ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

adnan24
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2010, 11:37

Mogao bi Federer ovdje izgubiti dosta poena,kako igra u posljednje vrijeme to je i za ocekivati

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 10 maj 2010, 13:29

adnan24 je napisao/la:Mogao bi Federer ovdje izgubiti dosta poena,kako igra u posljednje vrijeme to je i za ocekivati
Nakon 3 mjeseca zatišja na ATP Touru opet kreću moguće promjene u plasmanu odnosno borba za pozicije na ATP ljestvici.Odustajanjem Đokovića i eventualnim Rafinim trijumfom u Madridu,Nadal prelazi na drugo mjesto i ujedno smanjuje zaostatak za Federerom za 800 bodova ( pod uslovom da je Fedex izborio finale, ako bi ispao ranije razlika bi se još smanjila ).

S obzirom da Rafa nakon Madrida brani vrlo malo bodova ( 180 na RG ) a Federer 4.000 eto moguće promjene na broju 1 već tamo nakon Wimbledona.Trenutna razlika između njih dvojice je oko 4.000 bodova.

Madrid je također bitan jer će nam dati odgovor da li je Fedex stvarno u lošoj formi ,da vidimo Murrayevu formu pred predstojeće GS turnire a posebno pred Wimbledon, kao i formu Roddicka ( iako zemlja nije njegov teren ) jer nije igrao nakon osvajanja Miamia.

Šteta je da neće biti duži vremenski period Del Potra.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 maj 2010, 11:13

Mister No je napisao/la:
Nakon 3 mjeseca zatišja na ATP Touru opet kreću moguće promjene u plasmanu odnosno borba za pozicije na ATP ljestvici.Odustajanjem Đokovića i eventualnim Rafinim trijumfom u Madridu,Nadal prelazi na drugo mjesto i ujedno smanjuje zaostatak za Federerom za 800 bodova ( pod uslovom da je Fedex izborio finale, ako bi ispao ranije razlika bi se još smanjila ).

S obzirom da Rafa nakon Madrida brani vrlo malo bodova ( 180 na RG ) a Federer 4.000 eto moguće promjene na broju 1 već tamo nakon Wimbledona.Trenutna razlika između njih dvojice je oko 4.000 bodova.

Madrid je također bitan jer će nam dati odgovor da li je Fedex stvarno u lošoj formi ,da vidimo Murrayevu formu pred predstojeće GS turnire a posebno pred Wimbledon, kao i formu Roddicka ( iako zemlja nije njegov teren ) jer nije igrao nakon osvajanja Miamia.

Šteta je da neće biti duži vremenski period Del Potra.

Stvarno steta za Del Potra,ovo bi mu moglo bas usporiti napredovanje...
Murray bi napokon trebao odigrati dobar turnir a volio bi da opet Federer-Nadal igraju finale,nisu odavno igrali jedan protiv drugog

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 maj 2010, 10:44

Federer je jučer bez velikih problema prošao u naredno kolo pobjedom nad Beckerom.Federer je brzo slomio Nijemca u prvom setu i sa dva oduzeta servisa taj dio riješio u svoju korist sa 6:2.U drugom setu je bilo dosta izjednačenije. Becker je , pri 6:5 za Fedexa, na svoj servis spasio dvije meč lopte.Federer je brzo riješio TB i završio meč. U oba seta je Federer dobro servirao tako da Becker nije imao velike prilike za oduzet švicarčev servis.
Sličan scenario je viđen u meču Verdasco -Karlović iako je Karlo imao par prilika za BP.No tada bi Verdasco sve riješio dobrim servisom.Prvi set je riješen u TB a u drugom je bio dovoljan jedan BP Verdasca za pobjedu 7:6 6:3.

Zna li neko možda šta je sa Gonzalezom, neka povreda ili...?!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 maj 2010, 14:23

Vrlo lagana pobjeda Čilića 6-3 6-0 protiv Schwanka u 2.kolu Madrida. Sutra u 1/8 finala igra protiv boljeg iz susreta Ferrer-Bagdathis
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 maj 2010, 15:03

Mister No je napisao/la: Zna li neko možda šta je sa Gonzalezom, neka povreda ili...?!

Gonzalez se oporavlja od ozljede koljena, ocekuje se povratak na Roland Garrosu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 13 maj 2010, 09:07

Nadal je jučer odigrao jedan od svojih lošijih mečeva na zemlji u ovoj sezoni no i takav je bio dovoljan za pobjedu i prolaz u treće kolo.Izjava Nadala nakon pobjede:
"To je bio prilično loš start s moje strane ", rekao je Nadal." On nije poželjan protivnik za igru zbog njegovog stila i njegovih udaraca. Bilo je teško ga vidjeti, vidjeti njegove udarce.Ja nisam znao da li njegova lopta dolazi brzo ili sporo. Odigrao sam prilično slab meč . Ali, na kraju sam uz dosta muke, ne i previše , došao do pobjede I nadam se da ću sutra igrati bolje. " Nakon meča je proćaskao sa C.Ronaldom i Raulom koji su bili u publici i gledali meč Nadal-Dolgopolov.

