Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Adnan89
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Adnan89 » 14 okt 2015, 00:28

Svidza mi se isto kako protiv kipra i izraela oba puta smo gubili pa se vratili..protiv velsa sa strpljenjem igrali to je dobar znak trenera po meni.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 okt 2015, 00:28

Meša je veceras povukao dva vrhunska poteza na kojima mu se klanjam :tokralju: :tokralju:

Prvo je ubacio Medunjanina od prve minute na opšte iznenađenje cijele nacije :o :shock: igraca koji je bio otpisan (covjek koji realno grije klupu u Deportivu) - vjerovao u njega, dao mu šansu u vrlo bitnoj utakmici i ovaj mu se odužio sa dva gola :tokralju:

Drugi potez je bio prepoznavanje i pracenje Kipra, kada su krenuli po pobjedu (koja im je samo igrala) - Meša ubacuje džokera Đurića koji opet zabija i time nas plasira u baraž :tokralju:

Loš potez je bio Vranješ na DMF :thumbdown: moram i to reci...ali jbg, nije savršen....sve je to zbog Bešića i njegove žvake, yebala ga ona :oops:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2015, 00:30

hurem je napisao/la:Pored Medunjanina sam prizeljkivao i Hajrovica u prvih 11, te Salihovica na DM-u, to bi bila glat dobijena utakmica s potpunom kontrolom lopte...pa ne mozes Mesa imati posjed lopte i kontrolu utakmice s dva igraca koja su beskorisna u tom segmentu (Vranjes i Visca)...
Nadam se da ce se i Mesa skontati do baraza...bez obzira sto nije bilo Dzeke i Besica, s ovim kadrom koji imamo se mogla odigrati dosta sigurnija i lagahnija utakmica protiv jednog ovakvog protivnika, maltene da se nije primijetila razlika u kvalitetu.
Pored Mede ispostovao me je i za Djurica, svaka mu cast na tome.

Jel' sad vjerujete da smo obije utakmice dobili vise sretno nego spretno, pogotovo protiv Walesa?

Mesa - pamet u glavu!
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Potrebno je uciti i iz poraza kao i iz pobjeda. Samo naivni ljudi kazu pobjedili smo sve je dobro. Nije sve dobro i tvoji postovi su takvi kakvi trebaju da budu. Korektni realni i odmjereni. A ne da govoris da je sve odlicno kao neki ili da su svakom loncu poklopac i pametujes kao neki drugi.

Ceka nas jako tezak posao u barazu. Po meni je Mesa uz puno dobrih poteza napravio gresku sto je izveo Zukanovica a ne Vranjesa. Mogao je Zukanovica komotno prebaciti na defanzivnog veznog da vidimo na cemu smo. Dali on moze da odgovori toj poziciji ili ne. Posto to nije uradio a Vranjes je totalno podbacio. To znaci da je Hadzic u prvih 11 u prvoj utakmici baraza kao zadnji vezni. Doduse postoji neka manja mogucnost da to bude Salihovic ako ne bude na centralnom veznom. To je neka moja mala zamjerka kao i da je na klupi bilo mjesta za Anicica i Stojana Vranjesa a ne za Hodzica.

Prijateljska utakmica prije baraza bi bilo jako korisna. Da se dvojici, trojici novih igraca da prava prilika. Zna li neko ima li sta od toga ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 okt 2015, 00:40, ukupno mijenjano 2 puta.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 14 okt 2015, 00:31

Fidelis je napisao/la:Momci,imamo milon mana,ne trcimo,ne pokrivamo ni prostor ni igrace,stojimo daleko od igraca,pustamo im da neometano igraju,imamo sestoricu u zadnjoj liniji a oni ih sve izbace jednom loptom,ne mozemo sastaviti vise od tri pasa a da to nije na nasoj polovini,iz tri dodira nam dolaze na sesnaesterac,jedan igrac nam prolazi kroz cetiri igraca,ispucavamo lopte u bunar kao Andora,Begovic i Šunjić redovno......I ne pricamo o Njemackoj,pa cak ni o Poljskoj,o Kipru pricamo.

