izjava VELIKOG COVJEKA ALAIMA
Muhamed Alaim se proteklih dana rijetko oglašavao. Ima pravo na ljutnju, budući se radi o istinskoj sportskoj i ljudskoj veličini. Dijete je Sarajeva, sa bordo timom je prošao sve, od šljakastih terena, do evropskih nastupa. Drugi su odlazili, punili džepove, a on je ostajao. Ni selektori nisu imali razumjevanja za njegove golmanske kvalitete, pa su podobniji bili, nekad Melher, nekad Tripić, Stojkić ili neki deseti anonimus...
- U meni ima gorčine, nakupilo se svega ovih godina, ali ja svakom mogu pogledati u lice. Ne znam kako je drugima. Uoči derbija, bilo je svakojakih natpisa, koji nisu tačni i boljeli su me kao dijeteta ovog kluba, kao čovjeka ovog grada. Ali sve bude i prođe.
Nije nas odbio, jer smo se sretali na terenima po Semizovcu, Hrasnici, Butmiru, kada je Alaim predvodio talentovanu generaciju sa Škorom, Dudom, Berberovićem, Milakom, Pelakom, Bogilovićem, Janjošem...
- Volio bih da nam se vrati Džemo Berberović, tako da bi se okosnica one juniorske ekipe mogla vratiti na Koševo, da zajedno izađemo u Evropu.
Kako preko i protiv Želje?
- Vjerujem da možemo hladne glave dobiti ovaj derbi.
Da li je lakše bez publike?
- Zlonamjerni su bili tekstovi sa navodnim izjavama nekih naših igrača da nam je lakše bez navijača. Znam dobro svih ovih godina ko su, šta su, kakvi su naši navijači. Najbolji na svijetu. Bez njih će biti teško, ali za naše prave navijače, pobjedit ćemo akobogda Želju!
Koje igrače najviše cijenite kod rivala?
- Brković i Osim su najbolji «igrači» Želje.
Kako mislite da su oni najbolji, pa oni ne igraju?
- Znaš ti dobro zašto mislim da je pomenuti dvojac najbolji kod komšija.
Kojeg igrača na terenu se najviše pribojavate?
- Trio «BBB», Bučan, Bekrić i Bešlija su najopasniji na terenu.
Ide li Sarajevo u Evropu?
- Akobogda igrat ćemo u Evropi bez obzira kako završi derbi - izjavio je za «San» Alaim.
al im ga suknu Alaim
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi