2015-16 NBA Off-Season
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2015-16 NBA Off-Season
Howard **** preuvelicava,da ne kazem laze
Sa thorn MCL-om igrati ozbiljnu kosarku?..sa takvom povrijedom je nezgodno hodati,pitajte ako imate nekoga ko je igrao kosarku i imao pokidan mcl pa cete cudi odgovor
Ovo mi lici da se uzivio u lik Supermena..smjesno
Sa thorn MCL-om igrati ozbiljnu kosarku?..sa takvom povrijedom je nezgodno hodati,pitajte ako imate nekoga ko je igrao kosarku i imao pokidan mcl pa cete cudi odgovor
- Kobe Bryant
- Kontakt:
potrgao sam ligamente na basketu u punoj snazi kada sam mogao i zakucatiozy je napisao/la:Howard **** preuvelicava,da ne kazem laze

- BernardBarnjak
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Re : RE: Re: 2015-16 NBA Off-Season
Ja ti vjerujem jer imam prijatelja koji je pokidao iste i nije mogao hodati nikako. E sad ja lično sam imao situaciju gdje su mi se ligamenti bili pomjerili da tako kažem, mogao sam hodati i igrati fudbal ali kad presavijem nogu (kad klanjam npr.) Osjetim ne normalan bol i 3 godine tako dok nisam posjetio doktora (osteopath) koje to vratio na mjesto bez operacije. vjerujem da je istegao ili "pomjerio" ligamente i da je to ta povreda bila, inače nema šanse da bi mogao hodati a kamoli igrati.Kobe Bryant je napisao/la:potrgao sam ligamente na basketu u punoj snazi kada sam mogao i zakucatiozy je napisao/la:Howard **** preuvelicava,da ne kazem laze
Ovo mi lici da se uzivio u lik Supermena..smjesno, vjerujte nisam se mogao osloniti na nogu , jedva do taxija , pa u hitnu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Postoje odredjeni stepeni laceracije ili kidanja meniskusa, stepen koji ne zahteva hirursku intervenciju, i dovoljna je fizikalna terapija, elektro akupunktura, bol je pri prvom stepenu minoran (pri savijanju kolena) i moze cak i nestati potpuno, tako da je moguce igrati kosarku sa pokidanim meniskusom, ali ne dugo, jer ce skoro sigurno nakon 2-3 meseca nastupiti jak otok i tada taj prvi stepen moze biti dosta gori.
Ostali nivoi vec zahtevaju parcijalnu ili potpunu meniscektomiju u zavisnosti da li su untrasnje dve trecine meniskusa koje imaju slab dotok krvi jace ostecene, treca trecina, spoljasnji deo se skoro nikad ne vadi, jer se sam regenerise zbog jaceg dotoka krvi, tzv. crvena zona meniskusa, i povreda tog dela i spada u prvi stepen.
I sa pokidanim MCL-om je moguce igrati ako je prvi stepen laceracije, ali koleno ce biti pod konstantim otokom, i to zaista lekari u profesionalnom sportu moraju znati, tada koleno mora biti imobilizovano, koji god stepen povrede da je u pitanju, da bi sa zaustavio i smanjio otok, i potrebno je vreme da se MCL regenerise sam. U vrlo retkim slucajevima, ide se na hirursku intervenciju i to onda kada je povreda striktno povezana sa ACL-om.
Ostali nivoi vec zahtevaju parcijalnu ili potpunu meniscektomiju u zavisnosti da li su untrasnje dve trecine meniskusa koje imaju slab dotok krvi jace ostecene, treca trecina, spoljasnji deo se skoro nikad ne vadi, jer se sam regenerise zbog jaceg dotoka krvi, tzv. crvena zona meniskusa, i povreda tog dela i spada u prvi stepen.
I sa pokidanim MCL-om je moguce igrati ako je prvi stepen laceracije, ali koleno ce biti pod konstantim otokom, i to zaista lekari u profesionalnom sportu moraju znati, tada koleno mora biti imobilizovano, koji god stepen povrede da je u pitanju, da bi sa zaustavio i smanjio otok, i potrebno je vreme da se MCL regenerise sam. U vrlo retkim slucajevima, ide se na hirursku intervenciju i to onda kada je povreda striktno povezana sa ACL-om.
Pa i jeste mu bilo koljeno nateklo kad su ga odstranili prvi put, pa se trebo vratit nakon mjesec, nije mogao jer se otok vratio (ili nije ni presto), pa je jos dodatno mjesec propustio, pa se tvira na malo pred PO. I na to se protiv GSW opet povrijedio
Ali eto bitno je da laze
Ali eto bitno je da laze
Da se razumijemo,ne smunjam ja da je tu bilo nesto oko MCL-a..ali bas da je bio thorn,znaci klasicni thorn jbg u to ne mogu povjerovati
Evo sad izasao na RealGM clanak u kojem se navodi da prosjecna NBA ekipa danas ima vise pokusaja za 3 nego D'antonyevi Sunsi. Pa nek onda kazu da Pringles nije ofanzivni genije...
"Jedna lasta mescini proljece" - Dr.Arslanagic (1989)
Nikako se natjerati da ustanem i pogledam koju utakmicu, sreca pa na rojadirecta stavljaju snimke...
Mudiay izgleda sve bolje i bolje igra, ni trica mu nije toliko losa koliko se pricalo
Mudiay izgleda sve bolje i bolje igra, ni trica mu nije toliko losa koliko se pricalo
- BernardBarnjak
- Kontakt:

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- akisarajevo92
- Kontakt:
U komi je taj lik odavno, samo sto se sada ujedno bori i za zivot. Biljna vijagra, kakav uzrok smrti 

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Orlando je meni najdraza ekipa unazad par godina,sad sa Mariom ce biti jos zanimljiviji.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mislim da bi ovu temu trebalo preimenovati u preseason,s obzirom da je ista pocela ima 10 dana.Druga stvar,mocni LAC upravo izgubise 40 razlike od CHA u utakmici u kojoj su 3/4 imali svoju regularnu rotaciju.Znam da je predsezona,ali ovo je previse za ekipu koja ima sampionske aspiracije...
Mirza Begic u Pelicansima 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Odom nije zrtva, vec nezahvalan.
1. Drogirao je se i bio suspendovan u NBA i prije smrti sina
2. Pored sina koji je umro sa sest mjeseci ima jos dvoje djece. Znaci to nije alibi, ima jos dvoje djece za koju se mogao brinuti
3. Vodio je uvijek neuredjen zivot, ucestvovao u nesreci jer je ludovao, vratio se iz Spanije za dva mjeseca zbog povrede i nikad nije otisao nazad jer ga nije zanimalo i jer mu je bilo dosadno tamo
4. Jos jedan razlog, kao u krizi jer mu je umro rodjak sa kojim je bio blizak
Sve su to alibiji bezvezni, prlja imena tih osoba. U biti je narkoman koji je unistio svoj zivot sam, slab karakter, a bio je talentovan, all round timski igrac kojeg bi imala svaka ekipa..
1. Drogirao je se i bio suspendovan u NBA i prije smrti sina
2. Pored sina koji je umro sa sest mjeseci ima jos dvoje djece. Znaci to nije alibi, ima jos dvoje djece za koju se mogao brinuti
3. Vodio je uvijek neuredjen zivot, ucestvovao u nesreci jer je ludovao, vratio se iz Spanije za dva mjeseca zbog povrede i nikad nije otisao nazad jer ga nije zanimalo i jer mu je bilo dosadno tamo
4. Jos jedan razlog, kao u krizi jer mu je umro rodjak sa kojim je bio blizak
Sve su to alibiji bezvezni, prlja imena tih osoba. U biti je narkoman koji je unistio svoj zivot sam, slab karakter, a bio je talentovan, all round timski igrac kojeg bi imala svaka ekipa..
- Donnie Darko
- Kontakt:
Prije samo 4 godine je bio najbolji šesti igrač.
Je li Davisov ugovor najjaci u historiji lige ?
Ne znam da li ga je zasuzio, ali vjerovatno ce ga zasluziti u godinama koje dolaze. Naravno ako se iskljuce moguce povrede.
Ne znam da li ga je zasuzio, ali vjerovatno ce ga zasluziti u godinama koje dolaze. Naravno ako se iskljuce moguce povrede.
Call the coroner!
[quote="ozy"]Mirza Begic u Pelicansima
[/quote
svasta

svasta
Donnie Darko je napisao/la:Prije samo 4 godine je bio najbolji šesti igrač.
fakat,meni se čini ko da je to bilo prije bra 6-7 godina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.