NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Inace ako bi slagali idealnu postavu 2000-ih koja bi igrala bolesno u oba smjera ja bi to slozio sa LeBronom, Kobeom i Wadeom napolju i KGem i Duncanom unutra. Ovo puno vise odgovara zahtjevima moderne kosarke s obzirom na to kakvi su KG i Duncan bili defanzivci u primeu i mislim da bi bilo bolje nego sa Shaqom. O moci vanjskog trojca je suvisno i govoriti, 3 super igracine koji znaju sve sto se moze znati u kosarci.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma da,ali daleko od toga da je on bio generalno los defanzivac.Pa mislim da je svima,ko ga je imao priliku gledati,dobro poznat njegov defanzivni stav i snazne noge kojim se jako dobro kretao i zatvarao penetracije...BernardBarnjak je napisao/la:Ok, ok. Mislio si na ove imaginarne timove a ne inace.NEZALAGANJE je napisao/la:Stockton ne da je los nego bi bio prelos kad se vidi koga bi morao cuvati...
P.S. Kako dobro izgleda ova petorka 70s. Uhhh
- BernardBarnjak
- Kontakt:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ma da,ali daleko od toga da je on bio generalno los defanzivac.Pa mislim da je svima,ko ga je imao priliku gledati,dobro poznat njegov defanzivni stav i snazne noge kojim se jako dobro kretao i zatvarao penetracije...BernardBarnjak je napisao/la:Ok, ok. Mislio si na ove imaginarne timove a ne inace.NEZALAGANJE je napisao/la:Stockton ne da je los nego bi bio prelos kad se vidi koga bi morao cuvati...
P.S. Kako dobro izgleda ova petorka 70s. Uhhh
A i mnogi bekovi iz njegove ere su bas njega spominjali kao odlicnog odbranbenpg igraca.
Pa ukradene lopte...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
No, no bez Shaqa, pogotovo ne sa Kevinom. Možda da Dirka ubaciš pa da raširiš reket jer nemaš nekih tricaša u toj ekipi, a Dirk je možda i najbolji ikad. Ali opet biram Shaqa. Kada vani imaš defanzivce poput Kobea, LeBrona i Wadea i u sredini Duncana ne postoji bolja opcija nego da ti je 5. igrač čovjek od 300 kila kojeg je nemoguće zaustaviti kada primi loptu blizu koša.Epidaurus je napisao/la:Inace ako bi slagali idealnu postavu 2000-ih koja bi igrala bolesno u oba smjera ja bi to slozio sa LeBronom, Kobeom i Wadeom napolju i KGem i Duncanom unutra. Ovo puno vise odgovara zahtjevima moderne kosarke s obzirom na to kakvi su KG i Duncan bili defanzivci u primeu i mislim da bi bilo bolje nego sa Shaqom. O moci vanjskog trojca je suvisno i govoriti, 3 super igracine koji znaju sve sto se moze znati u kosarci.
