Reci nam nesto sto ne znamoElegant je napisao/la:Bez Cocalica na Kipru, Dzeko mozda bude spreman !
BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Gabon
- Kontakt:
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Žao mi je zbog momka, ali mislim da bi svakako Vranješ počeo utakmicu protiv Kipra zbog svoje brzine... jedino oružje sa kojim oni raspolažu su kontre, a on jedini ima brzinu od naših štopera da ih hvata, samo se sjetim njihovog drugog gola u Zenici i Bičakčićevog "šprinta".
- akisarajevo92
- Kontakt:
Što se tiče kartona, situacija je sljedeća,

Dakle, Džeko, Spahić, Hadžić i Šunjić se moraju paziti.

Dakle, Džeko, Spahić, Hadžić i Šunjić se moraju paziti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znači kartoni se definitivno prenose u baraž?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
DaFaraonTM je napisao/la:Znači kartoni se definitivno prenose u baraž?
"We need to suffer. And we need to fight."
Ne znam šta piše u pravilima, znam da smo u prvom baražu sa Portugalom napravili glupost kad nismo očistili kartone, a to su bile kvale za SP.FaraonTM je napisao/la:Znači kartoni se definitivno prenose u baraž?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Neka se Hadzic ne pazi hahahahaha
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !
Vedran Puljić ...
Vedran Puljić ...
Ne bih da se hvalim, ali drago mi je sto nisam medju "laicima" o kojima govorisno rules je napisao/la:Bravo ! sve stručnjaci (ubrajajući i mene) , a 99% hlupa praznu slamu ... što bi rekli oni navijači sa transom "Malo nas je al' smo go.vna"Ajzea je napisao/la:Hvala ti Mehmede Baždareviću što si nama, forumskim stručnjacima i selektorima, začepio usta za sva vremena i dokazao nam koliko je selektorski posao težak i zahtjeva znanje. Prvi sam ja sumnjao u Milana Đurića i njegovu sposobnost da meč okrene u našu korist, ali mi se momak posrao po glavi i hvala mu za to, i neka je.. Ovom utakmicom si nam svima dao do znanja koliko mi pojma nemamo o taktici, koliko pojma nemamo o eventualnim izmjenama koje su u stanju preokrenuti cijeli tok meča i na kraju krajeva koliki smo laici. Ja sam prvi psovao i tebi i Milanu kada sam vidio koja se izmjena sprema, smatrao sam da šansu treba dobiti Hodžić koji bi se vraćao nazad po loptu i bio u stanju zabiti gol ni iz čega. Međutim, ti si shvatio da nama treba visoki napadač koji će dobiti apsolutno svaki zračni duel i koji je u stanju loptu pospremiti u gol kada jedan od naših bekova uputi iole normalan centaršut. To se desilo iz prekida i apsolutno ni iz čega, momak kao da je bio u Juventus modu što neke reče i ja mu se zahvaljujem na tome.. Ovo je Mešina pobjeda jer sam posve siguran da im je rekao da ne srljaju, da ne idu na ofanzivu non stop što bi nam se vrlo vjerovatno obilo od glavu s obzirom da smo i mi sami upoznati koliko brze igrače Vels ima, koliko je Bale brz i koliko ćemo ga samo popušiti ako krenemo svi u napad. Bravo Mehmede Baždareviću !
Kao sto sam govorio ranije, gleda se koliko ko moze u odredjenom trenutku doprinijeti igri tima na terenu i promijeniti rezultat (ocigledno preskakanje igre - Milan 199cm), a ne forma ili sta vec(jedini koji su to sinoc mogli uraditi s klupe su Djuric i donekle Hajrovic)...Hodzic me ne moze zavarati sa svojih 7 golova protiv osrednjih hrvatskih i albanskih timova...on se nikada jos nije susreo ni s priblizno dobrim odbranama i jakim igracima kao sto su to igraci Walesa...ja ni u jednom trenutku ga nisam mogao zamisliti na terenu u sinosnjoj utakmici...pred njim je vrijeme i tek treba da se dokaze...cak i u narednom ciklusu pored Edina i Vede ce dobijati minute na kapaljku, ako ga i Prevljak ne preduhitri.
Takodjer, smatram da ova pobjeda nije plod Mesine taktike (sam je to naglasio kada je rekao da je ocekivao bolju igru i kontrolu utakmice, stvaranje prilika), jer smo cijelo vrijeme izgledali bezidejno za razliku od Walesa koji je pravio kakve takve prilike i gdje im je u par akcija falilo malo koncentracije da iste pretvore u gol...ne vjerujem da taktika nekog selektora moze biti da izgledamo bezidejno i da prilike na cijeloj utakmici ne napravimo...stavise, siguran sam da NISTA NIJE ISLO KAO STO JE MESA PLANIRAO, a to se dalo vidjeti i na njemu.
Naravno, i zamjena je dio taktike, ali je pobjeda plod ciste srece s obzirom da smo bili blize porazu nego na kraju naizgled uvjerljivoj pobjedi od 2:0 gdje za 90 minuta nismo ozbiljno ugrozili gol protivnika niti napravili akciju.
Nadam se da ce nakon velikog pritiska na sinosnjoj utakmici noge nasih igraca biti lakse protiv Kipra i da ce pokazati bolju igru, a sto se i ocekuje.
Bas me zanima sta bi govorio da je zavrsilo 0:0 s onakvom bezidejnom igrom...da nije bilo onog sretnog gola Djurica iz situacije koja nista nije obecavala (prekid s centra terena, u 16-ercu samo Ibisevic i Djuric pored 5,6 igraca Walesa)?
Naravno, dajem punu podrsku Mesi i vjerujem da ce vremenom i igra doci na svoje...ali nije tako bajno kao sto ti velis.
Džeku na klupu iz dva razloga , kartoni i povreda , Spaha klupa isto dva razloga , spor je i kartoni i Hadžić na klupu u igru Grahovac 
"We need to suffer. And we need to fight."
Trebao bi nam to onaj @AnelZ ili @Signore reći, oni to znaju provjereno garant 
@X31987

@X31987
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Baš me zanima šta bi vi govorili da je Pjanić zabio Kipru sa penala, da je zabio u 1 na 1 sa Tibom, da Asmir nije primio gol kroz ruke, itd...hurem je napisao/la:Bas me zanima sta bi govorio da je zavrsilo 0:0 s onakvom bezidejnom igrom...da nije bilo onog sretnog gola Djurica iz situacije koja nista nije obecavala (prekid s centra terena, u 16-ercu samo Ibisevic i Djuric pored 5,6 igraca Walesa)?
Nema u fudbalu ŠBBKBB.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
48.02 In case of repeated cautions:
a. in the qualifying competition, a player is suspended for the next competition
match after three cautions in three different matches, as well as after the fifth
and any subsequent caution;
b. in the final tournament, a player is suspended for the next competition match
after two cautions in two different matches, as well as after the fourth caution.
48.03 Cautions and pending yellow-card suspensions expire on completion of the
qualifying competition. They are not carried forward to the final tournament.
Koliko vidim samo se razdvajaju dva pojma, kvalifikacije za takmičenje i finalni turnir (tj. samo takmičenje). Baraž spada u kvalifikacije tako da se kartoni prenose.
a. in the qualifying competition, a player is suspended for the next competition
match after three cautions in three different matches, as well as after the fifth
and any subsequent caution;
b. in the final tournament, a player is suspended for the next competition match
after two cautions in two different matches, as well as after the fourth caution.
48.03 Cautions and pending yellow-card suspensions expire on completion of the
qualifying competition. They are not carried forward to the final tournament.
Koliko vidim samo se razdvajaju dva pojma, kvalifikacije za takmičenje i finalni turnir (tj. samo takmičenje). Baraž spada u kvalifikacije tako da se kartoni prenose.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- hule_barca
- Kontakt:
Šta se imaju brisati kartoni za baraž, glupost, 2 utakmice se samo igraju.
Mes Que Un Club
Pa dobro, al' pošto je to na neki način drugi dio kvalifikacija odnosno šansa ili popravni za određene reprezentacije onda su komotno mogli omogućiti da se te utakmice igraju u najjačim sastavima, bar tako što će poništiti te suspenzije kad već ne mogu uticati na povrede igrača.hule_barca je napisao/la:Šta se imaju brisati kartoni za baraž, glupost, 2 utakmice se samo igraju.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Principatus
- Kontakt:
Otprilike ovako ako budemo igrali sa dva napadaca:
----------------------Begovic----------------------
----Mujdza----Sunjic---Spahic*----Zukanovic---
------------------Pjanic---Salihovic---------------
------Visca*--------------------------------Lulic-----
---------------------Dzeko*---Ibisevic--------------
Opcija za Spahica Vranjes, za Dzeku Djuric, a za Viscu Hajrovic. Hodzica isto ne treba zaboraviti.
Ako Dzeko ne moze igrati i ako se odlucimo za samo jednog napadaca, onda Ibisevicu treba definitivno podrska naprijed, naprimjer Hajrovic kao poluspic, igrac sa mnogo slobode an terenu. Hadzic nam definitivno ne treba protiv Kipra. Hajrovic zna driblati, zadrzati loptu, navuci protivnika, mogao bi osloboditi krila plus omoguciti bolji protok lopte pred golom protivnika, kombinatoriku koju jucer nismo imali.
