cipiripi je napisao/la:lumani je napisao/la:@lotus,
ja samo tvrdim ,da ce dobiti poziv i doci ponovo na pripreme.Ocigledno je pogrijesio kada je uzimao Njemacku putovnicu i nije se dobro raspitao.
+1
Niko sretniji od mene ako Đedović ponovo zaigra za BiH. Uostalom, ko kaže da se odrekao našeg državljanstva. Jeste uzeo njemačko, ali mislim da sada ima dva, a pravilo je da mora pauzirati godinu. Tu je priča dublja, državljanstvo je uzeo i između ostalog jer dugo igra u Njemačkoj pa da prestane biti strani igrač jer tu ima raznih faktora u vezi s klubom.
odrekao se,nema nase dokumente,nema nase drzavljanstvo,suplja prica je da je morao uzeti njemacko drzavljanstvo da bi ostao u klubu,najboljeg stranca u klubu se time ne uslovljava,da su ga time uslovljavali u klubu mogao je preci u bilo koji euroligaski klub.samo da je htio,ali on je sam izabrao da se odrekne naseg drzavljanstva i uzme njemacko,da li je pri tome znao ili nije znao sta time slijedi,to samo on zna,i moze on jedan dan pricati jednu pricu drugi dan drugu,činjenica je da je u aprilu tvrdio da ce igrati za nas i da su gluposti price da nema pravo igrati za nas,a u julu je odjednom kao iznenađen time sto nema pravo igrati za nas,spominje neka i necija podmetanja,to je ljigavo,mogao je reci pogrijesio sam,nisam znao da se ne moze igrati za repku drzave u mojoj si rođen ako se odreknes njenog drzavljanstva,mislim to zna svaka odrasla osoba vjerovatno,ali hajd nebitno,bezze je spominjati nekakva podmetanja,sam je kriv za sve ovo