Rekonstrukcija stadiona u BiH

cipiripi
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la cipiripi » 12 okt 2015, 17:02

Biki je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Elbasan Arena, negdje napisah vec, kostala 5 miliona eura i ispunjava uefa standarde. Prima 12000, sta ce nam vise!
Čuj šta će nam više :facepalm: U 90% slučajeva kada igra reprezentacija karte odu za par dana i ostane hrpa ljudi željna gedati BiH, pogotovo iz drugih gradova. Ko bi nama ugodio :roll:
E, moj sinko, ti bi zbog 2-3 utakmice godisnje stadion od 25000-30000, a eto Slovenci budale pa Stozice napravise od 13000. A nije da nisu imali, tada Slovenija bila ekonomski potentna da napravi od 30000, ali cemu? Vazno je bosanskim kokuzima da se isprse i kazu, ma nama jemalo 12000!!
Ma ja, 12 000 i lupaj se nogom u zicagu :zviz:
''Neka me mrze samo da me se boje''

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 okt 2015, 21:49

Skver je napisao/la:
Signore je napisao/la:Zasto bi Savez pravio stadion zbog 2-3 utakmice u godini? Pa ni ja da sam na celu tog Saveza nebi pravio to. Komu? Cemu? Ne sluzi svrsi i gotovo. Praviti stadion nekome klubu? To je izdvajanje, to je nekorektno ili da kazem su*acki za svakog tko u tom Savezu zeli da izdvoji novac odredjenom klubu.
Cuj kome bi se pravio, pa Zelji i Sarajevu pod krinkom da se pravi za reprezentaciju, podrazumijeva se.
Sta ce i njima stadion kapaciteta koji bi mnogi htjeli za reprezentaciju? Eto, Grbavica kapaciteta 12.000, a Kosevo preko 30.000 i imaju 3-3.500 prosjek gledanosti. Najgledanija utakmica u cijelom prvenstvu imala posjetu od 7.000 ljudi. Nitko od nasih klubova ne treba stadion veci od 10.000, ali bas nitko, ni Zeljo, ni Sarajevo, ni Zrinjski, bas nitko. Ne trebaju ni tih 10.000, al eto, ako je vec novi stadion onda nek ide malo iznad 8.000 pa da udovolji svim UEFA zahtjevima, nista drugo.

Sarajevo je prosle godine imalo prosjek blizu 6.500 gledatelja, a imali su samo tri utakmice kada su imali preko 10.000, a bili su prvaci. Zelju je samo u derbiju gledalo 10.000 na Grbavici, ostalo sve manje, Zrinjski ni jednom nije imao ni blizu 10.000, najveca posjeta 5.000 protiv Sirokog.

I sad, zapitajte se svi sto zelite velike stadione. Da Sarajevo nije bilo prvak nebi imalo ni ove tri utakmice sa preko 10.000, Zeljo je jasan pokazatelj toga jer da je Zeljo bio prvak imao bi mozda 2-3 utakmice sa vecom posjetom dok Sarajevo nebi imalo. I sta ce vam stadion zbog 2-3 utakmice u prvenstvu i to prvenstvu koje moras osvojiti da bi imao i te 2-3 jace posjete?? Naravno, tu je i Europa, ali i tu Europu treba izboriti, a sta ako ju ne izboris? Pravis stadion nikome. Kladim se da bi i Zeljo i Sarajevo imali bolju posjetu na stadionima koji su manji ponajvise iz razloga sto je teze doci do karte. I za reprezentaciju bi ljudi brzo ohladili da se na dan utakmice lako dodje do karte. Ljudima je napetije ono sto je nepristupacno.

Mozda bi nekad nekom klubu trebao veci stadion, ali dok netko ne imadne svaku utakmicu barem 90% popunjenog kapaciteta nema smisla pricati da mu treba arena od 20.000 kada mu je i 10.000 veliko. Kamo srece da nije takva situacija, ali jeste. Ni Zeljo, a ni Sarajevo nemaju para na bacanje i nema smisla lupati tolike cifre. Manji stadion je jeftiniji za izgradnju, jeftiniji za odrzavati, vrlo jednostavno, a lakse ga je i napuniti i puno je ljepsi ugodjaj igrati pred 5.000 na stadionu od 10.000 nego pred 10.000 na stadionu od 30.000. Da bi stadion iz Pule premjestiti na Grbavicu, ono bi bio pun pogodak. Jos samo da je cijeli pod krovom. Kladim se da bi zbog ugodjaja i sama posjeta porasla, ali ne treba pretjerivati i misliti da bi taj ugodjaj novog stadiona privukao desetine tisuca ljudi i da bi mozda zbog toga trebalo 20.000.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2015, 22:03

trenutno nijednom klubu netreba neka sega-mega arena.bolje bi bilo da pokusamo sacuvati i ovo sto imamo.
kosevo,grbavica,tusanj,BB,i td samo renovirati i dotjerati postojece tribine,da zadovoljavaju minimalne uslove,barem.kapacitet veci nam i netreba.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 okt 2015, 22:06

Grbavica treba dogradnju, ne zbog kapaciteta nego sto bez betonskog zapada tesko moze ista zadovoljiti. Ovo ostalo se moze renovirati. Po meni je trenutno BB najzanimljiviji stadion za renoviranje. Rusenje gornjeg zapada i izgradnja novog istoka uz primicanje terena zapadu, a samim tim i istoka terenu bi donijeli pravo osvjezenje.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2015, 22:27

pa nekidan sam i pisao o tome..grbavica netreba vise od 5 mil eura za dovodjenje u red...
nebi da se ponavljam,na zapadu im i netreba veca tribina od 1000,1500 gledalaca..ali srediti je top,
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 okt 2015, 22:50

Ma Grbavica je jedan od najgorih stadiona u ligi, nazalost. Istok uopce nije u funkciji, zarasta u korov, a odavno ne dobija licencu. Jug je takodjer u jako losem stanju. Zapad je drven, to sve govori. Sjever je jedina normalna tribina, ali i ona treba kompletno renoviranje. Pet milijuna bi mozda bilo dovoljno da se uvede nekog reda, ali mislim da je Grbavica najisplativija za srusit komplet i sve na novo. S onim sjeverom je pocet stadion od dvadesetak tisuca mjesta. Neka taj kapacitet popolove i sve na novo.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 12 okt 2015, 23:16

Signore je napisao/la:Sta ce i njima stadion kapaciteta koji bi mnogi htjeli za reprezentaciju? Eto, Grbavica kapaciteta 12.000, a Kosevo preko 30.000 i imaju 3-3.500 prosjek gledanosti. Najgledanija utakmica u cijelom prvenstvu imala posjetu od 7.000 ljudi. Nitko od nasih klubova ne treba stadion veci od 10.000, ali bas nitko, ni Zeljo, ni Sarajevo, ni Zrinjski, bas nitko. Ne trebaju ni tih 10.000, al eto, ako je vec novi stadion onda nek ide malo iznad 8.000 pa da udovolji svim UEFA zahtjevima, nista drugo.

Sarajevo je prosle godine imalo prosjek blizu 6.500 gledatelja, a imali su samo tri utakmice kada su imali preko 10.000, a bili su prvaci. Zelju je samo u derbiju gledalo 10.000 na Grbavici, ostalo sve manje, Zrinjski ni jednom nije imao ni blizu 10.000, najveca posjeta 5.000 protiv Sirokog.

I sad, zapitajte se svi sto zelite velike stadione. Da Sarajevo nije bilo prvak nebi imalo ni ove tri utakmice sa preko 10.000, Zeljo je jasan pokazatelj toga jer da je Zeljo bio prvak imao bi mozda 2-3 utakmice sa vecom posjetom dok Sarajevo nebi imalo. I sta ce vam stadion zbog 2-3 utakmice u prvenstvu i to prvenstvu koje moras osvojiti da bi imao i te 2-3 jace posjete?? Naravno, tu je i Europa, ali i tu Europu treba izboriti, a sta ako ju ne izboris? Pravis stadion nikome. Kladim se da bi i Zeljo i Sarajevo imali bolju posjetu na stadionima koji su manji ponajvise iz razloga sto je teze doci do karte. I za reprezentaciju bi ljudi brzo ohladili da se na dan utakmice lako dodje do karte. Ljudima je napetije ono sto je nepristupacno.

