Hajduk Split

Moze li Hajduk da skine Dinamo sa trona ove sezone ?

Da
81
25%
Ne
238
75%

Ukupno glasova: 319

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: Hajduk Split

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2015, 19:36

Jedna lijepa vijest s Poljuda: Mijo Caktaš potpisao novi ugovor do ljeta 2018. :)

Sutra u Novoj Gradišci u 15:30h igramo 1/16 finala Kupa protiv domaćina Sloge.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 sep 2015, 20:00

NK Sloga - Hajduk 0 : 7

- 1/16 finala Kupa -

Hajduk je igrao u sastavu: Grbić (na golu), u obrani Tudor, Milović, Biliy, Milić ( u poluvremenu ušao Josip Bašić), u veznom redu Juranović, Caktaš ( od 68.min. Bencun), Sušić, Balić ( na poluvremenu u igri Mujan) i u napadu Maloku.

Golove su dali: Sušić ( 8.min., 30. i 73.), Caktaš (18.), Maloku (22.), Bašić (84.) i Mujan (87.)

U nedelju je na rasporedu utakmica protiv Splita na njihovom Parku mladeži.

Što se tiče onih čokolada Zvečevo, koliko sam vidio zasad se može kupiti isključivo u Splitu i u neposrednoj okolici Splita. Tako da još ništa od ZG, Slavonije i ostatka zemlje..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 23 sep 2015, 21:05

Steta, siguran sam da bi bazero i siamo uzivali u cokoladici ko prasci :mrgreen:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 24 sep 2015, 08:48

Sinoć je u 70.godini umro Hajdukov velikan iz zlatnih sedamdesetih, Dragan Holcer
slika
Rodio se 19. siječnja 1945. godine u njemačkom koncentracijskom logoru Cvizlu. Karijeru nogometaša započeo je 1961. godine u Radničkom iz Niša, a 1967. godine dolazi u Hajduk. Bio je obrambeni igrač, jugoslavenski nogometni reprezentativac.

Za Hajduk je nastupio u 419 utakmica i postigao 9 zgoditaka. Jedan je od najboljih centarhalfova Hajduka u povijesti. S Hajdukom je osvojio tri prvenstva Jugoslavije u sezonama 1970./71., 1973./74. i 1974./75. i tri kupa 1972., 1973. i 1974. godine. Od bijelog se dresa oprostio 25. lipnja 1975. nakon čega je igrao još šest sezona u njemačkom VB Stuttgartu. Nositelj je zlatne Hajdukove kapetanske trake. U prvenstvenoj sezoni 1967./68., po anketama većine dnevnih i tjednih listova, izabran je za najboljeg igrača prvenstva.

Dugo vremena bio je kapetan reprezentacije Jugoslavije za koju je odigrao 52 utakmice, 7 kao nogometaš Radničkog iz Niša i 45 kao nogometaš Hajduka. U A reprezentaciji je debitirao u kvalifikacijskoj utakmici za svjetsko prvenstvo 19. rujna 1965. godine protiv Luksemburga u Luksemburgu (5:2), dok se od reprezentativnog dresa oprostio u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije SSSR-a u Zenici 17. travnja 1974. godine (0:1). Sudionik je Europskog prvenstva 1968. godine u Italiji kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila drugo mjesto. Dva puta je Holcer nastupio i za reprezentaciju Europe.

Tri su poglavlja važna u njegovoj hajdučkoj karijeri. Prvo je, naravno, nakon dolaska u Hajduk 1967. godine, kada se klub nakon osvajanja kupa ponovno počeo uzdizati. Presudno je bilo što je Hajduk trenirao Dušan Nenković pod čijom je komandom Holcer napravio prve ozbiljne nogometne korake. Prvo poglavlje njegova bivanja u Hajduku bilo je karakteristično i po stvaranju nove ekipe i atmosfere za novi val Hajdukovih slavnih dana.