Momci,halo momci.

Uredu je,prosli smo ali ovo opet ostaje.Sta cemo dalje?Praviti se da nije tako?
Apsolutno se slazem..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 00:35

Mesa :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Covjek je uradio nemoguce! 15 bodova u 6 utakmica :tokralju: :tokralju: Ne zaboraviti: Odlucujuce utakmice bez Dzeke i Besica! :tokralju: :tokralju:

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 14 okt 2015, 00:40

zgembo89 je napisao/la:NE kontam sta je problem reci ne valja nam igra branimo se ,a ne mozemo da se odbranimo protiv Kipra ok MEša je uspio ostvario je baraž kad smo računali da su propale kvalifikacije al hajmo realno komentarisat utakmicu jbt..POkušavamo otkriti šta su razlozi loše igre protiv Kipra Spahić Mujdža Vranješ na DMF

Nismo Njemacka, halo jos dva malte ne najvaznija igraca nisu igrala uz Kolasinca, slusas li ti sebe, sta ocekujes od BiH sa nekih 4 miliona stanovnika od kojih iz 2 miliona mozes izabrat one koji zele igrati za repku, plus id tih 2 miliona vise od pola su zene,

Halo, sta ti sanjas dijete, titulu prvaka Evrope, plus pogledaj gdje je njihov klupski Fudbal a gdje nas, i jos u gostima igrali,

nije savrseno ali mi smo samo jedna mala ali prkosna BiH,
kakih sve likova necu naci ovdje

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 14 okt 2015, 00:42

Adnan89 je napisao/la:Svidza mi se isto kako protiv kipra i izraela oba puta smo gubili pa se vratili..protiv velsa sa strpljenjem igrali to je dobar znak trenera po meni.
Ma ja zadovoljan do sada sa Mesom,
Mesa pravi Mourinho, a mi protiv Walesa ala ko Chelsea style

Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 14 okt 2015, 00:43

FaraonTM je napisao/la:Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu, vidjelo se iz aviona da smo bolja ekipa. Njihova dva gola su više bila ho-ruk i naše greške.
Bas tako

Tuzlanski_Malisa

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2015, 00:44

Ajax je napisao/la:Prijateljska utakmica prije baraza bi bilo jako korisna. Da se dvojici, trojici novih igraca da prava prilika. Zna li neko ima li sta od toga ??
Pa baraž je termin za prijateljske utakmice :urnebes:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 00:45

Sjetite se, prigovaraci :puke: :puke:

slika

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 okt 2015, 00:46

SlevinKelevra je napisao/la:Mesa :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Covjek je uradio nemoguce! 15 bodova u 6 utakmica :tokralju: :tokralju: Ne zaboraviti: Odlucujuce utakmice bez Dzeke i Besica! :tokralju: :tokralju:
Cuj nemoguce , daj materetei ali fakat , ovo protiv Welsa je bila najgora igra nase reprezentacije u histopriji u utakmici u kojoj smo pobjedili i mislim da se to treba zaboraviti a ne hvaliti time :roll:

Realno je to ispod prosjecno , gledajuci igru , Izrael i Wels kuci i Kipar u gostima to stvarno ne uljeva nas neko povjerenje , a Andoru bi realno i reprezentzacija iz premier lige dobla glat.

Jos uvijek se oslanjamo na individualni kvalitet :roll:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 okt 2015, 00:46

Ajax je napisao/la:Prijateljska utakmica prije baraza bi bilo jako korisna. Da se dvojici, trojici novih igraca da prava prilika. Zna li neko ima li sta od toga ??
Treba sad za vikend jednu organizovati
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2015, 00:47

pinoglavi je napisao/la:
Treba sad za vikend jednu organizovati
Medunjanin i Hajrović bi se garant odazvali :urnebes: :urnebes:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 okt 2015, 00:47

marseille_unique je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:NE kontam sta je problem reci ne valja nam igra branimo se ,a ne mozemo da se odbranimo protiv Kipra ok MEša je uspio ostvario je baraž kad smo računali da su propale kvalifikacije al hajmo realno komentarisat utakmicu jbt..POkušavamo otkriti šta su razlozi loše igre protiv Kipra Spahić Mujdža Vranješ na DMF

Nismo Njemacka, halo jos dva malte ne najvaznija igraca nisu igrala uz Kolasinca, slusas li ti sebe, sta ocekujes od BiH sa nekih 4 miliona stanovnika od kojih iz 2 miliona mozes izabrat one koji zele igrati za repku, plus id tih 2 miliona vise od pola su zene,

Halo, sta ti sanjas dijete, titulu prvaka Evrope, plus pogledaj gdje je njihov klupski Fudbal a gdje nas, i jos u gostima igrali,

nije savrseno ali mi smo samo jedna mala ali prkosna BiH,
kakih sve likova necu naci ovdje
.

OK vidjet cemo u barazu sta i kako,ako je vama normalno da igrač prolazi neometano između naša 4 onda uredu ili da nam lahko izbace odbranu ,a tu Bundes Liga Seria A..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2015, 00:48

Ajax je napisao/la:
soko je napisao/la:Mujzda---Sunjic--Ermin--Ervin
-------Pjanic----Sejo----------
Visca-------Stilic--------Lulic
------------Ibisevic---------
Kipar nije tako jak, mislim da bi Stilica trebali staviti. On ima taj zadnji pas.
Ovako poslje jos jednom odgledane utakmice moram da kazem da se mi je ova formacija i izbor igraca najvise svidila. Realno potrebno bi bilo ubaciti bar dvojicu svijezih igraca.

Lulic i Visca su odigrali jako lose i jedan i drugi. Visci je ovo vec par utakmica zaredom gdje je bio skoro nevidljiv. Samo opet razumijem Mesu ako ne pocne sa Hajrovicem zbog njegove lose forme. Mada realno individualno posebno za poziciju krila je puno kompletniji igrac od Visce.

Pjanic bi igrao vise centralnog veznog u paru sa Stilicem. A Salihovic jedini zadnji vezni. Mada ni ovako ne izgleda lose.

Stilica sam izabrao zato jer je odmoran. Poznaje Kipar dobro i mislim da ima dovoljan kvalitet da pruzi odlicnu partiju protiv jednog ovakvog protivnika. Reklo bi se protivnik po mjeri. Umjesto njega moze Mesa pokusati i sa Harisom samo ako je stvarno jedan od boljih igraca na treninzima odnosno poprilicno bolji od Stilica. Zato jer bolji poznaje saigrace i vise je centralni vezni. Stilic je opasniji po gol samo neznam kako bi se snasao na centru terena.

Hadzic nije bio bas toliko los mada siguran sam da je Salihovic bolji izbor na toj poziciji defanzivno. A ofanzivno i u sudjelovanju u igri mislim da nema potrebe da govorim koliko je bolji izbor. Osim toga Hadzic ima dva zuta kartona i mozda nebi isao sa 100% snage u duele a Salihovic nema tih problema. Potreban nam je igrac koji ce ici maksimalno u duele.

Kojeg napadaca god ubaci Djurica ili Hodzica Mesa vjerujem u njegov izbor.

Kapiten bi po meni trebao biti Spahic. Koji bi trebao jako da se pazi zbog tog moguceg zutog kartona. U slucaju rezultata 0:2 ili cak 0:1 trebalo bi ga zamjeniti sa jednim od stopera.

Znaci zbog malog fonda igraca u formi samo jedan novi igrac. Stilic ili Medo.
Bravo Mesa. Jos samo da je poceo Salihovic na zadnjem veznom.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 okt 2015, 00:49, ukupno mijenjano 1 put.

Rios

Post Postao/la Rios » 14 okt 2015, 00:48

marseille_unique je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu, vidjelo se iz aviona da smo bolja ekipa. Njihova dva gola su više bila ho-ruk i naše greške.
Bas tako

Ne slazem se da su ho-ruk,naprotiv.Izradjene situacije,kod prvog gola bacen aut,covjek spustio ovaj naletio i sutirao ( ok,Begovic je mogao bolje reagovati naravno )..Drugi gol covjek majstorskim potezom izbacio dva naasa igrac,ovaj ubacio na prvu i gol.

Naravno da smo mi bolji i kvalitetniji,to se vidjelo jer smo uspjeli i sa realno slabom igrom ostvariti pobjedu.Ali to nam se ne smije desavati,ipak smo mi bili nosioci u ovoj grupi a Kipar predzadnji sesir,mi 30 a Kipar 114 na rang listi,trebalo je ovo sigurnije biti,a ne haman egal cijelu utakmicu na terenu.
Naravno da je pobjeda najbitnija i baraz,slavimo i sretni smo,ali neke stvari treba priznati i reci,jbg. Mesa je uradio odlican posao dosad,uzeo sve bodovoe koje je trebao uzeti,spasio kvale i svaka mu cast,ali moramo proigrati bolje.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 14 okt 2015, 00:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 okt 2015, 00:49

Susic je zamalo pogodio:

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 00:50

Kobe Bryant je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Mesa :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Cuj nemoguce , daj materetei ali fakat , ovo protiv Welsa je bila najgora igra nase reprezentacije u histopriji u utakmici u kojoj smo pobjedili i mislim da se to treba zaboraviti a ne hvaliti time :roll:

Realno je to ispod prosjecno , gledajuci igru , Izrael i Wels kuci i Kipar u gostima to stvarno ne uljeva nas neko povjerenje , a Andoru bi realno i reprezentzacija iz premier lige dobla glat.

Jos uvijek se oslanjamo na individualni kvalitet :roll:
Dobro. Nemoj pratiti ako si nezadovoljan i odyebi. Zivio! :kafa:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 okt 2015, 00:51

Fidelis je napisao/la:Momci,imamo milion mana,ne trcimo,ne pokrivamo ni prostor ni igrace,stojimo daleko od igraca,pustamo im da neometano igraju,imamo sestoricu u zadnjoj liniji a oni ih sve izbace jednom loptom,ne mozemo sastaviti vise od tri pasa a da to nije na nasoj polovini,iz tri dodira nam dolaze na sesnaesterac,jedan igrac nam prolazi kroz cetiri igraca,ispucavamo lopte u bunar kao Andora,Begovic i Šunjić redovno......I ne pricamo o Njemackoj,pa cak ni o Poljskoj,o Kipru pricamo.

Momci,halo momci.

Uredu je,prosli smo ali ovo opet ostaje.Sta cemo dalje?Praviti se da nije tako?
:clap: :clap: :clap: :tokralju: :tokralju: ..brao majstore...ne kontam sta je problem rec da je igra za k u r a c goli..sto realno i jeste..i meni je drago sto smo se izvukli iz teske situacije al ako ne otvoriomo oci i to BRZO razbit ce nas bolan neko u barazu pa se mozemo lagano p o s r a t na ove 2 pobjede
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2015, 00:52

Pa eto posto nisam upoznat sa terminima prijateljskih utakmica ( a mrsko mi je bilo traziti to 15-20 minuta nebi li nasao ) upitao sam one koji to bolje znaju od mene. Nije me sramota pitati i nisam svakom loncu poklopac kao neki. Bar ne glumim nekog dezurnog strucnjaka i moralistu i pravim se da znam sve a vise od pola stvari profulam. Ovo ne mislim na tebe @pinoglavi. Nego na neke PES strucnjake. Prepoznat ce se.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 okt 2015, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []