Zgrade u kasarni treba da koristi univerzitet. Slažem se da je ogroman prostor ali je on već dodijeljen. . . .Skver je napisao/la:Porusis zgrade u kasarni i tu pravis stadion, ono je ogroman prostor kad bi to bilo na prodaju, za investitora to ne bi bio problemTuzlak04 je napisao/la:Kasarna nije mjesto za stadion.Malo, problematičan teren, nema prostora za parking, usko (blokirao bi se put za Solinu). . .
(Mjesto gdje bi bilo idealno je ona poljana ispod bolnice Kreka. Međutim, gradske vlasti već imaju u planu gradnju poduzetničke zone . . . )...tamo moze praviti i stadion i kamp i ogromni parking, idealno mjesto, ma sve, al......
Stadion Tušanj
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: Stadion Tušanj
Ne moze grad dijeliti nesto sto nije u vlasnistvu grada, valjda to pripada OS BiH....jedino ako nisu to prodali gradu ili vec kome.....Tuzlak04 je napisao/la: Zgrade u kasarni treba da koristi univerzitet. Slažem se da je ogroman prostor ali je on već dodijeljen. . . .
🔴⚫️
Koliko ja znam, univerzitet već koristi neke prostorije i postoje predavanja za neke fakultete. Bilo je u medijima. Dodjela diploma je vršena u kasarnoj (zadnji put) . . . itd. . .Uložili su neke pare gore. Naravno da grad nije dodijelio kasarnu univerzitetuSkver je napisao/la:Ne moze grad dijeliti nesto sto nije u vlasnistvu grada, valjda to pripada OS BiH....jedino ako nisu to prodali gradu ili vec kome.....Tuzlak04 je napisao/la: Zgrade u kasarni treba da koristi univerzitet. Slažem se da je ogroman prostor ali je on već dodijeljen. . . .
Bitno je ko je vlasnik kasarne a ne ko sta koristi i sta ce vlasnik uraditi sa tim, da li je za prodaju ili za sta vec....i Tusanj koriste za druge svrhe.
🔴⚫️
Ne znam trenutnu vlasničku strukturu da bi mogao tvrditi. Da li im je prepisano, dodijeljeno na korištenje nekoliko godina . . . itd. . Već su uložili neke novce i otvorili su amfiteatar 1 Martin Luther King Jr. . . ako su sigurni da će biti izbačeni, sigurno ne bi ni ulagaliSkver je napisao/la:Bitno je ko je vlasnik kasarne a ne ko sta koristi i sta ce vlasnik uraditi sa tim, da li je za prodaju ili za sta vec....i Tusanj koriste za druge svrhe.
Danas sam se malo raspitao oko kasarne, tacno je da se jedan dio koristi kao "campus" i u tom dijelu je smjestena i neka policijska jedinica, a jedan dio koriste jos OS BiH koje se uskoro sele na Ciljuge. Kompletan dio koji se "koristi" kao campus je zarastao u travu, pravi "botanicki vrt"....tako to rade "akademski gradjani", nek im je na cast......kazu da je fudbalski teren toliko zarastao da je trava i nesto nepoznatog porijekla do koljena. Postoji i informacija da su Sica i navodno neka dva Talijana htjeli zakupiti ili kupiti fudbalski teren i valjda jos nesto ali im opstina nije dala, pa se valjda po tome da zakljuciti tim dijelom gazduje opstina, tako kazu....Tuzlak04 je napisao/la:Ne znam trenutnu vlasničku strukturu da bi mogao tvrditi. Da li im je prepisano, dodijeljeno na korištenje nekoliko godina . . . itd. . Već su uložili neke novce i otvorili su amfiteatar 1 Martin Luther King Jr. . . ako su sigurni da će biti izbačeni, sigurno ne bi ni ulagali
Edit: Ako je vlasnik kasarne opstina, mozemo zaboraviti gradnju stadiona na toj lokaciji, vjerovatno ce je pretvoriti u stambenu zonu.
🔴⚫️
Na Sjenjaku između bloka A i C se nalazi velika zelena površina gdje je izraslo nekoliko stabla voća i oraha. Ta površina je dovoljna da se izgradi stadiončić za našu Slobodu a parking i prilaze mogu ganjati preko Jale i onih obradivih zemljišta sve do Hametove pijace. Tako bi popunili tu prazninu, nebi nam više dolazio luna park, zrak je čišći a blizu su tri Binga, kafići i kladionice tj. sve što nam treba prije i poslije utakmice.
Što se tiče Tušnja, niko nije izgleda nadležan za čišćenje istog jer JU ne naplaćuje Slobodi korištenje stadiona pa očekuju da klub makar to odradi a klubu to ne pada na pamet jer su čuli da su uposlenici JU masno plaćeni za između ostalog i održavanje i čišćenje istog.
Što se tiče Tušnja, niko nije izgleda nadležan za čišćenje istog jer JU ne naplaćuje Slobodi korištenje stadiona pa očekuju da klub makar to odradi a klubu to ne pada na pamet jer su čuli da su uposlenici JU masno plaćeni za između ostalog i održavanje i čišćenje istog.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
preko jale ne moze nista jer tu ide juzna longituda i to urbanistickim planom plus sto su placevi davno kaparisani za stambena naselja Tehnograda....ono sto ti je ostalo je ona travnata povrsina koja nije dovoljna za stadion po uefa standardima...hladno zaboraviBiban25 je napisao/la:Na Sjenjaku između bloka A i C se nalazi velika zelena površina gdje je izraslo nekoliko stabla voća i oraha. Ta površina je dovoljna da se izgradi stadiončić za našu Slobodu a parking i prilaze mogu ganjati preko Jale i onih obradivih zemljišta sve do Hametove pijace. Tako bi popunili tu prazninu, nebi nam više dolazio luna park, zrak je čišći a blizu su tri Binga, kafići i kladionice tj. sve što nam treba prije i poslije utakmice.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Pošto sam odrastao blizu tog terena znam kako su ga prvili.Vrlo kvalitetno sa dobrom drenažom,dimenzije odlične te dobri uslovi za gradnju tribina.Travu trba zamjeniti.Kad pare imaju to sve ide brzo.Kome stadion pripada ja mogu samo predpostavljat.
Ta travnata površina je već prodana...pretpostavljate kome...
-
- Interni moderator
- Kontakt:
tesko je pitanje al cek da pogadzam....da nijeeeeeeeee.... Bingooooooooooohulehule je napisao/la:Ta travnata površina je već prodana...pretpostavljate kome...

Kako stvari stoje, ostaje nam prostor jeebenog Tušnja. Rezervisana su sva zemljišta po nekim urbanističkim planovima do 2025 godine, tako da ne možemo tražiti slobodna zemljišta za gradnju novog. Tribine u ovakvom stanju će dočekati još 5 mojih generacija a možda još toliko a ovi kuurca neće mrdnuti da se nešto promijeni . .
Najbolje u Mramoru da pravimo stadion.Tuzlak04 je napisao/la:Kako stvari stoje, ostaje nam prostor jeebenog Tušnja. Rezervisana su sva zemljišta po nekim urbanističkim planovima do 2025 godine, tako da ne možemo tražiti slobodna zemljišta za gradnju novog. Tribine u ovakvom stanju će dočekati još 5 mojih generacija a možda još toliko a ovi kuurca neće mrdnuti da se nešto promijeni . .

- FranckRibery
- Kontakt:
Mislim da je kasarna pod vojnom imovinom, a se pod tim podrazumijeva nisam siguran, vjerovatno je od OS BiH. Isao sam gore 3 godine, fakultetske obaveze itd i mozda sam jednom vidio vojnike na terenu, ne koriste ga uopste.
Znam da je Sica jedno vrijeme gore prebacio svoj klub. Valjak dovukao, osisao travu i kroz nekoliko dana napravio odlican teren. Ima prostora odlicnog za praviti stadion.
Ali opet dosta love je ubrizgano na sjevernu tribini da bismo sad nesto kontali o premjestanju na neku drugu lokaciju.
Definitivno pokrenuti pricu o stadionu, dovesti repku koji put, trans koji podici, ako nista okaciti jedan da stoji na sjevernoj tribini da hocemo stadion.
Pa ni sjever nisu u stanju zavrsit a prosipali suplju da ce biti za godinu gotova tribina. Tuga je ostaviti onakvu sjevernu, nedovrsenu, neuslovnu. Ne mogu da prezalim dan kad su nam uzeli stadion.
Znam da je Sica jedno vrijeme gore prebacio svoj klub. Valjak dovukao, osisao travu i kroz nekoliko dana napravio odlican teren. Ima prostora odlicnog za praviti stadion.
Ali opet dosta love je ubrizgano na sjevernu tribini da bismo sad nesto kontali o premjestanju na neku drugu lokaciju.
Definitivno pokrenuti pricu o stadionu, dovesti repku koji put, trans koji podici, ako nista okaciti jedan da stoji na sjevernoj tribini da hocemo stadion.
Pa ni sjever nisu u stanju zavrsit a prosipali suplju da ce biti za godinu gotova tribina. Tuga je ostaviti onakvu sjevernu, nedovrsenu, neuslovnu. Ne mogu da prezalim dan kad su nam uzeli stadion.

Ma da je zavrist sjever, malo fasadu na zapadu, i mokre cvorove, i gdje istok nappravit tribinu slicnu nasem zapadu, nesto jednostavno, moze i malo manja niza i to je to do nekih bolji vremena. Sto se tice sjevera uradit neke osnovne unutrasnje stvari, wc, struja , voda, nemora to bas biti naj naj ko po projektu, i pocupat siblje i korov oko stadiona, mislim da bi se sve to moglo za jedan milion i mozda dvjesta hiljada uradit .
