Kvalifikacije za EURO 2016

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

GabrielBatistuta
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la GabrielBatistuta » 11 okt 2015, 23:28

Mislim da je neko pisao i da Turcima treba pobjeda od 4 gola razlike...
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 11 okt 2015, 23:29

FliX je napisao/la:
Galion je napisao/la:Mogu i Turci bit najbolji treći ako Kazahstan pobijedi Latviju u gostima a Ukrajina ne pobijedi Španjolsku kući :D
Turci imaju 9bodova i jos jednu utakmicu, a Madjarska vec sad ima 15bodova, ali nema vise utakmica.. kako ce Turci stici?
Zato sto sa pobjedom Kazahstana, Latvija ide na zadnje mjesto i bodovi Turske protiv Latvije se brišu, dakle dva boda, a dodaje im se šest osvojenih protiv Kazahstana. Znaci u plusu su 4.

9+4+ 3 moguća protiv Islanda = 16 :thumbup:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 23:32

FliX je napisao/la:
Galion je napisao/la:Mogu i Turci bit najbolji treći ako Kazahstan pobijedi Latviju u gostima a Ukrajina ne pobijedi Španjolsku kući :D
Turci imaju 9bodova i jos jednu utakmicu, a Madjarska vec sad ima 15bodova, ali nema vise utakmica.. kako ce Turci stici?
Pa sve ti je čovjek rekao. Kazahstan mora dobiti Latviju.

Onda u tom slučaju Turska bi uz pobjedu protiv Islanda u zadnjem kolu imala 18 bodova i minus dva boda što se oduzimaju od zadnje Latvije (jer su oba puta igrali x sa Latvijcima) i računica je 16 bodova te tako bi Turska išla kao najbolja trećeplasirana.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 11 okt 2015, 23:41

GabrielBatistuta je napisao/la:Mislim da je neko pisao i da Turcima treba pobjeda od 4 gola razlike...
Ako Ukraina pobijedi Spaniju a Kazahstan latviju onda Turcima treba visoka pobjeda. Zapravo nerealna pobjeda s razlikom od 4 gola vise nego sto bi Ukraina pobijedila Spaniju. Realno nisu oni tako daleko od ovoga koliko god se kome cinilo tako. Turci su to, premirali su Kazahstance :)

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 11 okt 2015, 23:52

Realno se sa sa svima možemo ako Bog da nositi. Vjerovatno je Slovenija najbolja opcija. Neugodni jesu, ali vjerovatno ne kao Irci, a o Turskoj da ne govorimo.
No, Kipar.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

Gunner4
Kontakt:

Re: $: RE: Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la Gunner4 » 12 okt 2015, 01:42

Donnie Darko je napisao/la:Sreća pa Turci nisu najbolja treća. U tom slučaju bi nas UEFA izbacila jer ne smiju biti dvije većinsko muslimanske reprezentacije na prvenstvu.

Ovako nam ne preostaje ništa drugo nego da se borimo sa Turcima u naštimanom dvomeču.
Albanija?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 okt 2015, 02:31

Amarildo je napisao/la:slika

Računajmo da će ako Bog da Hrvati završiti drugi, gdje tu onda Norvežani upadaju?
Odakle ovakve greske u ovoj tabeli da mi je znati, odakle je Sky uzeo ove podatke... Svedska sigurno ispred Danske, Mađarska sigurno ispred Danske i Irske. Norveska sa remijem ili porazom ce biti odmah ispod Irske. Turska pobjedom ide ispred Irske, a ispod Danske (pobjedom od 7 razlike stize Dansku).

