BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Clutch
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la Clutch » 11 okt 2015, 11:45

Nije Meša slijep da je nešto 'aman' zadovoljan Hadžićem pa ga gura, nego je jednostavno primoran da ga stavlja u vatru u nedostatku drugih (boljih) rješenja. Stavljati Grahovca, kao debitanta, u tako važnoj utakmici nije dolazilo u obzir, a bolje rješenje bi jedino bio Zukanović, no ta je opcija otpala povredom Kolašinca pa je Zukan bio primoran da zaigra na lijevom beku.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 11:46

Zna se koji je zadatak defanzivnog veznog. A to je razbijanje protivnickih napada, uklizavanja, sjeckanje igre , ..... Ofanzivno ako je dobar jos bolje ako nije nikom nista. On moze imat neki posebni zadatak samo kao jedini defanzivni vezni sigurno je njegov zadatak pod broj jedan bila defanziva. I tu se nije isticao ni blizu dovoljno. Pravio je nepotrebne faulove na staticnim igracima daleko od gola. Umjesto da je uklizavao i zaustavio kakvu kontru pa makar zaradio zuti karton. Po meni je Cocalic pokazao puno vise defanzivno od njega u tih 45 minuta koje je odigrao. To sto nije skrivio gol protiv Walesa ne znaci puno. U ovoj utakmici su Pjanic i Salihovic puno pomogli u defanzivi i proslo je. Ne znaci da ce isto biti protiv svakog protivnika posebno tehnicki snaznijih u sredini terena. U momentima je izgledalo kao da igramo sa igracem manje.

Spahic ako moze bi trebao svakako poceti. Jedino bi se trebao sacuvati kartona. A Sunjic ili Salihovic to je na selektoru da odluci. Tu su jos i Cocalic i Bicakcic koji nisu katastrofa. Stoperska pozicija nije problem kao defanzivni vezni.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2015, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 11 okt 2015, 11:49

Ajax,ko kaze da mora samo bit dobar u defanzivi..takvih kostolomaca mozes nakupit kolko hoces..pitas li se zasto je Besic u Evertonu,zasto sto.podjednako dobro igra lopte i lomi noge(da tako.kazem)
..pusti gluposto da sjecka igru i sl,i jedno.i drugo je neophodno za dobru 6..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 11:50

ahmic je napisao/la:Ajax,ko kaze da mora samo bit dobar u defanzivi..takvih kostolomaca mozes nakupit kolko hoces..pitas li se zasto je Besic u Evertonu,zasto sto.podjednako dobro igra lopte i lomi noge(da tako.kazem)
..pusti gluposto da sjecka igru i sl,i jedno.i drugo je neophodno za dobru 6..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Potreban je bar jedan ako ne dvojica defanzivnih veznih u zavisnosti od protivnika. Niko na svijetu ne igra bez defanzivnog veznog pa ni Barcelona. Mi smo probali protiv Slovacke 2x odigrati bez defanzivnog veznog i ljudi su nas nadigrali oba puta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2015, 12:15

Ajax je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Vranjesa umjesto koga ?? Na DM.
Umjesto Tonija ili Emira, Ogi je pokretljiviji od obojice. Samo naglas razmišljam, Kipar nas je već jednom nagrdio preko kontri, a Ogi je uvijek bio perfektan u takvim utakmicama.
A DM bi ostao isti onda. Kako mozes biti siguran da jedan defanzivac Cocalic nebi odigrao bolje od Hadzica koji se i nije nesto isticao u defanzivnim zadacima. Ja ne mogu. Jeste Ogi brzi od Sunjica samo mislim da bi ipak Sunja trebao da bude dovoljno dobar za jednog Kipra. Posebno ako bude igrao uz Spahica.

@dubrovnik. Ko bi po tebi bio najbolji izbor na DM za ovu utakmicu ?? Taktika se vjerovatno slazes da bude ista kao protiv Walesa. Ja sam mislio na Spahu samo se bojim da bi on brzo zaradio zuti karton na toj poziciji jer bi puno uklizavao i pravio faulove. Grahovac je dobar igrac samo neznam bas da debituje u odlucujucoj utakmici koliko bi to bilo pametno.
Po meni bi bio najbolji onaj koji sigurno nece zaigrati jer je DEBITANT. Poslije njega Cocalic. Ipak znamo tko ce poceti i sreca sto i on moze zadovoljiti protiv Cipra. Veci problem ce biti eventualni baraz gdje ce u prvoj utakmici opet Anel biti jedina opcija. Minimum koji bi me zadovoljio je da se u slucaju povoljnog raspleta na Cipru da 30-ak minuta nekoj drugoj opciji na poziciji DM.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 12:24

Ako već mijenjamo stopere po meni Bičakčić prije Vranješa umjesto Šunjića, pod uslovom da će Spahić biti spreman.

Ostalo ništa ne bih dirao osim ako je Džeko spreman da uleti umjesto Vede i to je to. I to samo pod uslovom da je 100% spreman ako nije onda ga ne treba džaba trošiti kada i Vedo može dostojno da ga zamjeni, i biće mu sigurno lakše protiv odbrane Kipra nego protiv odbrane Walesa. Edina ubaciti samo u slučaju da budemo gubili.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 12:26

@dubrovnik
Treba dogovoriti prijateljsku utakmicu protiv jakog protivnika i dati sansu Grahovcu.

