kakva crna briljantna taktika. nemoć i bezidejnost, da ne bi srećnog đurića svašta bi bilo. ok, falio je dzeko da razgrne odbranu, ali po meni slaba utakmica. više se bojalo primanja gola nego što se imalo muda napasti. ovakav pristup protiv kipra biće poguban. mora se biti energičnijeSlevinKelevra je napisao/la:Citam malo temu od sinoc i sta se sve pisalo i ponekad sam morao da sebi jos jednom ponovim da smo igrali sa Velsom, jer sam mogao zakljuciti da nam je protivnik Farski Otoci ili neko slican s obzirom na pojedine forumaseTe losa igra, te neborbenost, te neuigranost...
![]()
Shvatate li vi da je Vels u Zenicu dosao maksimalno opusten? Da su u 8 utakmica primili 2 (slovima: dva) gola? Da su u 180 minuta protiv Belgije primili 0 (slovima: nula) golova i osvojili 4 boda? Da su izgubili samo jednu, i to prijateljsku utakmicu u zadnje dvije godine?
Ja ne znam sta su pojedinci ocekivali: 5:0? Tiki-taku po natopljenom terenu?
Dodajte tome da smo igrali bez dva ponajbolja igraca a da je Vels bio kompletan.
@Virtual je sinoc napisao dobar post na Mesinoj temi i nema potrebe da ga ja ponavljam. Uglavnom, vrhunska postavka i taktika Mese Bazdarevica!Sjetite se u kakvim smo gownima bili u pojedinim trenucima u kvalama, i da vam je tada neko rekao da cemo ici na Kipar i sami o sebi odlucivati, niko ne bi povjerovao!
Zadnja tekma nece biti rutina, to je sigurno. Kipar je sada na 'sedmom nebu', dere ih euforija strasna... Ali, koliko ih god nosila, bice sigurno i teg na njihovim nogama a ja sam siguran da ce Mesa i igraci to znati iskoristiti... Blizu smo... vrlo blizu.![]()
O barazu nakon Kipra.
BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ljudi sta je sa spahicem, nit ga ima negdje da je dao izjavu nit ga vidim ovdje na aerodromu, da se nije sta desilo na pluvremenu?
Loš i konstantno loš nije isto.Peace je napisao/la:Dakle onda i Lulica izbaciti iz repke... on je jos gori....Nimla_RZ je napisao/la:Lulić očajan. Višća malo manje, ali opet očajan. Pokazao da nije za reprezentacije po ko zna koji put. On beka Andore ne može predriblat. Sinoć je čak prošao jednu u 9. minuti, ali ni on ne zna kako. Zukanović dosta dobar, mada on može još bolje pogotovo na poziciji štopera što je pokazao igravši za Sampdoriju protiv Rome. Cocalić je baš vrhunski odigrao kad je zamijenio Spahića. Bravo!
Čelik Zenica 1945
Pa ko je donio pobjedu u najvaznijoj utakmici u kvalifikacijama (jer da nisi uzeo izraela u Zenici sve bi bilo gotovo)... Dzeko i Pjanic sigurno nisu... nego upravo taj Visca.... i u nedostatku boljeg on je ubjedljivo najbolji izbor.... i normalno da treba igrati... i biti prvi izbor za d krilo...Nimla_RZ je napisao/la:Loš i konstantno loš nije isto.Peace je napisao/la:Dakle onda i Lulica izbaciti iz repke... on je jos gori....Nimla_RZ je napisao/la:Lulić očajan. Višća malo manje, ali opet očajan. Pokazao da nije za reprezentacije po ko zna koji put. On beka Andore ne može predriblat. Sinoć je čak prošao jednu u 9. minuti, ali ni on ne zna kako. Zukanović dosta dobar, mada on može još bolje pogotovo na poziciji štopera što je pokazao igravši za Sampdoriju protiv Rome. Cocalić je baš vrhunski odigrao kad je zamijenio Spahića. Bravo!
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
-
samoposmatram
- Kontakt:
Koja je razlika?Nimla_RZ je napisao/la: Loš i konstantno loš nije isto.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Srecnog Djurica?DANTES je napisao/la: kakva crna briljantna taktika. nemoć i bezidejnost, da ne bi srećnog đurića svašta bi bilo. ok, falio je dzeko da razgrne odbranu, ali po meni slaba utakmica. više se bojalo primanja gola nego što se imalo muda napasti. ovakav pristup protiv kipra biće poguban. mora se biti energičnije
Bez Dzeke i Besica, pritisak ne moze veci, rasterecen protivnik, 2:0.... i ponovo nasli nesto da seru. Fuj!
