Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Nisam neki štovatelj lika i djela Meše Baždarevića ali dobili smo dvije teške utakmice za redom, obje su bile biti ili ne biti, prva protiv jakog Velsa, druga na strani protiv isto vrlo nezgodnog protivnika sa žestokom publikom, bez tri standardna prvotimca, zaista nemam obraza reći bilo šta negativno ni protiv selektora ni protiv igrača. Jesam i ja par puta opsovao pojedinim u toku utakmice ali da pišem nešto negativno u toku utakmice ili sada, da pljujem pa poslije ližem, vala ne ide. Nadam se da će u baražu biti još bolje i da će Meša ispraviti neke eventualne nedostatke, sve u svemu, meni tim ne izgleda tako loše, kako neki govore.
- Suljo20002
- Kontakt:
- Principatus
- Kontakt:
Zasto uopste jos neko cita ovaj fantasyblog?Suljo20002 je napisao/la:http://zmajevibih7.****.ba/2015/10/mehmed-bazdarevic-vise-nije-selektor-bih.html
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Kaže Meša da neće zakasniti na avion za žrijebanje u Nyonu 
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sta kaze onaj? I Pape bi dobio Vels, Izrael i Kipar? Mislim, kakve veze ima to sto prije svega nekoliko mjeseci nije dobio niti jednu od ove tri ekipe, a od dvije je dozivio i sramne poraze...
Koja stoka, yebote 
Za tebe je pobjeda plod sreće a za mene plod dobre taktike, tu se naša mišljenja razilaze.Ferdinand je napisao/la:Prva recenica se ne moze osporiti, ALI pitanje je do kada to moze prolaziti, moramo imati OBOJE i igru i taktiku. Ako taktiziras sa odbranom i sretno pobjedis Kipra,onda iskreno bar meni ta pobjeda ima neki opori okus. Mi vs Kipar smo taman nekako kao Bayern vs Mainz da ti dalje ne pricamFaraonTM je napisao/la:Al' ne kontam zašto je toliko bitno ići grlom u jagode, zašto je bitno u kojoj formaciji igramo ako pobjeđujemo?
Taktika druže taktika, zatvorenija igra gdje posjed prepuštaš protivniku i lagano ga ubijaš na kontre što smo mi i radili, i hvala Bogu uspješno dovršili. Šta smo trebali jbt 4-3-3 svi u napad pa da sami sebi dobijemo?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Bravo to je to.Sebulba je napisao/la:Nisam neki štovatelj lika i djela Meše Baždarevića ali dobili smo dvije teške utakmice za redom, obje su bile biti ili ne biti, prva protiv jakog Velsa, druga na strani protiv isto vrlo nezgodnog protivnika sa žestokom publikom, bez tri standardna prvotimca, zaista nemam obraza reći bilo šta negativno ni protiv selektora ni protiv igrača. Jesam i ja par puta opsovao pojedinim u toku utakmice ali da pišem nešto negativno u toku utakmice ili sada, da pljujem pa poslije ližem, vala ne ide. Nadam se da će u baražu biti još bolje i da će Meša ispraviti neke eventualne nedostatke, sve u svemu, meni tim ne izgleda tako loše, kako neki govore.
Činjenica je da je naša igra pod palicom Baždarevica i Sušića nebo i zemlja.
Nema više one lepršave igre koja je krasila ovu reprezentaciju predhodnih kvalifikacija no međutim činjenica je i da je Mesa morao ići na rezultat jer realno gledajući u novembru prošle godine rijetko ko je mogao zamisliti da ćemo ići u baraz. Čovjek nas je doslovno izvadio iz blata u kome smo bili, napravio jednu sasvim drugu dimenziju ove reprezentacije.Nama je u ovom ciklusu bio potreban samo rezultat pa makar on u svakom susretu bio 1:0 za nas i to je Mesa i napravio.
Mnogi ga osuđuju jer je kukavica pa protiv jednog Kipra postavlja defanzivnu formaciju pa barem se ne bojimo sastava koji će istrčati kao u doba Papeta. Ovaj kipar je nas u sred zenice pobjedio a igrali su i Dzeko i Muume čije nam je negiranje u utorak predstavljalo veliki hendikep.
Bolje je plasirati se na EURO sa ovako neatraktivnoom igrom nego imati neku lepršavu igru i voditi se parolom da uvijek možemo zabiti više nego protivnik.
Najzad imamo određenu širinu klupe, igrače sa jasno definisanim zadacima, selektora koji vrši logične izmjene.
Nema više one lepršave igre koja je krasila ovu reprezentaciju predhodnih kvalifikacija no međutim činjenica je i da je Mesa morao ići na rezultat jer realno gledajući u novembru prošle godine rijetko ko je mogao zamisliti da ćemo ići u baraz. Čovjek nas je doslovno izvadio iz blata u kome smo bili, napravio jednu sasvim drugu dimenziju ove reprezentacije.Nama je u ovom ciklusu bio potreban samo rezultat pa makar on u svakom susretu bio 1:0 za nas i to je Mesa i napravio.
Mnogi ga osuđuju jer je kukavica pa protiv jednog Kipra postavlja defanzivnu formaciju pa barem se ne bojimo sastava koji će istrčati kao u doba Papeta. Ovaj kipar je nas u sred zenice pobjedio a igrali su i Dzeko i Muume čije nam je negiranje u utorak predstavljalo veliki hendikep.
Bolje je plasirati se na EURO sa ovako neatraktivnoom igrom nego imati neku lepršavu igru i voditi se parolom da uvijek možemo zabiti više nego protivnik.
Najzad imamo određenu širinu klupe, igrače sa jasno definisanim zadacima, selektora koji vrši logične izmjene.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Neznam kako neki uopste mogu poredzivati Mesu i Papeta...Mesa daje motivaciju, gleda nove igrace. Pobjedio Vels i Kipar u gostima bez Besica i Dzeke i jos Kolasinca...dok ovaj ispusio 3-0 u gostima samo bez dzeke i sa jacom kod kuce od kipra...nemoj te biti smjesni. Nasi igraci znaju biti ljeni ali treneri su tu da motivisu igrace kao sto je ciro i mesa sada.
Puno stvari su se promjenile odkad je preuzeo..prvo zelja da gledam repku ona budala mi nije dala volju da uopste uzivam repku sa izjavama i nacin igre od kipra sa formacijom 253.
Puno stvari su se promjenile odkad je preuzeo..prvo zelja da gledam repku ona budala mi nije dala volju da uopste uzivam repku sa izjavama i nacin igre od kipra sa formacijom 253.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
Ma jok gdje bi Safet digao Vels kod kuce i Kipar na strani. Nikada sa Safetom bolje ekipe od ovih nismo digli. Nebi Mesa sa ovakvom odron igrom nikada uzeo bod Belgiji niti bod u Velsu .Ovo slobodno napisi. Ne budi smjesan sa nepotizmom inace ce uci i Mesa u tu pricu ako krenemo od tog da je bivsi skolski jaran Begica. Mani se supljaka.Principatus je napisao/la:Safet ne bi pobijedio Wales kod kuce niti Kipar u gostima. Mozda nebi izgubili, ali pobijedili nebi. Bez Djurica i Zukanovica (los covjek, los igrac) bi nam beka igrao Hadzic, napadaca Vedo sam, mozda uz njega Vrsajevic, Susic ili Kvrzic, ko ce znati. A o drugim aspektima igre da ne govorim. Sa Susicem bi sad diskutovali o kvalifikacijama za SP.hurem je napisao/la:Zapravo zelim reci da ovo sto je Mesa uradio nije tolika mudrost kao sto neki ovdje zele predstaviti.....
Pobijediti 2 puta Andoru, Izrael kuci i Kipar u gostima (nemojte mi samo spominjati poraz na B.polju)...to bi sigurno cak i Safet uradio i vecina onih kandidata na mjesto selektora koji su se spominjali...jedino gdje bi neki mozda podbacili jeste Wales...ali to ne mozemo znati.
Nije Mesa supermudrac, ali covjek prosto radi svoj posao i u teskoj situaciji, sa igracima koji ne igraju, koji su povrijedjeni i koji su izgubili samopouzdanje i nadu on izvlaci baraz. Dovoljno, vise ne ide. Susic na drugoj strani nas je svaku sljedecu utakmicu pocastio sa novim glupostima, plus sto je imao pola IQ od Mese i nije se sramio da to svaki put pokaze, o kriminalnom nepotizmu koji nas je ostetio na SP i u kvalifikacijama da ne govorim.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- legenda reala
- Kontakt:
Pa nismo mi više ni pod Safetom igrali lepršavo, kako koja utakmica sve smo lošije izgledali, valjda je to očekivano ne možeš uvijek igrati dobro, sad tražimo ponovo igru, ja mislim da nikad više nećemo igrati onako lijepo kao prije SP, nema više Misimovića,glavni igrači stare, većina nije u formi itd. sad igraj na silu do nekih bolji vremena
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
legenda reala je napisao/la:Pa nismo mi više ni pod Safetom igrali lepršavo, kako koja utakmica sve smo lošije izgledali, valjda je to očekivano ne možeš uvijek igrati dobro, sad tražimo ponovo igru, ja mislim da nikad više nećemo igrati onako lijepo kao prije SP, nema više Misimovića,glavni igrači stare, većina nije u formi itd. sad igraj na silu do nekih bolji vremena
Upravo to. Ne možemo zahtjevati neku igru kad smo se doveli u situaciju da nam je svaka utakmice odlučujuća, igrači u svaku utakmicu ulaze pod pritiskom i u grču.
#15.10.2013 !!!
- legenda reala
- Kontakt:
Jbg jedno dvije godine nam je sve išlo, nismo imali povreda, igrači bili u formi, imali smo svoju prepoznatljivu igru, svi su nas se bojali, al onda krenu experimenti, povrede, prvi porazi i mi ko mi, sve uništimo, sad se ponovo dižemo, trebaće vremena jbgedoo3 je napisao/la:legenda reala je napisao/la:Pa nismo mi više ni pod Safetom igrali lepršavo, kako koja utakmica sve smo lošije izgledali, valjda je to očekivano ne možeš uvijek igrati dobro, sad tražimo ponovo igru, ja mislim da nikad više nećemo igrati onako lijepo kao prije SP, nema više Misimovića,glavni igrači stare, većina nije u formi itd. sad igraj na silu do nekih bolji vremena
Upravo to. Ne možemo zahtjevati neku igru kad smo se doveli u situaciju da nam je svaka utakmice odlučujuća, igrači u svaku utakmicu ulaze pod pritiskom i u grču.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
bordobijeli
- Kontakt:
ne znam zasto mislite da je sve unisteno ,mi sasvim ok stojimo na fifa listi evo i u barazu smo ,naravno nismo u formi kao one kvalifikacije kad smo remizirali u Parizu al sta je tu je tad su svi bili u top formi i imao si dva klasna igraca u sredini misimovic- rahimic . nije ovo sad uopšte loša situacija kako neki predstavljaju
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Jest Safet bio 'leprsav' protiv ekipa koje vrijede k'o Dzekina lijeva noga. Nakon tih perioda 'leprsavosti' obicno bi slijedila utakmica protiv malo ozbiljnijeg protivnika i samar koji bi nas vratio u realnost (Francuska na Kosevu, Rumunija, sestica od Portugala, SAD, probudjena Slovacka, Nigerija...).
Ono sto se njemu poklopilo u ovim prethodnim kvalifikacijama nece se vise nikada nikome poklopiti, od jacine grupe do zdravlja igraca.
Vidjeli smo ga kako se nosio sa pritiskom kad je naisao prvi pravi problem u vidu Dzekine ozljede.... Kula od karata.
Ono sto se njemu poklopilo u ovim prethodnim kvalifikacijama nece se vise nikada nikome poklopiti, od jacine grupe do zdravlja igraca.
Vidjeli smo ga kako se nosio sa pritiskom kad je naisao prvi pravi problem u vidu Dzekine ozljede.... Kula od karata.
Nista nismo unistili , svaki trener donosi promjene igramo opreznije ne bacamo sve karte u napad pokusavamo se i branit. Ja znam jednu stvar da smo mi prestali zabijat 5 komada pred duel sa slovackom , tacnije u utakmici sa slovackom... Vidljiva je bila nervoza koja je bila prisutna medju igracima jer su poceli razmisljat o tome kako ne mogu vise lako do gola , prije bi rijesili utakmicu u 30 minuta i onda lagano igrali egzibicije. To je naravno odlicno kada se igra protiv Latvije ali u svim tezim utakmicama taj ciklus ( grcka jedan remi , slovacka ) mi nismo davali puno golova sto je i logicno ali bode oci to sto smo te utakmice i jedva pobjedjivali , od slovacke smo izgubili i samo nas je dragi bog pogledao u uzvratnoj da onako okrenemo rezultat , necu srat grcku smo otresli nema price ali ni u toj utakmici nije bilo one leprsave igre nego smo odlicno odradili posao iz prekida. Slag na kraju torte je utakmica sa latvijom u kojoj smo jedva dali go na trenutak Dzekine inspiracije koji je servirao loptu Vedi itd itd.
Nakon toga safet je poceo da eksperimentise jer je uvidio da gubimo igru koja nas je krasila citav ciklus a i mogo duze , na pripreminim utakmicama smo izgledali solidno sa brzim krilima i ja sam mislio da cemo tako i igrati. I onda je uslijedilo ono sto me nije nimalo iznenadilo na utakmici sa nigerijom a to je bunker ekipe 6 nasih kreativaca i naravno bezidejna igra kako doci do gola , sudijina greska svakako sve to stoji ali mi smo za 2 koplja kvalitetnija ekipa od nigerija bili tad a boga mi i sad... Ja sam zadovoljan ekipa je iz ponora ponovo se vratila tu gdje joj je mjesno , fali tu nesto svakako no o tome cu pricat ukoliko dozivimo krah u barazu u sto cisto sumnjam.
Nakon toga safet je poceo da eksperimentise jer je uvidio da gubimo igru koja nas je krasila citav ciklus a i mogo duze , na pripreminim utakmicama smo izgledali solidno sa brzim krilima i ja sam mislio da cemo tako i igrati. I onda je uslijedilo ono sto me nije nimalo iznenadilo na utakmici sa nigerijom a to je bunker ekipe 6 nasih kreativaca i naravno bezidejna igra kako doci do gola , sudijina greska svakako sve to stoji ali mi smo za 2 koplja kvalitetnija ekipa od nigerija bili tad a boga mi i sad... Ja sam zadovoljan ekipa je iz ponora ponovo se vratila tu gdje joj je mjesno , fali tu nesto svakako no o tome cu pricat ukoliko dozivimo krah u barazu u sto cisto sumnjam.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Moze se reci da si u pravu ako bi uzeli u obzir samo ovaj ciklus kvalifikacija. A sta je bilo dva ciklusa prije? Sta je to Pape uradio i postigao? Da li se to moze porediti?Adnan89 je napisao/la:Neznam kako neki uopste mogu poredzivati Mesu i Papeta...Mesa daje motivaciju, gleda nove igrace. Pobjedio Vels i Kipar u gostima bez Besica i Dzeke i jos Kolasinca...dok ovaj ispusio 3-0 u gostima samo bez dzeke i sa jacom kod kuce od kipra...nemoj te biti smjesni. Nasi igraci znaju biti ljeni ali treneri su tu da motivisu igrace kao sto je ciro i mesa sada.
Hocu da kazem, Pape je nas najuspjesniji selektor. Naglasavam najuspjesniji a ne najbolji.
Sad je tu Mesa, i neka je. S obzirom na vrijeme i situaciju u kojoj je preuzeo tim i na ono sta je postigao s njim (postigao a ne pokazao) on definitivno zasluzuje da vodi i naredni ciklus kvalifikacija bez obzira na ishod baraza koji nam predstoji. Za sada nit je bolji nit je uspjesniji od Papeta ali ima priliku da bude. Da Bog da bio.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Jarane, zahtijevam malo postovanja kada me uzimas u usta, i mene i moje postove...SlevinKelevra je napisao/la:Sta kaze onaj? I Pape bi dobio Vels, Izrael i Kipar? Mislim, kakve veze ima to sto prije svega nekoliko mjeseci nije dobio niti jednu od ove tri ekipe, a od dvije je dozivio i sramne poraze...Koja stoka, yebote
to sto ti ne zelis da vidis neke stvari to me ne interesuje...nadojen si Mesom i vise sretnim rezultatima nego sto su neki bili nadojeni Safetom Susicem, i dan danas...pa ne vidis neke ocigledne stvari (bezidejna igra), naravno negativne u moru pozitivnih, pa se postavlja pitanje zasto ne bismo smjeli spomenuti i ukazati na te negativne stvari...da li zbog dezurnih forumasa poput tebe? - ne, Boze sacuvaj...
Kao i vecina, od 5 stvari koje se spomenu u postu, ti vidis samo jednu (najmanje bitnu) i nje se uhvatis kao dijete dudle i ne popustas, a zanemaris sve ono bitno u postu...isto kao Virtual, zakacio se Spahe i nema obraza da prizna da je bio fauliran protiv Nigerije iako je to cijeli svijet vidio i to dvostruki prekrsaj (saplitanje nogama i povlacenje rukama).
Garantujem ti da bi i Susic pobijedio ovih 5 utakmica "biti ili ne biti", sigurno bi se i on uozbiljio do tih odlucujucih tekmi i dobro se skontao...ali hvala Bogu pa je otisao zbog boljitka repke u buducnosti (profesionalan Mesin rad i pozivanje kvalitetnih, potencijalnih reprezentativaca koji to zasluzuju, itd).
Zar ti zaista mislis da je neka mudrost pobijediti Andoru i Izrael kod kuce, tada bi se vec podiglo samopouzdanje pred Wales i odlucujuce utakmice...s onim igracima cak vjerujem da Susic ne bi izgubio u Belgiji...Pape je bio i u tezim situacijama (pobijediti Rumuniju u odlucujucoj utakmici, Grcku, Slovacku, Bjelorusiju...sve jece ekipe od Izraela i Andore za klasu...)
Kakav je to onda Portugal kada je sebi dozvolio poraz od Albanije i remi s Kiprom na svom terenu, Mourinho gubi od Palaca...i tako mozemo u nedogled nabrajati...vodeci se tvojom logikom razmisljanja...
Bili smo dosta blize porazu protiv Walesa, bas me interesuje sta bi govorio da smo kiksali...ti ako si slijep ja nisam, totalno neuvjerljiva igra u svih 5 utakmica, a imamo znanja i potencijala za mnogo bolje, o tome se radi...vise sretne nego spretne pobjede i tu sva prica zavrsava...zasto taj Djuric nije dao gol glavom protiv Andore? (a opet ja sam prepoznao njegovu vaznost za ove dvije posljednje utakmice za razliku od tebe...).
Mesu za sada prate rezultati, samo se postavlja pitanje do kada s ovakvom igrom...kao sto sam govorio, Mesi skidam kapu za sav rad mimo terena i vise sam ga zelio za selektora od tebe, ali on nasu igru mora unaprijediti ili nas nema...nece nas uvijek sreca tako maziti, da budemo slabiji na terenu i bez prilike na utakmici a da pobijedimo...
i opet napisah svasta bez pretjeranog obrazlaganja jer nemam vremena za to kao neki...
Poenta: nije tolika mudrost bila pobijediti ovih 5 od 6 utakmica s obzirom na kvalitet protivnika i domacinstva, pa i raspored utakmica (da smo u junu igrali s Walesom nikad ih Mesa ne bi pobijedio)...pogotovo ove pobjede nisu nesto nemoguce kao sto neki govore, vec nesto sasvim realno...o tome se radi...
Svi skidaju kapu za Mesin rad, ali kritikuju igru u polju, i to s pravom
Turska se izvukla iz mnogo vecih go.v.ana i to s istim selektorom koji ih je i uvukao u ta go.v...i to protiv 6 puta jacih selekcija (ceska, holandija, island...)...S dr.strane Holandija nije, iako je promijenila selektora...
o cemu mi ovdje pricamo? ?
Bezveze se sad prica o Papetu,on je imao priliku 4 utakmice u ovom ciklusu da ostvari neku dobru poziciju i nije uspio.Ako se izuzme Andora koju bi pobjedili da je neko od forumasa bio selektor,i Mesa i Pape su igrali sa istim protivnicima i suocili se gotovo sa istim problemima.Pape je imao probleme sa izostancima protiv Izraela,Mesa protiv Kipra i Velsa,Pape je protiv Kipra,Velsa,Belgije i Izraela uzeo 2 boda a Mesa 9,to su cinjenice jbg.
Treneri zive od rezultata,Pape ih nije imao i zato je otisao,Mesa ga naslijedio,spasio kvalifikacije i ima rezultat ,sve dok je tako imat ce moju podrsku.Bitnu razliku u toj bodovnoj razlici izemdju Papeta i Mese u ovim kvalama pravi i kvalitetan skauting koji ima Mesa,te pravljenje sirokog kruga igraca na koje racuna.Nije sebi dozvolio situaciju,kao Pape,da u kljucnoj utakmici za njega kao selektora ostane bez napadaca.Jel mogao Pape tad pozvati Djurica,Zeca,Mahmutovica-jeste.
O igri se moze pricati,treba uzeti i objektivne i sve druge okolnosti u obzir.Ocito je Mesa,imajuci u vidu ovu gore tezu o trenerima,isao na rezultat jer ce se na kraju balade samo to pikati.Uz to,treba priznati da slaba forma i povrede nekih bitnih igraca ili igraca koji bi trebali donijeti neku svjezinu ne dopusta da se igra popravi.Vrancic,Prcic,Stilic npr. su igraci od kojih smo ocekivali da rijese neke probleme u vezi ali se to nije desilo.
Ono sto je moja najveca zamjerka Mesi je nepotreban avanturizam sa Ognjenom na zadnjem veznom i,kasnije, lijevom beku.Potpuno promasen potez po meni koji nas je,sreca nije,mogao skupo kostati u veoma bitnoj utakmici.Odmah mi je pred ocima bila slika Papetove formacije bez beka,TSS na zadnjem veznom i sl..Ne znam sto je to uradio,3 dana prije toga Anel protiv daleko jaceg protivnika odigrao sasvim korektno tu poziciju,tu je bio i Grahovac i Stojan,sve igraci kojima je to prirodna pozicija.Nadam se da takvih poteza necemo gledati u buducnosti jer ce nezadovoljstvo zbog nekog eventualnog slabog rezultata biti dvostruko upravo zbog takvih avantura.
Suma sumarum,gledajuci ona realno Mesa je napravio klasican podvig - od izgubljene situacije,rezultatskog rasula,predzadnje pozicije sa 2 boda doveo nas je u priliku da se na realnim osnovama borimo za Euro
Treneri zive od rezultata,Pape ih nije imao i zato je otisao,Mesa ga naslijedio,spasio kvalifikacije i ima rezultat ,sve dok je tako imat ce moju podrsku.Bitnu razliku u toj bodovnoj razlici izemdju Papeta i Mese u ovim kvalama pravi i kvalitetan skauting koji ima Mesa,te pravljenje sirokog kruga igraca na koje racuna.Nije sebi dozvolio situaciju,kao Pape,da u kljucnoj utakmici za njega kao selektora ostane bez napadaca.Jel mogao Pape tad pozvati Djurica,Zeca,Mahmutovica-jeste.
O igri se moze pricati,treba uzeti i objektivne i sve druge okolnosti u obzir.Ocito je Mesa,imajuci u vidu ovu gore tezu o trenerima,isao na rezultat jer ce se na kraju balade samo to pikati.Uz to,treba priznati da slaba forma i povrede nekih bitnih igraca ili igraca koji bi trebali donijeti neku svjezinu ne dopusta da se igra popravi.Vrancic,Prcic,Stilic npr. su igraci od kojih smo ocekivali da rijese neke probleme u vezi ali se to nije desilo.
Ono sto je moja najveca zamjerka Mesi je nepotreban avanturizam sa Ognjenom na zadnjem veznom i,kasnije, lijevom beku.Potpuno promasen potez po meni koji nas je,sreca nije,mogao skupo kostati u veoma bitnoj utakmici.Odmah mi je pred ocima bila slika Papetove formacije bez beka,TSS na zadnjem veznom i sl..Ne znam sto je to uradio,3 dana prije toga Anel protiv daleko jaceg protivnika odigrao sasvim korektno tu poziciju,tu je bio i Grahovac i Stojan,sve igraci kojima je to prirodna pozicija.Nadam se da takvih poteza necemo gledati u buducnosti jer ce nezadovoljstvo zbog nekog eventualnog slabog rezultata biti dvostruko upravo zbog takvih avantura.
Suma sumarum,gledajuci ona realno Mesa je napravio klasican podvig - od izgubljene situacije,rezultatskog rasula,predzadnje pozicije sa 2 boda doveo nas je u priliku da se na realnim osnovama borimo za Euro
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 15 okt 2015, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- SlevinKelevra
- Kontakt:
@hurem, krenuo sam da napisem da se izvinjavam, i evo izvanjavam se (jer zaista nisam ni vidio ko je napisao), ali nakon sto sam procitao tvoj post do kraja dodje mi da povucem izvinjenje jer si nadrobio toliko gluposti da mi nije dobro.
Evo, kako ti meni garantujes da bi, ja tebi 100%, SIGURNO, ZAPECACENO, OVJERENO garantujem da Safet Susic ne bi osvojio 15 bodova i odveo nas u baraz.
Cuj, uozbiljio bi se?
A, to se on zayebavao protiv Izraela? Pa, sto ne rece na vrijeme da ne otpustamo covjeka bez veze...
A, na ovo da sigurno ne bi izgubio u Belgiji, jednostavno nemam komentar...
Pomalo su pojedinci zaboravili sta se desavalo prije i poslije utakmice sa Izraelom. Nadjite izjave igraca poslije utakmice pa se prisjetite kakva je atmosfera vladala a prelistajte i temu na forumu. Euro 2016 nam je bio daleko, kao i Euro 2036.!
I da mi je te veceri neko rekao da ce doci covjek, uzeti 15/18 bodova, od toga 6 kljucnih bez dva ponajbolja igraca, da ce nas odvesti u baraz, a da ce se opet naci nezadovoljni pojedinci koji su, lafo, zabrinuti zbog neubjedljive igre - fakat mu ne bi vjerovao!
Svasta....
Evo, kako ti meni garantujes da bi, ja tebi 100%, SIGURNO, ZAPECACENO, OVJERENO garantujem da Safet Susic ne bi osvojio 15 bodova i odveo nas u baraz.
Cuj, uozbiljio bi se?
Pomalo su pojedinci zaboravili sta se desavalo prije i poslije utakmice sa Izraelom. Nadjite izjave igraca poslije utakmice pa se prisjetite kakva je atmosfera vladala a prelistajte i temu na forumu. Euro 2016 nam je bio daleko, kao i Euro 2036.!
I da mi je te veceri neko rekao da ce doci covjek, uzeti 15/18 bodova, od toga 6 kljucnih bez dva ponajbolja igraca, da ce nas odvesti u baraz, a da ce se opet naci nezadovoljni pojedinci koji su, lafo, zabrinuti zbog neubjedljive igre - fakat mu ne bi vjerovao!
Svasta....
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.