Evolve je napisao/la:
Dalje, spominjes Mepas, Al-Kombinat (pretpostavljam da mislis na Aluminiji Mostar) i propalu industriju. Prijatelju moj, niko netjera Mepas da sponzorira Široki vec godinama. Covijek je stvorio jednu od najjaci firmi u BiH, radi sa parama sta hoce. Zasto drugi klubovi nemogu nac i takve sponozore to me nezanima.
Sta ti je kriv sad svak ko posluje pozitivno sto je propala tuzlanska industrija? Sto vise nemoze gurat klubove ko prije? Ko moze Sirokom garantirat za 5 god da ce imat jednog Mepasa i druge... Nitko. Na upravo kluba je da radi na tome. Da osigurava klubu normalno poslovanje.
Mislim da ja i ti imamo dosta podjeljena misljenja, sumnjam da cemo na neku sredinu, pa cu se kanit daljnjeg nadmetanja. Zabolise me oci gledajuc u mob
Pozdrav
Ne smeta meni Mepas niti ja njemu branim da finansira Siroki, Boze sacuvaj. Blago Sirokom kada imaju nekoga. No pogledaj kada je Mepas osnovan i u kojem je periodu dozivio procvat i sjeti se onog mog "neokrznut". Necu ja sada insinuirati previse, no bit svega je da je Siroki poslije rata imao cist bankovni racun i jakog sponzora, dok su klubovi kao Celik i Sloboda konstantno kuburili sa nagomilavajucim dugovma i oronulom privredom, koja je do jucer bila finansijski stub klubova. Naravno da je u takvoj situaciji Siroki mogao masno placati igrace i biljeziti uspjehe. I neka su, podrzavam svako ulaganje u klubove. Ja kao Tuzlak sam se obradovao kada sam cuo da je Tan usao u deal sa Sarajevom, jer to moze samo pomoci nasoj ligi i podignuti je na veci nivo.
Da je Siroki u novijoj istoriji debelo uspjesniji klub od Slobode, u to nema sumnje, no gledajuci cjelokupnu sliku i istoriju klubova, ja se ne mogu sloziti s konstatacijom da su Sloboda ili Celik manji klubovi od Sirokog. No dobro, svakom njegovo misljenje.
Da Hoffenheim sl. godine nekim cudom osvoji titulu u Njemackoj, ispast ce veci klub od Leverkusena, a s tom konstatacijom se vala nebi nijedan Svabo slozio.
P.S.
hah, tek sada vidjoh da pises preko mob. kako imas zivaca?
Ma pazi, sve pet, svako ima pravo na svoje misljenje, da nije tako, nebi bilo diskusije. A svaka diskusija je zdrava, sve dok ne pocne vrijedjanje.
Pozdrav.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)