Sada gledam, ukoliko Ukrajina izgubi od Spanije mi ih prelazimo na rang listi. Ovo govorim za slucaj kada bi pobjedili Kipar i prosli baraz jer bi u tom slucaju bili u drugom jakosnom sesiru za izvlacenje grupa za EURO. Moze i da odigraju nerijesno ali onda moraju ispasti u barazu. Ovo je sve uz pretpostavku da ce Nizozemska zavrsiti cetvrta u svojoj grupi.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 okt 2015, 08:05

Kako Lewa probuši onog golmana sinoć :shock: :o
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 12 okt 2015, 08:27

Izvinite raja, upuceniji ste pa da pitam
Jesmo li mi sigurni nosioci u barazu (ako prodjemo) i ko bi upao umjesto turske u nenosioce ako oni budu najbolja treceplasirana, madjari ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 okt 2015, 08:51

Jesmo nosioci 99%. Samo kada bi i Nizozemska i Ukrajina i Rusija i Hrvatska zavrsili treci onda ne bi bili nosioci. I to samo ako mi odigramo nerijesno protiv Kipra jer sa pobjedom bi sigurno stigli Rusiju koja mora izgubiti protiv CG da bi zavrsila treca.

Ako idemo od pretpostavke da su ovo treceplasirane reprezentacije (Turska, BiH, Ukrajina, Irska, Slovenija, Mađarska, Švedska, Norveška i Danska) onda to ovako izgleda:

Mađarska najbolja treceplasirana reprezentacija
Nosioci: Ukrajina, BiH, Švedska i Danska
Nenosioci: Turska, Irska, Norveska i Slovenija

Ukrajina najbolja treceplasirana reprezentacija
Nosioci: BiH, Švedska, Mađarska i Danska
Nenosici: Turska, Irska, Norveska i Slovenija

Turska najbolja treceplasirana reprezentacija
Nosioci: Ukrajina, BiH, Švedska i Mađarska
Nenosioci: Danska, Irska, Norveska i Slovenija

Po ovome je ocito da je najgora opcija da bude Turska najbolja treceplasirana reprezentacija jer time se gura Danska u nenosioce sto bas i nije najbolji rasplet.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 12 okt 2015, 08:58

E hvala na objasnjenju :).
Meni su nekako zajeb.aniji turci od danaca.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 okt 2015, 09:02

slika

Kakav bi to bio skok turaka :D

A upravu si, svi sutra za Cipar navijaju :D Bit ce nam yebeno, ne trebamo srljati.

Caca
Kontakt:

Post Postao/la Caca » 12 okt 2015, 09:20

Pa sad jedino Ukrajina ima sansu da bude najbolja treceplasirana ukoliko pobjedi Spanjolsku, sto za sam baraz nema razlika za nas.

Mene zanima druga stvar, mi smo trenutno 14. reprezentacija europe, prvih 6 je u prvom potu na EP, od 7 do 12 su u drugom, sto znaci da smo mi trenutno u trecem potu. U obzir treba uzeti da se Holandija vjerovatno nece kvalifikovati, sto znaci da smo 13. sto se tice zrijebanja za skupine na EU, odnosni jedno mjesto nas dijeli od drugog pota.
E sad imamo li sanse da se probijemo za jedno mjesto da budemo u tom drugom potu, uzevsi u obzir da pobjeda donosi dobrih 1600 poena.
Repke koje su ispred nas, a unutar 1600 bodova su:
Hrvatska - 275bodova, zadnju utakmicu igraju protiv Malte sto znaci da ih necemo stici
Austrija - 525bodova, zadnju igraju protiv Lihtenstajn i isto tako ih necemo stici
Švicarska - 887 bodova, zadnju protiv Moldavije kod kuce i isto nedostizni
Rusija - 958 bodova, zadnja protiv Crne Gore kod kuce i moraju izgubiti da bi ih prestigli sto se nece desiti, te su i oni nedostizni
Ukrajina - 1040 bodova, zadnja protiv Spanije kuci...ukoliko izgube dobivaju 380 bodova, a mi ih pobjedom prestizemo jer bi dobili oko 1620 bodova

Znaci jedina donekle realna sansa za nas je Ukrajina, naravno ukoliko bodovanje tako djeluje, al znam da postoje jos neke druge fore, pa zato pitam, mozemo li prestici barem jednu reprezentaciju od gore navedenih jer bi nas to, u slucaju plasmana na euro dovelo u drugi pot?

Malo brzam, treba jos pobjediti Cipar, pa tek odigrati baraz, al eto informativno :D

Donnie Darko
Kontakt:

Re: $: RE: Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la Donnie Darko » 12 okt 2015, 09:51

Gunner4 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Sreća pa Turci nisu najbolja treća. U tom slučaju bi nas UEFA izbacila jer ne smiju biti dvije većinsko muslimanske reprezentacije na prvenstvu.

Ovako nam ne preostaje ništa drugo nego da se borimo sa Turcima u naštimanom dvomeču.
Albanija?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vodim se šizologikom posta koji je napisan ranije jučer.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 okt 2015, 10:11

AnelZ je napisao/la: Sada gledam, ukoliko Ukrajina izgubi od Spanije mi ih prelazimo na rang listi. Ovo govorim za slucaj kada bi pobjedili Kipar i prosli baraz jer bi u tom slucaju bili u drugom jakosnom sesiru za izvlacenje grupa za EURO. Moze i da odigraju nerijesno ali onda moraju ispasti u barazu. Ovo je sve uz pretpostavku da ce Nizozemska zavrsiti cetvrta u svojoj grupi.
Mislim da mi njih prelazimo i ukoliko oni remiziraju sa Spanijom, a mi pobijedimo.

Ukrajina: 29787 + 380 (eventualni remi sa Spanijom) = 30167
BiH: 28747 + 1640 (eventualna pobjeda protiv Kipra) = 30387

Ista je situacija sa Rusijom, Hrvatskom i Svicarskom koje, ukoliko ne pobijede, idu iza nas (a mi slavimo protiv Kipra).
Nama je potreban kiks samo jedne od ovih reprezentacija i nasa pobjeda da bi bili u 2. potu za EURO.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 12 okt 2015, 10:37

o tito dragi, cime se ti bavis... ovo je sport a ne prva liga federacije... malo si paranoican... :?

mi cemo svakako na prvenstvo ukoliko udjemo u baraz, tako da je i nebitno koja religija je najprisutnija u nekoj zemlji... po tome UEFA ne bi dozvolila da ceska i estonija budu na istom takmicenju, jer su oboje ateisticke zemlje... :?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Caca
Kontakt:

Post Postao/la Caca » 12 okt 2015, 10:55

Clutch je napisao/la:
AnelZ je napisao/la: Sada gledam, ukoliko Ukrajina izgubi od Spanije mi ih prelazimo na rang listi. Ovo govorim za slucaj kada bi pobjedili Kipar i prosli baraz jer bi u tom slucaju bili u drugom jakosnom sesiru za izvlacenje grupa za EURO. Moze i da odigraju nerijesno ali onda moraju ispasti u barazu. Ovo je sve uz pretpostavku da ce Nizozemska zavrsiti cetvrta u svojoj grupi.
Mislim da mi njih prelazimo i ukoliko oni remiziraju sa Spanijom, a mi pobijedimo.

Ista je situacija sa Rusijom, Hrvatskom i Svicarskom koje, ukoliko ne pobijede, idu iza nas (a mi slavimo protiv Kipra).
Nama je potreban kiks samo jedne od ovih reprezentacija i nasa pobjeda da bi bili u 2. potu za EURO.
Remi sa spanijom im daje 800 bodova a ne 380.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 okt 2015, 12:30

Caca je napisao/la:
Clutch je napisao/la:

Remi sa spanijom im daje 800 bodova a ne 380.
Jah, krivo sam uracunao bodove za remi. Hvala na ispravci. :thumbup:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 okt 2015, 12:43

jovanmaksimovic je napisao/la:

o tito dragi, cime se ti bavis... ovo je sport a ne prva liga federacije... malo si paranoican... :?

mi cemo svakako na prvenstvo ukoliko udjemo u baraz, tako da je i nebitno koja religija je najprisutnija u nekoj zemlji... po tome UEFA ne bi dozvolila da ceska i estonija budu na istom takmicenju, jer su oboje ateisticke zemlje... :?
Covjek je sarkastican ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 okt 2015, 13:07

jovanmaksimovic je napisao/la:

Pa kada su to bile? :tralala:

Just kidding :rol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Cassano2024 i 1 gost.