Mozda bi nekad nekom klubu trebao veci stadion, ali dok netko ne imadne svaku utakmicu barem 90% popunjenog kapaciteta nema smisla pricati da mu treba arena od 20.000 kada mu je i 10.000 veliko. Kamo srece da nije takva situacija, ali jeste. Ni Zeljo, a ni Sarajevo nemaju para na bacanje i nema smisla lupati tolike cifre. Manji stadion je jeftiniji za izgradnju, jeftiniji za odrzavati, vrlo jednostavno, a lakse ga je i napuniti i puno je ljepsi ugodjaj igrati pred 5.000 na stadionu od 10.000 nego pred 10.000 na stadionu od 30.000. Da bi stadion iz Pule premjestiti na Grbavicu, ono bi bio pun pogodak. Jos samo da je cijeli pod krovom. Kladim se da bi zbog ugodjaja i sama posjeta porasla, ali ne treba pretjerivati i misliti da bi taj ugodjaj novog stadiona privukao desetine tisuca ljudi i da bi mozda zbog toga trebalo 20.000.
Zaista uzivam citati tvoje postove na ovoj temi i koliko mi moja saznanja dozvoljavaju o ovoj problematici zaista si najkompetentniji covjek po pitanju stadiona...naravno slazem se sa tobom.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la JoseMourinho » 13 okt 2015, 01:40

Signore je napisao/la:Ma Grbavica je jedan od najgorih stadiona u ligi, nazalost. Istok uopce nije u funkciji, zarasta u korov, a odavno ne dobija licencu. Jug je takodjer u jako losem stanju. Zapad je drven, to sve govori. Sjever je jedina normalna tribina, ali i ona treba kompletno renoviranje. Pet milijuna bi mozda bilo dovoljno da se uvede nekog reda, ali mislim da je Grbavica najisplativija za srusit komplet i sve na novo. S onim sjeverom je pocet stadion od dvadesetak tisuca mjesta. Neka taj kapacitet popolove i sve na novo.
Grehota je strusit sjever i nepotreban trošak, idealno je krenuti od sjevera i istok graditi, na isti način i odmah ga pokriti, sad ne znam koliko je izvedivo, ali istok pokušat onda napraviti ko glavnu tribinu sa VIP mjestima, komentatorskim kućicama i ostalim, a samo zatvoriti zapad za korištenje u euro tekmama ;)

Istok da aBd bude ta prva faza, a onda jbg jug rekonstrukciju i natkrivanje i zapad nekad u budućnosti ;)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 okt 2015, 02:14

Ja ne bi gradio istok na fazon sjevera. Sjever je za danasnje standarde poprilicno losa tribina (pogotovo ulazi) i ako vec gradimo citavu tribinu daj da bude up-to-date; sjever takodjer treba jednu dobru rekonstrukciju i da se za nasu ligu ostavi iskljucivo za gostujuce navijace. Ne kazem da hocu istok od 10000 mjesta, ali samo kazem da se izgradi kako treba sa podtribinskim prostorom (zavisno hoce li nam to biti glavna tribina ili ne). Ako istok zelimo da napravimo kao glavnu tribinu na njemu moraju biti medijski prostori na tribinama (sa stolovima, prikljuccima za struju i internet), svlacionice za igrace, sudije i delegate, kontrolne sobe (tehnicke i za doping), VIP mjesta (koji moraju biti natkriveni i ogradjeni od ostatka tribine), loza (od 400 m2), soba za press konferenciju, soba za novinare i fotografe, tunel dovoljno veliki da se moze obaviti intervju za igracima, komentatorske pozicije (najmanje 25), najmanje jedan TV studio i sl. Ako ne zelimo da nam to bude glavna tribina i zelimo da to ostane zapad, a istok cisto napraviti za gledaoce (sto znaci da ne ganjamo UEFA kategorije) to bi bilo poprilicno lahko i jeftino, najveci trosak bi bio krov ako ga zelimo odmah postaviti i moja zelja bi bila da ne bude kao sjever sa stubovima na sredini tribina.

I ja bi zelio Grbavicu od 22000 mjesta ali znam da bi se to punilo samo od treceg pretkola evropskih takmicenja i na derbijima, na ostalim utakmicama bi to bilo oko 5000. Eto neka dodje i reprezentacija to je opet svega 2-3 dodatne utakmice po godini (jer bi sigurno se igrala po koja utakmica na BP). Znaci za 4-6 utakmica godisnje (i to niko ne moze garantovati da ce i na tim utakmicama biti pun stadion) se ne isplati toliki stadion jer bi godisnje odrzavanje kostalo u milionima.

