Da, da, daaa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

nista garnet?Kawhi je napisao/la:3 najbolja defanzivca u zadnjih 25 godina su Duncan, Pippen i LeBron. Samo jedan od njih je visoki i još nije C. Danas su Green, Kawhi i LeBron najbolji defanzivci. Green je jedini FC i to undersized četvorka.
Okruži Chandlera koji je jedan od def. najboljih centara s levatima u Knicksima ili ono što je prošle sezone imao u Mavsima dobiješ defanzivnu katastrofu. Jedan igrač ne može sam držati kvalitetnu odbranu nebitno koja on pozicija bio.
Koliko šampionskih odbrana je bilo bez vrhunskog defanzivnog swingmana?Epidaurus je napisao/la:I da, samo su kroz historiju dvije sampionske odbrane bile bez pravg, vrhunskog defanzivnog zastitnika obruca i reketa i upravo su to Bullsi i Heat.
Epidaurus je napisao/la:Garnett je najuniverzalniji od njih svih a Hakeem najbolji defanzivac po svom uticaju na igru. Garnett je jedini mogao svih 5 pozicija da cuva (jedini nakon njega takav koji se pojavio je AD al on treba jos da sazrije malo za potpunu dominaciju, definitivno moze postat najdominantniji visoki od Shaqa jos). Ja bi ga licno uzeo ispred Duncana jer je ljudsko super ljepilo i igrac koji je na vrhuncu radio sta je htio u oba smjera samo al je imao problem da mu Sam Cassell i Wally Szczerbiak dva najbolja suigraca budu. Npr da su Lakersi uparili njega i Kobea onda kad je Shaq trazio odlazak (sto je vec u domenu tesko ostvarivog naravno), siguran sam da bi to bila brutalna dominacija Lakersa kroz cijele 2000-te jer bi se njih dvojica "mogli" na terenu iz razloga sto su obojica manijaci i fanatici kosarke i sto niko ne bi imao takve individualne klase u ekipi. Sad da ne pricam koliko je Garnettov skill set u napadu odgovarao trokutu ...
Sto se tice najboljih defanzivaca u zadnjih 25 godina, to su Hakeem, Pippen, Garnett, Duncan i MJ. Danas su najbolji Kawhi, LeBron, Green, AD i Marc s tim sto se kroz sezonu-dvije niko od ovih nece s ADem moc poredit.
Svaka sampionska odbrana moram biti potpuna i na perimetru i u reketu s tim da su Miami i Bullsi bili toliko dobri iz razloga sto su imali dva fransizna swingmana u ekipi. Boston 2008. nije imao pravog fransiznog swingmana u odbrani, onda Dallas 2011. pa GSW ove godine isto (Iggy je bio najblizi tom elitnom defanzivcu al Iggy vise to definitivno nije i oni su to nadoknadjivali duzinom na tim bocnim pozicijama sa Klayom, Iggyjem i Barnesom koji ce kroz sezonu dvije postat top defanzivac). Uglavnom lakse je maskirat odbrambene nedostatke vanjske linije sa dominantnim visokim defanzivcem nego obratno. Jordan je prosle sezone npr drzao 90% odbrane Clippersa sa Blakeom kao prosjekom u odbrani, Reddickom kao ispodprosjecnim i Barnesom koji je samo sjena nekadasnjeg stopera.
Kako cu precjenjivat covjeka koji je u odbrani mogao apsolutno sve plus jos i napadacki dosta dobar igrac bio (falio mu sut za 3) ? Meni je on prototip savrsene cetvorke i sad AD, za kojeg mislim da ima moze biti bolji individualno i od Duncana i od Garnetta (kvalitetniji na vrhuncu karijere, al sumnjam da ce postat veci igrac od Duncana) i po dominaciji blizu Shaqu. Razlika izmedju Kobea i Jordana je upravo u tome sto je Jordan fizicki i atletski svemirac bio, odraz mu je na vrhuncu skoro 50 incha bio (kolko se sjecam 120 cm mu odraz bio). Nedavno je bas Arenas objasnio na instagramu tu razliku izmedju Kobea i Jordana; igracki i kosarkaski su obojica savrseni kosarkasi, bukvalno kosarkasi bez mana i potpuno kompletni s tim sto je Kobe Kobe a Jordan imao u skillsetu sve sto Kobe ima plus jos Westbrookovu eksplozivnost i Carterov odraz.Kawhi je napisao/la:@epi dragi koliko ti precjenjuješ KGa.![]()
AD neće biti dominantniji od Shaqa, ali će biti dosta bolji od Kevina.
Meni Kobe nije ništa slabiji defanzivac od Jordana.
Ne mislim da je Pop veći trener od tih.
@Alem kao i obično pokušava košarku 90ih predstaviti kao vrijeme MJa, Hakeema i ostalih, a košarka 90ih je zapravo bila vrijeme MJa i ostalih. Navikao sam da navijači Bullsa potcjenjuju Pippena, ali nisam to navikao od navijača drugih franšiza.
Garnett je granični top 5 PF svih vremena. 3 PF svog vremena. Ti o njemu pričaš kao da je u rangu Shaqa ili Kobea. Koliko je puta prije PPa i Isusa igrao drugu rundu playoffa? U Keltima je bio treći igrač tako da bi ono što je on uradio s Keltima vjerovatno i Paul i Anthony mogli uraditi.Epidaurus je napisao/la: Kako cu precjenjivat covjeka koji je u odbrani mogao apsolutno sve plus jos i napadacki dosta dobar igrac bio (falio mu sut za 3) ? Meni je on prototip savrsene cetvorke i sad AD, za kojeg mislim da ima moze biti bolji individualno i od Duncana i od Garnetta (kvalitetniji na vrhuncu karijere, al sumnjam da ce postat veci igrac od Duncana) i po dominaciji blizu Shaqu. Razlika izmedju Kobea i Jordana je upravo u tome sto je Jordan fizicki i atletski svemirac bio, odraz mu je na vrhuncu skoro 50 incha bio (kolko se sjecam 120 cm mu odraz bio). Nedavno je bas Arenas objasnio na instagramu tu razliku izmedju Kobea i Jordana; igracki i kosarkaski su obojica savrseni kosarkasi, bukvalno kosarkasi bez mana i potpuno kompletni s tim sto je Kobe Kobe a Jordan imao u skillsetu sve sto Kobe ima plus jos Westbrookovu eksplozivnost i Carterov odraz.
Meni se licno njegov stil odbrane vise svidja od Duncanovog i ja ga uzimam ispred njega zato sto je visoki koji je idealan za danasnju kosarku, covjek ispred svog vremena je bio. Naravno da sad on nije gledajuci citavu karijeru rang Kobea, Shaqa il Duncana koji su realno trojica najvecih igraca svoje ere al u primeu je on bio njihova klasa (Shaq je u primeu ipak bio jednu stepenicu iznad ostalih zbog zalosne centarske konkurencije i zbog cudesne eksplozivnosti za onu fiziku). Slicna stvar je npr sa TMacom, u par najboljih sezona je individualno bio rang Kobea al onda je Kobe napravio dodatni bum u onoj sezoni 2005-06 kad je bio bukvalno prototip nezaustavljivog igraca, ja uzivo nista bolje od toga do sad nisam gledao, svaka cast i Jamesu i Durantu al ono je bilo cudo, cista ubilacka kosarka. Jordan je bolji strijelac od njega cisto jer je fizicki bio za koplje ispred, u skillu i citanju igre medju njima skoro nikakve razlike nije bilo, identicni igraci dok je cini mi se Phill rekao za Kobea da je malo bolji suter bio od Kobea mada nisam 100%. KG je sam jednom donio Wolwesima finale zapada koji je tad izuzetan bio (kao uostalom kroz citav milenijum). Po meni je on podcjenjen igrac, bajke bi se pisale o njemu da je imao dovoljno poslozen tim na vrhu karijere.Kawhi je napisao/la:Garnett je granični top 5 PF svih vremena. 3 PF svog vremena. Ti o njemu pričaš kao da je u rangu Shaqa ili Kobea. Koliko je puta prije PPa i Isusa igrao drugu rundu playoffa? U Keltima je bio treći igrač tako da bi ono što je on uradio s Keltima vjerovatno i Paul i Anthony mogli uraditi.Epidaurus je napisao/la: Kako cu precjenjivat covjeka koji je u odbrani mogao apsolutno sve plus jos i napadacki dosta dobar igrac bio (falio mu sut za 3) ? Meni je on prototip savrsene cetvorke i sad AD, za kojeg mislim da ima moze biti bolji individualno i od Duncana i od Garnetta (kvalitetniji na vrhuncu karijere, al sumnjam da ce postat veci igrac od Duncana) i po dominaciji blizu Shaqu. Razlika izmedju Kobea i Jordana je upravo u tome sto je Jordan fizicki i atletski svemirac bio, odraz mu je na vrhuncu skoro 50 incha bio (kolko se sjecam 120 cm mu odraz bio). Nedavno je bas Arenas objasnio na instagramu tu razliku izmedju Kobea i Jordana; igracki i kosarkaski su obojica savrseni kosarkasi, bukvalno kosarkasi bez mana i potpuno kompletni s tim sto je Kobe Kobe a Jordan imao u skillsetu sve sto Kobe ima plus jos Westbrookovu eksplozivnost i Carterov odraz.
Što se tiče odbrane, nakon Timmya je najbolji visoki defanzivac svog doba. Mada su Ben i Howard u primeu vjerovatno bolji od njega. Nije jedina bitna stvar u odbrani to što može čuvati svih 5 pozicija.
Znam koja je razlika između Kobea i Jordana. Samo ne vidim pretjeranu razliku u odbrani. Svi se slažemo da je Jordan dosta bolji napadač.
Savršen košarkaš još nije postojao. Da malo mudrujem.![]()
NeverGiveUp je napisao/la:Shvatam mladost, ne shvatam toliki hejt i subjektivnost, dokle ?
1-time NBA Defensive Player of the Year
3-time steals leader: 1988, 1990, 1993
9-time All Defensive selection
First Team: 1988-93, 1996-98
Hvala, doviđenja.
NeverGiveUp je napisao/la: Svaka čast nekolicini forumaša tipa Epidaurus, Nezalaganje, IlCapitano, BernardBarnjak i sl. bez obzira na nesuglasice, barem se ljudi razumiju a to je najbitnije.

Ne da ga je cuvao,nego je to preokrenulo i seriju,sto je najtuznije za MEM...Uz dobro dokumentovanu povredu Conleya...filip13 je napisao/la:nisam gledao play off warriorsa i grizzliesa,je li istina da je u nekim trenucima bogut cuvao allena?,sad to procitah na jednom blogu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.