nista kada pricamo o broju simpatizera i pristalica nekog kluba. Ja sam Tuzlak koji zivi u Austriji i na moju zalost ne mogu ici na utakmice Slobode. Neko drugi ne ide jer nema para, neko jer je los kvalitet fudbala, neko jer je prezauzet, ali velika vecina tih ljudi su ako nista pasivni navijaci odnosno simpatizeri tog kluba. Tom tvojom analogijom bih ja trebao reci da i Zeljo i Sarajevo imaju saku navijaca, jer je u zadnje vrijeme posjecenost mozda cak i manja nego na Tusnju, a o broju stanovnika ne moramo trositi rijeci.

No ti si opet lijepo zanemario da ja itekako cijenim i postujem osvojene titule Zrinjskog i Sirokog, kao i cinjenicu, ja nisam rekao nista da Siroki i Zrinjski ne mogu - po mom misljenju - u istu recenicu sa Slobodom, i to upravo radi kontinuiranih uspjeha u novijoj istoriji, iako prije rata nisu igrali neku ulogu, nego mi je iskljucivo zasmetalo poredjenje sa Olimpicom.

I jos jednom da ti naglasim, nije bila rijec u uspjesima u Premijer Ligi, nego o renomeu klubova u generalnom smislu!
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 07 okt 2015, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 okt 2015, 14:10

JoseMourinho je napisao/la:Al ja mislim da ste fenomen u fudbalu 7 finala-0 pobjeda :mrgreen:
Za petama im je Varteks, 6 finala - 0 pobjeda. Slovensko Celje ima 8 finala od koji je ipak jedno dobilo, isti slucaj i sa austrijskim Wienerom, tko zna mozda se i Slobodi omakne da ima 1-7 :mrgreen: Meni najveci fenomen Benfica koja jest osvojila dvije LP, ali nakon toga je izgubila pet finala LP i tri finala EL. Njih prati ono poznato Guttmannovo prokletstvo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 okt 2015, 14:13

_dreamer_ je napisao/la: Strasno brkas stvari. Niko ne komentarise eksplicitno Ex-Yu ili Premijer Ligu, tema su bila KLUBOVI! Virutal je fino stavio Veleza u istu recenicu sa Sarajevom i Zeljom, a Slobodu s Olimpicom. Evo ako cemo gledati Premijer Ligu, sta onda tu Velez ima da trazi koji je u poslijeratnom takmicenju ima manje uspjeha nego Sloboda? Dakle, Virutal je ocigledno sugerirao na "velicinu" klubova u generalnom smislu, time cijeneci renome Veleza od njegovog nastanka, preko Ex-Yu lige, pa do danas, i meni je u tom kontekstu itekako zasmetalo stavljanje Olimpica I Slobode u isti kos.
Virtual je, neka me ispravi ako griješim, poredao te klubove sa svog aspekta kao navijača Želje.
Bar sam ja to tako shvatio.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

rpc81
Kontakt:

Post Postao/la rpc81 » 07 okt 2015, 14:15

Moderator malo respecta prema nekome ko je igrao jednom 1/4 kupa uefa,jednom 1/8 kupa uefa,dva puta osvojio kup,jednom osvojio balkanski kup i jednom bio finalist srednjoevropskog kupa. Pozitivan skor sa juznoamerickim ekipama bez poraza s kojima je odigrao 5 utakmica,3 puta vicešampion juge nesretno. Daj druze gledajuci kroz istoriju ako ne racunamo Želju i Sarajevo jedno smo 7 levela iznad ostalih

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 07 okt 2015, 14:18

rpc81 je napisao/la:Moderator malo respecta prema nekome ko je igrao jednom 1/4 kupa uefa,jednom 1/8 kupa uefa,dva puta osvojio kup,jednom osvojio balkanski kup i jednom bio finalist srednjoevropskog kupa. Pozitivan skor sa juznoamerickim ekipama bez poraza s kojima je odigrao 5 utakmica,3 puta vicešampion juge nesretno. Daj druze gledajuci kroz istoriju ako ne racunamo Želju i Sarajevo jedno smo 7 levela iznad ostalih
Vi ste Bayern, Real i Barca u jednom za sve ostalo osim Zeljeznicara i Sarajeva. Respect :salut:

:rol:

rpc81
Kontakt:

Post Postao/la rpc81 » 07 okt 2015, 14:22

Za vas 100% . Željo je najveci bh klub radi 1/2 kupa Uefa,nakon njega Sarajevo radi 1/8 lige Šampiona i titule iz Juge i ovih posljeratnih a odmah iza smo mi. Tek iza Iskre iz Bugojna idete vi :urnebes: :urnebes: prazna vam care istorija. Može je prvačić s peticom položit :rol:

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 07 okt 2015, 14:23

Koprca se Pastrmka, al ne ide, ipak DRUGA LIGA. :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 okt 2015, 14:28

Ovo uvijek ide, pocnu ljudi izvlaciti historiju kada ih je strah pogledati na tabelu. Bez obzira za koji klub navijali ovako se vrti u krug. Pa i mi kada smo bili losi bavili smo se historijom i pljuvali na tudji uspjeh.

A generalno jedino sto je bitno u bilo kojoj sferi zivota pa i u sportu je : Prezent (lat. praesens = sadašnji) naziv je za sadašnje vrijeme u jezicima. Neki jezici imaju jedan oblik prezenta, a neki više njih.

Ko gleda nazad propadne kad tad ili je u fazi propadanja.

Ovi koji govore da im Sloboda nije konkurent i rival na sportskom planu obavezno neka pogledaju tabelu malo. Kao navijacima Zelje konkurenti Siroki i Zrinjski, a Sloboda trenutno nije. Hajde sto lazete nas vec i sami sebe.
O navijacima Veleza ne treba trositi rijeci, ljudi se uvijek uhvate osamdesetih i posjeta na gostujucim terenima. Mislim da je najbolje za vas da prestanete ziviti u proslosti. Pogledajte malo sta to nije dobro kod vas zadnjih 25 godina i pokusajte to ispraviti, a da ne pljujete na tudje pobjede i uspjehe
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 okt 2015, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 07 okt 2015, 14:30

Previse spinujete pojmove poput velicine, renomea da bi raspravu pretvorili u "moj babo je najjaci" .. Djetinjasto skroz.
Svakoj tituli i trofeju je najlakse mahanu naći, a najteze haman cestitati sto je uopste osvojena.
S obzirom da su sve BH klubovi u pitanju, nije mi jasno zasto to radite.
Zna se 6 velikih imena u BosanskoHercegovačkom fudbalu, koje imaju infrastrukturu, dobre skole fudbala i stotine hiljada navijaca iza sebe. Ostali se pojave,nestanu ili na silu postoje.
Svakako da se od proslosti ne zivi i treba gledat da se u ovoj drzavi organizuje klub koji nije mahalski ili mafijaški. Tek tad iskoraci idu, za sad takvog nemamo
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.