Kad se bude vodio fudbal kod nas u cilju opšteg dobra, a funcioneri budu bili visokomoralni vizionari a ne klasične udbaške, uvlakačke i SPSovske barabe - e onda će sva kritika ići opravdano samo na igrače. Ovako, ne može 1 igrač da bude kriv kao i 1 funkcioner, jer je on samo igrač u sistemu koji i ne postoji, kod trenera diletanta, na spisku na kome je i 10ak menadžerskih fudbalera...Clutch je napisao/la:Slazem se, to sam i naglasio.
Ali da je taj odnos kritika nesrazmjeran - jeste.
Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Po meni je krivica igraca samo u tome sto uopste igraju i daju legitimitet, gore u Magicinom postu lijepo opisanoj garnituri ljudi...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- storm_raider
- Kontakt:
Da, definitivno.marconato je napisao/la:Znaci i Albanija izmedju ostalih?!ppppp je napisao/la: Sve što je otišlo direktno na EP je bolje + ovih 8 što je u baražu pa ti sračunaj
Sport je lijek za tijelo i duh.
+1MaGiCa je napisao/la:Mašiš poentu.
Igrači jesu krivi, ali je njihova krivica sekundarne prirode. Da savez nije korumpiran, da treneri nisu neznalice, da postoji vizija (kao kod odbojkaškog, košarkaškog ili vaterpolo saveza)...onda bi igrači bili najveći, a možda i jedini krivci za ove rezultate. Ovako - riba smrdi od glave.
To je suština mada treba biti objektivan i reći da mi ne raspolažemo nešto velikim fondom dobrih igrača.3-4 dobra,2-3 solidna i ostalo popunjavamo poluigračima.
@pppp grci su sa poluigračima bili prvaci evrope. sve se pitam kakav li je savez u toj uređenoj državi? kakvi su savezi latino država tipa kolumbija i slične? a opet ti igrači pravi ili polu ginu bore se i pobjeđuju.
niko od nas ne voli lopove koji nam vode države ili firme, pa opet radimo svoj posao. zato su fudbaleri za mene obično neobična gofna
niko od nas ne voli lopove koji nam vode države ili firme, pa opet radimo svoj posao. zato su fudbaleri za mene obično neobična gofna
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ma ima svegaDANTES je napisao/la:@pppp grci su sa poluigračima bili prvaci evrope. sve se pitam kakav li je savez u toj uređenoj državi? kakvi su savezi latino država tipa kolumbija i slične? a opet ti igrači pravi ili polu ginu bore se i pobjeđuju.
Eno ti primjer recimo Tadića,pa je li moguće da je u Engleskoj onako dobar a da u reprenzetaciji nije u stanju odigrati ama baš ništa.jedan jedini tačan pas on nema,dribling,potez...
I tako iz utakmice u utakmicu,nikad ništa od njega
Slično je i sa Kolarovom pa i banetom
Vazda im nešto smeta,te povređeni,te nije im ista pozicija na kojoj igraju u reprenzetaciji kao u klubovima ,te ovo ,te ono...
Mrš u 3 p.m. i vi i vaša igra,sve bi ja to rastjero...
Ali ima prečih za rastjerivanje...
@ DANTES
Nije tu u pitanju samo nezalaganje igraca, nego jednostavno timski smo 1 seoska ekipa, sto i ne cudi obzirom da smo u 5 godina promijenili 6-7 selektora (mislim da to nije poslo za rukom nijednoj evropskoj selekciji i da je taj podatak sam po sebi za Ginisa) i cirka 60-70 igraca, koji su od 2010. pa na ovamo prodefilovali reprezentacijom...Pa samo u ovim kvalifikacijama je igralo 30-40 razlicitih igraca...

Nije tu u pitanju samo nezalaganje igraca, nego jednostavno timski smo 1 seoska ekipa, sto i ne cudi obzirom da smo u 5 godina promijenili 6-7 selektora (mislim da to nije poslo za rukom nijednoj evropskoj selekciji i da je taj podatak sam po sebi za Ginisa) i cirka 60-70 igraca, koji su od 2010. pa na ovamo prodefilovali reprezentacijom...Pa samo u ovim kvalifikacijama je igralo 30-40 razlicitih igraca...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Jbote pa nama je selektor Ćurčić čovjek koji je u svom životu vodio samo Javor iz Ivanjicemarconato je napisao/la:@ DANTES
Nije tu u pitanju samo nezalaganje igraca, nego jednostavno timski smo 1 seoska ekipa, sto i ne cudi obzirom da smo u 5 godina promijenili 6-7 selektora (mislim da to nije poslo za rukom nijednoj evropskoj selekciji i da je taj podatak sam po sebi za Ginisa) i cirka 60-70 igraca, koji su od 2010. pa na ovamo prodefilovali reprezentacijom...Pa samo u ovim kvalifikacijama je igralo 30-40 razlicitih igraca...![]()
I mislim da je vrijeme da više prestanemo dizati u nebesa ova prvenstva mlađih kategorija,neozbiljno je a i smiju nam se.