Osvojeno prvenstvo nakon šesnaest sušnih godina proslavljeno je 1971. godine veličanstvenim dočekom. Dragan Holcer bio je kapetan momčadi. Tu je sezonu Hajduk zaista odigrao kvalitetno i atraktivno, a za sva će vremena ostati sjećanje na predzadnje kolo prvenstva i susret protiv Partizana u Beogradu. Prvo je poluvrijeme završilo s 2:0 za Partizan, ali bijele nije hvatala panika. Nisu bili potišteni tolikom prednošću domaćina. Dapače, na čelu s kapetanom Holcerom igrači su situaciju procjenjivali riječima: "Mi smo bolja momčad, oni su nam u 45 minuta dali dva gola. Zašto mi njima ne bismo u drugom poluvremenu dali i - četiri?” S takvim mislima igrači su izišli na teren. Prednost Partizana se topila, dok se nije istopila. Bila je to igra za pamćenje.

Iduće je razdoblje bilo doba potpune dominacije Hajduka. Od 1971. do 1975. godine nitko Hajduku nije bio ravan. Zna se koliko je trofeja i duplih kruna tada osvojeno. To je suvišno i ponavljati. S Holcerom na čelu bio je to Hajduk koji je svakoga mogao nadigrati, i u Jugoslaviji i u Europi. U to vrijeme Hajduk je bio zaista dobra momčad, čak i u europskim okvirima. Atmosfera je u klubu bila prijateljska, drugarska. Zar ima išta ljepše nego kada su nakon vremenske distance od četiri desetljeća koliko je prošlo otkad je bijelu momčad Dragan predvodio s kapetanskom trakom oko ruke, nekadašnji suigrači, oslovljavali ga s "kapetane". To je znak da su ga poštovali.

Nakon nogometne karijere, u svom posljednjem aktivnom hajdučkom razdoblju, Dragan Holcer je bio angažiran u Hajduku kao član uprave i predsjednik Omladinske komisije do 1986. godine. U kratkom periodu 2000. godine bio je zajedno sa Šimom Luketinom i Antom Žajom član kriznog trija, koji je između dviju skupština vodio klub. I u tom periodu u svibnju 2000. godine Hajduk je osvojio Hrvatski nogometni kup. Od mnogih značajnih ljudi iz vremena svoje igre za Hajduk Holcer je najviše spominjao jednog čovjeka, pokojnog klupskog predsjednika Tita Kirigina, kojeg je Dragan zvao Hajdukovim superpredsjednikom.

Dragan Holcer, čovjek koji je bio na čelu jedne zlatne Hajdukove generacije, zavolio je po dolasku u Split ovaj grad i Hajduk, ali ne samo srcem, nego je to uvijek potvrđivao savjesnim odnosom prema klubu, prema radu, prema svom radnom mjestu na igralištu, pa i prema onima koji iz plitka džepa plaćaju teško zarađeni novac za ulaznicu na prenatrpanom stajanju. Uvijek je na najpošteniji način želio priskrbiti ono što sportaša najviše uzdiže, a to je mjesto u momčadi i srcu publike. Takav je kao igrač i čovjek bio Dragan Holcer.
kopirano sa stranice hajduk.hr

Počivao u miru.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 sep 2015, 08:32

Kako se Hajduk na Fejsu prosrao s podrškom indeksu. :bow: :rol: 99% komentara ispod objave zgroženo tim činom. Logično.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 okt 2015, 16:56

Nije me bilo neko vrijeme pa da nadoknadim zaostatak.

11. kolo: Split - Hajduk 0:2 ( Vlašić 45.min. i Caktaš 48.min)

Trenutno završena tekma 12.kola na Poljudu, protiv našeg krvnika i jedine ekipe koja nas je pobijedila ove sezone, Istre.
Pobjeda od 3:0 ( autogol Gojkovića u 8min., Jefferson u 10.min. i Caktaš u 30.min. iz penala)

9. prvenstvena utakmica bez poraza, 7. zaredom bez primljenog pogotka (ukupno u 8 nismo primili gol od 12 kola). Kalinić 630minuta bez gola.

Na minus 1 od Dinama.
Gremo dalje. U Koprivnicu protiv Slavena je sljedeća postaja.

