Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
@HariTz
Nisam siguran, zato sam i napisao da se prihvatio selektorske pozicije jer je bio bez posla, jer mozda nije imao dobru ponudu koja bi ga zadovoljila ili mozda nikakve ponude...za razliku od Vahe koji je imao dobre razloge da odbije nasu reprez.
Takodjer i sto se mene licno tice, itekako znatno poboljsanje u odnosu na prethodnog selektora, pogotovo u nacinu vodjenja reprezentacije mimo terena ali i na terenu(?), i vidim ga kao najbolje rjesenje na toj funkciji u narednom periodu jer bolji od njega se ne bi prihvatio tog posla...i to svaki put napominjem...
Ali isto tako ukazujem i na neke propuste, nedostatke koje treba ispraviti a koje mnogi ne zele prihvatiti (npr.nepozivanje Salihovica protiv Belgije koji bi nam sigurno koristio u toj utakmici, Mesina greska u istoj utakmici po pitanju guranja Vranjesa u prvih 11 prije Sunjica, Ogi na DM-u protiv Kipra, itd...ima toga)...te ukazivanje na bezidejnu igru makar ona bila plod nekih njegovih taktickih zamisli jer nas sreca nece uvijek maziti...ne trazim nista spektakularno, znam ja dobro da mi nismo Spanija, ali isto tako znam da imamo potencijala i igraca koji mogu igrati igru koja ima i glavu i rep, igru iz koje protiv Njemacke mozemo na utakmici napraviti makar 3 prilike a kamoli protiv jednog Walesa gdje u 90 minuta nismo uopce kreirali dobru priliku za gol...a sve to bez obzira na izostanke Besica i Dzeke...s njima u sastavu ocekujem da to bude mnogo bolje...
Nisam siguran, zato sam i napisao da se prihvatio selektorske pozicije jer je bio bez posla, jer mozda nije imao dobru ponudu koja bi ga zadovoljila ili mozda nikakve ponude...za razliku od Vahe koji je imao dobre razloge da odbije nasu reprez.
Takodjer i sto se mene licno tice, itekako znatno poboljsanje u odnosu na prethodnog selektora, pogotovo u nacinu vodjenja reprezentacije mimo terena ali i na terenu(?), i vidim ga kao najbolje rjesenje na toj funkciji u narednom periodu jer bolji od njega se ne bi prihvatio tog posla...i to svaki put napominjem...
Ali isto tako ukazujem i na neke propuste, nedostatke koje treba ispraviti a koje mnogi ne zele prihvatiti (npr.nepozivanje Salihovica protiv Belgije koji bi nam sigurno koristio u toj utakmici, Mesina greska u istoj utakmici po pitanju guranja Vranjesa u prvih 11 prije Sunjica, Ogi na DM-u protiv Kipra, itd...ima toga)...te ukazivanje na bezidejnu igru makar ona bila plod nekih njegovih taktickih zamisli jer nas sreca nece uvijek maziti...ne trazim nista spektakularno, znam ja dobro da mi nismo Spanija, ali isto tako znam da imamo potencijala i igraca koji mogu igrati igru koja ima i glavu i rep, igru iz koje protiv Njemacke mozemo na utakmici napraviti makar 3 prilike a kamoli protiv jednog Walesa gdje u 90 minuta nismo uopce kreirali dobru priliku za gol...a sve to bez obzira na izostanke Besica i Dzeke...s njima u sastavu ocekujem da to bude mnogo bolje...
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 16 okt 2015, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
Tu se nećemo složiti. Protiv Kipra je bila klasična fudbalska utakmica u kojoj kur.va neće u gol. Takve utakmice smo gledali milion puta, s tim da se ovaj put desilo nama. Takvu utakmicu nekad moraš odigrati, jednostavno se desi.SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, poraz od Kipra u Zenici nije nesreca, vec posljedica lose pripreme strucnog staba pred mec te lose postavke selektora na terenu.
