Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Isnar
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Isnar » 16 maj 2010, 22:55

adnan24 je napisao/la: Zasto ne ? Sta je to Hamilton napravio u karijeri pa da bude neka velicina...Za Alonsa i nekako mogu razumjeti,on se pokazao u velikim trkama ali Hamilton je bas odlican primjer za te vozace koji bljesnu godinu-dvije i to je to
Evo zasto... sa ovim godinama koje ima Hamilton, Schumacher je takodje imao samo jednu titulu prvaka... dakle, pred momkom su godine, a pokazao je da je fantastican vozac... cuj Kimi, pa zar je to vozac uopste... pjandura obicna...
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 maj 2010, 22:58

Isnar je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: Zasto ne ? Sta je to Hamilton napravio u karijeri pa da bude neka velicina...Za Alonsa i nekako mogu razumjeti,on se pokazao u velikim trkama ali Hamilton je bas odlican primjer za te vozace koji bljesnu godinu-dvije i to je to
Evo zasto... sa ovim godinama koje ima Hamilton, Schumacher je takodje imao samo jednu titulu prvaka... dakle, pred momkom su godine, a pokazao je da je fantastican vozac... cuj Kimi, pa zar je to vozac uopste... pjandura obicna...

Cuj pjandura,Kimi da je imao fokus i zelju kao ovi ostali napravio bi mnogo vise od njih svih zajedno ali i to su samo pretpostavke kao i za Alonsa i Hamiltona...ja glavu dajem da Hamilton nece uzeti vise od jedne titule u nastavku karijere,cak su i velike sanse da nece niti jednu ali opet dolazimo do toga da za njih ima vremena,ali trenutno jednostavno nije fair porediti ih sa Michaelom

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 16 maj 2010, 23:03

isnar, mojne ba kofrcenja bez argumenata...

ono sto je danas uradio alonso, je isto uradio schumaher prije par godina, kada je u rascas krivini ostavio bolida pa bio kaznjen, sa zadnjeg mjesta uspio je doci do 5. mjesta..

bytheway, da oni levati u mclarenu nisu zaboravili neku vrecu u hladnjaku, nebi alonso danas doso do 6. mjesta, jer je zbog tog izlaska SC-a uspio unici u box..

al moram rec da je alonso danas bio ponajbolji, samo zbog onih pretrcanja u prvim krugovima:D

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 16 maj 2010, 23:03

adnan24 je napisao/la:
Isnar je napisao/la:

Cuj pjandura,Kimi da je imao fokus i zelju kao ovi ostali napravio bi mnogo vise od njih svih zajedno ali i to su samo pretpostavke kao i za Alonsa i Hamiltona...ja glavu dajem da Hamilton nece uzeti vise od jedne titule u nastavku karijere,cak su i velike sanse da nece niti jednu ali opet dolazimo do toga da za njih ima vremena,ali trenutno jednostavno nije fair porediti ih sa Michaelom
Pjandura, nego sta, on ima fokus samo na rakiju, a da nije priglupog Rona Dennisa ne bi osovjio ni tu jednu jedinu titulu... Sta on moze? Moze da forsira bolid do iznemoglosti i kad isti otkaze, onda je motor kriv, nema nikakvog osjecaja... prokock'o je sve sanse, deset godina je sjedio u najboljim bolidima i napravio jedno veliko nista... ni u reliju nije nista bolji, a siguran sam da je dobar samo u kafani...
Pa da, to i ja kazem, sacekajmo da prodju te godine pa da ih onda uporedjujemo, a ne da odma govorimo kako niko nema sansu da stigne Schumachera... ha ya... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2010, 23:06

Ah ovdje ovi sto Alosna uzdizu sto je stigao do pozicije broj sest, sigurno su djeca koja nisu punoljetnja, to je za vasu informaciju isto uradio Schumacher 2006.godine, kada je krenuo 22, a utrku zavrsio peti ili cetvrti nisam siguran.
sto se tice onog prestizanja FIA je stvarno smijesna institucija. Za svako sranje imaju po dva pravila. Clan 40.13 kaze da ga nije smio preteci, ali pravilo koje vazi od ove sezone kaze da ga je smio preteci u kojem stoji da su dozvoljena prestizanja ukoliko SC udje u box, odnosno predj SC liniju sto je u vom slucaju linija gdje bolidu moraju smanjiti brzinu priliko ulaska u box. Keke Rosberg, Niki Lauda su izjavili da je Alonso samo spavao u tom momentu i da je sve bilo regularno. Imam osjecaj da Damon Hill vraca sada milo za drago jer je bio clan danasnje komisije. Mercedes GP je podnio tuzbu, i ukoliko sud odluci da je greska do uprave koja je dala zeleno svijetlo, onda bi svi trebali dobiti nogu zajedno s Charlie Whitingom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 16 maj 2010, 23:10

amerosm je napisao/la:Ah ovdje ovi sto Alosna uzdizu sto je stigao do pozicije broj sest, sigurno su djeca koja nisu punoljetnja, to je za vasu informaciju isto uradio Schumacher 2006.godine, kada je krenuo 22, a utrku zavrsio peti ili cetvrti nisam siguran.
sto se tice onog prestizanja FIA je stvarno smijesna institucija. Za svako sranje imaju po dva pravila. Clan 40.13 kaze da ga nije smio preteci, ali pravilo koje vazi od ove sezone kaze da ga je smio preteci u kojem stoji da su dozvoljena prestizanja ukoliko SC udje u box, odnosno predj SC liniju sto je u vom slucaju linija gdje bolidu moraju smanjiti brzinu priliko ulaska u box. Keke Rosberg, Niki Lauda su izjavili da je Alonso samo spavao u tom momentu i da je sve bilo regularno. Imam osjecaj da Damon Hill vraca sada milo za drago jer je bio clan danasnje komisije. Mercedes GP je podnio tuzbu, i ukoliko sud odluci da je greska do uprave koja je dala zeleno svijetlo, onda bi svi trebali dobiti nogu zajedno s Charlie Whitingom.
Da, ali pravilo 40.13 se odnosi samo na zadnji krug, a to drugo na ostale krugove, dakle nisi pratio... i vise ste i ti i tebi slicni dosadni s tim fazonima pisu neka djeca, da makar imas uvid ko pise pa hajde, mozda nekom ko je stariji od tebe 10 godina pises da je dijete... ja sam siguran, zavrsio je peti, pa sta, jel to razlog da se ne kaze Alonsu bravo sto je to uradio... :?:

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 16 maj 2010, 23:21

POREDITI ALONSA I SUMAHERA
GLUPOST
POREDITI BLO KOJEG VOZACA SA SUMIJEM
TONA POBJEDA TONA POL POZICIJA TONA TITULA TONA HATTRICKOVA TONA BODOVA TONA POSTOLJA TONA OVOG TONA ONOG

preticanje posteno
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 16 maj 2010, 23:34

Hej ljudi nemojte se raspravljati sa djecom koja od juce gledaju f1 i dosli ovde solit pamet. Sta djeca znaju ko je Schumi. Meni je drago sto ga je Schumi prestigao, a znao sam da ce biti kaznjen, ali je covjek pokazo da je najbolji.
Dodji Alonso sine da ti babo (Schumi) pokaze kako se vozi :D

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 17 maj 2010, 02:48

Ismar sine ajde ti fino malo se odmori od f1 i ufati se unitede allahati.. cuj Kimi nista nije uradio :lol: :lol: :lol: :lol: ajde.. Mika Hakkinen, osoba koja je u njegovo doba unistila Schumija u Reliju nista nije uradila.. dok Kimi u reliju je odlican.. ni Loeb u prvim sezonama nije onako vozio kako ovaj sad vozi.. a pazi, Loeb je Loeb..

govoris da je imao najbolje bolide? opet grijesis jer je bio takav peh i sa bolidima da je skoro uvijek imao losiji bolid nego konkurencija.. u sezoni kada je osvoji titulu imao je dobar bolid.. istina.. pa znas li ti da je on dvije titule izgubio u prakticno zadnjim krugovima.. Kimiju barem njegov tim nije trebao unistavati timskog kolegu da bi dosao do titule.. nisu ga morali finansirati otkako se rodio da bi jednom odvezo dobru utrku.. i Kimi je profesionalac za razliku od ostalih sto glume manekene tamo na stazi.. dodje, zavrsi svoj posao i vrati se lagano kuci..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 17 maj 2010, 13:16

I Massi je tim svojim odlukama unistio skoro pa sigurnu titulu pa to niko i ne spominje

P.S. e sad bas da se kimi vrati kuci u to se ne mozes kladiti..prije ce biti da skokne do birtije pa malo potegne, pa se malo skine i.... ostatak vec znate :D

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 17 maj 2010, 13:36

daffy je napisao/la:Ismar sine ajde ti fino malo se odmori od f1 i ufati se unitede allahati.. cuj Kimi nista nije uradio :lol: :lol: :lol: :lol: ajde.. Mika Hakkinen, osoba koja je u njegovo doba unistila Schumija u Reliju nista nije uradila.. dok Kimi u reliju je odlican.. ni Loeb u prvim sezonama nije onako vozio kako ovaj sad vozi.. a pazi, Loeb je Loeb..

govoris da je imao najbolje bolide? opet grijesis jer je bio takav peh i sa bolidima da je skoro uvijek imao losiji bolid nego konkurencija.. u sezoni kada je osvoji titulu imao je dobar bolid.. istina.. pa znas li ti da je on dvije titule izgubio u prakticno zadnjim krugovima.. Kimiju barem njegov tim nije trebao unistavati timskog kolegu da bi dosao do titule.. nisu ga morali finansirati otkako se rodio da bi jednom odvezo dobru utrku.. i Kimi je profesionalac za razliku od ostalih sto glume manekene tamo na stazi.. dodje, zavrsi svoj posao i vrati se lagano kuci..
Vidim da ti citanje nije bas jaca strana... cujes ti sebe, poredis velikog Miku Hakkinena sa pjandurom Kimijem... uhvati se ti svog Juventusa i radi kalkulacije za EL, ako u trecem pretkolu dobijete Gefle ili Neman mozda zamal udjete u playoff rundu... :P

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 17 maj 2010, 13:47

Bilal je napisao/la:Hej ljudi nemojte se raspravljati sa djecom koja od juce gledaju f1 i dosli ovde solit pamet. Sta djeca znaju ko je Schumi. Meni je drago sto ga je Schumi prestigao, a znao sam da ce biti kaznjen, ali je covjek pokazo da je najbolji.
Markirao sam tvoj komentar na dva mjesta, koja se bas ne slazu jadan sa drugim.

Primjer: Slobodni udarac u fudbalu: ako sudija nasem Pjanicu koji treba da suta slobodni, jasno pokaze, da Pjana mora cekati sviranje, dok se napr. formira zivi zid, i Pjanic se napravi pametan i suta dok sudija pomjera zivi zid i na taj nacin zabije gol. Jeli Pjanic pokazao da je najbolji? Jes pokazao da zna sutati prema golu, ali bili on taj gol zabio i da su svi bili spremni? Naravno pogodak se nebi brojao.

Tako je bilo i u ovom slucaju. Schumacher napravio jedan genijalan potez i iznenadio Alonsu i nas sviju. I meni je odma nakon utrke, dok nisam poznavao pravilo, bilo drago i smjesno "kako ga covjek zeznu". Ali ako sad znamo da se u toj situaciji nije smijelo preticati i ako je Alonso to znao, ne mozemo uzdizati ovaj potez i od njega praviti nesto vrijednije. Mogao je njega Schumacher tokom safety cara 10 puta proci, i ne samo on, svako svakog. Na taj nacin je svako mogao pokazati da je "najbolji".

Schumacher je sutirao slobodni udarac, i ako sudija jos nije dao zeleno svjetlo. Alonso se u tom trenutku nije nadao napadu. I zato je Schumacher dobio cak i crveni karton.
To finish first, first you have to finish.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 17 maj 2010, 13:51

sead_f1 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Hej ljudi nemojte se raspravljati sa djecom koja od juce gledaju f1 i dosli ovde solit pamet. Sta djeca znaju ko je Schumi. Meni je drago sto ga je Schumi prestigao, a znao sam da ce biti kaznjen, ali je covjek pokazo da je najbolji.
Markirao sam tvoj komentar na dva mjesta, koja se bas ne slazu jadan sa drugim.

Primjer: Slobodni udarac u fudbalu: ako sudija nasem Pjanicu koji treba da suta slobodni, jasno pokaze, da Pjana mora cekati sviranje, dok se napr. formira zivi zid, i Pjanic se napravi pametan i suta dok sudija pomjera zivi zid i na taj nacin zabije gol. Jeli Pjanic pokazao da je najbolji? Jes pokazao da zna sutati prema golu, ali bili on taj gol zabio i da su svi bili spremni? Naravno pogodak se nebi brojao.

Tako je bilo i u ovom slucaju. Schumacher napravio jedan genijalan potez i iznenadio Alonsu i nas sviju. I meni je odma nakon utrke, dok nisam poznavao pravilo, bilo drago i smjesno "kako ga covjek zeznu". Ali ako sad znamo da se u toj situaciji nije smijelo preticati i ako je Alonso to znao, ne mozemo uzdizati ovaj potez i od njega praviti nesto vrijednije. Mogao je njega Schumacher tokom safety cara 10 puta proci, i ne samo on, svako svakog. Na taj nacin je svako mogao pokazati da je "najbolji".

Schumacher je sutirao slobodni udarac, i ako sudija jos nije dao zeleno svjetlo. Alonso se u tom trenutku nije nadao napadu. I zato je Schumacher dobio cak i crveni karton.
Svaka ti cast na smirenosti kad pojedincima objasnjavas neke stvari, meni sa takvim to ne polazi za rukom... Odlicno objasnjenje :!:

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 17 maj 2010, 14:02

I da jos nesto dodam za onaj slucaj sa pjanicem: Naravno slobodni udarci se cesto desavaju u fudbalu i mi svi dobro znamo da postoje brza izvodjena i da sudija u nekim slucajima (zivi zid itd.) zna traziti da se sa izvodjenjem ceka dok svi budu spremni. I Pjanic dobro zna, kad mu sudija pokaze pistu i kaze "cekaj" da mora cekati.

Ukoliko bi stvarno ipak sutirao prije vremena, svi bi mi rekli "vidi glupana, izprovociro zuti karton i sad nam fali protiv portugala".

U ovom preticanju Schumacheru ne mozemo reci "vidi glupana", jer se ovaj slucaj rijetko desava da imamo safety car u zadnjem krugu i naravno slabije poznajemo detalje za ovakvu situaciju. Schumacher je vidio znak "track clear", sto za njega znaci "sviranje sudije, da moze sutirati" i zato je krenuo sa napadom. Nazalost (za njega) postoji pravilo koje kaze da u zadnjem krugu safety car skrece u boks i utrka se zavrsava bez preticanja. Znaci ono sudijsko sviranje ne vrijedi ako smo presli 90tu minutu, tako nekako.

Skraceno: Schuamcher nije napravio nista lose. Nemozemo ga kritizirati i ako potez nije bio dozvoljen. Potez je bio cak i veoma pametan, dobro je on to zamislio, ali nije uspijelo. Potez ne mozemo koristiti ni za to, da bi Schumachera nazvali genijalcom, jer Alonso je znao da nema preticanja i zato se nije branio.

Sad bi svi trebali biti zadovoljni :)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 maj 2010, 14:08

Ma bezze je voditi oko toga rapravu. Jbg,stvar je cista kao suza. Nije bilo preticanja,ustvari nije se smjelo preticati. Schumi je ocigledno odlucio zanemariti pravila i prestigao je Alonsa. Jbg,jedino tako ga je i mogao prestici.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 17 maj 2010, 14:15

majestic24 je napisao/la:Ma bezze je voditi oko toga rapravu. Jbg,stvar je cista kao suza. Nije bilo preticanja,ustvari nije se smjelo preticati. Schumi je ocigledno odlucio zanemariti pravila i prestigao je Alonsa. Jbg,jedino tako ga je i mogao prestici.
Ne mozemo ni tako reci. Schumacher jeste prekrsio to pravilo i zato mu pozicija nije priznana. Dobio je kaznu sa kojom je cak i ono izgubio sto je imao.

Ne vjerujem da je on zanemario namjerno pravilo. Da smo tebe prije utrke pitali za to pravilo, bili nam znao dati odma i bez razmisljana odgovor? Ako bi, onda svaka cast, stvarno dobro poznas pravila.
Ja nebi... Znao sam da postoji mogucnost, da se utrka zavrsi pod safety carom, ali da u tom slucaju safety car ide u boks i da se nesmije preticati do kraja i ako pise "Track clear", to nisam znao.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 17 maj 2010, 14:17

sead_f1 je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ma bezze je voditi oko toga rapravu. Jbg,stvar je cista kao suza. Nije bilo preticanja,ustvari nije se smjelo preticati. Schumi je ocigledno odlucio zanemariti pravila i prestigao je Alonsa. Jbg,jedino tako ga je i mogao prestici.
Ne mozemo ni tako reci. Schumacher jeste prekrsio to pravilo i zato mu pozicija nije priznana. Dobio je kaznu sa kojom je cak i ono izgubio sto je imao.

Ne vjerujem da je on zanemario namjerno pravilo. Da smo tebe prije utrke pitali za to pravilo, bili nam znao dati odma i bez razmisljana odgovor? Ako bi, onda svaka cast, stvarno dobro poznas pravila.
Ja nebi... Znao sam da postoji mogucnost, da se utrka zavrsi pod safety carom, ali da u tom slucaju safety car ide u boks i da se nesmije preticati do kraja i ako pise "Track clear", to nisam znao.
Eh zato dok su Alonsu javljali da se to ne smije raditi, u Mercedesu su spavali, a mozda su mu cak i sugerisali da napadne... ti i ja ne moramo znati pravila, ali ti ljudi jednostavno moraju, to im je pos'o... ;)

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 17 maj 2010, 14:28

Isnar je napisao/la:Eh zato dok su Alonsu javljali da se to ne smije raditi, u Mercedesu su spavali, a mozda su mu cak i sugerisali da napadne... ti i ja ne moramo znati pravila, ali ti ljudi jednostavno moraju, to im je pos'o... ;)
Naravno ima i tu istine. Ipak mislim da je tesko znati sve u detalju. I siguran sam da ni jedan team ne poznaje pravila 100%. Ali upravu si, ako neznaju napamet, bilo je vremena da se informisu, i to je Ferrari uradio.
U ovom slucaju su crvenkapice ispale pametnije.

Ali ni to ne pomaze uvjek. Sjetimo se Belgije, kada je Hamilton skratio sikanu i pretekao Kimija. Tada je Charlije putem Maila McLarenu odgovorio "i think it was ok". Na kraju je Hamilton dobio kaznu i precizirali su pravilo da se u takvim slucajima ne smije odma u sljedecoj okuki krenuti napadom.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 maj 2010, 14:32

Znam za pravilo da se nesmije preticati dok je SC na stazi i dok se ne prodje ona linija. Sto se tice ovoga da SC udje u box a vozaci da predju finish liniju sami bez preticanja to nisam znao. Mislim da se ovo prije nije desavalo.

E sad,SC ima upaljena svjetla dok ide,kad ih ugasi znaci da se povlaci u box u tom krugu. On je jucer usao u box sa upaljenim svjetlima,tak da...
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 17 maj 2010, 14:52

majestic24 je napisao/la:Znam za pravilo da se nesmije preticati dok je SC na stazi i dok se ne prodje ona linija. Sto se tice ovoga da SC udje u box a vozaci da predju finish liniju sami bez preticanja to nisam znao. Mislim da se ovo prije nije desavalo.

E sad,SC ima upaljena svjetla dok ide,kad ih ugasi znaci da se povlaci u box u tom krugu. On je jucer usao u box sa upaljenim svjetlima,tak da...
Ali su vozaci imali znak "track clear" a ta linija nije vise linija na cilju, nego prije cilja. Tako da jeste skakljivo. Ako pravilo postoji, a sad svi znamo da postoji, naravno da nema diskusije. I kao sto sam vec napisao, i ako neko nije poznavao to pravilo, imao je mogucnost i dovoljno vremena da se informise. Mi kao gledaoci to ne moramo, oni kao ucesnici jesu duzni da proupitaju ako su nesigurni.

Tako da je sam potez bio dobra idea, ali na kraju i potez bez rezultata i kazna u ovom slucaju naravno da je absolutno na mjestu. Schumacher nije uradio nista ruzno, ali isto nije uradio nista fenomenalno, samo pokusao zeznuti protivnika. Prvo izgledalo kao da je uspio, na kraju ispalo da je zeznuo samog sebe.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.