Jeste fino,jeste dobro ali brate pregonimo
- alan_kardec
- Kontakt:
Ovdje treba da se prestane raspravljati o kvalitetima reprezentacije Srbije iz dva razloga. Prvo, svako ko iole prati fudbal zna u kakvim ligama i klubovima i sa kakvim uspjehom igraju srpski igrači, a drugo, ispadamo smiješni jer ti isti igrači godinama ne mogu da kroz reprezentaciju iskažu taj kvalitet i pretoče ga u uspjeh iste.
Imamo igračine (tu ubrajam Matića), igrače i poluigrače. Kad se od svih njih napravi mix u reprezentaciji, dobije se ekipica koja se sigurno ne može boriti za neki viši plasman na velikim turnirima, ali isto tako sigurno se, uz pravo vođenje, može, u zavisnosti od jačine ekipe iz prvog pota, boriti za jedno od prva dva mjesta u grupi u svakom ciklusu. E sad, što to nije slučaj druga je stvar. Naravno, ima tu i do igrača, ali najveća odgovornost je na Savezu. Po ko zna koji put, nema pravca ,cilja, sistema, odgovornosti za loše rezultate, nema strpljenja, nema odgovarajućeg čovjeka na klupi kojem će se dati prostor, vrijeme i podrška da sastavi igru i tim po nekim svojim mjerilima, a izmjenjali smo ih ko zna koliko, i domaće i strance i mlade i stare i batađoriste i talentovane trenere... i ni jedan ne paše (od raspada Juge, nijedan selektor se nije na klupi zadržao više od jednog ciklusa). Nema ni razumjevanja u javnosti, jedan loš rezultat i atmosfera oko reprezentacije se drastično pokvari, ako selektor pozove igrača koji po nekim slobodnim kriterijumima javnosti ne zaslužuje poziv, odmah se igrač naziva menadžerskim a selektor pijunom, neznalicom...
Srpska reprezentacija je vjerovatno jedinstven primjer u svijetu po ogromnom nesrazmjeru kvaliteta igrača repke i rezultata repke.
Niko me ne može ubijediti da Sj.Irci, Velšani (kojima smo prije samo dvije godine u dvije tekme utrpali 9 komada, selektor i igrači im isti i danas), Mađari, Rumuni, Albanci, Irci, BiH, Slovenija, Slovačka, Češka... imaju kvalitetnije igrače od srpskih, ali što gore reče @clutch, oni imaju tim i nekakav sistem po kojem rade.
U sljedećem ciklusu smo dobro prošli sa grupom, navodno. Istina, zaobišli su nas oni najjači, ali tu su Austrijanci i Velšani koji su u ovom ciklusu eksplodirali, otišli na prvenstvo i koji će vjerovatno sa sličnim igrama nastaviti i dalje, ali Austrijanci guraju ovog selektora od 2011., a Velšani od 2012., Irci koji su uvijek tu negdje oko baraža kakva god im bila grupa, sa harizmatičnim Oneillom na klupi i dvije slabije istočnoevropske reprerezentacije od kojih nam se uvijek diže kosa na glavi.
Vrijeme za resetovanje je odavno prošlo, da li smo iz svega izvukli bilo kakve pouke veliko je pitanje. Na počeetku ciklusa nećemo moći da računamo na Matića i Kolarova, ali će po najavama na klupi ostati Ćurčić. Kako će sve to skupa izgledati, Boga pitaj.
Imamo igračine (tu ubrajam Matića), igrače i poluigrače. Kad se od svih njih napravi mix u reprezentaciji, dobije se ekipica koja se sigurno ne može boriti za neki viši plasman na velikim turnirima, ali isto tako sigurno se, uz pravo vođenje, može, u zavisnosti od jačine ekipe iz prvog pota, boriti za jedno od prva dva mjesta u grupi u svakom ciklusu. E sad, što to nije slučaj druga je stvar. Naravno, ima tu i do igrača, ali najveća odgovornost je na Savezu. Po ko zna koji put, nema pravca ,cilja, sistema, odgovornosti za loše rezultate, nema strpljenja, nema odgovarajućeg čovjeka na klupi kojem će se dati prostor, vrijeme i podrška da sastavi igru i tim po nekim svojim mjerilima, a izmjenjali smo ih ko zna koliko, i domaće i strance i mlade i stare i batađoriste i talentovane trenere... i ni jedan ne paše (od raspada Juge, nijedan selektor se nije na klupi zadržao više od jednog ciklusa). Nema ni razumjevanja u javnosti, jedan loš rezultat i atmosfera oko reprezentacije se drastično pokvari, ako selektor pozove igrača koji po nekim slobodnim kriterijumima javnosti ne zaslužuje poziv, odmah se igrač naziva menadžerskim a selektor pijunom, neznalicom...
Srpska reprezentacija je vjerovatno jedinstven primjer u svijetu po ogromnom nesrazmjeru kvaliteta igrača repke i rezultata repke.
Niko me ne može ubijediti da Sj.Irci, Velšani (kojima smo prije samo dvije godine u dvije tekme utrpali 9 komada, selektor i igrači im isti i danas), Mađari, Rumuni, Albanci, Irci, BiH, Slovenija, Slovačka, Češka... imaju kvalitetnije igrače od srpskih, ali što gore reče @clutch, oni imaju tim i nekakav sistem po kojem rade.
U sljedećem ciklusu smo dobro prošli sa grupom, navodno. Istina, zaobišli su nas oni najjači, ali tu su Austrijanci i Velšani koji su u ovom ciklusu eksplodirali, otišli na prvenstvo i koji će vjerovatno sa sličnim igrama nastaviti i dalje, ali Austrijanci guraju ovog selektora od 2011., a Velšani od 2012., Irci koji su uvijek tu negdje oko baraža kakva god im bila grupa, sa harizmatičnim Oneillom na klupi i dvije slabije istočnoevropske reprerezentacije od kojih nam se uvijek diže kosa na glavi.
Vrijeme za resetovanje je odavno prošlo, da li smo iz svega izvukli bilo kakve pouke veliko je pitanje. Na počeetku ciklusa nećemo moći da računamo na Matića i Kolarova, ali će po najavama na klupi ostati Ćurčić. Kako će sve to skupa izgledati, Boga pitaj.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Grupa nas je takoreci "usrala", jer smo bili pozicionirani u trecem sesiru, a uspeli smo da ne dobijemo nijednu evropsku silu, ali su opet mizerne sanse da odemo u Rusiju jer, prvo, ovoga puta dve ekipe idu iz grupe od sest ekipa, a jedna direktno, a mi nismo uspeli u slabijoj grupi od pet ekipe gde idu tri, da se plasiramo, epski neuspeh. Drugo, iako nismo dobili velesile u grupi, dobili smo jednu mocnu i strasno organizovanu Austriju, ratnicku Irsku i ovaj Vels koji je dosta napredovao od onog kojeg smo ubili na Marakani. Dakle to je vec sest meceva koji ce bukvalno biti na gol, tesni, jaki mecevi i cetiri meca protiv Gruzina i Moldavaca gde se bodovi ne smeju gubiti, i sve to ako mi odigramo dovoljno onoliko koliko nam Curcic svojim limitima dozvoli, a to ukljucuje da ove postave protiv Albanije i Portugala, dakle bar to, bude konstantno i bar imamo cemu da se nadamo.
Dakle Matic-Milivojevic, napred Ljajic-Tadic-Tosic/Andrija/Kostic/Markovic, i u napadu jedino sto imamo, Mitrovic. Odbrana kako se sklopi, korisiti Baneta dok je jos ima nekakav kvalitet, kao i Kolarova. U A tim ukljuciti malog Maksimovica iz Astane, i moze jos neke klince.
Od saveza sam digao ruke, a posto sam optimista po pitanju barem fudbalskog dela price, mi imamo kakve takve sanse ako Curcicu ne budu menjali sastav iz meca u mec, dakle na neki suv kvalitet da izvucemo. Nikakve sanse ako to bude slucaj. Nema suseda u grupi, barem nam nece oduzimati bodove, na to moze da se racuna.
Dakle Matic-Milivojevic, napred Ljajic-Tadic-Tosic/Andrija/Kostic/Markovic, i u napadu jedino sto imamo, Mitrovic. Odbrana kako se sklopi, korisiti Baneta dok je jos ima nekakav kvalitet, kao i Kolarova. U A tim ukljuciti malog Maksimovica iz Astane, i moze jos neke klince.
