Kvalifikacije za EURO 2016
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo
Re: Kvalifikacije za EURO 2016
Je li ovo definitivno Mađari idu kao najbolja trećeplasirana ekipa ?
Nije, postoji kombinacija u kojoj Kazahstan treba pobjediti Latviju a Turska treba pobjediti Island, u tom slučaju bi Turska bila najbolja trećeplasirana.ppppp je napisao/la:Je li ovo definitivno Mađari idu kao najbolja trećeplasirana ekipa ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
NA EP2016 ucestvuju:
ALBANIJA, AUSTRIJA, BELGIJA, CESKA, ENGLESKA, FRANCUSKA, ISLAND, ITALIJA, NJEMACKA, POLJSKA, PORTUGAL, RUMUNIJA, RUSIJA, SJEVERNA IRSKA, SLOVACKA, SPANIJA, SVICARSKA, VELS,
(jos 6 slobodni mjesta)
PS Samo jos 6mjesta.. vidjet cete kad uletimo medju zadnjima na EP... ali me tjesi da cemo i medju zadnjima ispasti za EP.
ALBANIJA, AUSTRIJA, BELGIJA, CESKA, ENGLESKA, FRANCUSKA, ISLAND, ITALIJA, NJEMACKA, POLJSKA, PORTUGAL, RUMUNIJA, RUSIJA, SJEVERNA IRSKA, SLOVACKA, SPANIJA, SVICARSKA, VELS,
(jos 6 slobodni mjesta)
PS Samo jos 6mjesta.. vidjet cete kad uletimo medju zadnjima na EP... ali me tjesi da cemo i medju zadnjima ispasti za EP.
@FliX: pa među zadnjima smo i iz Evrope uletili na SP, od 9 što je išlo direktno mislim da smo mi zadnji uletili, bez ovih sa baraža 
A defintivno će EP biti mnogo zanimljivije jer ako se aBd kvalificiramo igra se po onom sistemu SP iz perioda 86-94.
24 reprezentacije, 6 grupa po 4, dalje idu prva dva iz grupe (12) + 4 od 6 trećeplasiranih, znači bit će gutavo i neće se desiti da u zadnjem kolu imaš revijalne utakmice jer konto nakon dva kola bude 6-6-0-0
A defintivno će EP biti mnogo zanimljivije jer ako se aBd kvalificiramo igra se po onom sistemu SP iz perioda 86-94.
24 reprezentacije, 6 grupa po 4, dalje idu prva dva iz grupe (12) + 4 od 6 trećeplasiranih, znači bit će gutavo i neće se desiti da u zadnjem kolu imaš revijalne utakmice jer konto nakon dva kola bude 6-6-0-0
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
postavili smo visoke standarde, od sad samo skupljam sličice u albume na prvenstvima u kojima BiH učestvuje 
- akisarajevo92
- Kontakt:
Srbi objavili priču o nevjerojatnoj kazni: UEFA izbacuje Albaniju s EURA, a Srbija ide u dokvalifikacije!
Albanija je, podsjećamo, prošlog vikenda slavila protiv Armenije u gostima s 3:0 čime je prestigla Dansku i kao drugoplasirana iz skupine I osigurala plasman na EURO. Dan poslije u srpskim se medijima pojavila vijest o mogućem namještanju utakmice. Tako je B92 objavio da su tri obrambena igrača Armenije i golman dobili po 500.000 eura mita i olakšali Albancima povijesni plasman na EURO.
Srbi su u utorak otišli korak dalje pa tako Kurir u članku naslovljenom 'NAMJEŠTENA UTAKMICA Hitna istraga UEFA: Izbacuju Albaniju, Srbija u baražu?!', donosi razgovor s Dušanom Maravićem, dugogodišnjim djelatnikom UEFA-e.
"Čim je krenula tolika medijska priča, UEFA će se uključiti u sve to. Tražit će se izvještaji od delegata i sudaca s pitanjem je li im bilo što izgledalo sumnjivo. Možda je na utakmici bio i posebni promatrač, iako su dovoljni i sudac i delegat. Gdje ima dima, tu ima i vatre. Zato bi trebalo pokrenuti ta čitavu stvar. Ono što mi ne znamo raditi u svom dvorištu, oni ekspresno rade. I u svom dvorištu, ali i u našem. Sigurno će krenuti istraga, uslijedit će davanje izjava i vidjet ćemo epilog", kaže Maravić i najavljuje drakonsku kaznu koja više spada u kategoriju znanstvene fantastike nego u obrazac ponašanja nogometnih funkcionara u Nyonu.