Protiv Kipra sumnjam da ce zamjeniti Mesa zadnjeg veznog. Sansu bi trebali dobiti ofanzivno orjentisani igraci: Dzeko, Djuric, Hodzic, Hajrovic. A jednu zamjenu ce cuvati u slucaju povreda skoro do kraja utakmice.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2015, 12:30, ukupno mijenjano 2 puta.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 11 okt 2015, 12:27

Hodzicu bi legao Cipar ko niko ;)
Nadam se da i Mesa to vidi
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 11 okt 2015, 12:27

FaraonTM je napisao/la:Ako već mijenjamo stopere po meni Bičakčić prije Vranješa umjesto Šunjića, pod uslovom da će Spahić biti spreman.
A Cocalic prije i Bicakcica, Sunjica i Vranjesa, odma iza Spahica.. momak je masina i gledamo ga u Bundeski a mozda i EPL dogodine.
This time next year we'll be millionaires.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 okt 2015, 12:28

Hoce li Kolašinac biti spreman za baraž ( ako budemo tu )?
"We need to suffer. And we need to fight."

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 11 okt 2015, 12:29

Raja ima li neki igrac koji zbog kartona ne moze nastupitu protiv Kipra?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 12:31

Bolanos je napisao/la:Raja ima li neki igrac koji zbog kartona ne moze nastupitu protiv Kipra?
To je i mene zanimalo. Posebno u slucaju Spahica ?? Mislim kome jos fali jedan karton da izgubi pravo nastupa u barazu to sam mislio ako ga sada zaradi protiv Kipra. Hajmo statisticari zna li ko. :) :)
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2015, 12:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 11 okt 2015, 12:32

Captain4 je napisao/la:Hoce li Kolašinac biti spreman za baraž ( ako budemo tu )?
Hoce ako ne bude nove povrede, nije kod njega nikakva ozbiljna povreda bice spreman vec sledece sedmice za Schalke.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 12:32

Momciluk je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ako već mijenjamo stopere po meni Bičakčić prije Vranješa umjesto Šunjića, pod uslovom da će Spahić biti spreman.
A Cocalic prije i Bicakcica, Sunjica i Vranjesa, odma iza Spahica.. momak je masina i gledamo ga u Bundeski a mozda i EPL dogodine.
Mislio sam na utakmicu protiv Kipra, Vranješ i Bičakčić su tu negdje gledajući brzinu al' Ermin nastupa u daleko jačem klubu i jačoj ligi. A kada konkretno pričamo o stoperima, izuzev Spahića koji malo odskače (mada će vremenom da razlika biti manja pošto i Emira stižu godine i povrede) svi ostali su tu negdje gdje ću opet izdvojiti Vranješa kao malo lošijeg od ostalih.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 11 okt 2015, 12:34

FaraonTM je napisao/la: Mislio sam na utakmicu protiv Kipra, Vranješ i Bičakčić su tu negdje gledajući brzinu al' Ermin nastupa u daleko jačem klubu i jačoj ligi. A kada konkretno pričamo o stoperima, izuzev Spahića koji malo odskače (mada će vremenom da razlika biti manja pošto i Emira stižu godine i povrede) svi ostali su tu negdje gdje ću opet izdvojiti Vranješa kao malo lošijeg od ostalih.
Pa i ja sam mislio na tu utakmicu, zasto Cocalica izostavljas?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2015, 12:35

Samo je Džeki sinoć prijetila kazna. On ima 2 žuta. Vjerovatno sad Begović i Spahić imaju i protiv Kipra ne smiju dobit žuti. :D

Eh da smo dobili Kipar i Izrael, sad bi bili na EURU. :(
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 okt 2015, 12:36

Hadžić sasvim korektan sinoć po meni :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 12:36

Ajax je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Raja ima li neki igrac koji zbog kartona ne moze nastupitu protiv Kipra?
To je i mene zanimalo. Posebno u slucaju Spahica ?? Mislim kome jos dali jedan karton da izgubi pravo nastupa u barazu to sam mislio ako ga sada zaradi protiv Kipra. Hajmo statisticari zna li ko. :) :)
Evo sad sam gledao na rezultatima sve naše tekme od početka kvalifikacija, Džeko, Spahić, Šunjić i Hadžić po dva žuta. Naravno za suspenziju trebaju biti tri kartona. Sad ne znam da li se kartoni za baraž brišu ili ne?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 okt 2015, 12:38

Unofficialpage je napisao/la:Samo je Džeki sinoć prijetila kazna. On ima 2 žuta. Vjerovatno sad Begović i Spahić imaju i protiv Kipra ne smiju dobit žuti. :D

Eh da smo dobili Kipar i Izrael, sad bi bili na EURU. :(
Valjda Begović neće dobiti karton :D . Spahić se može nadoknaditi tu i tamo , Džeko neće dobiti ( feeling :P )

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 12:38

Momciluk je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Mislio sam na utakmicu protiv Kipra, Vranješ i Bičakčić su tu negdje gledajući brzinu al' Ermin nastupa u daleko jačem klubu i jačoj ligi. A kada konkretno pričamo o stoperima, izuzev Spahića koji malo odskače (mada će vremenom da razlika biti manja pošto i Emira stižu godine i povrede) svi ostali su tu negdje gdje ću opet izdvojiti Vranješa kao malo lošijeg od ostalih.
Pa i ja sam mislio na tu utakmicu, zasto Cocalica izostavljas?
Zato što smatram da nema tu brzinu koja nam treba. Iako je odličan backup igrač al' ipak ispred Bičakčića u ovakvoj utakmici ga ne bih stavljao.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google Adsense [Bot], senad82, Zglavkar i 63 gosta.