Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

nolito
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la nolito » 25 okt 2015, 10:16

Vraća se pomalo HSV, dobru utakmicu su odigrali u petak. Mislim da je najvažnije ovoj momčadi vratit samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti, jer imaju sasvim solidan tim koji bez problema može biti u gornjoj polovici bundeslige.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 okt 2015, 15:24

Albin Ekdal zbog povrede clanka bice odsutan minimalno 4 mjeseca :puke: :puke:

Sada Diaz i Holtby sami moraju iznijeti teret na sredini terena do pocetka Februara. Nadam se da ce Knäbel reagovati u Januaru i dovesti zadnjeg veznog.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 25 okt 2015, 17:30

Steta, Ekdal nam je bio jedan od najboljih! Mozda je ovo prilika za Jung-a da se vrati u ekipu. Mali je poprilicno talentovan.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
075

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 26 okt 2015, 13:00

Gladbach-HSV 0-3 (Favre podnio ostavku)

Hoppenheim-HSV 0-1 (Gisdol je bivsi)

Eh pa idemo sad i malom HSV-u Frontzecka da otjeramo, aller guten Dinge sind drei :D

ndHSV!
075

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 okt 2015, 15:12

Zanimljiva je statistika da smo nakon Bayerna ekipa koja je u prvih 10 kola odigrala najvise utakmica bez primljenog gola - tacnije njih 5, dok je Bayern odigrao 6 utakmica bez primljenog gola.

Ukoliko u obzir uzmemo cinjenicu da smo protiv Bayerna i Herthe primili 8 golova i da nas je u Kölnu sudija ostetio za jedan gol, onda se moze reci da je odbrana odlicna ove sezone.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2015, 13:40

Prema pisanju Sportbilda Knäbel je odlucan da u Januaru dovede Sisto-a...
Njegov transfer planira finansirati odlaskom Olica (koji je vec navodno dogovoren), zatim Stiebera te Rudnevsa. Ukoliko ovo uspije onda se Knäbelu treba odati priznanje, ali isto tako se nadam da ce im NO sa druge strane ocitati lekciju zbog Olica, jer si IDIOTI za cijelokupan paket dali preko 5 miliona € za igraca koji ima 36 godina.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 okt 2015, 14:35

Samo slijepci i neznalice (i knabel) nisu mogli vidjeti da je transfer olica veliki promašaj.
Agieren statt reagieren

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 28 okt 2015, 18:12

Sisto se sa nama vec dvije godine povezuje i jos kad pogledas ko su nam konkurenti tesko cemo ga pridobiti da se bas odluci za prelazak u HH.
Ista situacija je i sa Leandrinhom, cisto sumnjam da si mozemo priustiti 5 miliona za 17godisnjaka da izdvojimo (iako sam siguran da bi malac udvostrucio svoju vrijednost za godinu-dvije, ali je pitanje da li je to kod nas moguce) jos nam nee ide u prilog sto se vecina Brazilaca kod nas tesko uklapaju (posljednji primjer je Neves) a evo i za Clebera se pise da bi nas mozda zimus mogao napustiti.
075

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 28 okt 2015, 18:16

p.s. izgleda nam Spaha u Nordderbyu protiv malog HSV-a nece igrati :/
075

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2015, 22:25

LeonBest je napisao/la:p.s. izgleda nam Spaha u Nordderbyu protiv malog HSV-a nece igrati :/
Ne znam gdje si to procitao za Spahica, ja sam danas procitao da se je vratio treninzima i da ce biti spreman za Hannover.

Inace postupak koji je vodjen protiv njega je obustavljen, jer je zastitaru platio odstetu od 75.000 €, no to se iskreno ne treba da tice HSV-a jer nije bio nas clan kada se dogodio taj incident.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 28 okt 2015, 23:20

Gregerl i Spaha su pauzirali 27. a danas nam je vec 28. my bad :D
"Einem Einsatz gegen Hannover 96 am Wochenende sollte dementsprechend nichts im Wege stehen."

Napokon se vise zavrsila i prica oko incidenta sa redarima a uz to i novac ide u dobrotvorne svrhe.
075

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 okt 2015, 10:25

Oko odlazaka piše se za Stiebera i Rudnevsa koji bi trebali otići bez odštete (štedimo samo plaće), Olića te Clebera i Diaza. Ovaj posljednji je zbog ozljede gležnja upitan za Hannover pa će vjerojatno igrati Jung. Prva trojica bi mogla otić ali za Clebera i Diaza ne vjerujem, barem ne da će ići oba.

Što se Leandrinha tiče tu bi Kühne uložio i imao svoj udio, a meni osobno nije problem što se radi o brazilcu nego što procjenu rade knäbel i beiersdorfer tako da je to "mačak u vreći".

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 10:56

s jedne strane, volio bih kad bismo uspjeli da pridobijemo ovako talentovanog klinca da potpise za nas! dok s druge strane, taj novac bismo mogli iskoristiti da dovedemo igraca koji se vec pokazao i kojem ne bi trebalo previse vremena da se aklimatizuje.

Fakat mi nije jasno u cemu je problem na relaciji Stieber-Labadia!? pa ako ga i prodamo, koliko cemo dobiti za njega? u vrh glave 500k! gdje naci adekvatnu zamjenu za taj novac? Stibi ako nije za 1. postave nije sigurno ni zasluzio da svaku utakmicu gleda sa tribina. Po meni je svojih 5 minuta protiv Hoppenheim-a vise nego dobro iskoristio

Izgleda smo zainteresovani za Max Dittgen-a. ovo nikako ne razumijem :/ komparacije radi:

-Max Dittgen, Regionalliga Bayern 14/15, 24 utakmice, 2 gola i 2 asistencije
-Ahmet Arslan, Regionalliga Nord 14/15, 32 utakmice, 19 golova i 11 asistencija
075

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 okt 2015, 11:31

Pisalo se da Stiber može ići bez odštete, štedimo samo plaću (oko 1,3 milki godišnje). Za Dittgena ne vjerujem iako bi nekog trebali na desnom krilu, dok je za Sista zainteresirano valjda pola bundesa i tu su nam šanse minimalne. Velika je šteta što ljetos nismo uzeli Weisera, mogli smo za male pare doći do odličnog igrača i riješit se flopa müllera. Arslan je negdje uvijek blizu sastava, ali čini se da ne uživa trenerovo povjerenje, pa čak ga ni Zinnbauer nije promovirao u prvu a bio mu je glavni igrač u drugoj.

U najglupljem od svih mogućih termina, za veliki blagdan Svih svetih :roll: igramo sa našim prijateljima i rivalima. Sve govori u prilog našoj pobjedi - Hannoverova očajna forma, umor od kupa, to što smo "sredili" već dva puno bolja trenera a đe ne bi franceka, statistika protiv njih zadnjih godina doma, ... ali mi nešto govori da će to biti vrlo zeznuta utakmica i da bi na kraju mogli biti sretni čak i sa bodom.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 11:51

I tih 1,3mil nam je premalo da dovedemo 1:1 zamjenu :/ steta za Stibija, po meni je zaslusio malo veci standing od ovog sadasnjeg! Rudi nam je isto tako u svojoj 1. sezoni bio najbolji strijelac i odöicno funkcionisao sa Sonom, ali tu sam odavno izgubio svaku nadu da bi se ponovo mogao uklopiti i vratiti u sastav :/

Saglasan sam kad je rijec o derbiju sad, ali isto tako znas kad god smo se mogli odvojiti i uzeti big points, mi zakazemo. Posljednju sam bio pesimistican pa smo uzeli 3cu :D hajde i ovaj put da se nadam najgorem :D hehe

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
075

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 okt 2015, 13:24

@ ledar

Cleber nas mozda i napusti, ali Diaz sigurno nece.

Sto se tice transfera Sisto-a odlaskom navedene trojke bi se oslobodilo oko 4 miliona € koje bi klub mogao investirati. Takodjer da sam na mjestu uprave volio bih prije Leandrinha vidijeti Schauba, jer je ovaj drugi vec pokazao svoj kvalitet, i ne bi imao problema da se navikne na novu sredinu.

Sa ta dva eventualna transfera bi imali u napadu veoma mladu i talentovanu ekipu podpomognutu iskusnim Huntom i PML-om.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 okt 2015, 17:02

Iskreno, o Schaubu ne znam ništa, znam samo da je austrijska liga jedna vrlo slaba liga, sa četiri ekipe u rangu zweite i ostalima u rangu dritte. Uvijek je to ista priča, ima mladih nada sa upitnom budućnošću, a oni koji su se dokazali koštaju (npr. Bernardo Silva, Depay, Embolo itd.).

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 okt 2015, 10:31

Ko je jučer gledao sraz u17 repki hrvatske i njemačke mogao je još jednom svjedočiti ogromnom talentu Josipa Brekala. Probijao je lijevu stranu kako i kad god je htio i s lakoćom nizao po tri četri njemačka mlada reprezentativca (naš Köhlert je igrao zadnjih 20 minuta). To je igrač u kojeg se isplatilo uložiti ali prije dvije godine, jer sad je to priča od 10+ milki i Mamićeva igračka za velike klubove. Kad bi imali takvu scoutsku službu onda bi napravili breakthrough prema vrhu, ovako čekaj magare da trava naraste.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 okt 2015, 17:44

Konkurenti opet odigrali za nas i sada je na nama da iskoristimo poklone koji nam se pruzaju, jer sa sutrasnjom eventualnom pobjedom bi pobjegli velikih devet bodova od zone ispadanja.

U proslosti te poklone nismo znali iskoristiti i sutrasnja utakmica ce pokazati je li Labbadija uspio donijeti nesto novo ili je sve po starom.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 nov 2015, 16:40

Imam jedinicu danas na svim listićima :D
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.