Btw što izbaci Alena iz petorke? I to drugi put. On zaslužuje biti tu. O premještanju Brona u '10 se može pričati.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Meni je Kevin izuzetno potcjenjen igrac, ono je klasa nad klasama u oba smjera i jedini igrac uz LeBrona i sad mozda ADa koji je u stanju zakljucat i reket i zakljucat bilo kojeg beka ne perimetruu. J.e.b.e.n.o rijetko vidjena zvjerka, zamisli da imas njega i LeBrona u petorci, pa dva j.e.b.e.n.a defanziva playmakera i libera. Shaqa izbacujem cisto jer ne volim teske klasicne centre koji nemaju nikakvog dometa u sutu, bez obzira na to sto je jedini nacin da ga u postu zaustavis da ga krhnes maljem po ruci (mada nisam ni tu siguran da bi bio zaustavljen). Mislim da bi ga jedan Hakeem npr skolovao u napadu, a i zahvaljujuci vjerovatno najboljem defanzivnom citanju igre ikad, bolesno brzom skoku i nevjerovatnoj inteliganciji bi ga dosta uspjesno cuvao i u odbrani cak. Neka kombinacija Garnetta i Duncana bi mozda jedina mogla zaustavit Hakeema (ne racunajuci Bill Russela naravno, taj covjek je bio defanzivno neka verzija miksa Garnetta i Duncana) jer su obojica u primeu strasnu pokretljivost imali i uspjeli bi zaustaviti i Hakeema i stici na svoje igrace. Sta da ti kazem za Iversona, Wade mi je bolji igrac od njega, a i nikad nisam volio combo bekove koji su cisti volume scoreri i jos nisu playmakeri defanzivno. Mislim da bi ova moja petorka imala sansi protiv bilo koje all time petorke, imas ovdje 5 ofanzivnih i defanzivnih playmakera i poslije Jordana najboljeg i najubitacnijeg scorera moderne NBA ere.Kawhi je napisao/la:No, no bez Shaqa, pogotovo ne sa Kevinom. Možda da Dirka ubaciš pa da raširiš reket jer nemaš nekih tricaša u toj ekipi, a Dirk je možda i najbolji ikad. Ali opet biram Shaqa. Kada vani imaš defanzivce poput Kobea, LeBrona i Wadea i u sredini Duncana ne postoji bolja opcija nego da ti je 5. igrač čovjek od 300 kila kojeg je nemoguće zaustaviti kada primi loptu blizu koša.Epidaurus je napisao/la:Inace ako bi slagali idealnu postavu 2000-ih koja bi igrala bolesno u oba smjera ja bi to slozio sa LeBronom, Kobeom i Wadeom napolju i KGem i Duncanom unutra. Ovo puno vise odgovara zahtjevima moderne kosarke s obzirom na to kakvi su KG i Duncan bili defanzivci u primeu i mislim da bi bilo bolje nego sa Shaqom. O moci vanjskog trojca je suvisno i govoriti, 3 super igracine koji znaju sve sto se moze znati u kosarci.
Btw što izbaci Alena iz petorke? I to drugi put. On zaslužuje biti tu. O premještanju Brona u '10 se može pričati.
NEZALAGANJE je napisao/la:Stockton ne da je los nego bi bio prelos kad se vidi koga bi morao cuvati...
igrao je protiv thomasa,iversona,inace je bio toliko los u odbrani da je morao biti 5 puta izabran u drugu defanzivnu petorku lige
Epidaurus je napisao/la:Meni je Kevin izuzetno potcjenjen igrac, ono je klasa nad klasama u oba smjera i jedini igrac uz LeBrona i sad mozda ADa koji je u stanju zakljucat i reket i zakljucat bilo kojeg beka ne perimetruu. J.e.b.e.n.o rijetko vidjena zvjerka, zamisli da imas njega i LeBrona u petorci, pa dva j.e.b.e.n.a defanziva playmakera i libera. Shaqa izbacujem cisto jer ne volim teske klasicne centre koji nemaju nikakvog dometa u sutu, bez obzira na to sto je jedini nacin da ga u postu zaustavis da ga krhnes maljem po ruci (mada nisam ni tu siguran da bi bio zaustavljen). Mislim da bi ga jedan Hakeem npr skolovao u napadu, a i zahvaljujuci vjerovatno najboljem defanzivnom citanju igre ikad, bolesno brzom skoku i nevjerovatnoj inteliganciji bi ga dosta uspjesno cuvao i u odbrani cak. Neka kombinacija Garnetta i Duncana bi mozda jedina mogla zaustavit Hakeema (ne racunajuci Bill Russela naravno, taj covjek je bio defanzivno neka verzija miksa Garnetta i Duncana) jer su obojica u primeu strasnu pokretljivost imali i uspjeli bi zaustaviti i Hakeema i stici na svoje igrace. Sta da ti kazem za Iversona, Wade mi je bolji igrac od njega, a i nikad nisam volio combo bekove koji su cisti volume scoreri i jos nisu playmakeri defanzivno. Mislim da bi ova moja petorka imala sansi protiv bilo koje all time petorke, imas ovdje 5 ofanzivnih i defanzivnih playmakera i poslije Jordana najboljeg i najubitacnijeg scorera moderne NBA ere.Kawhi je napisao/la:No, no bez Shaqa, pogotovo ne sa Kevinom. Možda da Dirka ubaciš pa da raširiš reket jer nemaš nekih tricaša u toj ekipi, a Dirk je možda i najbolji ikad. Ali opet biram Shaqa. Kada vani imaš defanzivce poput Kobea, LeBrona i Wadea i u sredini Duncana ne postoji bolja opcija nego da ti je 5. igrač čovjek od 300 kila kojeg je nemoguće zaustaviti kada primi loptu blizu koša.Epidaurus je napisao/la:Inace ako bi slagali idealnu postavu 2000-ih koja bi igrala bolesno u oba smjera ja bi to slozio sa LeBronom, Kobeom i Wadeom napolju i KGem i Duncanom unutra. Ovo puno vise odgovara zahtjevima moderne kosarke s obzirom na to kakvi su KG i Duncan bili defanzivci u primeu i mislim da bi bilo bolje nego sa Shaqom. O moci vanjskog trojca je suvisno i govoriti, 3 super igracine koji znaju sve sto se moze znati u kosarci.
a zamisli jos i pippena i jordana sa njima u petorci,a na centru npr. hakeem
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nesto ne znam da je bio previse defanzivno ucinkovit protiv Isiaha,a sto se Iversona tice,daleko je to bilo od onog Iversona u primeu,jer se na onoj slici pretpostavlja da su ljudi u toj petorci zbog svojih nastupa na vrhuncu karijere,a ne u prve 2-3 sezone...filip13 je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Stockton ne da je los nego bi bio prelos kad se vidi koga bi morao cuvati...
igrao je protiv thomasa,iversona,inace je bio toliko los u odbrani da je morao biti 5 puta izabran u drugu defanzivnu petorku lige
[youtube][/youtube] Stockton kao primarni cuvar.
Ima li ko link za NBA TV? Obicni stream, ne mora biti kvalitet neki.
Probao onaj ACE, ali nece nesto. Thx!
Probao onaj ACE, ali nece nesto. Thx!
Po meni najbolja 90a, jer su svi rasporedjeni fino po pozicijama, a i prejaki igraci, osim eto Charlesa, al' i on je igrao SF hladno, i da uzimam ekipu u kojoj je Jordan.
BernardBarnjak je napisao/la:Zanimljivo![]()
LeBron treba biti u zadnjoj grupi koja je smijesna u odnosu na ostale. Ovako je tesko reci izmedju 90 i 00, bez LeBrona 90 sigurno najjaci tim.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Sjedinjene Američke Države jutros je pogodila vijest da se bivši igrač Lakersa, Clippersa, Mavericksa i Miami Heata Lamar Odom nalazi u komi i da bi svakog trenutka mogao umrijeti zbog otkazivanja vitalnih organa.
35-godišnji Odom bori se za život nakon što je njegovo tijelo pronađeno na jednom ranču u Nevadi. Nekadašnja NBA zvijezda pala je u komu, a tabloidi tvrde da mu polako otkazuju vitalni organi i da se nalazi na samrti. Tvrde da mu srce otkazuje, dok pluća i bubrezi stvaraju ozbiljne probleme.
Radnica ranča, koji je inače pretvoren u javnu kuću za bogatu klijentelu, pronašla je njegovo tijelo, a policiji je rekla da je prilikom dolaska kupio bocu konjaka. Kad su ga pronašli licem okrenutog prema podu okrenuli su ga na bok nakon čega je počeo povraćati “svakakvu” tekućinu.
Sumnja se da je svoj život doveo u pitanje korištenjem biljne zamjene za Viagru i alkohola istovremeno.
Nakon ovih saznanja jedan od prvih posjetitelja Odomu u bolnicu bio je njegov dugogodišnji suigrač iz Los Angeles Lakersa Kobe Bryant s kojim je osvojio dva naslova prvaka.
35-godišnji Odom bori se za život nakon što je njegovo tijelo pronađeno na jednom ranču u Nevadi. Nekadašnja NBA zvijezda pala je u komu, a tabloidi tvrde da mu polako otkazuju vitalni organi i da se nalazi na samrti. Tvrde da mu srce otkazuje, dok pluća i bubrezi stvaraju ozbiljne probleme.
Radnica ranča, koji je inače pretvoren u javnu kuću za bogatu klijentelu, pronašla je njegovo tijelo, a policiji je rekla da je prilikom dolaska kupio bocu konjaka. Kad su ga pronašli licem okrenutog prema podu okrenuli su ga na bok nakon čega je počeo povraćati “svakakvu” tekućinu.
Sumnja se da je svoj život doveo u pitanje korištenjem biljne zamjene za Viagru i alkohola istovremeno.
Nakon ovih saznanja jedan od prvih posjetitelja Odomu u bolnicu bio je njegov dugogodišnji suigrač iz Los Angeles Lakersa Kobe Bryant s kojim je osvojio dva naslova prvaka.
NEZALAGANJE je napisao/la:Nesto ne znam da je bio previse defanzivno ucinkovit protiv Isiaha,a sto se Iversona tice,daleko je to bilo od onog Iversona u primeu,jer se na onoj slici pretpostavlja da su ljudi u toj petorci zbog svojih nastupa na vrhuncu karijere,a ne u prve 2-3 sezone...filip13 je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Stockton ne da je los nego bi bio prelos kad se vidi koga bi morao cuvati...
[youtube][/youtube] Stockton kao primarni cuvar.
ti navodis jednu tekmu,a stockton je u toj sezoni bio u drugoj najboljoj defanzivnoj petorci lige,pa ti vidi je li bio los defanzivac
alemsa je napisao/la:Po meni najbolja 90a, jer su svi rasporedjeni fino po pozicijama, a i prejaki igraci, osim eto Charlesa, al' i on je igrao SF hladno, i da uzimam ekipu u kojoj je Jordan.
u 90-tim barkley nije igrao SF
Ma moze igrati SF hladno, on je combo forward, ali vise PF jer je to vise igrao. Tako da na toj slici sa Karl Maloneom u timu, mos komotno Barkleija staviti na SFfilip13 je napisao/la:
- BernardBarnjak
- Kontakt:
alemsa je napisao/la:Ma moze igrati SF hladno, on je combo forward, ali vise PF jer je to vise igrao. Tako da na toj slici sa Karl Maloneom u timu, mos komotno Barkleija staviti na SFfilip13 je napisao/la:
Definitivno.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Ko god kaže da je Stock bio loš defanzivac,nek se sam banuje sa svih foruma u vasioni. . .filip13 je napisao/la: ti navodis jednu tekmu,a stockton je u toj sezoni bio u drugoj najboljoj defanzivnoj petorci lige,pa ti vidi je li bio los defanzivac
A.F.C. Bournemouth!
alemsa je napisao/la:Ma moze igrati SF hladno, on je combo forward, ali vise PF jer je to vise igrao. Tako da na toj slici sa Karl Maloneom u timu, mos komotno Barkleija staviti na SFfilip13 je napisao/la:
nisam rekao da ne moze,mogao je i i jordan igrati npr. SF,mogao je i barkley ali mu to nije prirodna pozicija
rambo16 je napisao/la:Ko god kaže da je Stock bio loš defanzivac,nek se sam banuje sa svih foruma u vasioni. . .filip13 je napisao/la: ti navodis jednu tekmu,a stockton je u toj sezoni bio u drugoj najboljoj defanzivnoj petorci lige,pa ti vidi je li bio los defanzivac
otprilike tako,covjek je daleko najbolji kradljivac lopti svih vremena
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A sto se moze ke.njati, a da se post i ne shvati...
Niko nije rekao da je Stockton los defanzivac bio,ali je los u odnosu na ove sa slike koje bi trebao cuvati i koje nema sanse da bi sacuvao,jer se sva rasprava oko toga i povela...Jednostavno je atletski inferiorniji,a svi znamo da je dosla era PG-a,koja je fakticki i zapocela dolaskom Iversona u ligu koji je mogao igrati obje vanjske pozicije....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.