PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: PL prepucavanja
staragarda,
dzaba bolan pricas..nekonta to bolan o cemu se radi ovdje...nema to mozga..
sloboda je bila katastrofa te godine,i ispala je zasluzeno,uopste nije tu problem...problemi su malo drugacije prirode,ali sta se imas objasnjavati...
neka opstanu bolan,salu i zezu na stranu,neka opstanu,cigani...skontace nekada ba
dzaba bolan pricas..nekonta to bolan o cemu se radi ovdje...nema to mozga..
sloboda je bila katastrofa te godine,i ispala je zasluzeno,uopste nije tu problem...problemi su malo drugacije prirode,ali sta se imas objasnjavati...
neka opstanu bolan,salu i zezu na stranu,neka opstanu,cigani...skontace nekada ba
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ma zaboli nas **** što nas vi mrzite, Velež ima simpatizere širom bivše Juge i boli nas **** što nas vi ne volite, ja ti samo kažem kako je bilo i Velež je obezbjedio opstanak kolo prije kraja i niko nije htio rizikovati igrače da mu neko iz Gabele nogu slomije u nebitnoj utakmici.staragarda je napisao/la:velez nije kriv....KRIVA JE SLOBODA....to ce ti reci svaki navijac sa Tusnja...velez je jedan od SAUCESNIKA....Sloboda je imala prelosu ekipu te sezone i za ocekivat je bilo da zijani i sa vise od 2 razlike...seljo je ubijao brasno u ligi te godine...poskidao sve moguce i nemoguce rekorde lige i ode raspalom,mrtvom leotaru i zijani....isto tako velez koji je solidno stojao u ligi u preokretu izgubi od mrtve gabele u zadnjih 10 minuta na domacem terenu...de da se ne pravimo grbavi vise...imaju bolan na tubu izvjestaji..ljudi se smiju...povalili ste nas..imali ste pravo i u dure...sta treba sad da glumimo neke dobre odnose i simpatije....ja ne krijem da vas ne mogu ocima...sutra, da se ugasite k i t a bi me zabolila....ultrasi nas mrze i to su pokazali..sa njima smo na cisto...za vas smo mislili da smo neki sportski prijatelji i da necete prodat obraz...z a j e b a l i ste nas...ok,docekali smo svojih 5 minuta i karat cemo vas kad stignemo....ne kontam sta hocete...Sloboda u sastavu u kojem je ubijala ligu i napravila NIZ OD 10 VEZANIH POBJEDA te bi glat bila prvak te godine je odbila da igra j e b e n i plej of jer vama nisu dali da igrate pod BB.....znaci,solidarisala se vama...vi niste i imali ste pravo izbora....ne kontam samo sta se sad neki iscudzavaju sto vas raja u Tz mrzi...a vjeruj da mrzivm22 je napisao/la:Eto Velež im je kriv, Velež ih je izbacio. Prvo je Sloboda kupila utakmicu u Gabeli koju su dobili 1-4, pa im je onda sljedeće kolo Velež s rezervama i djecom otišao u Tuzlu i izgubio 2-0 i namjestili im situaciju da sami sebi odlučuju sudbinu. Nije im trebala ni pobjeda, ni neriješen rezultat, trebao im je poraz od 1-0, imali su igrača više, izgubili 2-0 i nisu šuta prema golu uputili...jurisicduska je napisao/la:Ja ne znam koga su gošk i leotar pobijedili te sezone ne pamtim, ali kad sumnjamo na zadnje kolo, zašto ne sumnjamo i na predzadnje i na kolo prije toga? Zašto je samo bitno zadnje kolo, zašto samo ono mora biti kupljeno (ako jeste), jel sloboda nikad nije kupila utakmicu, jel se to ne radi kod nas pa je to kao incident? To mene zanima.
Ali ne, Velež je kriv.
I vi ste se vazda prije guzili Partizanu, Zvezdi kome je trebalo već, i Velež je radi lopovluka u Tuzli 87-me izgubio titulu, i Velež je ispao iz lige glat pa niko nije kukao za nama, što bi onda kukali za Slobodom, Velež je realno duplo veći klub od Slobode kad se gleda historija od osnivanja klubova do danas, nemate nikakav trofej u 100 godina historije osim prve lige federalne i druge lige jugoslavije...
