FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 22 okt 2015, 17:43

ali je posjeta svejedno bila kritična.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 okt 2015, 17:45

Ja mislim da je posjeta u skladu sa svim mogućim faktorima koji utječu na nju i da je uvijek bilo manje više tako. U faktore koji su u domenu kluba bi ja nabrojao i taj famozni marketing, uslove na stadionu, kvalitet ekipe, rezultate, termine utakmica i slično, dok u dugu grupu spadaju faktori koji su van domena kluba kao kvalitet lige i protinika, platežena moć navijača itd. Istina je da je u nekim utakmicama moglo i moralo biti bolje, ali u principu je to to. Jedini baš veliki minus je proslava zadnje titule i ta sezona, to već spada u domen nekog socijalnog fenomena.
Tako da ne mislim da je toliki problem u navijačima koliko je problem u tome da nema velikog napretka u pogledu gore nabrojanih faktora. Jedino na čemu se koliko toliko radi su rezultati i ekipa, ostalo je skoro pa netaknuto. Iduće sezone ćemo imati dosta jaču ligu i dosta jače protivnike što znači da bi posjeta trebala biti viša, a kad bi se još poradilo na ostalim faktorima koji utječu na posjetu, mogli bi imati, u tom smislu, jako dobru sezonu.

Ono što je neki plus jeste činjenica da je posjeta (brojka) uvijek konstantna, tako smo prošle sezone imali prosjek od oko 4 hiljade i na svakoj utakmici je bilo bar oko 4 hiljade bez obzira ko je protivnik. Kad su dolazili jači i atraktivniji protivnici posjeta je bila malo viša. To je dobar podatak koji nam pokazuje da Željo ima (ili je bar imao prošle sezone) jednu bazu navijača i jednu brojku koja je uvijek bila na stadionu iako rezultati nisu kroz čitavu sezonu bili dobri. I to je bio jedini takav slučaj u PL BiH.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 22 okt 2015, 18:43

Ja se slazem da posjeta nema veze sa rezultatima ali isto tako i klub se ponasa kao da mu nije bitno koliko ce ljudi biti na stadionu, tj. bitnije je ustediti na reflektorima i imati 300 ljudi nego igrati pod reflektorima i imati 2000.. Imamo 2000-3000 hiljade standardnih koji dolaze kad god su u mogucnosti.. Juce 90% njih nije moglo doci zbog radnih obaveza.. Sve se pocelo svoditi na racunicu.. Ne kazem da ta "racunica" nije bitna za normalno funkcionisanje kluba ali treba se malo gledati i kako privuci ljude na stadion a ne onemoguciti dolazak i za ono malo sto dolazi.. Klub postoji zbog navijaca i simpatizera a sa onim jucasnjim terminom im se porucuje da je bitnije ustediti na struji nego imati kakvu takvu posjetu..
BUDI ŽELJO !!!

benya99
Kontakt:

Post Postao/la benya99 » 22 okt 2015, 18:49

Ja sam jedan od mnogih koji zbog posla nisam mogao doći, a da je bilo u 17:00 ili 18:00 samo smrt ili teška bolest bi me mogla spriječiti :crazy:

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 22 okt 2015, 19:28

sergejevic je napisao/la:
Gator je napisao/la:Realno gledajući jedino mi imamo kapaciteta u ovoj ligi da dignemo posjetu na fin prosjek. Ali dosta stvari se mora popraviti. Kao što Edis kaže niko ne voli da mu se prodaju ublehe. Uprava nam je još amaterska. Urade 1 dobru stvar, a onda 5 losih. I sve tako. Marketing nemamo dugo godina, a po tom pitanju se ništa ne radi. Hoće li se povećati posjeta to se ne zna dok ne uradis neku stvar kako treba(ne ono što rade pitari, ono nije marketing).
Hajduk bi sa onom OK zajebancijom hiljade i hiljade zaradio. Ako nisi u stanju renovirati stadion daj ga barem očisti, sredi, uradi nešto, bilo sta. Daj da jednom dodjemo na stadion i kazemo svaka cast upravi.
Da nije bilo navijača ona lokomotiva bi se raspala. Reflektori 15 boja, eto prilike za zaraditi jedan + kod navijaca. 10. mjesec i dalje nema obećanog tendera, a trebao je biti u 9.
Onda sportski dio, koji je i glavni dio. Kad se već rješavaju ljudi daj onda se riješi jedno od glavnih odgovornih osoba. Haris je i dalje tu. Ne može se očekivati sabur od navijača kad se vidi da si prodao 2 igrača(+Evropa) i rijesio se 6 koji bi nam sad bili pojačanje, a doveo 4 igrača koji nisu ni za klupe. I još kad pogledaju da je Sloboda prva sa igračima koji su kod nas trebali, a mi 8. onda bude još veći crnjak. Prvo moramo krenuti od sebe pa onda prebacivati priču na kvalitet lige i protivnika. Barem pokusati, uraditi nesto, a ne nijemo posmatrati.
Uprava ne smije padati na sitnice, a to im se stalno desava. Kod navijača se dosta stvari skupi i samo odjednom pukne. Dopizdi im sve. Ona brojka od standardnih 2000 je u opadanju i bolesnicima je doku.rcilo.

Samo ove sezone se učlanilo oko 2000 navijača, znači moze se kad hoce. I jendi i drugi.
Taj broj ce samo i padati, jer kao sto sam rekao ko god pomisli da nece na tekmu ukaze mu se milion razloga zasto da ne ide, a kada se covjek zamisli tesko je naci neki razlog zasto ides. Sve su neke nove furke i tako nam je. Tesko je danas vidjeti covjeka koji povede djecu na utakmicu, a npr. meni je vrhunac zivota bio kad me stari povede na Grbavicu da gledamo Zelju. Zivio sam za taj dan i vjerovatno sam zbog Zelje i naucio dane u sedmici jer sam racunao kad igra opet Zeljo. Bilo je i tada prenosa utakmica Reala, Milana, Barselone, Juventusa itd, al za mene je Zeljo bio najveci klub na svijetu. Vecina raje je pratila dobro nasu ligu, npr. moj dedo je bio veliki navijac Hajduka. Covjek se spremi i ode u Split da gleda Hajduk. Bila je neka kultura medju rajom, te na tekme, te fudbal, te kosarka, te derneci, izleti, zajebancija. Sve je to tacno sto pises, ali glavno je pitanje kome sve to. Ne mozes ljude natjerati da dolaze na utakmice, pa siguran sam da vecina vas zna kako vas ljudi gledaju kada pocnete pricati o Zelji, o nesem fudbalu. **** to, djes to gledat, sve namjesteno, los fudbal, u 4. Celzi-Liverpul, u 6 Bajern-Dortmund itd. Ja bih se sad spremio s krpom i otisao da brisem stolice, ali i od ovih sto dolaze stalno ce se naci dosta budala i reci ce **** te stolica i pljunut ce na nju, sredi vrata u wc-u za dvije sedmice ce biti isarana i izlupana, sigurno se nije onih hiljadu stolica na Grbavici samo od sebe iscupalo, nego je morao neko da ih otkine.

Bilo je nekih pokusaja i trzaja, ali ne isprati to raja. Siguran sam da bi npr. ti kupio neko sranje s motivom "OK" i jos 2 000 ljudi koji su stalno oko Zelje, ali sigurno nista vise. Bila je ofanziva za clanske, pokusavalo se, jos nam se potrefilo da dobro odradimo Evropu, pa je opet broj mizeran. Nisam bas neko ko brani ljude iz uprave i uvijek cu iznjeti kritku, ali sto se ovoga tice ne vjerujem da mogu mnogo toga popraviti. Dosta raje se izmijenjalo po gradu, otislo nas je dosta, dosli neki drugaciji ljudi koji ne dozivjavaju ovaj grad kao sto se prije dozivljavao, ne dozivljava se sport isto, Zeljo, Sarajevo, KK Bosna itd.
Ta furka je ista u Hrvatskoj i Srbiji, pa opet CZ i Hajduk imaju strasan prosjek. Istina, navija pola Srbije i Hrvatske za ta dva kluba, ali njihova posjeta nije bila takva do prije 5-6 godina. Njihov marketing druga dimenzija. Hajduk 14000 clanova, a član možeš postati sa par klikova iz fotelje. CZ dala dvije utakmice slobodan ulaz, izreklamirali
napunili 2 x stadion sa 40000, treća utakmica posjeta sa 10000 skočila na 20000. Na kraju sezone prosjek 20000
Mi nekad ne znam ni satnicu do dan prije utakmice.
Nama je glavna ko voli Želju doći ce. Mora se od nečeg poceti inače će nam zapadna tribina biti dovoljna.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 22 okt 2015, 19:39

Ja znam da nikad niko rastavit me nece,od moga Zelje mog zivota moje srece :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 22 okt 2015, 19:42

ultrassa1921 je napisao/la:Ja znam da nikad niko rastavit me nece,od moga Zelje mog zivota moje srece :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Južne tribine i doline što mu pjeva nama je srcu draga boja plavo-bijela :opaopa:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 22 okt 2015, 20:29

sergejevic je napisao/la:
Gator je napisao/la:Realno gledajući jedino mi imamo kapaciteta u ovoj ligi da dignemo posjetu na fin prosjek. Ali dosta stvari se mora popraviti. Kao što Edis kaže niko ne voli da mu se prodaju ublehe. Uprava nam je još amaterska. Urade 1 dobru stvar, a onda 5 losih. I sve tako. Marketing nemamo dugo godina, a po tom pitanju se ništa ne radi. Hoće li se povećati posjeta to se ne zna dok ne uradis neku stvar kako treba(ne ono što rade pitari, ono nije marketing).
Hajduk bi sa onom OK zajebancijom hiljade i hiljade zaradio. Ako nisi u stanju renovirati stadion daj ga barem očisti, sredi, uradi nešto, bilo sta. Daj da jednom dodjemo na stadion i kazemo svaka cast upravi.
Da nije bilo navijača ona lokomotiva bi se raspala. Reflektori 15 boja, eto prilike za zaraditi jedan + kod navijaca. 10. mjesec i dalje nema obećanog tendera, a trebao je biti u 9.
Onda sportski dio, koji je i glavni dio. Kad se već rješavaju ljudi daj onda se riješi jedno od glavnih odgovornih osoba. Haris je i dalje tu. Ne može se očekivati sabur od navijača kad se vidi da si prodao 2 igrača(+Evropa) i rijesio se 6 koji bi nam sad bili pojačanje, a doveo 4 igrača koji nisu ni za klupe. I još kad pogledaju da je Sloboda prva sa igračima koji su kod nas trebali, a mi 8. onda bude još veći crnjak. Prvo moramo krenuti od sebe pa onda prebacivati priču na kvalitet lige i protivnika. Barem pokusati, uraditi nesto, a ne nijemo posmatrati.
Uprava ne smije padati na sitnice, a to im se stalno desava. Kod navijača se dosta stvari skupi i samo odjednom pukne. Dopizdi im sve. Ona brojka od standardnih 2000 je u opadanju i bolesnicima je doku.rcilo.

Samo ove sezone se učlanilo oko 2000 navijača, znači moze se kad hoce. I jendi i drugi.
Taj broj ce samo i padati, jer kao sto sam rekao ko god pomisli da nece na tekmu ukaze mu se milion razloga zasto da ne ide, a kada se covjek zamisli tesko je naci neki razlog zasto ides. Sve su neke nove furke i tako nam je. Tesko je danas vidjeti covjeka koji povede djecu na utakmicu, a npr. meni je vrhunac zivota bio kad me stari povede na Grbavicu da gledamo Zelju. Zivio sam za taj dan i vjerovatno sam zbog Zelje i naucio dane u sedmici jer sam racunao kad igra opet Zeljo. Bilo je i tada prenosa utakmica Reala, Milana, Barselone, Juventusa itd, al za mene je Zeljo bio najveci klub na svijetu. Vecina raje je pratila dobro nasu ligu, npr. moj dedo je bio veliki navijac Hajduka. Covjek se spremi i ode u Split da gleda Hajduk. Bila je neka kultura medju rajom, te na tekme, te fudbal, te kosarka, te derneci, izleti, zajebancija. Sve je to tacno sto pises, ali glavno je pitanje kome sve to. Ne mozes ljude natjerati da dolaze na utakmice, pa siguran sam da vecina vas zna kako vas ljudi gledaju kada pocnete pricati o Zelji, o nesem fudbalu. **** to, djes to gledat, sve namjesteno, los fudbal, u 4. Celzi-Liverpul, u 6 Bajern-Dortmund itd. Ja bih se sad spremio s krpom i otisao da brisem stolice, ali i od ovih sto dolaze stalno ce se naci dosta budala i reci ce **** te stolica i pljunut ce na nju, sredi vrata u wc-u za dvije sedmice ce biti isarana i izlupana, sigurno se nije onih hiljadu stolica na Grbavici samo od sebe iscupalo, nego je morao neko da ih otkine.

Bilo je nekih pokusaja i trzaja, ali ne isprati to raja. Siguran sam da bi npr. ti kupio neko sranje s motivom "OK" i jos 2 000 ljudi koji su stalno oko Zelje, ali sigurno nista vise. Bila je ofanziva za clanske, pokusavalo se, jos nam se potrefilo da dobro odradimo Evropu, pa je opet broj mizeran. Nisam bas neko ko brani ljude iz uprave i uvijek cu iznjeti kritku, ali sto se ovoga tice ne vjerujem da mogu mnogo toga popraviti. Dosta raje se izmijenjalo po gradu, otislo nas je dosta, dosli neki drugaciji ljudi koji ne dozivjavaju ovaj grad kao sto se prije dozivljavao, ne dozivljava se sport isto, Zeljo, Sarajevo, KK Bosna itd.
E bravo majstore odlican post. :tokralju:
Ja se slazem 100%

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 22 okt 2015, 21:48

benya99 je napisao/la:Ja sam jedan od mnogih koji zbog posla nisam mogao doći, a da je bilo u 17:00 ili 18:00 samo smrt ili teška bolest bi me mogla spriječiti :crazy:
Ma Bake zaposlio 100.000 ljudi, sve zeljovci rade i nije moglo biti 2 hiljade. Raja nece da dolaze termin je nebitan, a ima 200 ljudi koji nisu mogli zbog posla a dosli bi. To je opet mizerna posjeta.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 22 okt 2015, 21:57

Tek sad ovo vidjeh na zvaničnoj

http://fkzeljeznicar.ba/izvjestaj-o-povredama/ :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 okt 2015, 22:07

Svi trube i kenjaju o posjeti, a niko da obrazlozi jedan jedini razlog zbog cega bi trebala da bude bolja? Takva je jer takva i treba da bude, klub kao sto je danasnji Zeljo ne zasluzuje ni sto ljudi na stadionu. Samo mi je juga zao i dusa me boli zbog podijela i belaja

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 22 okt 2015, 22:09

benya99 je napisao/la:Ja sam jedan od mnogih koji zbog posla nisam mogao doći, a da je bilo u 17:00 ili 18:00 samo smrt ili teška bolest bi me mogla spriječiti :crazy:
Sto puta sam pobjegao s posla a juce se stvarno nije moglo uzasan termin u sred dana da je bar u 4 pa da eto malo ranije izadjes s posla ali u tri te niko nece pustiti. Ovo me podsjeca na onu sezonu 91/92 koja nikad nije ni zavrsila tad po meni nikad manje ljudi nije gledalo Zelju a znamo razloge tadasnje i ne ponovilo se nikad. A sad sta je problem sve su ljudi prije objasnili...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 22 okt 2015, 22:11

Dzaba se iskreno raspravljate po pitanju posjete. Sitvacija je takva kakva jeste. Pretroslo si kolo nesto uradio I savladio gradskog rivala. Umjesto da to krunises u narednoj utakmici, ti dozivis razocaranje.

Dakle, razocaranje, pogresan termin skroz, hladno (nemojte se cuditi uopste, ima ovdje ljudi kada puhne vjetric, oni se zalede. Jbg, )tj uopste se Vise termini ne prilagodavaju gledateljima, a trebali mi vec kako nekom drugom odgovara, ipak ti 300 ljudi sto bi ti doslo u 18.00h treba da ti znaci, je su oni isto zaljubljenici I vjerovatno posjeduju clanske I godinsnje. Ali jbg, tako je, kako je. Ja samo ne mogu da vjerujem da smo spali na pricu kako nam je skupo odigrati utakmicu u noncom terminu. Sta onda ocekivati u buducnosti ako je vec sada problem nocna utakmica?

Sto se igre tice, meni sasvim ok, koliko nam je trebalo, iako sam stigao tek u 30 min. Ne znam sta su pojedini ocekivali da ce gledati igru pasova..Onoliko upravo koliko je potrebno da se protivnik elimise u prvom susretu.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 22 okt 2015, 22:31

perodeformero je napisao/la:Svi trube i kenjaju o posjeti, a niko da obrazlozi jedan jedini razlog zbog cega bi trebala da bude bolja? Takva je jer takva i treba da bude, klub kao sto je danasnji Zeljo ne zasluzuje ni sto ljudi na stadionu. Samo mi je juga zao i dusa me boli zbog podijela i belaja
Ja bih prije rekao da takvi navijaci ne zasluzuju Zelju.

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 22 okt 2015, 22:33

FKZ1921 je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Svi trube i kenjaju o posjeti, a niko da obrazlozi jedan jedini razlog zbog cega bi trebala da bude bolja? Takva je jer takva i treba da bude, klub kao sto je danasnji Zeljo ne zasluzuje ni sto ljudi na stadionu. Samo mi je juga zao i dusa me boli zbog podijela i belaja
Ja bih prije rekao da takvi navijaci ne zasluzuju Zelju.
Ti bas svakom loncu poklopac jbt. Ti znas ko zasluzuje Zelju aj ishhh

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 22 okt 2015, 22:40

Ovdje malo malo isplivaju neki likovi tipa ovaj ribar. hahahah čuj ishhh

@FKZ1921 slažem se

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 22 okt 2015, 22:43

Ipee je napisao/la:Ovdje malo malo isplivaju neki likovi tipa ovaj ribar. hahahah čuj ishhh

@FKZ1921 slažem se
Slazem se.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 22 okt 2015, 22:45

Ipee je napisao/la:Ovdje malo malo isplivaju neki likovi tipa ovaj ribar. hahahah čuj ishhh

@FKZ1921 slažem se
Zadnji je bio chupachups,evo sad ribar,koji je slijedeći nick ?

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 22 okt 2015, 22:51

Jaozinho22 je napisao/la:

@FKZ1921 slažem se
NIje zadnji, nego posljednji.Sto bi reko pametnjakovic upravu si. :lol: :lol: jer da nisi u pravu bio bi upravu, nas lonac poklopac :)

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 22 okt 2015, 22:53

milanribar je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:

@FKZ1921 slažem se
NIje zadnji, nego posljednji.Sto bi reko pametnjakovic upravu si. :lol: :lol: jer da nisi u pravu bio bi upravu, nas lonac poklopac :)
OK

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 17 gostiju.