-
samoposmatram
- Kontakt:
Jeli iko primjetio da je Ibisevic pustio loptu kod prvog gola?
Magicni trio sinoc Pjanic, Ibisevic I Djuric.
Daj nam Šiptare da se igramooooototasef1 je napisao/la:Pa nisam znao da ce biti nosioca u izvlacenju za baraz ...
Ovaj zadnji ranking nakon zadnjeg kola kvalifikacija ce odrediti nosioce u barazu i jakosne skupine za Euro.
Evo trenutnog rankinga
http://www.footballseeding.com/national ... king-2015/
Znaci ako prodjemo u baraž tamo smo sigurno nosioci
"We need to suffer. And we need to fight."
viđoh.. ako je ono namjerno uradio. svaka mu častsamoposmatram je napisao/la:Jeli iko primjetio da je Ibisevic pustio loptu kod prvog gola?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
-
samoposmatram
- Kontakt:
Jedino sto fali ovoj ekipi je igrac kao sto je Miske.
Miske se naravno jednom radja, ali jedva cekam da Deni Milosevic zaigra za A- repku. Momak je strasan potencijal.
Miske se naravno jednom radja, ali jedva cekam da Deni Milosevic zaigra za A- repku. Momak je strasan potencijal.
- hakkaDunne
- Kontakt:
Ajax je napisao/la:To je i mene zanimalo. Posebno u slucaju Spahica ?? Mislim kome jos fali jedan karton da izgubi pravo nastupa u barazu to sam mislio ako ga sada zaradi protiv Kipra. Hajmo statisticari zna li ko.Bolanos je napisao/la:Raja ima li neki igrac koji zbog kartona ne moze nastupitu protiv Kipra?![]()
Spahić, Šunjić, Džeko, Hadžić imaju dva žuta.
High jump is not just a sport. It's way of life. TRACK AND FIELD!
Bosnian all the way!1921!
Bosnian all the way!1921!
Čaroban igrač , sjećam se kad ga je Sušić ostavljao na klupi protiv Bjelorusije 2xsamoposmatram je napisao/la:Jedino sto fali ovoj ekipi je igrac kao sto je Miske.
"We need to suffer. And we need to fight."
Pustitu pricu o taktici i sl.glupostima...igra je bila ocajna.
Sinosnja pobjeda je plod srece i nista vise, 2 gola smo dali a da prilike nismo napravili na utakmici, a igre takodjer nije bilo...sreca pa smo imali Djurica kojeg sam prizivao prije utakmice...ako cemo gledati realno i ako saberemo prilike, poluprilike...- Wales je trebao da pobijedi...
Na koncu, drago mi je da smo i mi jednom na ovakav nacin pobijedili.
Nema one nase poznate kombinatorike, posjeda lopte...da li je to zbog nedostatka Misimovica, zbog velikog pritiska, manjka tehnicara na sredini terena (Visca igrac manje fakticki, Medo ne igra, Besic suspenzija), ili je ipak Safet bio neki mag koji je znao po tom pitanju uspostaviti dominaciju na terenu, pa cak i onda kada nije islo...a da Mesa ne zna...tesko mi je trenutno naci odgovore - vjerovat cu da je ipak u pitanju pritisak?
Naravno, kada se vrati Besic bit ce to bolje, plus Hajrovic ili Ibisevic umjesto Visce, te da Medo pocne igrati...tek tada mozemo ocekivati onu nasu staru, prepoznatljivu dominaciju na terenu.
Sinosnja pobjeda je plod srece i nista vise, 2 gola smo dali a da prilike nismo napravili na utakmici, a igre takodjer nije bilo...sreca pa smo imali Djurica kojeg sam prizivao prije utakmice...ako cemo gledati realno i ako saberemo prilike, poluprilike...- Wales je trebao da pobijedi...
Nema one nase poznate kombinatorike, posjeda lopte...da li je to zbog nedostatka Misimovica, zbog velikog pritiska, manjka tehnicara na sredini terena (Visca igrac manje fakticki, Medo ne igra, Besic suspenzija), ili je ipak Safet bio neki mag koji je znao po tom pitanju uspostaviti dominaciju na terenu, pa cak i onda kada nije islo...a da Mesa ne zna...tesko mi je trenutno naci odgovore - vjerovat cu da je ipak u pitanju pritisak?
Naravno, kada se vrati Besic bit ce to bolje, plus Hajrovic ili Ibisevic umjesto Visce, te da Medo pocne igrati...tek tada mozemo ocekivati onu nasu staru, prepoznatljivu dominaciju na terenu.
On kako je izgubio kapitensku traku je otisoa u sjenu, sinoc da li je povreda ili da se ne rizikuje zbog zutog nista se ne zna.ronaldo99 je napisao/la:Ljudi sta je sa spahicem, nit ga ima negdje da je dao izjavu nit ga vidim ovdje na aerodromu, da se nije sta desilo na pluvremenu?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
samoposmatram
- Kontakt:
Nema vise ni Litvanije, Estonije, Letonije,...hurem je napisao/la:Pustitu pricu o taktici i sl.glupostima...igra je bila ocajna.
Kao sto je vecina napisala,sinocnja pobjeda je plod srece i nista drugo,ali vrijeme je da i nas nekad sreca pogleda..igra nam je bila bezidejna,nijednog opasnog napada,sanse..mozda se moze izdvojiti sansa Visce i nista vise..vidjelo se sinoc da mi ne mozemo igrat sa jednim napadacem,ide lopta na Ibisevica on sam protiv 4 igraca Velsa itd.. po meni dobar potez Bazdarevica je ubacivanje Djurica i njegova visina je dosla do izrazaja kada nam je najvise trebalo..
I ja bi volio da igramo utakmice kao protiv Francuske gdje smo ih razvukli kao nikad,ali jbg ne ide,tezak teren,pritisak na igracima,pojedini igraci ne mogu da budu u prvih 11 u Deportivu,Eibaru itd.. i mi nesto da ocekujemo,dajte baa..
Bice gutavo protiv Kipra,valja nam jurisat na pobjedu,kvalitetniji smo od njih i Izraela,ali nekako bi vise volio da Belgija u prvom poluvremenu sredi Izrael,da mi ne moramo jurisat bezglavo na gol domacina,sto bi nam se moglo osvetiti..
I ja bi volio da igramo utakmice kao protiv Francuske gdje smo ih razvukli kao nikad,ali jbg ne ide,tezak teren,pritisak na igracima,pojedini igraci ne mogu da budu u prvih 11 u Deportivu,Eibaru itd.. i mi nesto da ocekujemo,dajte baa..
Bice gutavo protiv Kipra,valja nam jurisat na pobjedu,kvalitetniji smo od njih i Izraela,ali nekako bi vise volio da Belgija u prvom poluvremenu sredi Izrael,da mi ne moramo jurisat bezglavo na gol domacina,sto bi nam se moglo osvetiti..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Slažem se i laik vidi da nam je igra razrjeđena,zaista nema kombinatorike,uvijek u grču,i dosta statično-to se vidi pogotovo kada izvodimo aut gdje nam zna 6 igrača stajati kao ukopani,tako da nemaš kome loptu izbaciti.Međutim što neko reče,--
-nema više Latvije,Litve,Grčke
-nemamo igrače koji imaju velik radijus kretanja,brzinu i dobru tehniku
-ovi koji iole mogu nešto tako da ponude ne igraju(Bešić,Medo,Hajrović)
-nema Misketa koji je i onako trom ,davao našoj igri neku drugu dimenziju(tek sada se to jasno vidi)
-trenutno naši glavni igrači su u godinama,i nije to više vrhunac karijere--već je krenula stagnacija u igri i formi
U ovom trenutku nam zaista trebaju ovakve pobjede,nema toga selektora koji može napraviti magiju od da budemo iskreni našeg zaista limitiranog igračkog kadra.
Meši zaista treba skinuti kapu,,i čitam kažu Meša je malo otišao od Papeta,,baš me interesuje šta mi to novo možemo ponuditi,evo i da nam je Capelo,Mourino,Cllop,Simeone,ništa mi bolji nebi bili..
-nema više Latvije,Litve,Grčke
-nemamo igrače koji imaju velik radijus kretanja,brzinu i dobru tehniku
-ovi koji iole mogu nešto tako da ponude ne igraju(Bešić,Medo,Hajrović)
-nema Misketa koji je i onako trom ,davao našoj igri neku drugu dimenziju(tek sada se to jasno vidi)
-trenutno naši glavni igrači su u godinama,i nije to više vrhunac karijere--već je krenula stagnacija u igri i formi
U ovom trenutku nam zaista trebaju ovakve pobjede,nema toga selektora koji može napraviti magiju od da budemo iskreni našeg zaista limitiranog igračkog kadra.
Meši zaista treba skinuti kapu,,i čitam kažu Meša je malo otišao od Papeta,,baš me interesuje šta mi to novo možemo ponuditi,evo i da nam je Capelo,Mourino,Cllop,Simeone,ništa mi bolji nebi bili..
Zadnja izmjena: aqarius, dana/u 11 okt 2015, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
Samo sto sad svi pisu kako je to bila taktika da ne primimo gol pa smo onda navalili na njih
Ustvari igrali smo onoliko koliko nam protivnik dopusta..Ja sam to i priej utakmice pisao Engleski fudbal jaki izdrzljivi bez puno tehnike i mi to ne mozemo razbiti slicna pobjeda kao protiv Izraela iz rekida samo sto sinoc smo imali puno manje sansi...
Kipar je izbacio Izraela sa dva mangupska gola nevjerovatno tako "jeftina" reprezentacija bez zvijezda da igra onako ležerno brzo požrtvovano
Kipar je izbacio Izraela sa dva mangupska gola nevjerovatno tako "jeftina" reprezentacija bez zvijezda da igra onako ležerno brzo požrtvovano
Njegovi suigraci u Belgiji to vec odavno govore a navijacima Mechelena nije uopce jasno kako ovakvog igraca dovedose a niko nije cuo nista o njemu. Vrlo brzo ce on na nivo vise.Momciluk je napisao/la:A Cocalic prije i Bicakcica, Sunjica i Vranjesa, odma iza Spahica.. momak je masina i gledamo ga u Bundeski a mozda i EPL dogodine.FaraonTM je napisao/la:Ako već mijenjamo stopere po meni Bičakčić prije Vranješa umjesto Šunjića, pod uslovom da će Spahić biti spreman.
Bogme se slazem sa tobom. Mujdza je cak bio losiji od Hadzica ako se to uopce i moze biti. U momentima kada nije bilo Visce njegova slabost je dosla na vidjelo. Trener Walesa je usmjerava pritisak na njega i najmanje 4 velike greske je napravio. Hadzic je nakon prvih 25 minuta koje je nekako i odigrao puhao na svaku stranu. Balea i Ramseya je samo ispracao ili bivao odgurnut rukom kao neka curica. Mesa je morao zapoceti ziheraski i nije puno pogrijesio u tome ali godinu dana trazenja potrebnih zamjena i bezuspjesno trcanje da pojaca nas tim na potrebnim pozicijama je na srecu ovaj put proslo nekaznjeno. Srecom pogodio je sinoc sa Djuricem i za taj potez mu treba dati sve zasluge.DANTES je napisao/la:kakva crna briljantna taktika. nemoć i bezidejnost, da ne bi srećnog đurića svašta bi bilo. ok, falio je dzeko da razgrne odbranu, ali po meni slaba utakmica. više se bojalo primanja gola nego što se imalo muda napasti. ovakav pristup protiv kipra biće poguban. mora se biti energičnijeSlevinKelevra je napisao/la:Citam malo temu od sinoc i sta se sve pisalo i ponekad sam morao da sebi jos jednom ponovim da smo igrali sa Velsom, jer sam mogao zakljuciti da nam je protivnik Farski Otoci ili neko slican s obzirom na pojedine forumaseTe losa igra, te neborbenost, te neuigranost...
![]()
Shvatate li vi da je Vels u Zenicu dosao maksimalno opusten? Da su u 8 utakmica primili 2 (slovima: dva) gola? Da su u 180 minuta protiv Belgije primili 0 (slovima: nula) golova i osvojili 4 boda? Da su izgubili samo jednu, i to prijateljsku utakmicu u zadnje dvije godine?
Ja ne znam sta su pojedinci ocekivali: 5:0? Tiki-taku po natopljenom terenu?
Dodajte tome da smo igrali bez dva ponajbolja igraca a da je Vels bio kompletan.
@Virtual je sinoc napisao dobar post na Mesinoj temi i nema potrebe da ga ja ponavljam. Uglavnom, vrhunska postavka i taktika Mese Bazdarevica!Sjetite se u kakvim smo gownima bili u pojedinim trenucima u kvalama, i da vam je tada neko rekao da cemo ici na Kipar i sami o sebi odlucivati, niko ne bi povjerovao!
Zadnja tekma nece biti rutina, to je sigurno. Kipar je sada na 'sedmom nebu', dere ih euforija strasna... Ali, koliko ih god nosila, bice sigurno i teg na njihovim nogama a ja sam siguran da ce Mesa i igraci to znati iskoristiti... Blizu smo... vrlo blizu.![]()
O barazu nakon Kipra.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, CAGarfia, hurem, invincible1921, Sveti, Uknaac, Zglavkar i 72 gosta.