Kasnije se ipak vidjelo da je i Kipar bio malo zreliji u ovim kvalama i da to nije bilo baš toliko šokantno iznenađenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I za mene je ubacivanje Milana čista logika. Treba ti pobjeda, kroz sredinu ne ide, trebaš preskakat teren, Džeko ne može, Armin premlad i Milan ostane kao jedina opcija i najjače mu oružje skok igra.SlevinKelevra je napisao/la:obagol je napisao/la:Uporedi Slovacku u gostima i Cipar sad, Susic ubacuje Hajrovica, preokrecemo rezultat protiv ekipe koja je 3 puta bolja od Kipra ali opet se pljuje Susic jer nije Hajrovic igrao od pocetka, pobijedili su igraci uprkos Susicu. Izgubimo od Cipra u Zenici, u utakmici gdje smo imali vise sansi nego u ove zadnje 3 utakmice, zbog individualnih gresaka izgubimo i o Cipru se pise kao da se radi o Andori. Dobijemo Cipar u gostima uz groznu igru, odjednom se o Cipru pise kao o respektabilnoj ekipi, jedva ih Belgija dobila, lijepe se neki rezultati protiv Cipra Portugala i jos dosta nekih utakmica koje nisu izgubili. Tako ce se stvari okrenuti i protiv Mese, pitanje je damo kad. To nam je jednostavno mentalitet, poganluk...
Safet je na teren protiv Kipra poslao izmedju ostalih Lulica, Pjanica, Prcica, Susica, Dzeku i Ibisevica. Ako tome dodas i Vrsajevica koji je vise djelovao kao krilo, to ti je 7 ofanzivno orjentisanih igraca na terenu. Mi smo se bukvalno nudili Kipru da nas matira iz kontranapada njihovog ubjedljivo najjaceg oruzja (s tim da to Safet nije znao, jer ih nije gledao!). Igraci su nam se bukvalno sudarali na terenu, a dvije najbolje sanse u cijeloj utakmici su bile iz centarsuteva i iz jedne je pao gol. Penal je van te kategorije. I sta Susic radi nakon tog poraza pred popisanom nacijom? Izjavljuje u kameru kako je mislio otici na kafu nakon prvog gola i da je znao da necemo zabiti penal. Ko ce njega podrzavati nakon ovoga? Ko?!
Dakle, poraz od Kipra u Zenici nije nesreca, vec posljedica lose pripreme strucnog staba pred mec te lose postavke selektora na terenu.
I kad neko krene porediti Hajrovicevu zamjenu sa Djuricevom!![]()
Osim Hajrovica, Susic je u tom trenutku na klupi imao Ibricica, Pandzu, Rahimica, Stevanovica, Sunjica i Vrsajevica. Dodaj tome da je Hajrovic bio novo lice u reprezntaciji i svi su jedna cekali da ga vise na terenu. Iako ce mi ta zamjena i taj gol uvijek ostati u sjecanju, ona uopste nije neki briljantan potez trenera vec cista logika i jedina normalna stvar koju je Susic tada mogao uraditi.
Zamjena Djurica je vec druga stvar, jer je vladalo misljenje da on nema mjesta ni na spisku a ne na terenu i siguran sam da bi vecina radije vidjela Dzeku na terenu, ili mozda cak i mladog Hodzica. Ali, Mesa je odlucio i covjek je u 40ak minuta koliko je proveo na terenu dao 2 gola i upisao asistenciju. Ako ne vidis razliku u ova dva slucaja... pa, sta cu ti ja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Naravno da se zato prihvatio posla, nije on sad neko trenersko ime da može da bira. U kampanji pred izbor je bio najagresivniji i najviše je želio posao. Kakve god da je imao ponude one nisu bile ni približno dobre kao ova da vodi reprezentaciju.hurem je napisao/la:@HariTz
Na kraju je ispalo odlično, po njega i po nas.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Daleko od toga da je prva utakmica protiv Kipra bila jedna od onih u kojoj je sve ok, ali eto lopta nece u gol. Sansi je mozda bilo, ali pravih ne puno, a i te koje su postojale obicno nisu bile plod uigranih akcija. Uostalom, primili smo dva gola na domacem terenu i to nakon sto smo poveli. Da je sve bilo ok, jedna ekipa kao sto je Kipar ni u snu ne bi smjela napraviti preokret.
Nisam zadovoljan igrom u zadnje dvije tekme, ali sreca je izrezirala sve kao da joj je ovaj put adresa bila u BIH ...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
- Principatus
- Kontakt:
Interesantno da su pojedini poslije faze ocaja skoro izgubljenih kvalifikacija presli u kritikovanje nacina na koji nas je Mesa spasio. Neke primjedbe jesu na mjestu i nisu zlonamjerne, a neke dolaze od tipova koji sebi zele Einsteina iz Zavidovica nazad. Nepotizam, nerad, blamaze, prepucavanje sa igracima preko novina, tjeranje bitnih igraca, psiholosko ubijanje u pojam sa glupim izjavama, igra bez beka, DMa pa i bez napadaca. Neka hvala.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Vratio se @Husika, "glas razuma"
Nakon dugo vremena (Muhamed Besic) da opet isto razmisljamo
Samo pucaj brate, ubise nas ovi "argumentacijom"...
Nakon dugo vremena (Muhamed Besic) da opet isto razmisljamo
Samo pucaj brate, ubise nas ovi "argumentacijom"...
Svaka ti na mjestuVirtu4l je napisao/la:Tu se nećemo složiti. Protiv Kipra je bila klasična fudbalska utakmica u kojoj kur.va neće u gol. Takve utakmice smo gledali milion puta, s tim da se ovaj put desilo nama. Takvu utakmicu nekad moraš odigrati, jednostavno se desi.SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, poraz od Kipra u Zenici nije nesreca, vec posljedica lose pripreme strucnog staba pred mec te lose postavke selektora na terenu.
Kasnije se ipak vidjelo da je i Kipar bio malo zreliji u ovim kvalama i da to nije bilo baš toliko šokantno iznenađenje.
"We need to suffer. And we need to fight."
- SlevinKelevra
- Kontakt:
I necemo sloziti: Vedo je zabio gol, Dzeko je imao sansu glavom za 2:0, i to je bilo to od nas. Kipar nam je preokrenuo i tek je pred kraj Besic imao sut sa distance i u 90. minuti penal. (ovo je sve iz glave, moguce da sam nesto zaboravio). Daleko je to bilo od neke dominacije i mnostva prilika. Sjeti se da je nakon utakmice Susic rekao da smo dolazili lako do njihovih 30 metara i da onda nismo znali sta sa loptom. Yebiga, nema uvijek Zvjezdana 'mene bi se bilo stid odazvati' Misimovica da mu spasava guzicu.Virtu4l je napisao/la:Tu se nećemo složiti. Protiv Kipra je bila klasična fudbalska utakmica u kojoj kur.va neće u gol. Takve utakmice smo gledali milion puta, s tim da se ovaj put desilo nama. Takvu utakmicu nekad moraš odigrati, jednostavno se desi.SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, poraz od Kipra u Zenici nije nesreca, vec posljedica lose pripreme strucnog staba pred mec te lose postavke selektora na terenu.
Mesa ce biti postedjen tacno onoliko koliko bude bilo potrebno da neki prebole bolest zvanu Susic, a sujeta i pljuvanje po svome je teska bolest, narocito resprostranjena u BIH.obagol je napisao/la:Mesu ceka isti scenarij kao i Susica, prvo ce se zamjeriti pojedinim igracima, igraci ce novinare malo pocastiti, novinari ce poceti pisati nebuloze, na to ce se primiti navijaci i Mesa ce odjednom postati neznalica, glupan, ne voli BiH, ozenjen Srpkinjom. Lahko se moglo desiti da izgubimo ove obje utakmice, lahko se isto moze desiti da izgubimo u barazu, ali tu najvecu odgovornost treba da snose igraci jer su oni ti koji su zakomplikovali situaciju svojom formom i statusom u klubovima, bacanjem zvaki itd. Kad se pobjedjuje igraci su najveci heroji, kad se gubi oni hladno slusalice u usi, na svoj let i nazad u klubove a selektor preko noci postane najveci drzavni neprijatelj. Mesa da je sad izgubio je.ali bi mu majku i zbog Vranjesa i zbog Medunjanina, Djurica, Hodzica...
Kako ce sad KRITIKOVATI (ne pljuvati, psovati i tome slicno) Mesu i BILO STA mu prigovoriti, pa to ispade onda da ih ima i gorih od Safeta, a to je nemoguce. Zbog toga bi pojedinci bili u stanju trpjeti da im se Mesa bukvalno posere na glavu, nema to veze sa igrama i rezultatima. Da je neki drugi selektor stavio Vranjesa na zadnjeg veznog, mogu samo zamisliti reakcije, ali Mesa je vizionar, takticar. Jos neko rece da je Mesa PLANIRO da se 3/4 utakmice brani svim silama, a onda da pobjedi u zadnjoj cetvrtini. Nas golman krade vrijeme protiv KIPRA pocetkom drugog poluvremena
U prvih deset minuta imali smo 3 stopostotne sanse, svaka bolja od one u kojoj je Duric zabio protiv Velsa ili Medo protiv Kipra. Imali smo precku i penal, kod njihovog prvog gola nasa CETIRI igraca su napravili greske. Avdija, Sunjic, Bicakcic i Begovic. Taman koliko smo tada imali nesrece sada smo imali srece, a milion puta da biram radije bi onaj odnos jer vjerujem da bi u bar 90% slucajeva pobjedili. Da ne upadam sada u zamku da se sa nekim psihicima raspravljam oko Safeta, on je proslost po meni mnogo vise pozitivna i ne treba se puno okretati njemu.SlevinKelevra je napisao/la:I necemo sloziti: Vedo je zabio gol, Dzeko je imao sansu glavom za 2:0, i to je bilo to od nas. Kipar nam je preokrenuo i tek je pred kraj Besic imao sut sa distance i u 90. minuti penal. (ovo je sve iz glave, moguce da sam nesto zaboravio). Daleko je to bilo od neke dominacije i mnostva prilika. Sjeti se da je nakon utakmice Susic rekao da smo dolazili lako do njihovih 30 metara i da onda nismo znali sta sa loptom. Yebiga, nema uvijek Zvjezdana 'mene bi se bilo stid odazvati' Misimovica da mu spasava guzicu.Virtu4l je napisao/la:Tu se nećemo složiti. Protiv Kipra je bila klasična fudbalska utakmica u kojoj kur.va neće u gol. Takve utakmice smo gledali milion puta, s tim da se ovaj put desilo nama. Takvu utakmicu nekad moraš odigrati, jednostavno se desi.SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, poraz od Kipra u Zenici nije nesreca, vec posljedica lose pripreme strucnog staba pred mec te lose postavke selektora na terenu.
Ono sto je meni licno najveci problem je katastrofalno lose kretanje bez lopte,stajanje tri metra od protivnickog igraca,pustanje da komotno igraju-nasa stara boljka i nemogucnost cuvanja lopte u posjedu na bilo kakav pritisak protivnika.Ako ti je protivnik izasao visoko i ganja te presingom na tvojih dvadeset metara,iskoriti to i dodji mu brzo do gola umjesto da samo panicno i napamet ispucavas loptu.
Na ta tri segmenta se mora ozbiljno raditi
Na ta tri segmenta se mora ozbiljno raditi
Kiprani su poluamateri, koliko - mislim osam da ih je bilo iz njihove lige, ne znam koliko je bili iz Apoela jedinog ozbiljnog kluba kojeg imaju. Padaju brzo, narocito nisu spremni izdrzati par utakmica u dva tri dana, lijepo se vidjelo da im je dusa u nosu svaki put kada bi ih pritisnuli. Garantujem da bi im dali pet komada da smo igrali kako treba!!!! Protiv Velsa ne treba ni pricati, niti jednu ozbiljniju akciju nismo napravili.
Meni lično ne smeta,čak naprotiv razmišljam slično.Ali ako hoćeš da ti kažem,ako prepišeš tekst onda to nije tvoje mišljenje,nego mišljenje autora teksta,sa kojim se ti slažeš ili ne.Svoje mišljenje se iznosi svojim riječima,i nije bitno da li ćeš nekog da fasciniraš gramatikom,semantikom,leksikom itd...jednostavno kažeš svoje ili citiraš tekst i kažeš"slažem se".Zaista drug ništa lično,ali zapara kada pročitaš tuđi tekst i samo tome dodaš JA,kao da si ti to pisao ,iz prvog lica.Ljudi bi pomislili da imaš nešto da kažeš,a ne znaš kako da to kažeš..uglavnom budi ti meni pozdravljen i nema ljutnje zbog ovoga(pa stvar je bezvezna da bi se ljutili)...sergejevic je napisao/la:Ne vidim u cemu je problem da imam svoje misljenje i igrom slucaja ono se podudara s misljenjem onoga koji je napisao pomenuti tekst. Pored toga, mene i novinara koji je napisao taj tekst, jos mnogo ljudi misli slicno. Ja sam samo pitao covjeka iznad da navede stvari koje nisu dobre, i koje je trebalo spomenuti u tekstu. Dakle, ja sam iznio svoje misljenje, zanima me i drugacije, o tome nemam namjeru raspravljati i navoditi nekoga da misli kao ja.aqarius je napisao/la:Drug sergejevic..sve je to OK..ali zašto si napisao novinarski tekst...bar si onda trebao citirati..a ti si ga u slovo prepisao,kao da je to tvoja riječ...baš ovaj tekst sam danas pročitao na nekom portalu,kao osvrt na Mešin rad....ili postoji mogućnost da si ti taj novinar koji je i pisao taj tekst...
Bojim se da nisam do kraja shvatio sta zelis nametnuti svojim komentarom. Konkretno nisam novinar koji je napisao tekst koji je ranije neko zalijepio na ovoj temi.
Ja mislim da je to utakmica u kojoj smo promašili najviše šansi u ovom ciklusu, a možda i u zadnjih nekoliko godina.SlevinKelevra je napisao/la:I necemo sloziti: Vedo je zabio gol, Dzeko je imao sansu glavom za 2:0, i to je bilo to od nas. Kipar nam je preokrenuo i tek je pred kraj Besic imao sut sa distance i u 90. minuti penal. (ovo je sve iz glave, moguce da sam nesto zaboravio). Daleko je to bilo od neke dominacije i mnostva prilika. Sjeti se da je nakon utakmice Susic rekao da smo dolazili lako do njihovih 30 metara i da onda nismo znali sta sa loptom.
Bar tri stopostotne šanse, prečka i penal, onako na prvu, iz glave. U prvih 10-15 minuta smo im trebali zabiti 2-3 komada. Imali smo i jedan loš period od 20-ak minuta, a sve ostalo je bila apsolutna dominacija.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Evo te @Virt, sat pred utakmicu. Svi su znali za opasnosti i rizike preofanzivne formacije, osim onog koji je bio placen za to...

Igrač koji igra protiv poluamatera u Kini ne bi mogao dobro odigrati protiv ekipe koja u sredini ima Witsela, Nianggolana, Fellainia, De Bruynea i Hazarda. Nema teorije, bez obzira koliko je Salihović kvalitetan igrač, godine i liga u kojoj igra čine svoje.hurem je napisao/la: Ali isto tako ukazujem i na neke propuste, nedostatke koje treba ispraviti a koje mnogi ne zele prihvatiti (npr.nepozivanje Salihovica protiv Belgije koji bi nam sigurno koristio u toj utakmici, Mesina greska u istoj utakmici po pitanju guranja Vranjesa u prvih 11 prije Sunjica, Ogi na DM-u protiv Kipra, itd...ima toga)...te ukazivanje na bezidejnu igru makar ona bila plod nekih njegovih taktickih zamisli jer nas sreca nece uvijek maziti...ne trazim nista spektakularno, znam ja dobro da mi nismo Spanija, ali isto tako znam da imamo potencijala i igraca koji mogu igrati igru koja ima i glavu i rep, igru iz koje protiv Njemacke mozemo na utakmici napraviti makar 3 prilike a kamoli protiv jednog Walesa gdje u 90 minuta nismo uopce kreirali dobru priliku za gol...a sve to bez obzira na izostanke Besica i Dzeke...s njima u sastavu ocekujem da to bude mnogo bolje...
Vranješ kao stoper u istoj utakmici je loš izbor, a digla se buka i neki su čak tvrdili da smo igrali sa Šunjićem da bi pobjedili.
Što se tiče Vranješa na DMF, u teoriji bi moglo imati smisla, u praksi je katastrofa kao što smo i vidjeli, ali s obzirom da je Bešić suspendovan, Hadžić i Salihović se istrošili ( i nemoj priče da se nisu istrošili, kao da si ih ti gledao na treningu pred Kipar, i kao da si ti svakodnevno imao razgovore s njima o tome mogu li igrati još jednu utakmicu), Kolašinac povrijedjen pa tako ni Zukanovića nismo mogli probati tu, Cocalić povrijedjen (vidjeli smo protiv Velsa da mu Meša vjeruje), Grahovcu je prvo okupljanje i tek se upoznaje sa igračima i reprezentacijom, a i nije baš poželjan debi za 23-godišnjaka pred punim stadionom u gostima, u nabrijanoj atmosferi, u utakmici koja nam je biti ili ne biti, na jednoj od najodgovornijih pozicija. Zbog ovakvog stanja je morao napraviti ludost, nije uspjelo, srećom pobjedili smo i idemo dalje.
Ove eksperimente ne bi ovako opravdavao da je Meša tu bar od početka kvalifikacija, ovako kada smo pod njegovim vodstvom imali samo 1 prijateljsku, u kojoj smo morali igrati da ne izgubimo radi atmosfere, stvarno ne znam zbog čega se ovoliko kritikuje. Isto kao da si ti veći sturčnjak od Meše pa eto vidiš da Vranješ loše odigrao na DMF. Nemoj srat. Svi treneri eksperimentisu, traze idealnu postavu, probavaju, i glavno je da se iz svega toga izvuče nešto pozitivno a ne da se to nastavi forsirati, misleći 'ma sad će to dobro biti', kao prethodni selektor što mu je bila i najveća mana.
Siguran sam da više nikada nećemo gledati Vranješa na čistom def. veznom.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ne razumijem kako je iko shvatio onu izjavu kao da je Mesa jugonostalgican? Ja mislim da se i Katanec uvrjedio ako je procitao. Sazaljenje prema slovenicma i upozorenje da ako se sretnemo, izgubice. Mozda malo i prejako, jer treba svaku repku respektovati ali ipak hrabro.
Svasta trolovima pada na pamet, to se mora priznati.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
Mesa jeste jugonostalgican, i ja ga razumijem te sa time nemam nikakvih problema. ljubav nema granica.malta071 je napisao/la:Ne razumijem kako je iko shvatio onu izjavu kao da je Mesa jugonostalgican? Ja mislim da se i Katanec uvrjedio ako je procitao. Sazaljenje prema slovenicma i upozorenje da ako se sretnemo, izgubice. Mozda malo i prejako, jer treba svaku repku respektovati ali ipak hrabro.
Ja licno mrzim Yugoslaviju jer je bila uspavanka za Bosnjacki narod i gonocid koji ce uslediti. Takodje mislim da se polahko vracamo na staro, kao da se u medjuvremenu nista nije desilo. Kako je Kusturica tako brzo zaboravio da je u nekom Pod-majevickom gradicu potkovan Murat, tako i mi Bosnjaci brzo zaboravljamo sta nam se desilo. Izvinite mnogo, ali sve sam manji optimist da ce se Bosna ocuvati, bar u ovim sadasnjim granicama.
Takodje se svima izvinjavam za ovo malo skretanje sa teme.
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano i 35 gostiju.