Murray jučer nije imao nikakvih problema sa Chelom 6:3 6:3.Izgledao je mnogo bolje nego li je to slučaj u Rimu a pogotovo u Monte Carlu ( doduše i madridska podloga mu ovdje više odgovara ), servis je dobro radio, diktirao je igru u skoro svakom poenu.Evo i njegove izjave nakon meča :
"Bilo je dobro, bolje nego prošlih sedmica i to je sve što sam trebao napraviti upravo sada,svake sedmice poboljšavati igru i igrati bolje", rekao je Murray. "Pogađao sam lopticu danas,imao sam dosta vinera i diktirao većinu razmjena udaraca, tako da sam zadovoljan.Chela će se vjerovatno vratiti u Top 50 , tako da je to bila dobra pobjeda za mene na zemlji . Rezultat je bio prilično uvjerljiv i to me raduje."

Od ostalih mečeva treba pomenuti dobar meč između Ferrera i Baghdatisa.Ferrer je nakon iscrpljujućeg meča od skoro 3 seta pobjedio sa 1:6 6:3 7:5.

Danas mečevi osmine finala.

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 13 maj 2010, 09:36

Treba spomenuti i Gulbisa koji nekako samouvjereno, i lagano prolazi svoje prtivnike...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 maj 2010, 09:40

Ernest je od turnira u Rimu pokazao da se na njega može opasno računati. Mogu samo da zamislim kakav će biti na bržoj podlozi, jer mu, zbog načina igre, više odgovara.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 13 maj 2010, 11:59

Potiče iz jako bogate porodice, prije mu je tenis bio više hobi, tek odskora je počeo ozbiljnije da mu pristupa. Dokaz promjene pristupa je da ga je otac odnedavno počeo pratiti na turnirima.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 13 maj 2010, 12:11

Willy je napisao/la:Potiče iz jako bogate porodice, prije mu je tenis bio više hobi, tek odskora je počeo ozbiljnije da mu pristupa. Dokaz promjene pristupa je da ga je otac odnedavno počeo pratiti na turnirima.
Nadam se da se promijenio i shvatio da tenis nije samo talent nego treba i puno raditi.Drago mi je da pokazuje da nisu uludo bačene pare u njegov razvoj. Treba napomenuti da je Gulbis na sličnom nivou igrao i prije 2 godine, kada je dobro napatio Đokovića u RG i odigrao odlična 3 seta protiv Nadala na Wimbledonu ( jedan set je i dobio, ne mogu se sjetiti da li je bio prvi ili drugi ).Još tamo krajem 2008 sam očekivao njegov iskorak prema naprijed kako u igri tako i u poziciji na ATP Touru no on se totalno izgubio prošle godine.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 maj 2010, 12:12

Na Mastersu u Madridu plasman u četvrtfinale izborili su glavni favoriti, Švicarac Roger Federer, Španjolac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray.Iznenađenje je napravio austrijanac Jurgen Melzer pobjedom nad Verdascom.

Federer je lako u dva seta savladao šuru Wawrinku sa 6:3, 6:1.Fedex je izgubio svoj prvi servis no od tada je samo on postojao na centralnom terenu “Manolo Santana”.Nakon meča Federer je izjavio :
"To je nešto što je prilično čudno za nas Švicarce", rekao je Federer . "Mi ne igramo između sebe tako čestokoristi za kao francuski, španjolski ili američki igrači koji igraju jedni proitv drugih svake druge sedmice. To se kod nas događa možda dva ili tri puta godišnje. Tako da morate da izađete I pobijedite kao što sam ja danas pobijedio Stanislasa na njegovoj najboljoj podlozi, gdje on igra tako dobro.Odličan je osjećaj, a ja sam očito vrlo sretan". Federer je pohvalio Gulbisa, njegov kako kaže strašni servis ali smatra da ga može pobijediti bez obzira na veliko samopouzdanje koje ima mladi Gulbis.Gulbis je opet pobijedio Lopeza.

Nadal je imao nešto teži posao u duelu protiv Amerikanca Isnera , 7:5, 6:4,Meč je išao baš onako kako su mnogi predviđali.Isner je dobro servirao I nije Rafi davao puno prilike , no dva brejka su bila dovoljna Rafi za prolaz u četvrtfinale gdje ga čeka Monfils I milsim da Rafa ne bi trebao imati puno problema sa Monfilsom kao ni na putu do finala jer ni Almagro ni Melzer nisu igrači koji bi Rafu mogli zaustaviti na tom putu.

Murray je potvrdio da vraća formu I dosta lagano je prošao nezgodnog Hanescua .Murray u ¼ finala igra potiv Ferrera .Ferrer je do meča sa Murrayem došao nakon lagane pobjede protiv Čilića.Mislim da Ferreru neće biti nimalo lako protiv Murraya, bar ne kao što je završio njihov zadnji meč u Rimu.