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Oj ljudi jos uvijek raspravljaju o onome sto se desilo 2012. godine. De ba malo popustite, i zaboravite na to. 
Sve isto, svaki dan, onaj spominje navijace, ovaj spominje trofeje, onaj treci kako mi u 100 godina postojanja nemam nijedan trofej, cetvrti kaca neke klipove sa yt i tako svaki dan u krug.
Sve isto, svaki dan, onaj spominje navijace, ovaj spominje trofeje, onaj treci kako mi u 100 godina postojanja nemam nijedan trofej, cetvrti kaca neke klipove sa yt i tako svaki dan u krug.
ma nemoj slusati cobanaPasha je napisao/la:nek' ti imaš pojma.
sve to stigneš uz bacanje kola sa Rive, putovanje Svijetom...?
Sloboda Tuzla
-
viteski33velezovac
- Kontakt:
Tuzlaci, kako ste dobili Gabelu na njihovom tterenu sa 4:1,a i njima bodovi potrebni. Pa zato što je Velež radi vas te bodove kasnije trebao vratiti Gabeli. Da ste tada izgubili, već bi par kola prije kraja izgubili i teoretske šanse za opstanak. Dakle, sa tim bodovima ste ostali u igri. Pa vam Velež opet pomaže, šaljući podmladen sastav u Tuzlu. Ovu sam priču čuo i po meni ima itekako logike.
jurisicduska je napisao/la:Vidi brate ja se slažem da je trebao velež igrati za slobodu iz hiljadu i jednog razloga, ali ta sloboda nije igrala za sebe, možeš li pojmiti da je to možda bilo politički i van kontrole tog istog veleža i te iste slobode, da su veće igre u pitanju, jer je čudno da ostaje jedan srpski jedan hrvatski klub, i jel neko razmišljao o tom i o kolima prije, da je to sve izrežirano, to me zanima, nije mogao sam velež nikako namjestiti to, i sam željezničar. To sigurno nije baš tako, a krvi se raja bezveze.Pasha je napisao/la:pitanje je obraza.
ispade Čelik koliko god je u qrcu ima(o) je obraz, a Velež ga nije imao.
I da je namjestio neko to je mogla uprava veleža nisu navijači namjestili, zato mi nikako ne ide u glavu to. Ne možeš mrziti kompletan jedan grad i klub zbog 3 pojedinca koje i oni mrze i uzeli eventualno šuške, ja garantujem da bi 99 % Ra izabralo slobodu prije ova dva kluba.
juricduska
Te kobne godine za Slobodu najveći krivci smo sami sebi!Svakako najzasluzniji nasi " agilni " u klubu u to vrijeme tako da ih nazovem.
Velezu iskreno ne zamjerim nista iskreno zelim da ostane u PL zasluzuju to sa jako bogatom historijom .
Kao sto si rekao ko je krivac a i nije nam kriv grad MO ni RA kao sto rece velika vecina bi izabrala Slobodu .
Radile su se razne radnje i pravili dogovori tako ispalo da je samo prstom gurnuta Sloboda u provaliju .
Al Bogu hvala mozda je to i dobro za nas što se desilo mozda naš trenutni gl u klubu Azmir Husic ,Allah ga nagradio dobrim
Super je što je Sarajevo toliko stabilno beton su i neka je bolje za nas fudbal
Zeljo je mozda malo zaljuljan ali opet oni ce ostati gore gdje pripadaju u vrhu
Volio bih da Čelik rijesi svoje probleme i napokon krene kako Robijasi zele .
Kazem volio bih da Velez ostane u PL i vrati u vrh svi mi to znamo iskreno tesko al eto nek im je sa srecom
Obisao sam mnoge stadione sa Slobodom sirom BiH u PL svega se nagledao svakakve sabanije i dosta je napokon da se ovo dovede jedan red i imamo opet jak fudbal kao nekada .
- tuzlak1987
- Kontakt:
Stigla vas je karma.
Ja vas ne mrzim, vecini je ovdje Velez prije bio treci klub pored Slobode i Celika. Mislim u BiH. Valjda smo kontali da se tu neke relacije prave i neka trojka koja se solidarise. Pozivali Velez na Hukin turnir i to.. Ali u ovoj ligi je jasno da nema sada nekih prijatelja, danas ti je neko dobar, sutra je los. Moras samo da sebe ne dovedes u nezgodnu situaciju jer tada je se tesko iscupati..
Evo odmah da vam kazem ako je nekom cilj da vi ispadnete onda cete i ispasti. Zadnja kola kada je Sloboda ispala su svakom klubu stizale direktive sa vrha da se Slobode treba rijesiti..
Ali to u ovom slucaju nije vec je Velez igracki los, nema se kome sta zaliti kao Sloboda jer niko ne kuje zavjere. Jednostavno je Mladost koja je tek usla npr igrom bolja od ekipa sa historijom kakve su Borac i Velez.
Ja vas ne mrzim, vecini je ovdje Velez prije bio treci klub pored Slobode i Celika. Mislim u BiH. Valjda smo kontali da se tu neke relacije prave i neka trojka koja se solidarise. Pozivali Velez na Hukin turnir i to.. Ali u ovoj ligi je jasno da nema sada nekih prijatelja, danas ti je neko dobar, sutra je los. Moras samo da sebe ne dovedes u nezgodnu situaciju jer tada je se tesko iscupati..
Evo odmah da vam kazem ako je nekom cilj da vi ispadnete onda cete i ispasti. Zadnja kola kada je Sloboda ispala su svakom klubu stizale direktive sa vrha da se Slobode treba rijesiti..
Ali to u ovom slucaju nije vec je Velez igracki los, nema se kome sta zaliti kao Sloboda jer niko ne kuje zavjere. Jednostavno je Mladost koja je tek usla npr igrom bolja od ekipa sa historijom kakve su Borac i Velez.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 08 okt 2015, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
jurisicduska je napisao/la:Je l' fkt mislite da je Velež kriv jer ste vi zadnji bili? To su 3 boda, šta je bilo ostatak sezone? Hajmo realno? Što niste bili 5ti pa ne zavisili od Veleža i od kog već, a koliko sam upoznat opet ste i uprkos tome zavisili sami od sebe, koji je motiv velež imao, a koji GOŠK, koji leotar a koji željezničar? Po mom velež i Željezničar nikakav motiv a ove dvije utakmica života. Fino da objasni neko, da se ne vrijeđa, ne zauzimam stav, čisto me to interesuje, kako i otkud ta mržnja i mišljenje.
I jel mislite da su to jedine kupljene utakmice, ili samo jer su zadnje pa velež, onda mrzite sve ekipe koje je GOŠK pobijedio u zadnjih 10 kola jer su vjerovatno i to kupili, i Leotar. Ako ćemo pošteno.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- tuzlak1987
- Kontakt:
Te godine je Slavija kupila citavo proljece..
Stigle direktive, lijepo je sadasnji predsjednik Slobode to bio objasnio kako se desilo.
Stigle direktive, lijepo je sadasnji predsjednik Slobode to bio objasnio kako se desilo.
- jurisicduska
- Kontakt:
Je l Slobodina uprava prodala jednu utakmicu te godine, samo jednu ? Hajd pošteno!?tuzlak1987 je napisao/la:Te godine je Slavija kupila citavo proljece..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta znamjurisicduska je napisao/la:Je l Slobodina uprava prodala jednu utakmicu te godine, samo jednu ? Hajd pošteno!?tuzlak1987 je napisao/la:Te godine je Slavija kupila citavo proljece..
Znam samo da je neko trebao izaci u susret i dati tri boda. Jer mi smo bili u dugovima 8 mil, dugovali svakom motelu i restoranu, nismo placali sudije i onda je savez rijesio da je dosta Slobode u ligi.. Jednostavno zanemari 29 kola, najbitnije je zadnje kada se izreziralo. Mi ni tih 29 nismo bili 15 nego 12 pa zadnje kolo pali na 15. i ispali. Kolika je sansa da Zeljo ne uzme bod davljeniku Leotaru, a Velez ne uzme bod Gosku davljeniku? Moras priznati toliko mala, da je u pitanju reziranje
Igrom nismo nista bili losiji od ostalih davljenika. Kod Veleza to ove godine nije slucaj. Eto koji je njihov razlog za ovu godinu? Nemaju niti dugova, niti se neko okomio na njih.