Scenarij je sljedeći: 'Ako se utvrde nečasne radnje, nema sumnje da Albance čeka drakonska kazna i izbacivanje sa EP-a. U tom slučaju Srbija bi kao četvrtoplasirana otišla u baraž, dok bi po dobrom starom običaju Danci naviše profitirali direktnim plasmanom', piše Kurir..
"Danci obožavaju ovakve situacije. Oni su pokazali svoje prave lice 1992, kad su otišli umjesto nas na EP, a do dan-danas nam nisu ni zahvalili. Jedva čekaju tuđu muku, to su pokvarenjaci. Razočaran sam njihovim ponašanjem. Onda nam oni glume da su neki uređen svijet, a da smo mi svi divljaci, a u stvari su oni gori od svih nas", zaključuje ogorčeni Maravić.
Don't believe the hype.
nije mi to više to kad pola Europe ide na prvenstvo....prije je i sam plasman na Euro bio nešto veliko jer su išli samo "odabrani" i spektakl je bio veći...
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Za mene su ovo najbolje kvalifikacije od kada pratim fudbal. Prvo zbog ovih novih termina koji s pun pogodak i povecale su strasno popularnost kvalifikacija, a onda i zbog ovog prosirenja, jer je jasno da u Evropi ima i vise nego dovoljno kvaliteta da prakticno pola grupe ide na prvenstvo a da u isto vrijeme sve to bude uzbudljivo i zanimljivo.
Po meni će EURO 2016 bit dva tri puta bolji nego ovaj 2012te .
Za razliku od prošlog Eura tamo ne moramo gledat dosadne Grke nego nešto sasvim drugo . Fanatični Albanci su tu onda Island , Sjeverna Irska , Austrija i Švicarska se vraćaju po meni super dobra promjena . Poljaci su razočarali prošl Euro pred svojom publikom nisu prošli grupu al od kako ovaj Lewandowski ovako trpa mogli bi malo dalje dogurat .
Rumunija , Slovačka , Češka , Rusija rijetko ko ih može glat dobit .
Prošli Euro je poslije grupe bilo jasno da će se pobjednik tražit između Italije , Njemačke i Španije , a sad je Belgija tu + Francuska pred domaćom publikom koja 16 godina nije ništa osvojila i sigurno bolja i kvalitetnija u odnosu na ono ekipu od prije 4 godine . Italija uvijek je.beni ,a Englezi ni tam ni vam , bit će završnica rijetko dobra.
Turska il Holandija tu ne znam šta je bolje , šta vi mislite ? Turci 8 godina nisu bili na velikom takmičenju , Holanđani treći na svijetu .
Za razliku od prošlog Eura tamo ne moramo gledat dosadne Grke nego nešto sasvim drugo . Fanatični Albanci su tu onda Island , Sjeverna Irska , Austrija i Švicarska se vraćaju po meni super dobra promjena . Poljaci su razočarali prošl Euro pred svojom publikom nisu prošli grupu al od kako ovaj Lewandowski ovako trpa mogli bi malo dalje dogurat .
Prošli Euro je poslije grupe bilo jasno da će se pobjednik tražit između Italije , Njemačke i Španije , a sad je Belgija tu + Francuska pred domaćom publikom koja 16 godina nije ništa osvojila i sigurno bolja i kvalitetnija u odnosu na ono ekipu od prije 4 godine . Italija uvijek je.beni ,a Englezi ni tam ni vam , bit će završnica rijetko dobra.
Turska il Holandija tu ne znam šta je bolje , šta vi mislite ? Turci 8 godina nisu bili na velikom takmičenju , Holanđani treći na svijetu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Ako Kazahstan dobije Latviju i Turska Island onda Turska ide. Vjerovatno ide Mađarska.ppppp je napisao/la:Je li ovo definitivno Mađari idu kao najbolja trećeplasirana ekipa ?
"We need to suffer. And we need to fight."
Jos da mi izborimo baraz pa da krene prica "zelje", Slovenija ko budali samar.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
novi termini su dobra ideja, ali proširenje je po meni debilana...SlevinKelevra je napisao/la:Za mene su ovo najbolje kvalifikacije od kada pratim fudbal. Prvo zbog ovih novih termina koji s pun pogodak i povecale su strasno popularnost kvalifikacija, a onda i zbog ovog prosirenja, jer je jasno da u Evropi ima i vise nego dovoljno kvaliteta da prakticno pola grupe ide na prvenstvo a da u isto vrijeme sve to bude uzbudljivo i zanimljivo.