Četvrtfinale I raspored igranja:
Roger Federer - Ernests Gulbis 20.00
Rafael Nadal - Gael Monfils ne prije 15.30
Andy Murray - David Ferrer nakon meča Federer-Gulbis
Jurgen Melzer - Nicolas Almagro 13.30.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 maj 2010, 12:23

Uh, opet je na rasporedu Federrer - Gulbis. Imam osjećaj da će se Fedex namučiti sa mlađahnim Latvijcem. Što se tiče ostatka četvrtfinalnih parova, blago iznenađenje je Almagro - Melzer(zbacio Verdasca). Nadal ne bi trebao imati problema protiv Monfilsa(kao i obično), a mislim da će Ferrer proći Murray-a. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 maj 2010, 16:47

Nadal prvi finalisti mastersa u Madridu. Nadal se dosta mucio sa Almagrom u prvom setu koji je izgubio sa 4-6 ali onda Rafa preuzima kontrolu i rutinski odradjuje posao za konacnih 4-6 6-2 6-2

U drugom polufinalu igraju Federer i Gulbis u kojem su sanse po meni 50-50. Ako prodje Roger bice to repriza proslogodsinjeg finala

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 maj 2010, 16:56

adnan24 je napisao/la:Nadal prvi finalisti mastersa u Madridu. Nadal se dosta mucio sa Almagrom u prvom setu koji je izgubio sa 4-6 ali onda Rafa preuzima kontrolu i rutinski odradjuje posao za konacnih 4-6 6-2 6-2

U drugom polufinalu igraju Federer i Gulbis u kojem su sanse po meni 50-50. Ako prodje Roger bice to repriza proslogodsinjeg finala
Federer i Ferer igraju. Jučer je Gulbis fasovao od Švicarca, a David Ferer je prošao Andy Murray-a. Nekako imam osjećaj da će ovo biti špansko finale, jer Federer nije na svom nivou, a Fereru je ovo omiljena podloga, a svi znamo da igra "dosadan" tenis, te da ne odustaje od loptice.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 maj 2010, 20:00

Monolog je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Nadal prvi finalisti mastersa u Madridu. Nadal se dosta mucio sa Almagrom u prvom setu koji je izgubio sa 4-6 ali onda Rafa preuzima kontrolu i rutinski odradjuje posao za konacnih 4-6 6-2 6-2

Federer i Ferer igraju. Jučer je Gulbis fasovao od Švicarca, a David Ferer je prošao Andy Murray-a. Nekako imam osjećaj da će ovo biti špansko finale, jer Federer nije na svom nivou, a Fereru je ovo omiljena podloga, a svi znamo da igra "dosadan" tenis, te da ne odustaje od loptice.

Nesto me prenese na Gulbisa...jos sam gledao jucer taj mec sa Federerom :oops: ...u svakom slucaju ocekujem veoma izjednacen mec

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 15 maj 2010, 23:58

carrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 16 maj 2010, 00:13

Monolog je napisao/la:

izvini ako te nisam dobro shvatio,al sta je dosadno u fererovom tenisu,to sto vraca svaku loptu,pa lik se bori i neodustaje,a stvarno nema nosta dosadno u njegovoj igri,pa jel treba pustat poeneda bi bilo zanimljivo,bas svojim pristupomm uljepsava poene...al et izgubi veceras,al et dobro se borio i malo je falilo da uzme rogera
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 maj 2010, 00:16

elninho_resTO je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

izvini ako te nisam dobro shvatio,al sta je dosadno u fererovom tenisu,to sto vraca svaku loptu,pa lik se bori i neodustaje,a stvarno nema nosta dosadno u njegovoj igri,pa jel treba pustat poeneda bi bilo zanimljivo,bas svojim pristupomm uljepsava poene...al et izgubi veceras,al et dobro se borio i malo je falilo da uzme rogera
Vidiš da sam "dosadan" stavio pod navodnike. Ne mislim bukvalno dosadan, već da mu je teško zabiti poen, jer lik ide 1000% na loptu i sve vraća. Ali činjenica je da u 75% slučajeva ne zabija poen, već prebacuje lopticu i čeka grešku protivnika.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 16 maj 2010, 00:31

izvini onda,al nije bash 70% slucajeva zabije on finih poena,al meni je licno jedan od drazih samo zato sto moras bas extra odigrat udarac da mu das poen,al imace dosta sanse na roland garosu,jer murray i djokovic mu nemogu nista,verdasco moze previt problem ali se moze nositi san njim,rodick slabo igra na sljaci,tako da ostaju federer i nadal,a protiv federar ako nedigne svicarac formu na 3 dobijena seta ima sanse,protiv nadala tesko,samo da u zdrijebu na pocetku izbjegne one neugodnije,kao gulbis koji ce mu pravit probleme,ne smao njemu nego svima al ipak nemogu ga pobjedit...al kad skontas kako ga je piles treniro nije ni cudo sto se ubija za svaku loptu
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.