Ja sam vise solidaran za ovu godinu sa Celikom, nikog nije briga za njih. A bore se.. Mogao je vala i Velez tako uraditi
Ma nek ispadnu jer su nam bezze blokirali registraciju Škahića 10 kola 
- jurisicduska
- Kontakt:
Eh pa onda budite ljudi i prihvatite to da je tadašnja uprava slobode vas izbacila iz lige, ako su samo 3 boda prodali a prodali su ih više ja to tvrdim. S tim bodovima bi ostali u ligi. To je problem nas, svih klubova niko neće da prizna da mu je u klubu vladala kriminalna opcija koja je radila šta joj se ćefne da bi imala finansijsku korist. Ni Velež, ni željezničar nego vi dragi sportski prijatelji. I to vam je najbolje što vam se desilo do sad, došao čovjek koji se izborio protiv toga da ne ide na štetu slobode, realno to je meni vaš najveći uspjeh, kutarisali ste se kriminalaca. Čovjek vas preporodio, uživajte u plodovima toga, a te debile ste trebali na Mejdan objesiti, jer su oni jedini krivci za to, ko i Veležu ko i svakoj ekipi koja ispadne, sama je kriva ona i njena uprava, liga ima 30 kola, tu se ako se zna može svašta desiti, vaša tadašnja uprava vas je gurnula u drugu ligu, od te veće istine nema ali lakše prihvatiti da je neko drugi kriv.
Naš problem je što su nam za sve naše greške, ispade ili nešto treće krivi drugi. Ni u kom slučaju ne zelimo prihvatiti sebe kao nekog ko je napravio grešku, uvijek krivca trazimo u nekom drugom, trećem, četvrtom. Godinama unazad smo mi isključivi krivci Slobodi za ispadanje zbog izgubljene utakmice u posljednjem kolu, koja inače nama nije predstavljala takmičarsku već rekreativnu utakmicu. Zar nikada niste razmišljali o situaciji u kojoj vaši puleni u jednoj od ostalih ko zna koliko utakmica osvajaju 3 boda i na taj način sami sebe spašavaju ispadanja u nizi rang. Usput, ako se dobro sjećam vama je odgovarao čak i X kojeg niste uspjeli sačuvati i pored crvenog kartona Slavije. Ovo uzmite sa rezervom jer nisam sto posto siguran, znam da ste bili i u posljednjem kolu u situaciji u kojoj sami sebe mozete izvaditi iz govana, što niste uspjeli zbog nezalaganja svojih fudbalera. Isključivi krivci ste vi sami, kad se pomirite sa tim lakše će vam biti.. I eto, brzo ste se vratili nazad uvjereni da smo vam mi najveći dušmani i da smo vam mi najveći dušmani koji su vaš šutnuli u nizi rang tako da smo dočekani na noz.. Šatro.. Poslije svega ste na Grbavici odigrali X i sebe predstavili kao ekipu koja je Zelji izbila titulu iz ruku.. Ne znam što ste se tim bavili, valjda ste umislili da ste se revanširali iako nikad niste ni imali za šta. Isključivi krivac za izgubljenu titulu je Zeljezničar kojem je falilo još par bodova a iste te bodove je mogao direktnom konkurentu za titulu uzeti i na taj način se pribliziti tituli i neutralisati vaš X. Mi nismo uspjeli u tome, sami smo sebi krivi i na kraju je Sarajevo odnijelo titulu, svojom zaslugom..
I vi trebate shvatiti da ste svojom zaslugom, zaslugom igrača, uprave, stručnog štaba trenutni lideri tabele, ali da ste isto tako zasluzni i za svoje ispadanje, vi i samo vi.. I uspjesi i padovi su zasluga isključivo nas samih..
