Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 14 okt 2015, 01:56

Bravo Mesa za prolazak u baraz. Da je bilo dobro i nije ali patnju sam i ocekivao. Stvari su se dobro poslozile i mozemo ocekivati i plasman na EP. Kada svi igraci budu na raspolaganju valjda ce biti bolje. Ne znam da li ce biti kakva prijateljska utakmica do baraza jer bi nam tako dobro dosla.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 14 okt 2015, 02:01

Bi, al kad da odigraju? Reprezentativci imaju vikendom ligaske obaveze, sredinom sedmice lp(neki) :yaawn:

Inače bravo za Mešu! Izvukao nas je iz go.vana, izvukao je maksimum iz ove ekipe i svaka mu čast bez obzira na baraž. Svjestan je i on naših mana/grešaka, al mi nemamo bolje da izvedemo. Definitivno smo najgori narod, "najzahvalniji" i "najpametniji."
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 14 okt 2015, 02:04, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2015, 02:03

Nisam mislio da si ti jedan od njih i znam da ti ne gledas na te stvari a neki nazalost gledaju. I zasto sam se i nasalio da priljepis i ti koji smajlic. I svakako oni koji gledaju na taj nacin nece to priznati. I neka svaka radi sta zali nema problema. I ne bi o tome vise jer nije tema.

Sto se tice ove dvije utakmice tu sam rekao. Sve pohvale. Bitniji je rezultat od ljepote igre trenutno. Samo bi se ipak slozio sa ovih par momaka koji korektno kritikuju i neke nedostatke u igri ( i to jos kvalitetno objasne ) sto mislim da je pozitivno i potrebno. Jer na duze staze potrebne su neke korekcije i napredak, nadopunjavanje igracki. Postoji par pozicija gdje ima jos rezervi. Po meni je selektor ukupno odradio dobar posao i napisao sam vec ako izbori baraz da zasluzuje novi ugovor. Naravno ima i par manjih stvari koje bi mozda trebao da uradi drugacije. Samo ako se gleda ukpno kakve igrace je imao, povrede i sve ostalo svakako je napravio vise od ocekivanog. Samo treba da nastavi tim tempom. Sve jace i jace na svim poljima. Novi igraci, skauting protivnika, takticko usavrsavanje ... ..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 02:13

@Ajax, ti volis one procente... Sta mislis, koliko smo % slabiji usli u ovaj dvomec bez Dzeke i Besica? A, s obzirom sta i jedan i drugi znace individualno, a i za jacinu cijele ekipe..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2015, 02:22

Oko 35-40%. I da nije bilo faktora Djuric ( kojeg realno i svi to priznajemo skoro niko nije ocekivao ) kao i Medunjanin da je bas ovu proigrao sto se tice golova a inace mu je to bio najveci minus po meni ( sto nije postizao dovoljno golova i losa defanzivna igra ) bilo bi jako tesko. Ali eto sretno i spretno se je zavrsilo po nas.

Mada poslje ove partije mislim da bi trebali Medunjanina prebaciti na poziciju klasicne desetke jer je konacno krenuo i da zabija golove. Jak je na lopti a eto tu nebi trebao toliko da radi defanzivu. A Pjanic i Besic iza njega.

A sto se baraza tice jedini veci problem vidim na poziciji zadnjeg veznog. Koju ce odigrati Hadzic ili mozda Salihovic. Zukanovica nije probao nocas na toj poziciji. A mogao je da je zamjenio loseg Vranjesa. I to je po meni jedina greska u ovoj odlicnoj utakmici. Zato sam i razmisljao o prijateljskoj dali ima kakva. Jer sam znao da ako ne isproba Grahovca u prijateljskoj da on nece konkurisati za prvih 11 u barazu. I mislim da je Hadzic odigrao bolje na toj poziciji neki dan nego Vranjes koji me je razocarao a mislim i selektora. Samo mozda bi Salihovic bio jos bolji izbor.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 okt 2015, 03:03

Pape 2/12
Mesa 15/18

Facit: Hvala ti Pape na 2 boda bez njih nam ovih Mesinih 15 ne bi bilo dovoljno! :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 14 okt 2015, 09:31

Svaka čast selektore

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 14 okt 2015, 09:48

Ajax je napisao/la:Oko 35-40%. I da nije bilo faktora Djuric ( kojeg realno i svi to priznajemo skoro niko nije ocekivao ) kao i Medunjanin da je bas ovu proigrao sto se tice golova a inace mu je to bio najveci minus po meni ( sto nije postizao dovoljno golova i losa defanzivna igra ) bilo bi jako tesko. Ali eto sretno i spretno se je zavrsilo po nas.