Od saveza sam digao ruke, a posto sam optimista po pitanju barem fudbalskog dela price, mi imamo kakve takve sanse ako Curcicu ne budu menjali sastav iz meca u mec, dakle na neki suv kvalitet da izvucemo. Nikakve sanse ako to bude slucaj. Nema suseda u grupi, barem nam nece oduzimati bodove, na to moze da se racuna.
Sa Curcicem na klupi, ja evo danas, 11.10.2015. mogu potpisati da cemo SP gledati od kuce. Ajde trener kakav god da je, pisao sam vec o tome.. nego sto je funkcionisanje njegovog mozga i njegov mentalitet na nivou kao da vodi Javor, to je najveci problem. To sto nema muda odstupiti od formacije, krenuti u napad.. to sto nema muda da u rezultatski i takmicarski nebitnoj utakmici, u kojoj protivnik igra sa rezervnim sastavom, dati sansu npr. Rajkovicu i Sergeju. To sto j*beni Fejsa koji ne vidi teren u Benfici dobija pozive prije Maksimovica. Klasican dunster. Za njega je vodjenje reprezentacije tipa Andora, gdje moze bunkerisati i slaviti nakon svakog X.
Kenja mi se vise od toga.. a isto tako mi se i kenja od ulaganja 150 miliona u jedan stadion koji ce biti koristen 4-5 puta godisnje. Bolje da daju po 2 miliona za 75 klubova, kroz tendere, da se njihovi stadioni poboljsaju.. nego sto kenjaju o tom nacionalnom stadionu.
Kenja mi se vise od toga.. a isto tako mi se i kenja od ulaganja 150 miliona u jedan stadion koji ce biti koristen 4-5 puta godisnje. Bolje da daju po 2 miliona za 75 klubova, kroz tendere, da se njihovi stadioni poboljsaju.. nego sto kenjaju o tom nacionalnom stadionu.
13-ti je danas.dscile je napisao/la:Sa Curcicem na klupi, ja evo danas, 11.10.2015. mogu potpisati da cemo SP gledati od kuce.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
tako nekako. najgore je što ja ne vidim alternativu za fss. kad ode tole sigurno neće doći neko normalan već neko iz lobija krimosa blizanaca.ppppp je napisao/la:Ma ima svegaDANTES je napisao/la:@pppp grci su sa poluigračima bili prvaci evrope. sve se pitam kakav li je savez u toj uređenoj državi? kakvi su savezi latino država tipa kolumbija i slične? a opet ti igrači pravi ili polu ginu bore se i pobjeđuju.
Eno ti primjer recimo Tadića,pa je li moguće da je u Engleskoj onako dobar a da u reprenzetaciji nije u stanju odigrati ama baš ništa.jedan jedini tačan pas on nema,dribling,potez...![]()
Vazda im nešto smeta,te povređeni,te nije im ista pozicija na kojoj igraju u reprenzetaciji kao u klubovima ,te ovo ,te ono...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nažalost i ovo je tačno ali probati promjeniti jer gore teško da može.Došli smo na pretposlednju stepenicu,u rangu smo sa estonijama,latvijama,finskom...DANTES je napisao/la:tako nekako. najgore je što ja ne vidim alternativu za fss. kad ode tole sigurno neće doći neko normalan već neko iz lobija krimosa blizanaca.ppppp je napisao/la:Ma ima svegaDANTES je napisao/la:@pppp grci su sa poluigračima bili prvaci evrope. sve se pitam kakav li je savez u toj uređenoj državi? kakvi su savezi latino država tipa kolumbija i slične? a opet ti igrači pravi ili polu ginu bore se i pobjeđuju.
Eno ti primjer recimo Tadića,pa je li moguće da je u Engleskoj onako dobar a da u reprenzetaciji nije u stanju odigrati ama baš ništa.jedan jedini tačan pas on nema,dribling,potez...![]()
Još samo da se spustimo na nivo Andora,lihtenštajna,San Marina ... i to bi bilo to
Mladi nastavili sa odličnim partijama, pobjedjena Litvanija na strani sa 2:0, Čavrić strijelac oba gola.
Radikalno bolje uz Toletove samovolje...
A pre 3 godine beše i 1 inaguracija:

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je od Češke u poslednjem kolu prve grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Tim Branislava Nikolića izgubio je 4:2 u Kalevu, ali je prošao u sledeću rundu takmičenja kao drugoplasirani u grupi 2.
Oba pogotka za "orliće" postigao je Ivan Šaponjić, koji je krajem drugog poluvremena vratio Srbiju iz deficita od dva gola, ali su Česi ipak stigli do trijumfa u poslednjih pola sata.
U elitnu rundu kvalifikacija plasirali su se još Hrvatska, Crna Gora, Francuska, Holandija, Belgija i Švedska, ali je preostalo da se odigraju mečevi u još osam grupa.
- b92.net, 13.10.2015.
A pre 3 godine beše i 1 inaguracija:
Branislav Nikolić (33), mlađi sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jesenas je odlukom Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije imenovan za selektora reprezentacije igrača do 16 godina. On je pre više od godinu dana postao nosilac programa za igrače rođene 1997. godine, a kada su oni letos ušli u takmičarski program, zvanično je preuzeo vođenje mlađih kadeta.
Branislav je igrao fudbal u Partizanu, u generaciji Duljaja i Ilieva koja je bila omladinski prvak države. Igrao je zatim i u Teleoptiku na poziciji zadnjeg veznog i štopera, a kada je završio igračku karijeru na istom mestu počeo je kao trener da radi sa decom. Prve lekcije o trenerskom pozivu naučio je od Branka Rašovića, Pere Ćosića, Blagoja Paunovića, Vladimira Vermezovića...
Savo Milošević, direktor svih selekcija FSS, pojasnio je kako je pomoćnik Milovana Đorić i kasnije Nenada Sakića promovisan u selektora.
- Branislav već dve godine radi sa dečacima rođenim 1997. godine, on ih je selektirao i kada su oni ušli u takmičarski program bilo je logično da nastavi da radi s njima. On je zaposlen u Fudbalskom savezu tako da nije bilo potrebe da ga direktor predloži za selektora, kao što je to na primer bio slučaj sa Ljubinkom Drulovićem koji je potpisao profesionalni ugovor. Ne zanima me čiji je on sin, znam samo da je fenomenalan momak, profesionalac, nema specijalan status i njegova pozicija, kao i svih drugih selektora, zavisiće isključivo od rezultata. Videli smo koga je selektirao, složili smo se da je to najbolje što imamo u tom uzrastu, pa ćemo sada videti koliko će kvalitetno raditi s njima - rekao je Savo Milošević.
- Blic, 30.11.2012.
Šta su to dobro kao čelnici saveza uradili Dragan Stojković i Zvezdan Terzić? O lošem ne morate, to svaki prosječan poznavalac fudbalske igre zna.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!
@Trib, sve sam vidis 
Kakve veze imaju Piksi i Terzic sa ovom temom i trenutnim stanjem? I jos bitnije, ko je rekao da su dobro radili? Sad idemo na taj fazon.. Tole grobar nam ukopava fudbal, al ajd, barem je bilo i cigana koji su lose vodili savez. Sad nam je vec bolje, ne trebaju nam promjene.
Kakve veze imaju Piksi i Terzic sa ovom temom i trenutnim stanjem? I jos bitnije, ko je rekao da su dobro radili? Sad idemo na taj fazon.. Tole grobar nam ukopava fudbal, al ajd, barem je bilo i cigana koji su lose vodili savez. Sad nam je vec bolje, ne trebaju nam promjene.
Vodili očajno, ne loše. Savez je u vrijeme Zvezdana potpisao ugovore koji su mu naštetili nekoliko miliona evra.
Podsjećanja radi u vrijeme Piksija nije ostvaren NIJEDAN PLASMAN NA VELIKO TAKMIČENJE!
Zvezdan je nizom štetnih ugovora prisvojio milione, koje niko nikada nije u dovoljnoj mjeri ispitao, a na kraju je uz kauciju od milion evra pušten iz zatvora. Istina, reprezentacija je igrala SP 2006, ali najmanje zahvaljujući Zvezdanu, koji je otjerao najboljeg selektora kog je selekcija imala u 21-om vijeku Iliju Petkovića i doveo Klementea koji je sve uništio vrlo brzo i otjerao velikog Dragoslava Jevrića.
Podsjećanja radi u vrijeme Piksija nije ostvaren NIJEDAN PLASMAN NA VELIKO TAKMIČENJE!
Zvezdan je nizom štetnih ugovora prisvojio milione, koje niko nikada nije u dovoljnoj mjeri ispitao, a na kraju je uz kauciju od milion evra pušten iz zatvora. Istina, reprezentacija je igrala SP 2006, ali najmanje zahvaljujući Zvezdanu, koji je otjerao najboljeg selektora kog je selekcija imala u 21-om vijeku Iliju Petkovića i doveo Klementea koji je sve uništio vrlo brzo i otjerao velikog Dragoslava Jevrića.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!
Mozda ima veze zbog ovog ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.