Ma nešto na fazon stadiona Jagodine, koji ima sličan položaj kao i Tušanj i gotovo istu sjevernu tribinu. Nama i ne treba veći stadion. Pokriven zapad i sjever, istok u pola manji od zapada i tako isto i jug i ko bombona.Al ako se bude čeko Grad da to uradi mislim da ćemo čekati još dugo, dugo, dugo....i da na kraju da od toga neće biti ništa. Nažalost. Al et opet nekako se nadam da će se i to desit...
http://www.fkjagodina.org.rs/foto/galer ... -stadiona/
http://www.fkjagodina.org.rs/foto/galer ... -stadiona/
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Ulaganje u šminkanje Tušnja milion KM je bacanje para u vjetar, a realno milion ništa neće riješiti na grohnulom Tušnju. Ako je Azmir uložio u stadion Simin Hana 900.000 KM, kako se priča i napravio onako lijep stadiončić, onda vjerujem da se za 2 do 2,5 miliona može napraviti stadion od 5000 mjesta da "gori", naravno ostaviti mogućnost za povećenjem kapaciteta istog, jer nama trenutno i realno ne treba veći stadion od 5000 mjesta, jer od prilike toliko ljudi kruži na utakmicama Slobode, sve preko ove cifre su derbi navijači koji dodju jednom ili ni jednom u toku sezone na stadion.
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Prvo treba postaviti prioritete, a izgradnja novog stadiona definitivno nije prioritet. Prioritet je dovršiti stabilizaciju kluba, proces koji za sada odlično teče, ali kojeg istovremeno provodi samo jedan čovjek sa svojim pomoćnicima, koji će biti tu dokle i on sam. Da bi jedan klub, pogotovo kada su u pitanju naši prostori, pokrenuo jedan tako ozbiljan projekat, on mora biti na zdravim temeljima, mora imati jako uporište u svom gradu i regiji, ne smije imati dugovanja, a iza sebe mora imati brojne finansijere. Zapitajte se imamo li mi sve to u ovom trenutku.
Izgradnjom modernog stadiona od četiri ili pet hiljada sjedećih mjesta nećemo dobiti gotovo ništa, osim što će se klub dodatno zadužiti u ovako teškom periodu, jer Azmir (niti bilo ko drugi) sasvim sigurno neće sam keširati cijeli poduhvat. Nije budala. Drugo pitanje je šta će biti s Tušnjem, zašto se krenulo u njegovu rekonstrukciju ako će se Sloboda kroz par godina seliti!?
Prioritet je postaviti klub na noge, a u tome nam ide dobro (iako, podvlačim, previše zavisimo od jedne osobe, a to nikada nije dobro), zatim pozitivnu klimu materijalizovati dobrim rezultatima (izlaskom u Evropu i trofejima). Da ne spominjem rješavanje silnih dugovanja, koja se vuku godinama, jer će se ista neminovno morati vrlo brzo svesti na nulu.

Izgradnjom modernog stadiona od četiri ili pet hiljada sjedećih mjesta nećemo dobiti gotovo ništa, osim što će se klub dodatno zadužiti u ovako teškom periodu, jer Azmir (niti bilo ko drugi) sasvim sigurno neće sam keširati cijeli poduhvat. Nije budala. Drugo pitanje je šta će biti s Tušnjem, zašto se krenulo u njegovu rekonstrukciju ako će se Sloboda kroz par godina seliti!?
Prioritet je postaviti klub na noge, a u tome nam ide dobro (iako, podvlačim, previše zavisimo od jedne osobe, a to nikada nije dobro), zatim pozitivnu klimu materijalizovati dobrim rezultatima (izlaskom u Evropu i trofejima). Da ne spominjem rješavanje silnih dugovanja, koja se vuku godinama, jer će se ista neminovno morati vrlo brzo svesti na nulu.
Udariti neku tribinicu öd 2000 ljudi na istoku,SA svim pratecim sadrzajima UEFA ..i zdravooo
Sjever zavrsiti usminkati zapad i za BH uslove marakana.
Sve stane u DVA milionceta markica.i to je to
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
faraon i debilcine oko njega nece pristat na to jer frajer gura neki svoj film da stadion treba uraditi po projektu,znaci nikad...istok kosta 8 miliona j e b e n i h maraka i to su nemoguce pare...istok treba uraditi u visini sjevera ili nize....nekih 3000 mjesta.. tad bi tusanj ima kapacitet cc 10 000 hiljada mjesta..sredit sjever,nasminkat zapad a jugu zabij... bila je prica da ce to senad tom cat uzet na sebe ali izgleda nema od toga nistaal da bi se to uradilo potrebni su milioni...odakle,kako...JU boli tuki jer njima veci stadion znaci samo vecu obavezu...pisao sam ranije da onog faraonovog potrcka i pijanicu secera boli k u r ci n a za Slobodom....zato se najezim od legendi...tacno me muka uhvati da bi mogao povratiti...klub se sa rezultatima,brendom,upravom,vracanjem dugova i INFRASTRUKTURNO mora izdici iznad zabokrecine ove lige ako misli da se sve vise razvija....mozes ti igrat i sa realom u zenici al TO JEDNOSTAVNO NIJE TOsolinas je napisao/la:Udariti neku tribinicu öd 2000 ljudi na istoku,SA svim pratecim sadrzajima UEFA ..i zdravooo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.