Mada poslje ove partije mislim da bi trebali Medunjanina prebaciti na poziciju klasicne desetke jer je konacno krenuo i da zabija golove. Jak je na lopti a eto tu nebi trebao toliko da radi defanzivu. A Pjanic i Besic iza njega.

A sto se baraza tice jedini veci problem vidim na poziciji zadnjeg veznog. Koju ce odigrati Hadzic ili mozda Salihovic. Zukanovica nije probao nocas na toj poziciji. A mogao je da je zamjenio loseg Vranjesa. I to je po meni jedina greska u ovoj odlicnoj utakmici. Zato sam i razmisljao o prijateljskoj dali ima kakva. Jer sam znao da ako ne isproba Grahovca u prijateljskoj da on nece konkurisati za prvih 11 u barazu. I mislim da je Hadzic odigrao bolje na toj poziciji neki dan nego Vranjes koji me je razocarao a mislim i selektora. Samo mozda bi Salihovic bio jos bolji izbor.

I ja bi Medunjanina na desetku zbog nevjerovatne lucidnost a evo hvala bogu počeo je i sutat na gol i protiv Belgije je malo falilo da onaj projektil uđe.
Salihovic je po meni mnogo bolje rješenje na zadnjem veznom od Hadzica ili Zukanović ukoliko se desi da Seo bude spreman. Meni je Hadzic jednostavno igrač manje i možda sam jedan od rijetkih koji zaista njega na terenu i ne vidi za devedeset minuta.
I protiv Velsa sam cak Medunjanina prizeljkivao da ga zamjeni bar bi u tom ofanzivom djelu bili jači.

Ovako nesto u barazu :
Salihovic Pjanic
Medunjanin

Ili
Salihovic
Pjanic. Medunjanin

Odbranu moramo popraviti podhitno, ljudi sa jednim potezom izbace 4 naših igrača a to sebi ne smijemo dozvoliti.
Mujdža mi nije na nivou zadnje dvije utakmice i nadam se da ce nadoći.
Sve u svemu izuzetno teško utakmica,ali rezultat je tu i to je najbitnije.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 14 okt 2015, 10:01

Ma vranjesa i onog sunjica skloniti krivi kod drugog gola. Sta ocekivati dalje kad prime onakav drugi gol. Zaspali i jedan i drugi ostali sa 2 igraca i kasne. Sad se postavlja pitanje kako je Sunjic bio onako dobar na svjetskom. Stvarno covjek ide nekad iz krajnosti u krajnost. Znao je protiv walesa povuci loptu i doci na 3 metra od naseg i onda mu daje loptu, umjesto prilikom primanja lopte odmah odigrati. Na takve neke nacine ljudi s jednim igracem ti pokrije 2 nasa.
Pametnije je zukanovica i spahu drzati kao zadnje a lijevo salihovic ili kolasinac kad se vrati. Ovako smo suplji do bola.
Kd dodju dzeko, kolasinac, salihovic uz ove igrace imamo velike sanse u barazu.
Ne bih volio dance i norvesku a volio bih irsku jer su im glavni igraci suspendovani prvu utakmicu baraza. Oshea nekad igrao za united dobio crveni, makar jednu ga nema a kapiten je repke. Walters nekad igrao s begovicem u stokeu suspendovan 3 kartona ima. Moze se s njima igrati. A slovenci bi nam dosli ko bokser u glavu. Ni oni nisu za potcjeniti ali msm da smo jaci duplo od njih. :bih: :bih:

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 14 okt 2015, 10:11

"Da se reprezentacija nije kvalifikovala za baraž ponovo bih vjerovatno ja bio prvi krivac za sve što se desilo. Drago mi je da smo se plasirali. Ja sam bio uvjeren, iako sam bio smijenjen, da šanse još uvijek postoje. Iz tog razloga tada nisam želio dati ostavku. Šanse su postojale", naglasio je Sušić.

Koji retard majko draga :crazy: :D :clap:
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 okt 2015, 10:12

Mesa je do sada dosta dobro vodio reprezentaciju,dosli smo do baraza,i to je maksimum koji smo mogli izvuci iz utakmica koje je on vodio. Neuporedivo je bolji trener od Susica, i pored ogromnih problema sa igrackim kadrom uspio nas je odvesti u baraz,sto je po meni veliki uspjeh!
Nadam se da cemo u zrijebu imati srece i da cemo dvomec u Novembru odigrati jos bolje i zrelije i aBd plasirati se na EP!
Vracaju nam se 3 veoma bitna igraca,Kolasinac,Besic,Dzeko... i mnogo cemo biti jaci s njima!
Ozivio je Medunjanina,a svi znamo koliko nam je on vazan igrac nakon odlaska Misimovica... Drago mi je sto je protiv Kipra ostavio na klupi Hadzica,jer to je njemu realno maximum,u pocetnih 11 on nema sta traziti onako isprepadan,igrac manje na terenu,i Mesa je to shvatio ocigledno. Kako god,trebat ce nam srece u barazu i uz Boziju pomoc idemo na EP,treba igrati hrabro,na pobjedu u obje utakmice,pa sta bude,jer mi se ne znamo braniti,vidjelo se to i sinoc,bez obzira sto smo igrali sa 5 defanzivnih igraca pozadi..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 okt 2015, 10:23

