Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 12 maj 2010, 22:04

Isnar je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Meni je McLaren u ovom slucaju zanimljiv samo zbog jedne stvari, a to nije uspjeh Wolfsburga.
Mislis da moze kumovati dolasku Dzeke u United :?
Opet vas dvojica poceli sa enigmatikom. :mrgreen: Ovaj Trasi mi je pravo sumnjiv...sad se prepadoh za buducnost dijamanta. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 12 maj 2010, 22:10

geronimo je napisao/la:
Isnar je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Meni je McLaren u ovom slucaju zanimljiv samo zbog jedne stvari, a to nije uspjeh Wolfsburga.
Mislis da moze kumovati dolasku Dzeke u United :?
Opet vas dvojica poceli sa enigmatikom. :mrgreen: Ovaj Trasi mi je pravo sumnjiv...sad se prepadoh za buducnost dijamanta. :D
Ovo je zapravo rebus koji smo Trasi i ja uspjeli odgonetnuti :mrgreen: ... iskreno, ne znam kakve bi to dvoje veze imalo, ali mozda Trasi zna pa da sacekamo sta ce prokomentarisati... a mozda to uopste nema veze sa tim, nego je nesto drugo, to ja samo nagadjam... :mrgreen:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Monolog » 13 maj 2010, 14:14

Vukčeviću ističe ugovor i sasvim sigurno je da će otići u novu sredinu. Evo i Ragnick će ostati još godinu dana, a po onome što pročitah, gradiće ekipu od ovih mladih njemačkih igrača. Toliko o borbi za Evropu, dakle ne gine im borba za opstanak, ili u najboljem slučaju neka normalna sredina tabele od 10-13 mjesta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 maj 2010, 15:13

To bi bilo to.
Za Ragnicka i nije neki veliki problem.Kad ima kompletnu ekipu zna je voditi.A sa nekompletnom ni Mourinho nebi se previse okoristio.Za Vukcevica je receno da bi ovaj ostao.Ali ako hoce da ide jos bolje.
Sto se tice Njemackih igraca mladjih.Oni misle na druge igrace iz drugih klubova.Naravno da ih ima itekako.
I recimo to je dobar potez za Njemacki fudbal.
Dali ce biti dobar za Hoffu vidjet cemo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 maj 2010, 15:19

Ja sam očekivao nešto više od njih ove godine, ali iskreno, trebala su im 3-4 igrača, a ne da se oslone na onaj trio(koji je većinu sezone bio nekompletan). Ne znam statistiku, ali mislim da su Ba - Ibišević - Obasi zajedno odigrali svega 7-8 utakmica(ako ne i manje). Vukčević nije materijal sa njemačke lige. Ok, mlad je, vidi se da želi igrati, ali želje su jedno, realnost je nešto sasvim drugo.
Što se tiče tih njemačkih igrača, ja to shvatih kao njihov neki omladinski pogon, no svejedno. Ipak su najbolji mladi igrači trenutno u Werderu i Bayernu, dakle morali bi "iskopati" nekoga. Što se tiče Ragnicka, mora mu se odati počast zbog svega što je napravio sa ovom ekipom, i kapa dolje zbog igranja sa 3 špic igrača.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 13 maj 2010, 21:07

trenutno igra nurnberg playoff protiv augsburga, rezultat nakon pola sata igre - 0-0. znali iko kada hansa igra svoj playoff protiv ingolstadta?

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 maj 2010, 21:37

steve-o je napisao/la:trenutno igra nurnberg playoff protiv augsburga, rezultat nakon pola sata igre - 0-0. znali iko kada hansa igra svoj playoff protiv ingolstadta?
Prva tekma se igra u Ingolstadtu, tj. sutra sa pocetkom u 20:30, a 3 dana kasnije u Rostocku na isti termin.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 13 maj 2010, 22:14

hvala za odg.^^

evo vodi nurnberg 1-0.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 maj 2010, 23:03

steve-o je napisao/la:hvala za odg.^^

evo vodi nurnberg 1-0.
@geronimo će da nam plače od sreće kao malo dijete :geek:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 maj 2010, 23:52

Vrlo, vrlo zadovoljan sto se tice Nurnberga. Pobjeda je ostvarena, sto je sigurno jedan veliki stimulans pred revans. Nadam se njihovom opstanku u najelitnijem razredu.

Ne znam je li neko spominjao, ali evo ja cu ovdje obznaniti da je Njemacka repka pobijedla Maltu i prijateljskoj utakmici. 2 gola Cacaua i jedan autogol.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 maj 2010, 17:57

Nurnberg pobedio 1:0 ali sada da li ce biti dovoljno to i u revansu pitam se,nije to neka velika prednost.Augsburg ima stvarno odlicnu ligu.Nisam ih puno prateo ove sezone ali stvarno imaju dobre igrace poput golmana Jentzscha,Sinkale,Thurka,Nanda,Szabicza,Torghellea...i sa pravom se mogu nadati plasmanu u Bundesku.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 14 maj 2010, 18:21

Devil je napisao/la:Nurnberg pobedio 1:0 ali sada da li ce biti dovoljno to i u revansu pitam se,nije to neka velika prednost.Augsburg ima stvarno odlicnu ligu.Nisam ih puno prateo ove sezone ali stvarno imaju dobre igrace poput golmana Jentzscha,Sinkale,Thurka,Nanda,Szabicza,Torghellea...i sa pravom se mogu nadati plasmanu u Bundesku.
augsburg je takodje iz drzave bayern jelde? radi atrakcije i tradicije bundeslige volio bih da nurnberg osigura opstanak, to je sigurno jedan od vecih njemacki timova. veceras se nadam da ce hansa takodje osigurati svoj opstanak u zweite-i, malo po malo pa DFB tamani ove istocne klubove... OST-DEUTSCHLAND! 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 maj 2010, 18:24

steve-o je napisao/la:
Devil je napisao/la:Nurnberg pobedio 1:0 ali sada da li ce biti dovoljno to i u revansu pitam se,nije to neka velika prednost.Augsburg ima stvarno odlicnu ligu.Nisam ih puno prateo ove sezone ali stvarno imaju dobre igrace poput golmana Jentzscha,Sinkale,Thurka,Nanda,Szabicza,Torghellea...i sa pravom se mogu nadati plasmanu u Bundesku.
augsburg je takodje iz drzave bayern jelde? radi atrakcije i tradicije bundeslige volio bih da nurnberg osigura opstanak, to je sigurno jedan od vecih njemacki timova. veceras se nadam da ce hansa takodje osigurati svoj opstanak u zweite-i, malo po malo pa DFB tamani ove istocne klubove... OST-DEUTSCHLAND! 8-)
Ma da iz Bavarske su i oni.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 maj 2010, 23:00

U prvoj utakmici baraza za drugu ligu, Ingolstadt je veceras na svom terenu pobjedio Hansu s minimalnih 1-0. Nadam se da ce Ingolstadt izboriti plasman u "cvajtu", jer su napravili novi stadion, imaju dosta dobrih igraca, posebno onaj crnjo sto je veceras pokupio sve u odbrani. Isto se tako nadam da ce Augsburg izboriti plasman u Bundesligu. Treba malo promjene i u Bundesligi, ali mislim da je to nemoguca misija, jer Nuernberg nece ispustiti ovu priliku.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 14 maj 2010, 23:24

steta za hansu, nadam se da ce preokrenuti na svom terenu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 maj 2010, 17:27

Za nesto vise od pola sata pocinje revans mec relegacije izmedju Nurnberga i Augsburga.

Der Club gegen den FCA - eine Frage der Nerven
Club oslabljen neigranjem Diekmeiera (povreda) i Pinole (suspenzija). Igraju protiv izuzetno jakog domacina, koji je u protekloj sezoni dozivio samo jedan poraz na domacem terenu. Efikasna ekipa koja je jednom K'lauternu zabila 4 komada. Bit ce jako tesko sacuvati minimalnu pobjedu ostvarenu u cetvrtak (1:0).

Nadam se opstanku tradicionalista ( :mrgreen: ), jer bi ponovno ispadanje znacio i (negativan) rekord u Bundesligi (8x).

Go Clubere, go. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 maj 2010, 18:34

0:1 vodi Nurnberg Ilkay Gundogan strelac,ovim golom verovatno Nurnberg sledece sezone opet gledamo protiv Bayerna,Werdera i ostalih bundesligaskih ekipa.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 maj 2010, 19:52

To bi bilo to. :D FCN ostaje u Bundesligi. slika
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 maj 2010, 19:54

geronimo je napisao/la:To bi bilo to. :D FCN ostaje u Bundesligi. slika
Rekoh ja da ce to biti lagan posao za FCN,Augsburg je bio nervozan od samog pocetka,fakat nisu dorasli Bundesligi,ali ako zadrze ekipu nece imati problema dogodine da uđu direktno u ligu...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2010, 19:57

geronimo je napisao/la:To bi bilo to. :D FCN ostaje u Bundesligi. slika
Gledaj Gere i Bistrikboya sto im je drago, da Vas ne znam pomislio bi da bi prezalili LP samo da Nuernberg opstane u drustvu najboljih. :D :D
Inace moje su simpatije bile vezane za Augsburg jer me dosta podsjecaju na Mainz, imaju odlican stadion, odlicne navijace, i odlican tim, a Bundesligi ne bih skodilo i malo promjene, no nadam se da ce sljedece godine uspjeti izboriti plasman u Bundesligu.
Jos sutra treba vidjeti ko ce izaci bolji iz duela Hanse i Ingolstadta, i konacno ce DFL spustiti zavijesu na sezonu 09/10 u prve tri lige.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.