čak i da u Europi imamo 50 reprezentacija sličnog kvaliteta ja bi ih i dalje ostavio da se kolju u kvalifkacijama, pa neka najbolji odu na euro....da i dalje ostane spektakl...
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Zasto? Prvenstvo je 10x veci spektakl od kvalifikacija. Ako ima dovoljno kvalitetnih ekipa (a, ima), zasto im ne omoguciti da se pokazu na velikoj sceni. Recimo, Evropa daje 13 ucesnika na SP, a na EP igraju samo jos tri... To nije imalo smisla, a pokazace se slijdece godine da je ovo puni pogodak.dean33 je napisao/la: novi termini su dobra ideja, ali proširenje je po meni debilana...
čak i da u Europi imamo 50 reprezentacija sličnog kvaliteta ja bi ih i dalje ostavio da se kolju u kvalifkacijama, pa neka najbolji odu na euro....da i dalje ostane spektakl...
e bogami, sad mi više neće biti 10x veći spektakl i velika scena.SlevinKelevra je napisao/la:
Zasto? Prvenstvo je 10x veci spektakl od kvalifikacija. Ako ima dovoljno kvalitetnih ekipa (a, ima), zasto im ne omoguciti da se pokazu na velikoj sceni. Recimo, Evropa daje 13 ucesnika na SP, a na EP igraju samo jos tri... To nije imalo smisla, a pokazace se slijdece godine da je ovo puni pogodak.
treba im omogućiti da kroz kvalifikacije izbore plasman na veliku scenu....sve ekipe ih igraju.
jedino što neke ekipe ponekad malo više ukenja ždrijeb u kvalifikacijama, ali to je već druga priča..
Dobar trik Platinia za zaradu je uvođenje sa 16 na 24 repke 
Maestro
Maestro
"We need to suffer. And we need to fight."
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, sad ispade da kvalifikacije nemaju smisla. Pitaj nekog holandjanina, srbijanca, skota, grka... imaju li smisla.dean33 je napisao/la: e bogami, sad mi više neće biti 10x veći spektakl i velika scena.
treba im omogućiti da kroz kvalifikacije izbore plasman na veliku scenu....sve ekipe ih igraju.
jedino što neke ekipe ponekad malo više ukenja ždrijeb u kvalifikacijama, ali to je već druga priča..
Sumnjalo se da ce kvalifikacije biti dosadne i manje kvalitetne, a pokazale su se upravo suprotnim. Sumnja se da ce EURO biti dosadan i manje kvalitetan....
Po meni će biti mnogo zanimljivije prvenstvo. Posebno zato što ima više ekipa podjednakog kvaliteta... Jer realno sve repke osim Njemačke, Španije, Belgije, Francuske, Engleske i Italije su tu bara-bara i svako svakoga može pobjediti, a da ne kažemo da veoma lako može kiksati i neko od ovih "velikih" reprezentacija što smo vidjeli i u kvalama.
Uglavnom puno zanimljivije od SP-a gdje imaš ekipe poput Irana, Kameruna, Hondurasa, Australije, Kostarike (dobro oni su iznenadili na prošlom SP) protiv kojih unaprijed računaš pobjede. Dok na EP nema takvih liliputanaca, svaka ekipa ima ozbiljnih bar prvih 11, svaka ekipa ima glavu i rep.
Uglavnom puno zanimljivije od SP-a gdje imaš ekipe poput Irana, Kameruna, Hondurasa, Australije, Kostarike (dobro oni su iznenadili na prošlom SP) protiv kojih unaprijed računaš pobjede. Dok na EP nema takvih liliputanaca, svaka ekipa ima ozbiljnih bar prvih 11, svaka ekipa ima glavu i rep.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Re: RE: Re: Kvalifikacije za EURO 2016
Dosadni Grci i fanaticni AlbanciBesic je napisao/la:Po meni će EURO 2016 bit dva tri puta bolji nego ovaj 2012te .
Veceras uz Norvezane i Maltu.Gazi prciju!
Izbori
Penal gospodo.Uhuhu ohoho
**** se Perišiću.
Tettey
Idemooooo
Izbori
**** se Perišiću.
Tettey
Izbori
Holandjani meda nemogu u ovim kvalama. Izgleda da su se i oni pomirili
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.