Slazem se sa Signore, napraviti stadion od 12000 i biti sretan te odmah u prvobitnom projektu ostaviti mogucnost za nadogradnju na nekih 22000 ako nekada u buducnosti bude potrebno. Stadion se ne mora praviti da svi koji zele na svaku utakmicu imaju mogucnost da dodju, neka ljudi pocnu kupovati godisnje karte i clanske, to ce im osigurati da skoro 100% mogu uvijek dolaziti na utakmicu jer ne vjerujem da bi ikada prodali svih 12000 godisnjih karti te dati upravo ljudima sa godisnjim kartama dva dana prednosti da kupe kartu za evropske utakmice, te onda jedan dodatni dan za ljude sa clanskim kartama (sa clanskim bi mogli i za derbi te finale kupa i utakmicu za titulu ako bi doslo do toga) pa tek svi ostali.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 13 okt 2015, 02:17, ukupno mijenjano 3 puta.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 okt 2015, 02:14

Ma kakvi moj Signore,ljudi su se operisali od sporta odavno ovdje ali i siromasno stanovnistvo(vecina) i odlazak ljudi vani utice na to...ovdje jedino da se igra Europa 24/7 ali i to bi ''ispuhalo'' nikad nista vise nece biti kao prije,nazalost..recimo kada je Sarajevo ugostilo HSV pred 55.000 gledalaca a samo Koševo prima 37.500
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 okt 2015, 02:32

AnelZ je napisao/la:Ja ne bi gradio istok na fazon sjevera. Sjever je za danasnje standarde poprilicno losa tribina (pogotovo ulazi) i ako vec gradimo citavu tribinu daj da bude up-to-date; sjever takodjer treba jednu dobru rekonstrukciju i da se za nasu ligu ostavi iskljucivo za gostujuce navijace. Ne kazem da hocu istok od 10000 mjesta, ali samo kazem da se izgradi kako treba sa podtribinskim prostorom (zavisno hoce li nam to biti glavna tribina ili ne). Ako istok zelimo da napravimo kao glavnu tribinu na njemu moraju biti medijski prostori na tribinama (sa stolovima, prikljuccima za struju i internet), svlacionice za igrace, sudije i delegate, kontrolne sobe (tehnicke i za doping), VIP mjesta (koji moraju biti natkriveni i ogradjeni od ostatka tribine), loza (od 400 m2), soba za press konferenciju, soba za novinare i fotografe, tunel dovoljno veliki da se moze obaviti intervju za igracima, komentatorske pozicije (najmanje 25), najmanje jedan TV studio i sl. Ako ne zelimo da nam to bude glavna tribina i zelimo da to ostane zapad, a istok cisto napraviti za gledaoce (sto znaci da ne ganjamo UEFA kategorije) to bi bilo poprilicno lahko i jeftino, najveci trosak bi bio krov ako ga zelimo odmah postaviti i moja zelja bi bila da ne bude kao sjever sa stubovima na sredini tribina.

I ja bi zelio Grbavicu od 22000 mjesta ali znam da bi se to punilo samo od treceg pretkola evropskih takmicenja i na derbijima, na ostalim utakmicama bi to bilo oko 5000. Eto neka dodje i reprezentacija to je opet svega 2-3 dodatne utakmice po godini (jer bi sigurno se igrala po koja utakmica na BP). Znaci za 4-6 utakmica godisnje (i to niko ne moze garantovati da ce i na tim utakmicama biti pun stadion) se ne isplati toliki stadion jer bi godisnje odrzavanje kostalo u milionima.

Slazem se sa Signore, napraviti stadion od 12000 i biti sretan te odmah u prvobitnom projektu ostaviti mogucnost za nadogradnju na nekih 22000 ako nekada u buducnosti bude potrebno. Stadion se ne mora praviti da svi koji zele na svaku utakmicu imaju mogucnost da dodju, neka ljudi pocnu kupovati godisnje karte i clanske, to ce im osigurati da skoro 100% mogu uvijek dolaziti na utakmicu jer ne vjerujem da bi ikada prodali svih 12000 godisnjih karti te dati upravo ljudima sa godisnjim kartama dva dana prednosti da kupe kartu za evropske utakmice, te onda jedan dodatni dan za ljude sa clanskim kartama (sa clanskim bi mogli i za derbi te finale kupa i utakmicu za titulu ako bi doslo do toga) pa tek svi ostali.
Jeste, ali je neopisivo jeftinije malo usminat sjever i onda graditi jedno po jedno nego ga rušiti i cijeli stadion praviti nanovo jer realno nemamo pare za jedne tribine, a kamoli za stadion cijeli ;)

Vidjeti možda bi se moglo podijeliti na istok/zapad ispunjavanje kriterija, jer svlačionice već imamo i sl. Pa nekako ukomppnovat sve to da funkcionise par godina dok se nebi zapad pravio jbg ići polako jer od toga da gradimo stadion cijeli odjednom nema sanse da se ne lazemo :D

A istok praviti bez ppslovnih prostora ispod je glupost uprave bila velika, jer solidnu zaradu možeš imati od toga i redovan prihod uvijek :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 okt 2015, 07:11

Sve su to fantazije, kad vidis u kakvoj državi zivimo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 okt 2015, 11:17

Pa moze se na Grbavici ostaviti taj sjever, napravit istok, pa napravit zapad, pa jug i kad imadnes pare srusit sjever i napravit novi koji ce biti u ravnini s ostalim tribinama.

Takodjer, sto se tice ostavljanja mogucnosti nadogradnje. Napravit stadion od 12.000 (zapad 6.000, jug 3.000, istok 2.000, sjever 1.000). Naravno, u tome bi zapad i jug bile dovrsene tribine s krovom, a istok i sjever nedovrsene, nesto tipa istocne tribine na stadionu Pod Goricom. Napravis tribinu od deset redova, fino ju uredis, a u nadogradnji dignes broj redova i pokrijes. S obzirom da bi na zapadu bile sve moguce loze, istok iste velicine bi primao barem 1-2.000 vise i dobijes stadion od nekih dvadesetak tisuca mjesta, ali cisto sumnjam da bi se to ikad nadogradilo, jer mi nista ne daje za pravo da vjerujem u to da bi neki nas klub trebao toliki stadion i zato bi odmah isao na opciju da ide normalan stadion od desetak tisuca mjesta, pa i ako bude potrebe za nadogradnjom smislit ce se vec nesto. Samo nek je prostora oko stadiona, vrlo lako je zakopat temelje i dignut na nekoj tribni novi nivo, tako englezi rade.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 13 okt 2015, 18:17

Triba bit pametan i ne bezveze bacati pare u nekakve bombastične arene koje će biti skupo održavati. Recimo novi stadion rijeke će primati 14000 mjesta,a koštat će 25 milijuna eura,a održavanje stadiona čak milijun eura godišnje,što je po meni bacanje novca,a recimo zenica prima 15tisuća i malo joj fali nekih stvari da bude stadion 4 kategorije a godišnje održavanje ja mislim nije ni 100tisuća eura. Znači nama u BIH trebaju najobičniji stadioni koji neće koštati puno za održavanje,a ne neki luksuz za koji ne bi imali novca za održavanje.Ako se ne varam želji,širokom,zrinjskom je proračun godišnji milijun eura odnosno oko 2milijuna maraka a sarajevu sad možda malo više i mi pričamo o arenama.... Teško ljudi moji teško!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 okt 2015, 21:53

JoseMourinho je napisao/la:
Jeste, ali je neopisivo jeftinije malo usminat sjever i onda graditi jedno po jedno nego ga rušiti i cijeli stadion praviti nanovo jer realno nemamo pare za jedne tribine, a kamoli za stadion cijeli ;)

Vidjeti možda bi se moglo podijeliti na istok/zapad ispunjavanje kriterija, jer svlačionice već imamo i sl. Pa nekako ukomppnovat sve to da funkcionise par godina dok se nebi zapad pravio jbg ići polako jer od toga da gradimo stadion cijeli odjednom nema sanse da se ne lazemo :D

A istok praviti bez ppslovnih prostora ispod je glupost uprave bila velika, jer solidnu zaradu možeš imati od toga i redovan prihod uvijek :mrgreen:
Bilo bi vjerovatno jeftinije, ali opet su to milioni tako da smatram da je bolje praviti istok sa poslovnim prostorima ispod uz obavezu da ne smiju praviti neke karafeke i stavljati reklame kako oni pozele vec samo uz dozvolu skupstine kluba i dozvole Službe za oblast prostornog uređenja i urbanizma Općine Novo Sarajevo. Trenutni sjever je sprdnja sta su uradili oni poslovni prostori od njega...

I ne moze se podjeliti prostorije, jasno je naznaceno u kriterijima da sve ovo mora biti na glavnoj tribini ("on the grandstand"), a ne pola na jednoj, pola na drugoj tribini.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 13 okt 2015, 22:24

Reprezentacija nije Željo, ni Sarajevo, ni Sloboda. O utakmicama reprezentacije svaki 3. čovjek ovdje priča. Da je kapacitet 50k svaku utakmicu reprezentacije stadion bi bio popunjen do posljednjeg mjesta. Stoga, 25k je idealan stadion za reprezentaciju, ali i za neki za neki sarajevski klub. Zašto ne?! Previše imati jedan stadion od 25k koji će ispuniti sve uefine zahtjeve? Većina se vas vara po tom pitanju. Reprezentacija mnogo odmiče od klupskog fudbala. Nova Grbavica kapaciteta 25k na kojoj bi se mogla igrati grupna faza evropskih takmičenja.. Odlazak nekog bh. tima u grupnu fazu El bi znatno popravio prosjek gledalaca na stadiona za vrijeme ligaških utakmica. <b>Međutim većina Vas ovdje s pdf-a ima ispravno mišljenje, bilo šta da se uradi bilo bi extra, ali kod nadređenih vlada velika tišina i tako ovaj dugi text kao i vaši textovi pada/ju u vodu. Ja bih volio da nije tako, al' složit će se većina da su nadanja uzaludna.</b>
Wir leben dich Schalke 04!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 okt 2015, 23:04

Ali gledaj, niko od nas na ovoj temi ne vidi nas klub u grupnoj fazi bilo kojeg evropskog takmicenja za jos neko vrijeme. Za reprezentaciju bi se napunio stadion od 25000 mjesta no to ne znaci da bi se isplatio jer do pet utakmica godisnje nije dovoljno da nesto bude profitabilno. Kada bi takav jedan stadion se pravio, onda bi savez trebao da na sebe preuzme 70% godisnje cijene odrzavanja stadiona. To je barem moje misljenje.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 okt 2015, 00:56

brigsiroki je napisao/la:Triba bit pametan i ne bezveze bacati pare u nekakve bombastične arene koje će biti skupo održavati. Recimo novi stadion rijeke će primati 14000 mjesta,a koštat će 25 milijuna eura,a održavanje stadiona čak milijun eura godišnje,što je po meni bacanje novca,a recimo zenica prima 15tisuća i malo joj fali nekih stvari da bude stadion 4 kategorije a godišnje održavanje ja mislim nije ni 100tisuća eura. Znači nama u BIH trebaju najobičniji stadioni koji neće koštati puno za održavanje,a ne neki luksuz za koji ne bi imali novca za održavanje.Ako se ne varam želji,širokom,zrinjskom je proračun godišnji milijun eura odnosno oko 2milijuna maraka a sarajevu sad možda malo više i mi pričamo o arenama.... Teško ljudi moji teško!!!
mozda al samo za place onih kojih brinu o travnjaku
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 14 okt 2015, 17:00

Kada bi se FK Sarajevo i FK Željezničar plasirali u EL stadion bi bio pun prve sezone, kasnije bi to opadalo.Zato mislim da nama nisu potrebni neki stadioni preko 20 000. Za reprezentaciju isto, pa Bilino Polje na nekim utakmicama uopšte ne bude puno, a kapacitet je oko 13 500.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 17:12

Koliko je realna obnova istoka na Bilinom? Da se napravi ili nadogradi malo ozbiljnija tribina, slicna zapadnoj...
Mislim da je ulaganje u Bilino (koje je vec solidan stadion) jedino pametno sto se reprentativnog stadiona tice. 20 000 kapacitet, uz malo popularnije cijene ulaznica i to je to.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.