Ne znam sta ste vi gledali...jeste bilo greski, ali Sunjic je po meni odlicno odigrao. Vidim niko da spomene kriminialnu partiju "kapitena" u prvom poluvrmenu :crazy: Vranjes ne bih komentarsio jer ga je mesa zavalio na tu poziciju koju ne zna igrat
=\_1921_/=

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 14 okt 2015, 10:26

invincible1921 je napisao/la:Ne znam sta ste vi gledali...jeste bilo greski, ali Sunjic je po meni odlicno odigrao. Vidim niko da spomene kriminialnu partiju "kapitena" u prvom poluvrmenu :crazy: Vranjes ne bih komentarsio jer ga je mesa zavalio na tu poziciju koju ne zna igrat
Ma procitaj ponovo sta je napisao lik, shvatices da buba i pise tek onako da ostavi jedan post na temi.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 14 okt 2015, 12:32

U barazu molim te ovako, bez nekog miksanja i izmisljanja pozicija, guranja Vranjesa na lijevog beka ili u vezni red. Obit ce nam se to o glavu. Nemas prostora vise za eksperimentisanje. I jos, preseli Viscu na klupi jer je on igrac manje na terenu u "vecim" utakmicama. Ako Besic bude suspendovan samo ubaci Medu na njegovo mjesto.

slika

:pray:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 okt 2015, 12:40

Shooter je napisao/la:U barazu molim te ovako, bez nekog miksanja i izmisljanja pozicija, guranja Vranjesa na lijevog beka ili u vezni red. Obit ce nam se to o glavu. Nemas prostora vise za eksperimentisanje. I jos, preseli Viscu na klupi jer je on igrac manje na terenu u "vecim" utakmicama. Ako Besic bude suspendovan samo ubaci Medu na njegovo mjesto.

slika

:pray:
besic ce moci igrati revans utakmicu , medo i salihovic ne mogu trkacki pokriti sredinu terena to nam je veliki problem . jedan od njih moze igrati ali pored sebe mora imati nekog trkaca defanzivca u ove dvije utakmice je pokusao s hadzicem i vranjesom nije baš bilo dobro ,ja bi licno gurnuo Grahovca u vatru dok nema Besica

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 12:43

kokakolas je napisao/la:"Da se reprezentacija nije kvalifikovala za baraž ponovo bih vjerovatno ja bio prvi krivac za sve što se desilo. Drago mi je da smo se plasirali. Ja sam bio uvjeren, iako sam bio smijenjen, da šanse još uvijek postoje. Iz tog razloga tada nisam želio dati ostavku. Šanse su postojale", naglasio je Sušić.

Ispod je rekao da bi bilo najbolje da nam Madjari dodju, a i mi i oni nosioci. Pape kompjuter! :tokralju:

Ma, kad se vrate Dzeko i Besic sve ce to puno bolje izgledati.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 okt 2015, 12:47

kokakolas je napisao/la:"Da se reprezentacija nije kvalifikovala za baraž ponovo bih vjerovatno ja bio prvi krivac za sve što se desilo. Drago mi je da smo se plasirali. Ja sam bio uvjeren, iako sam bio smijenjen, da šanse još uvijek postoje. Iz tog razloga tada nisam želio dati ostavku. Šanse su postojale", naglasio je Sušić.

Čitam i ne vjerujem. Pa zar normalan insan može ovo izjavit' ? S kime smo mi kuburili 5 godina dobro mi ikako imamo repku. :facepalm:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 14 okt 2015, 12:48

Centre forward je napisao/la:

Čitam i ne vjerujem. Pa zar normalan insan može ovo izjavit' ? S kime smo mi kuburili 5 godina dobro mi ikako imamo repku. :facepalm:
Jos kaze da je najbolje da dobijemo Madjarsku u barazu, Madjari nosioci ko i mi :D
This time next year we'll be millionaires.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 okt 2015, 12:50

rekao je u kako mu je drago sto smo u barazu a da se nismo plasirali u baraz on bi bio kriv sto je i tacno ,cestitao je mesi i momcima na barzu,ne vidim nista cudno u njegovoj izjavi

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 okt 2015, 12:54

Nećemo (predlažem) više o neznalici iz Zavidovića na temi gospodina Baždarevića, čisto da ne dodje do nepotrebne kontaminacije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []