Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 okt 2015, 18:45

Dolazimo u situaciju da moramo dokazivati da Wales, koji je na prvenstvo otisao direktno i usput Belgiji uzeo 4 boda, nije amaterska ekipa. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 18:49

HariTz je napisao/la:Ljudi, da li ćete vi ikad shvatiti da onakva igra, tj totalni fudbal više nećete gledati kod Meše? Drugi trener, druga ličnost, drugi mentalitet, sve je drugačije.. Pa čak ni igrači nisu u istoj formi.
Igralo se oprezno, nije se srljalo niti se pokušavalo da se po svaku cijenu ugrozi gol protivnika. Pažljivo je to bilo, međutim slažem se da to jeste trebalo bolje izgledati, ali opet sreća bio je plan B, koji mnogi ovdje ne priznaju Meši kao odličan potez i rješavamo utakmicu, pa i protiv Kipra Milan opet pobjedonosni gol. A sve to znajući da mi nemamo tri standardna prvotimca od kojih dvojica su glavni kotačići u repci.
U baražu će to bolje izgledati, prvenstveno zbog toga jer je Meša ispunio ono što se tražilo, nije više u grču, nije da nema prava na kiks i imat će najjači sastav na raspolaganju.

Selektoru svaka čast, imao je greški ali ništa suviše značajno za neku ozbiljniju kritiku. :bih:
Ma ne možeš ti bolan to dokazati, oni hoće odmah instant da sve al' baš sve ide k'o po loju :facepalm:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 okt 2015, 18:50

SlevinKelevra je napisao/la:Dolazimo u situaciju da moramo dokazivati da Wales, koji je na prvenstvo otisao direktno i usput Belgiji uzeo 4 boda, nije amaterska ekipa. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Komedija. :urnebes: Ja ne mogu vjerovati sta sve ljudi nece izmisliti. I nismo bolje zasluzili od Papeta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 okt 2015, 18:50

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Ako se ovajtrend dobrih rezultata nastavi, mi prolazimo baraz bez problema. Igra mozda nije bajna, ali rezultat je tu. A vi kriticari gledajte Barcelonu ili jos bolje, umjetnicko klizanje.... ;)
Nije možda bajna, već nije nikakva. Niti Wales niti Kipar, ne znaju, đaba im fanatizam ali ne znaju. Ovako igrom ne ćemo puno toga napravit, neće nikakva taktika pomoći. Ne smiju dopustit da ih igrač olako prolaze u odbrani, kao što su činili igrači Kipra. Nismo mi kritičari već konstatujemo činjenicu, da bez igre nema rezultata. Možda je nekad to palilo ali sad to definitvno ne, s vremena na vrijeme nekome i uspije ali u suštini rezultati dolaze dobrom igrom.

Ali vjerujem da će to biti bolje kad se vrate ovi i plus onaj osječaj da moraš, sad je dosta manji, i kod Meše i kod igrača. :bih:
Nema više 'ne znaju oni', svi sad fudbal igraju. Imali smo sreće pa su nas prošle kvalifikacije zapale odron ekipe iz petog i cetvrtog sesira, Latvija je uspjela zavrsiti zadnja u grupi, a Litvanija čak predzadnja, pa vi po njima ostale ravnate. Al' eto nek vam bude da ne znaju, ali onda po tome ni mi nismo nista bolji i onda ni mi ne znamo. Pogledaj neigranje igrača u klubovima pa ce ti se samo reci.
Slažem se s tim da danas svi igraju fudbal. Ali opet imaš one koji manje znaju i one koji više znaju. Mi sa ovakom igrom nemamo puno toga šta tražit, osim možda, uz dužno poštovanje, protiv Slovenije, ovi ostali će znati iskoristit rupe koje smo imali u ova dva meča. Ali ohrabruje jedna činjenica, nismo bili u najjačem sastavu, falila dvojica najvažnijih igrača i jedan vrlo važan. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 okt 2015, 18:54

Goalgetter je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Dolazimo u situaciju da moramo dokazivati da Wales, koji je na prvenstvo otisao direktno i usput Belgiji uzeo 4 boda, nije amaterska ekipa. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Komedija. :urnebes: Ja ne mogu vjerovati sta sve ljudi nece izmisliti. I nismo bolje zasluzili od Papeta.
Kad skontam i bolje da nas Vaha nikada ne preuzme, tek tada ne bi mogao čitati postove ovih stručnjaka što se žale jer nismo 2x po 5-0 pobjedili.
Nad tobom sunce najljepše sja

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 18:56

pinoglavi je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Kad skontam i bolje da nas Vaha nikada ne preuzme, tek tada ne bi mogao čitati postove ovih stručnjaka što se žale jer nismo 2x po 5-0 pobjedili.
Pa zbog ovakvih i neće da nas preuzme :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 okt 2015, 19:04

Niko ne trazi da mi vezemo ko Španija ali sramota je igrati bunker protiv Kipra veci dio utakmice i ne sastat se sa loptom.Neki nivo dostojanstva ipak moramo cuvati :mrgreen:
Sve sto se ocekuje da budemo u stanju loptu zadrzati u sigurnom posjedu vise od pola minute a ne sumanuto je nabijati napamet ko Andora na protivnicko polje,nije to puno.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 19:10

Ma kakvo crno dostojanstvo, nama je bio cilj da ne izgubimo tu tekmu i tako smo izgledali na terenu. U prilog nam svakako nije išlo što su domaćini imali šanse i morali su zapeti protiv nas. Meša je odabrao da damo njima posjed i pokušavamo ih uzeti na kontre, to je nešto novo kod naše reprezentacije. Obično smo uvijek igrali ofanzivno bez obzira na okolnosti, sa Mešom to nije tako on je trener od taktike i rezultata što je nama sigurno trebalo jer mi nećemo više nikoga dobijati sa 4,5-0 al' neće više ni nas dobiti niko tako lagano.

Ukratko, cilj opravdava sredstvo :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 okt 2015, 19:12

Kakve sve gluposti mozeš ovdje pročitati. Pa sa tim Kiprom su se i Belgija i Vels napatili a **** izgubili. Vi bi najradije da mi trpamo svaku reprezentaciju po 3-4 razlike, i meni je to zelja ali to nije fudbal.. Fudbal ne bi bio uopšte toliko zanimljiv kada bi pobjeđivali uvijek oni od kojih se to i očekuje. Meni je najvaznije da mi pobjeđujemo, a kako i sa koliko razlike i nije baš toliko vazno. Kada bi mi ponudili, bez razmišljanja bi potpisao pobjedu od po 1:0 u svakoj narednoj utakmici bez obzira da li se igra sa Andorom ili Njemačkom.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 okt 2015, 19:14

halo ba

frajer vas trola momacki i zabavlja se :kafa:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 okt 2015, 19:17

Hajde da vas pojedine jos malo zabavim :mrgreen:

Kakva je svrha i cime se moze opravdati izmjena Djurić in,Zukanovic out i premjestaj Vranjesa na Zukino mjesto?Je li logicno bilo da odmah izadje Vranjes a ne da ide sa jedne neprirodne pozicije na drugu?Moze li razlog biti sto je Vranjes jednostavno morao igrati pa bilo gdje?

Eto jos jedne teorije zavjere ;)

I nije nikakvo trolanje,ozbiljan sam pravo.Neke su stvari tako ocite,zasto bi bile tabu tema,ko zeli da budu tabu teme i zasto bi se gurale pod tepih?Zar nas to nije skupo kostalo sa Safetom,zar nista nismo naucili?
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 15 okt 2015, 19:27, ukupno mijenjano 3 puta.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 19:19

Mora Vranješ igrati, naredba odozgo.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 okt 2015, 19:20

A da se pokušamo staviti na trenutak u Mešinu poziciju,pogotovo što se tiče pozicije Vranješa.Da se ne ponavljamo ko sve fali ,sem Bešića na toj poziciji i nemamo igrača(Grahovac...pa ko bi imao hrabrosti da ga stavi u odlučujućoj tekmi).Vjerovatno je i on uvidio da se Hadžić nije vidio protiv Welsa,Vranješ puno visočiji i relativno dobar na lopti ,tako da je išao na to da bi bolje zatvarao sredinu i eventualne kontre,kao i organizaciju napada.E sad je vidio da to ne ide,zato ga i jeste prebacio na bok prvom prilikom.Nema ppotrebe za kritikom jer se vidi da Meša to primjećuje i zaista reaguje..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 okt 2015, 19:22

Fidelis je napisao/la:Hajde da vas pojedine jos malo zabavim :mrgreen:

Kakva je svrha i cime se moze opravdati izmjena Djurić in,Zukanovic out i premjestaj Vranjesa na Zukino mjesto?Je li logicno bilo da odmah izadje Vranjes a ne da ide sa jedne neprirodne pozicije na drugu?Moze li razlog biti sto je Vranjes jednostavno morao igrati pa bilo gdje?

Eto jos jedne teorije zavjere ;)
Izvini Meša, nismo te prepoznali :tralala:

slijedeci put kad bude konkurs za selektora reprezentacije, nemoj kasniti sa prijavom :kafa: naša klupa vapi za takvim vizionarima

'ta ce Meša neznalica, ne zna ni šta mu igraci igraju,ni koje pozicije, brani se protiv Kipra, neka se ugleda ne svjetske prvake švabe koje popuše od 10X jeftinije Irske...ali ga popuše sa stilom

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 15 okt 2015, 19:46

Ne daj Boze da izbaci jarana :roll:

Ne bih volio da se u baražu sastanemo sa Slovenijom, jer bih u tom slučaju svog dobrog druga Srečka Kataneca morao izbaciti u play-offu za Evropsko prvenstvo", istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će biti jedna od osam selekcija koje će u novembru ove godine učestvovati u doigravanju za EURO 2016.

"Svi nekako gledaju da nam je Slovenija idealan protivnik. Blizu su, uvijek smo ih pobjeđivali... Oni su nama najsličniji mentalitetom i fudbalski, itd... Sve je to uredu, ali zaista ne bih volio Slovence, jer izuzetno volim i cijenim njihovog selektora Kataneca sa kojim sam proveo puno sjajnih trenutaka u igračkoj karijeri. Dakle, volio bih izbjeći Sloveniju, jer od srca želim da i oni i mi idemo na Evropsko prvenstvo u Francusku", rekao je Baždarević.

Neka dobije Dance pa neka nas ostave kod kuce :roll: . Tobe Jarabi, da neko stavlja jarana ispred vlastite reprezentacije.

..bem i Srecka Kataneca i Sloveniju uzduz i poprijeko, kao da su nam bitni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 okt 2015, 19:48

Da je Pape ovo izjavio dosad bi se 12 stranica ispisalo o ovome :mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 okt 2015, 19:48

Bice mnogo bolje kada se vrate Besic i Dzeko. Vedo je fox in the box, zabio je na taj nacin mnogo golova, ali on nije bas tip centarfora koji moze dobiti zracni duel, tj pokupiti visoku loptu, ustopati je i zadrzati dok mu ne pridju saigraci. U ove dvije utakmice se to dobro moglo primjetiti. To je i Mesa primjetio protiv Velsa, zato je Djuric usao relativno rano. S druge strane Dzeko je jedan od najboljih igraca u Evropi sto se toga tice.
Besic nam takodje daje veliku sigurnost na sredini. Sa njima dvojicom ce igra biti mnogo bolja.

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emil02in » 15 okt 2015, 19:49

emir79 je napisao/la:Ne daj Boze da izbaci jarana :roll:

Ne bih volio da se u baražu sastanemo sa Slovenijom, jer bih u tom slučaju svog dobrog druga Srečka Kataneca morao izbaciti u play-offu za Evropsko prvenstvo", istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će biti jedna od osam selekcija koje će u novembru ove godine učestvovati u doigravanju za EURO 2016.

"Svi nekako gledaju da nam je Slovenija idealan protivnik. Blizu su, uvijek smo ih pobjeđivali... Oni su nama najsličniji mentalitetom i fudbalski, itd... Sve je to uredu, ali zaista ne bih volio Slovence, jer izuzetno volim i cijenim njihovog selektora Kataneca sa kojim sam proveo puno sjajnih trenutaka u igračkoj karijeri. Dakle, volio bih izbjeći Sloveniju, jer od srca želim da i oni i mi idemo na Evropsko prvenstvo u Francusku", rekao je Baždarević.

Neka dobije Dance pa neka nas ostave kod kuce :roll: . Tobe Jarabi, da neko stavlja jarana ispred vlastite reprezentacije.

SA šta je trebao reći ko Ćiro hebat ćemo im majku?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 okt 2015, 19:49

let3 je napisao/la:halo ba

frajer vas trola momacki i zabavlja se :kafa:
Upravi si, ipak... Eno pise da Dzeko nije igr'o za nas jer se cuvao za Romu. Dakle, ne odgovarajte i prijavite mu postove.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 okt 2015, 19:52

emir79 je napisao/la:Ne daj Boze da izbaci jarana :roll:

Pa to ti je ta jugonostalgija.S druge strane,Slovenci bi nas sa bas posebnim merakom ostavili kod kuce,sa vecim merakom nego bilo koju reprezentaciju Evrope.Kao i ostalo exjugosi.

Sta reci,Bošnjo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: cutura, Google Adsense [Bot], s4mke i 27 gostiju.