FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

KLIS
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KLIS » 18 okt 2015, 22:26

perodeformero je napisao/la:
KLIS je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Tebi treba stadion za koji ce UEFA reci ok mozete tu da igrate, pa ga ti koristi za sta hoces
Dok dođemo do tog "OK", moramo izgraditi zapadnu tribinu, što je veoma teško bez podrške vlasti.
Sva lova koju dobijemo, a nije stavka u budzetu, dakle koja dodje neplanski jal od Dzeke ili nekog drugog morala je i mora otici na infrastrukturu. Zasto bi ti vlast pomagala, a ti neces ni stolice da operes?
Slažem se s ovim zadnjim, ali ne treba zaboraviti da se moraju riješiti dugovi kako bi Klub mogao funkcionisati.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 18 okt 2015, 22:30

azmeiljro je napisao/la:
CARSON je napisao/la:
azmeiljro je napisao/la:Veliki pozdrav , ne pisem cesto , ali redovno pratim forum...mozda cu biti nekima dosadan , sa ovom temom , ali jednostvno se mora pricati ..
kako jedan grafit u nasem gradu kaze "godine prole ku..rc.." a na nasoj grbavici nsita se nije uradilo , osim sto nam se srusio krov ..Budimo jednostavno realni , koliko god volimo nas klub ,mene boli gledati oronuli stadion ,boli me kad moram ici na kosevo da gledam evropske utakmice , jedostavno nikad mi nece biti jasko kako jedna FK mlados doboj kakaj je u stanju da nako za nase uslove izgradi pre pre dobar stadion ..( SVAKA CAST LJUDIMA NA TRUDU )http://i.imgur.com/Kzj8eXH.jpg , ljudi moji ne znam sta radi nasa uprava , dokle lažu i dokle odlaze novci iz želje , neki ce me sada napasi , jednsotavno sam realan , da se gradi blok po blok , ljudi moji istok bi se napravio za 2 godine ..da se digne kredit 2 miliona od poslovnih prostora bi se vratio kredit , ( inace radim u ageniciji za nekretnine itd i u banci ) to je toliko jednostavno dici kredit i dogovorit kako ga odplatit , pitam se ima li iko u upravi ko zeli da uradi bilo sta po tom pitanju ? ili ce mo iz godine u godinu gledat kako zarasta , gledat da prostite gdje se popisati ?, cekat da nam slovenac pravi stadion , pogledajte jedan velez i vrapcice ? sigurno velez ima vise novaca od nas ? ljudi samo vole i rade ...i vejrujte da je moguce ,jednsotanvo nek srede stadion makar za evrope ne moraju nista gradit jel i to tesko ? ili cekamo njemce PROSHE arenu neku , ljudi moji to su samo lazi " TREBA POCET NSTO RADIT !!!!
Izvini buraz ali ovo ti dobar stadion :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
logicno da je dobar ? , stolice sve iste tribine ..novo , sta ocekujes da ljudi naprave neke ARENE ?koje su skupe za odrzavanje ? nesto sto je nemoguce narpavit , budite svi relani spusite se na zemlju ? napravi jednostavnu betonsku triibnu stavi stolice i cao ...
Stadion se njihov gradi, imas idejni projekat na njihovoj stranici, za njihov gradić je odlican. @azmeiljro ne mozes Želju poredit s Veležom, Travnikom, Vitezomi ostalim koji su gradili zadnjih godinu-dvije, to nisu centralne tribine, niti su nekog kapaciteta. Željo sam nece nikad napravit tribinu koja prima nekih 7 hiljada (toliki kapacitet istoka ili zapada ocekujem ako se bude ikad gradio), koja je natrkivena i ispunjava sve moguce uvjete koje jedna centralna tribina po evropskim standardima ispunjava, sto bi izljevali neki beton i potrosili cirka 4 miliona na to kad ces opet morat evropska takmicenja gledan na lavoru, dok neko ne uleti sa strane tj dok nekog ne zahebemo da valja od tribina nema nista..

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 18 okt 2015, 22:35

Slažem se s ovim zadnjim, ali ne treba zaboraviti da se moraju riješiti dugovi kako bi Klub mogao funkcionisati.
Koji bolan dugovi, to je najveca ubleha i najmocnije oruzje svih uprava. Eto da li su rijeseni dugovi? Koliki je sad dug? Da li je klub sad funkcionalniji i bolji nego prije, to niko niti zna niti primjecuje. Za dugove imas budzet pa kresi sta mislis da treba, ali ako ti kapne lova koju niti si planirao niti si joj se nadao daj u nesto konkretno ulozi. Ta prica oko dugova moze da traje stotinama godina, jer ih niko nikada nece vratiti na ovaj nacin

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 18 okt 2015, 22:44

perodeformero je napisao/la:
Koji bolan dugovi, to je najveca ubleha i najmocnije oruzje svih uprava. Eto da li su rijeseni dugovi? Koliki je sad dug? Da li je klub sad funkcionalniji i bolji nego prije, to niko niti zna niti primjecuje. Za dugove imas budzet pa kresi sta mislis da treba, ali ako ti kapne lova koju niti si planirao niti si joj se nadao daj u nesto konkretno ulozi. Ta prica oko dugova moze da traje stotinama godina, jer ih niko nikada nece vratiti na ovaj nacin
Dugovi nisu nikakva ubleha, oni su prije nekoliko godina iznosili 6-7 miliona, dogovorena je otplata duga prema PUFBiH i riješen je jedan dio ostatka. Po meni je bolje pare koje neplanirano kapnu uložiti u to. Tek kad budemo čisti, onda možemo razmišljati o stadionu.

blue sky
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la blue sky » 18 okt 2015, 23:03

azmeiljro je napisao/la:Izvini buraz ali ovo ti dobar stadion :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Vec je sad bolji od Grbavice, ima dvije fine tribine koliko se vidi na ovoj slici. A ako mu stave krov u odnosu na nas ce da bude wembley, fazon je sto rade i ne bacaju prasinu u oci[/quote]
o tome se radi , nasa uprava citavo vrijeme , jednsotavno laze !!! i za mene ta uprava ne valja taman da je moj otac tamo a ne muharemovic i ekipa ..,u bosni je je 99 % napraveljinh kuca na kredit ,,,zasto i nasa "KUCA" ne bi bila ..koga cekat ? ...,od izbora do izbora , od uprave do uprave !!! od nekih gradjevinaca koji su upravi ..da njihove firme prave itd itd ..jednostavno ne vole želju i grbavicu kao mi !..[/quote]
Kume nemaš ti pojma kakav crni muharemovic klinac palac. Svakakvi žetoni pišu...

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 18 okt 2015, 23:24

stadion bolna tacka,nema tog Zeljovca sto ne bi volio novi stadion. tako nam grah pao jbga
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 18 okt 2015, 23:41

KLIS je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Tebi treba stadion za koji ce UEFA reci ok mozete tu da igrate, pa ga ti koristi za sta hoces
Dok dođemo do tog "OK", moramo izgraditi zapadnu tribinu, što je veoma teško bez podrške vlasti.
Oprosti malo, nemoj se ljutiti, ne napadam tebe direktno vec me nervira to razmisljanje koje Vam je netko u glavu usadio bez ikakvih jakic cinjenica.

Dakle, da pocnemo...

Kroz historiji, kada je to nama zapravo vlast, drzava bilo sta pomogla osim sto nas je pokusala ugasiti u par navrata?
Ako znas odgovor na ovo pitanje, onda ti je odgovor vrlo jednostavan. Drzava nije u stanju, tj zapravo grad, odrzavati gradski stadion koji nosi prefix Olimpijski a ne nekom Zelji, ili drugom klubu, posebice kada u gradu imas dva ljuta rivala.

Druga stvar. NIje tacno da treba zapad i nije puno para,(mozes ti sve na istocnu stvarno sve to fino ukrojiti) vec ispade puno para kada hocemo maga projekat za koji ti nece vjeruj mi niti Seik dati pare jer ne moze izvuci svoje novce u narednih 50 godina, cak je i to pitanje. To sto su Vama napricali o tom famoznom zapadu kakav oni zele, vjeruj mi da bi u Man. Utd sjeli pa deset puta prosli kroz projekat i opet bi bili neodlucni o svemu tome. Dakle, problem su nase zelje, motivi koji su ako cemo realno gledati apsolutno nerealni posebice ako svatimo gdje se nalazimo i koliko smo rezultatski doprinjeli na sceni gdje ti potencijalni investitor moze vidjeti nekog potencijala za ulaganjem, tj euro sceni. Takoder, da dodam jos jednu stvar.
Taj zapad ako cemo ga realno praviti, uopste ne treba rusiti do kraja. DOle vec imamo svlacionice koje su nedavno adaptiranje, i nekoliko prostorija, dakle, jednostavni je izgraditi gordnji dio tribine, tj napraviti kostur i krov postaviti, a to se moze za 1 mil KM sigurno Vam govorim. Medutim, problem su ljudi oko i unutar kluba.
U prevodu dok ne dode jedan covjek, koji ce uloziti svoje pare i dovesti svoje ljude, ovo ce nesto krenuti. DOk god mi cekamo ovog, onog, politiku, drzavu ili nesto trece da ucini za nas, mi svog stadiona necemo vidjeti. Kada nisu u stanju za reprezentaciju nesto sami uraditi, vec se ona Zenica krpi i godinama i krpit ce se sve dok UEFa ne udari sakom od stol i ne posalje sama sredstva.

Treca stvar sto mene stvarno toliko nervira, ali jbg, ljudi kod nas vole da mastaju pa cemo sve mastati dok ne postanemo realni i pocnemo cinjenice gledati.
Tj, Sta se Zelji i Sarajevo odvojeni nogometni objekti kad oba kluba u prosjeku prati jedva po 3.000 ljudi...To je ono pravo pitanje.
Sada ce ovdje pojedinci malo poceti emocije umijesiti, pa navuci pricu oni su na pokusali unistiti, sto je sve tacno, ali kada je posao u pitanju, moras imati jednak interes i stvari posmatrati realno. Toliko ima primjera gdje deset puta gori i ljuci gradski rivali dijele isti kroz ali zato imaju uslove objekte, medutim, mi cemo svoje, pa kakvo god da je, nase je. E dok je tako, a vjerujte dosta ih je, dzaba mi ovdje pricamo na temu uopste.

@MuhamedTM - Pa prijatelju, zbog razmisljanja iz 18 vijeka, "tako nam grah pao" dozivjet cemo 2030 a Grbavica ce postati gradska deponije. Ali mi cemo i dalje, "tako nam grah pao", jbg...
Jebote zivot, u centru si grada, moderna lokacija, ma za deset, imas prilaze sa tri strane, nije ni nemoguce odozgor sa tranzira izvesti nesto ako je dobar projektant upitanju, ali ljudi jednostavno ne vidi potencijal, bar oni koji bi trebali, jer Zeljo im daje hljeb. Dzaba mi pricamo jer nema tko da slusa. Svako je igrac neciji, tj stranacki i svatko vuce na svoju stranu.

EDIT. Da ima ovdje drzave kao sto nema, vec mafija vrsli legalni kriminal i pljacku a narod suti i pusi (kroz historiji tako sa generacije na generaciju) ujedno cekaju nekoga da ih izbaci iz ovog crnila a slucajno da ne bi sami sebe pokusali., taj isti PUFBiH bi ti oprostio te dugove ako ces te novce uloziti u izgradnju modernog sportskog objekta, JER JE TO U KORIST DRZAVE, tj Sporta i kulture.
Ali sta ces, ljudi koji ti kroje zakone, jucer su bili gredevinarci, zidari, itd itd, pa ne zna jadan sta je kultura i sport. Ali tko ih je birao, narod!
Sta dalje da pricamo...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 18 okt 2015, 23:59, ukupno mijenjano 2 puta.

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 18 okt 2015, 23:48

Zasto nebi pare ulozili u infrastrukturu,ako vec ne dovode neka ''zvučna'' pojačanja.Moze se napraviti sponzorski ugovor s firmom koja bi npr.napravila tribinu,pola plate ostatak 3,4 godine njihova reklama na stadionu,firma otplati svoje troskove gradnje i dobiju reklamu.Od toliko arapa nisu sposobni dovesti jednog,njemu je milion ko nama marka,a za njegove 4 marke mi bi imali extra stadion(moje razmisljanje samo)
The Maniacs 1987
FK Željezničar

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 18 okt 2015, 23:48

@Dzole pa jarane ako mislis da meni nije krivo kao I ostalima varas se ,cak se I slazem s ovim sto si napisao . Niko nece da se uhvati rizika ili nije sposoban. Ljudi moraju zavrnut rukave I poceti ,Greda je bio poceo nekom nije bilo u interesu I noga. Eto kazu sve bi islo ali neke prostorije prodate ranije I tu koci bas.
Kazem tako nam grah pao tjesim se ,vidis da nas ovu godinu sve nesto handri ,od trenera,igraca itd itd.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 18 okt 2015, 23:56

Ma momci, imamo mi svi ideje koje su izvodive, ali nemamo ljude koji su u stanju to sprovesti, i to se vuce godina i vuci ce se godinama jer Zeljo nema onog pravog Bossa a takav na ovom vaktu je vise nego prijeko potreban. Ovako je klub svakoga i svako malo jaci, tko ima novce da radi sa igracima ti kroji sta ces i kako ces.
I da, uvijek ce biti neki problem. Danas su prostojije, sutra je urbanisticka, prekustra neko koci, zagosutra vracenje dugove, itd. itd..
Tako se business ne radi.
Pravi ljudi koji su u business sute i rade, a povremeno objave razultate, ujedno stecu respekt kod ljudi jer nisu supljaci..
Ali nazalost, takvih kod nas nema, jer uvijek iskoci neki drugi problem kada se spomene tema stadiona...

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 19 okt 2015, 00:08

DzoleZeljo je napisao/la:Ma momci, imamo mi svi ideje koje su izvodive, ali nemamo ljude koji su u stanju to sprovesti, i to se vuce godina i vuci ce se godinama jer Zeljo nema onog pravog Bossa a takav na ovom vaktu je vise nego prijeko potreban. Ovako je klub svakoga i svako malo jaci, tko ima novce da radi sa igracima ti kroji sta ces i kako ces.
I da, uvijek ce biti neki problem. Danas su prostojije, sutra je urbanisticka, prekustra neko koci, zagosutra vracenje dugove, itd. itd..
Tako se business ne radi.
Pravi ljudi koji su u business sute i rade, a povremeno objave razultate, ujedno stecu respekt kod ljudi jer nisu supljaci..
Ali nazalost, takvih kod nas nema, jer uvijek iskoci neki drugi problem kada se spomene tema stadiona...
Sta mislis sto je Amar ostiso? Vidio da nema fajde I cao djaci,nije mogo sam.
Meni samo nije jasno jedan brend klub kao Zeljo da nema sposobnije ljude,Greda I ekipa su radili koliko toliko solidno eh vidjet ces sad kako ce biti.
Da je kakav normalan stadion pa posebna tribina za ljude s porodicom da se osjecaju sigurno da ne strahuju, onda bi bila posjeta bolja I mozda bi cak I uradili sta u Europi.
Ruzno je reci ali treba nam neki lopinas ko Mamic.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 okt 2015, 00:46

Najveca glupost koju citam godinama na forumu, na svim temama PL je da neko ne ide na tekmu radi fol sigurnosti ili uslova ili cijena karti.....da naprave Etihad i stave kartu marku posjeda bi u prosjeku bila veca za 200 ljudi.

Zaustavi 10 ljudi na ulici ako ti ih 5 bude znalo pola prve postave zelje ili sarajeva mozes smatrati da je interesovanje za ligu ODLICNO....
=\_1921_/=

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 19 okt 2015, 07:58

Meni je porazno da klub nema posjetu 5+ hiljada ove sezone (mimo derbija i Evrope).
To je stvar svakog pojedinca da licno odluci svojim razumom, zeli li ili ne bodriti klub. To je moc svakog od nas. Ali, ona je prenapuhana.
Po forumima se bistri visoka klupska politika, zuc se prosipa, radikalne promjene traze, a onda slijede akcije koje se svode pod jedno:
necemo ici na utakmice.

Ono najlakse.

Ne zamjerim upravi previse, a ni igracima nista. Ni navijacima koji su gonili i izgorili.
Zamjerim raznim xy osobama kojih nema nikada protiv drina, ali su tu da iz zaleta skoce na ogradu juga, najjaci i najveci klupski fanovi ikad za derbi.
Ima ih dosta medju vama.
Na razne nacine vam se ponudio izlaz iz ludila. Bile su ciste stolice (kao da ima uslovniji stadion u Sarajevu; Kosevo? Molim?!), dzaba ulaz, nocna, dzaba ulaz+nocna+atraktivan protivnik (Salzburg) i opet vas jednostavno nema. Na lakmus testu koji trazi malo ulaganja padamo. Kao izgradnja tribina ce dovesti ljude? Hoce 5-6 utakmica i kraj.
Ali bi privilegiju da znate jesu li Misimovic i Osim bili skupa, koliki su dugovi, ko vodi klub...

Moj Zeljo ce oduvijek biti Borussia Dortmund u komparaciji, klub s najboljim navijacima i najposjecenijim stadionom bez obzira na rezultat.

Vas je mozda drugaciji.

Ovo je hommage stranici 3za1921 - Samo Željo

Ugasio sam rad na stranici. Stid me je napisati cifru koju sam ulozio. Sta su ULFE i FF para dali na koreografije.
Ovo je moje nista.
Imam i ja zivot kao i svi. Ruzan je osjecaj raditi nesto uzalud.
Kospe i iz prikrajka, dok me kosti budu mogle nositi, da zivot mi zavrsi medju penzionerima na jugu i uz Zelju. Kakav god da je na tabeli.

Moj Zeljo - radnicki. Ne privatna prcija, ne rezimski, ne na silu, ne trofejima da gazis preko mrtvih, moj Zeljo drugi omiljeni klub citavoj Jugi osim pitarima.
Uvijek uz njega.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 19 okt 2015, 09:38

Nas ciklicni povratak na pricu o stadionu.. U ovom slucaju se slazem sa kriticarima svih uprava.. Ako cemo cekati da nam "drzava" napravi Grbavicu onda se trebamo pomiriti sa cinjenicom da je nikad necemo ugledati izgradjenu.. Da bi bilo sta dobio od "drzave" moras imati uticajne i jake ljude koji ce praviti konstantan pritisak na lokalne vlastodrsce.. Nema vise smisla ni raspravljati o stadionu jer se samo bezveze ponavljamo.. Imam osjecaj da ce se u skorijoj buducnosti sve oko stadiona graditi a da ce sam stadion jos dugo biti na cekanju..

p.s. Na tekmi protiv Salzburga sam nakon dugo vremena bio na sjeveru.. Tribina je, gluho bilo, prljava, a bila je prica da smo angazovali neku firmu koja ce to odrzavati.. Nije da to meni smeta.. Ja sam i onako zadnjih desetak godina na dijelovima juga koji uopce nema stolica.. Samo me interesuje da li je ta firma pocela odrzavati tribine?
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 19 okt 2015, 09:45, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 okt 2015, 09:44

gdje to država pravi nešto a da ostaje tebi? država pravi ono što je njeno.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 19 okt 2015, 09:48

Pa cemu onda sve price? Cemu silni sastanci sa Koldzom? Pomirimo se lijepo da od stadiona nece biti nista.. Potrebne milione nemamo a neko drugi nam nece praviti i to je to..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 okt 2015, 09:53

koldžo ti ga neće praviti. ali te može zaustaviti da ga praviš taman imao sam svoje pare za to.

jedino održivo kako se može napraviti je to - oko stadiona. tako ili nikako. ni 234903459359 puta bogatiji klubovi ne prave stadione svojim parama iz tekućeg poslovanja.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 okt 2015, 09:55

Zato mi mozemo i moramo natjerat upravu da se malo vise brine o ovom stadionu kojeg imamo a i treba popravit ovu smijesnu cifru na tribini.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 19 okt 2015, 10:03

Jednostavno je, dok nasi nekog ne zeznu maherski kao sto se npr pricalo za one slovence ili mercedes od stadiona nece biti nista, dakle dok neko ne prepozna neki interes da valja u tom objektu. Zeljo sam ga mislim nikad nece napravit jedino da nas neko kupi kao kone al i od tog nema nista s obzirom da mozes dobit 49%, a klub cisto sumnjam da ce ikad bit u stanju sam pokrenuti izgradnju, ogromni su to novci a kod nas ce godinama bit prica konsolidacija dugova, rashodi veci od prihoda, muka mi slusat ublehe vise o tim dugovima, ako postoje daj transparencije malo, izvijesti navijace npr dva puta godisnje na cemu je klub itd.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u 19 okt 2015, 10:04, ukupno mijenjano 1 put.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 19 okt 2015, 10:03

ChWilla je napisao/la:koldžo ti ga neće praviti. ali te može zaustaviti da ga praviš taman imao sam svoje pare za to.

jedino održivo kako se može napraviti je to - oko stadiona. tako ili nikako. ni 234903459359 puta bogatiji klubovi ne prave stadione svojim parama iz tekućeg poslovanja.
Slazem se i upravo zbog toga se treba pomiriti da od stadiona nema nista i sve price oko izgradnje nemaju smisla.. Bogatim klubovima sponzori prave stadione.. s obzirom da mi generalnog (300k KM) godinama nemamo onda bi glupo bilo ocekivati investitora koji je spreman uloziti milione u nesto sto nije njegovo..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.