----Mujdza----Sunjic---Spahic----Zukanovic---
------Visca----------Hajrovic---------------Lulic--
----------------------Ibisevic------------------------
----Mujdza----Sunjic---Spahic*----Zukanovic---
------Visca*--------------------------------Lulic-----
---------------------Dzeko*---Ibisevic--------------
Opcija za Spahica Vranjes, za Dzeku Djuric, a za Viscu Hajrovic. Hodzica isto ne treba zaboraviti.
Ako Dzeko ne moze igrati i ako se odlucimo za samo jednog napadaca, onda Ibisevicu treba definitivno podrska naprijed, naprimjer Hajrovic kao poluspic, igrac sa mnogo slobode an terenu. Hadzic nam definitivno ne treba protiv Kipra. Hajrovic zna driblati, zadrzati loptu, navuci protivnika, mogao bi osloboditi krila plus omoguciti bolji protok lopte pred golom protivnika, kombinatoriku koju jucer nismo imali.
----Mujdza----Sunjic---Spahic----Zukanovic---
------Visca----------Hajrovic---------------Lulic--
----------------------Ibisevic------------------------
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
ista postava kao protiv Velsa,samo umjesto Visce na desnoj strani ide Ibisevic,u vrhu napada Dzeko,i Medunjanina ili Salihovica staviti na zadnjeg veznog,jer Hadzic je igrac manje na terenu,ne ulijeva povjerenje nikako,isprepadan i po meni beskoristan u timu!
Zadnja linija ostaje ista,na klupi imamo Viscu,Hajrovica,Djurica koji mogu unijeti zivost u igri i eventualni preokret ako bude potrebno.... Mozda Stilica staviti u sredini iza napadaca,na poziciju desetke...
Zadnja linija ostaje ista,na klupi imamo Viscu,Hajrovica,Djurica koji mogu unijeti zivost u igri i eventualni preokret ako bude potrebno.... Mozda Stilica staviti u sredini iza napadaca,na poziciju desetke...
Koliko god bio sretan zbog pobjede, ne mogu nikako reci da smo dobro igrali. Sve je to bilo nekako kilavo, bez prave ideje, nisam brojao ali mislim da su bar 20 puta vratili loptu Begovicu i tako na kraju Begovic imao vise kontakta s loptom od nekih ofanzivnijih fudbalera. Sredinom nisam nikako zadovoljan. Pjanic u prvom poluvremenu nekako se izgubio, kao da nije znao ni da li igra srednjeg veznog ili prednjeg ili sta vec a u drugom je vec dosta bolje izgledao. Salihovic u prvom poluvremenu dosta dobar, a vec prvih 20 minuta drugog poluvremena skroz neprimjetan, dok se poslije opet malo kao vratio u zivot. Hadzic definitivno nema mjesta ovdje, ja ne mogu shvatiti da vezni igrac bude skoro citavu utakmicu covjek najblizi Begovicu i da je 90 minuta ledjima okrenut protivnickom golu, dakle cim primi loptu ili je vraca stoperu ili Begovicu. Od te igre nema nista i dok nam on gradi igru necemo daleko dogurati.
Sve u svemu pobjedili smo uz dosta srece, ali neka valjda smo i mi to zasluzili nakon toliko nesretnih ispadanja u finisima kvalifikacija i barazima.
Ne vjerujem da mozemo dva puta izgubiti od Kipra ali ipak me strah te utakmice Belgija-Vels u slucaju da mi zavrsimo nerijeseno s Kipranima. Ko zna sta chifuti mogu izvarati. Kakogod bitno je da sad imamo sve u nasim rukama i misljenja sam da ako ne mozemo dobiti Kipra i ne zasluzujemo taj plasman na EP.
Sve u svemu pobjedili smo uz dosta srece, ali neka valjda smo i mi to zasluzili nakon toliko nesretnih ispadanja u finisima kvalifikacija i barazima.
Ne vjerujem da mozemo dva puta izgubiti od Kipra ali ipak me strah te utakmice Belgija-Vels u slucaju da mi zavrsimo nerijeseno s Kipranima. Ko zna sta chifuti mogu izvarati. Kakogod bitno je da sad imamo sve u nasim rukama i misljenja sam da ako ne mozemo dobiti Kipra i ne zasluzujemo taj plasman na EP.
Mislim da nas Meša može iznenaditi samo sa Medunjaninom i Ogijem.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.