I vi trebate shvatiti da ste svojom zaslugom, zaslugom igrača, uprave, stručnog štaba trenutni lideri tabele, ali da ste isto tako zasluzni i za svoje ispadanje, vi i samo vi.. I uspjesi i padovi su zasluga isključivo nas samih..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa eto valjda se npr i u Celiku uskoro sta preokrene. Jer ovo nije puni kapacitet tog kluba, kao sto i zadnjih 15 godina nije bio Slobode.jurisicduska je napisao/la:Eh pa onda budite ljudi i prihvatite to da je tadašnja uprava slobode vas izbacila iz lige, ako su samo 3 boda prodali a prodali su ih više ja to tvrdim. S tim bodovima bi ostali u ligi. To je problem nas, svih klubova niko neće da prizna da mu je u klubu vladala kriminalna opcija koja je radila šta joj se ćefne da bi imala finansijsku korist. Ni Velež, ni željezničar nego vi dragi sportski prijatelji. I to vam je najbolje što vam se desilo do sad, došao čovjek koji se izborio protiv toga da ne ide na štetu slobode, realno to je meni vaš najveći uspjeh, kutarisali ste se kriminalaca. Čovjek vas preporodio, uživajte u plodovima toga, a te debile ste trebali na Mejdan objesiti, jer su oni jedini krivci za to, ko i Veležu ko i svakoj ekipi koja ispadne, sama je kriva ona i njena uprava, liga ima 30 kola, tu se ako se zna može svašta desiti, vaša tadašnja uprava vas je gurnula u drugu ligu, od te veće istine nema ali lakše prihvatiti da je neko drugi kriv.
Zakon je dozvolio lopovima da opljackaju klubove, a da nemas pravne osnove da ih gonis.
Tako da su klubovi iz vecih gradova koji mogu biti i prvaci i osvajaci kupa u tih 15 godina postali upamceni kao mediokriteti. A medji njima i Sloboda koja i kada je mogla nesto osvojiti to je prodato
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa borila je se koliko je mogla, do zadnjeg kola nije bila predzadnja. Velez je od starta prvenstva na dnu tabele sa Drinom. Onda nije bila neka razlika u kvalitetu ekipa da se moze reci Sloboda je ispala jer je bila losija od ostalih..bagrcavi je napisao/la:Što se Sloboda nije borila?
Velez je imao tu sezonu bod vise od Slobode btw
Što nije remizirali ili izgubila jedan razlike? Ne bi ni tada ispala. Zašto o tome ne pričate? Ispali ste jer ste loši i jer ste izgubili.tuzlak1987 je napisao/la:Pa borila je se koliko je mogla, do zadnjeg kola nije bila predzadnja. Velez je od starta prvenstva na dnu tabele sa Drinom. Onda nije bila neka razlika u kvalitetu ekipa da se moze reci Sloboda je ispala jer je bila losija od ostalih..bagrcavi je napisao/la:Što se Sloboda nije borila?
DRUG NEBI TI PUNCA
Pukla zastavica u Trebinju, nestalo vode. 
- tuzlak1987
- Kontakt:
Liga je tada bila domacinska. Slavija Slobodi da je dolazila Sloboda bi je dobila, ovako nama je bio poraz u gostima. Moze se reci sto se nisu borili ali Sloboda tamo u gostima ne bi dobila da se igralo dva dana..bagrcavi je napisao/la:Što nije remizirali ili izgubila jedan razlike? Ne bi ni tada ispala. Zašto o tome ne pričate? Ispali ste jer ste loši i jer ste izgubili.tuzlak1987 je napisao/la:Pa borila je se koliko je mogla, do zadnjeg kola nije bila predzadnja. Velez je od starta prvenstva na dnu tabele sa Drinom. Onda nije bila neka razlika u kvalitetu ekipa da se moze reci Sloboda je ispala jer je bila losija od ostalih..bagrcavi je napisao/la:Što se Sloboda nije borila?
A ostali pokupili bodove gdje nikad ne bi mogli. Znaci Zeljo ako se sjecam Slobodu je poderao 4:0. A od Trebinja izgubio.. Dodje ti kao da je Sloboda startala u odnosu na Leotar sa tri boda manje..
Ali eto imate taj adut da vam nije trebalo. Znaci ove godine ekipa koja se bori za opstanak, a ima jake protivnike zadnja dva kola bi mogla cak i da prodje dobro xd
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 okt 2015, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.