Ajmo Bijeli Ale!!

nolito
Kontakt:

Post Postao/la nolito » 25 okt 2015, 10:19

Ohohoo tko nam je to na vrh tabele izašao. Splitski majstor polako dolazi sebi izgleda. Stvarno ozbiljno djeluju, dobro je to onaj švaba posložio. Samo jako idemo.

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 25 okt 2015, 17:10

Lijep pogled na vrh tabele. Nadam se da ćete se dugo zadržati tu. :salut:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 26 okt 2015, 09:11

Gasi prvenstvo :D

Uf, kako tablica lijepo izgleda (još kad bih ja znao ove internetske stvari pa da je i okačim ovdje :D ).

U zadnjem, 38.kolu igra se u Zagrebu u Kranjčevićevoj. Zamišljam, maštam i sanjarim što bi bilo da se održimo na prvom mjestu sve do tada. Sjećam se varaždina 2001. i istočne potpuno bijele tribine. I te pjesme, euforije. Zagreb bi bio bijeli. Kakva bi samo to proslava bila... uff... ne mogu ni zamisliti...
al, korak po korak...

Bio sam kritičan prema Buriću poslije Slovana (mislim sasvim opravdano, zbog načina igre koju je postavio budući smo ganjali rezultat), ali ovo što je napravio u prvenstvu je vrijedno aplauza. Strpljiv je, a i tvrdoglav doduše, ima svoju viziju i plan i toga se drži..
Ono što je možda i najzanimljivije jest činjenica da od utakmice protiv Dinama pa na ovamo igramo bez pravog napadača, ustvari igramo bez napadača. Igramo ko Španjolska :D
U veznom redu je šestorka koja sudjeluje u kreiranju igre, a onda u završnici jedan ili dvojica ulaze u šesnaesterac (Sušić, Vlašić, Caktaš). Balić bi trebao dodatno poraditi na fizičkoj spremi, Vlašić je za njega planina, nevjerojatno je kako je taj momak fizički jak. Al to je opet do roditelja, da mu nije ćaće, ni on ne bi bio ovakav. Što je opet kritika prema radu u klubu jer bi se itekako trebalo poraditi na fizikalijama... Obrana pod vodstvom kapetana Milovića je vrlo vrlo sigurna. Dovoljno govori podatak da imamo najbolju obranu u prvenstvu, trenutno...

Mislim da ovo može još bolje, pogotovo što se tiče efikasnosti... Al, dobro je i ovako, za sad... 11 utakmica u nizu bez poraza, Lovre 775 minuta bez primljenog gola....

Sad slijedi i možda utakmica ove polusezone. Dolazi nam Rijeka na Poljud. Nismo ih pobijedili, ne pamtim kad. Kako bi bilo lijepo klepiti ih. Onda idemo Osijeku, pa nam dolazi Inter, pa Zagrebu i u zadnjem jesenskom kolu u goste Dinamu... Uh, kako bi bilo lijepo izdržati na vrhu do tada...

Ajmo bijeli

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 okt 2015, 10:20

dubrava je napisao/la:Gasi prvenstvo :D

Uf, kako tablica lijepo izgleda (još kad bih ja znao ove internetske stvari pa da je i okačim ovdje :D ).

Da ti ispunim zelju :mrgreen:

slika
dubrava je napisao/la:U zadnjem, 38.kolu igra se u Zagrebu u Kranjčevićevoj. Zamišljam, maštam i sanjarim što bi bilo da se održimo na prvom mjestu sve do tada. Sjećam se varaždina 2001. i istočne potpuno bijele tribine. I te pjesme, euforije. Zagreb bi bio bijeli. Kakva bi samo to proslava bila... uff... ne mogu ni zamisliti...
al, korak po korak...
Mislim da si ga sad pretjerao :lol: Volio bi da bude napeto do kraja, al imam neki osjecaj da ce Hajduk pokleknut pred pritiskom i da ce jako brzo pocet nizat kikseve. Jedino sto vas moze tjesiti je cinjenica da ce kikseve gotovo sigurno redati i Dinamo ciji igraci HNL ocito ne shvacaju ozbiljno pa na terenu 2-3 igraca trce, rade, bore se, a ostali dr*aju ku*ac i misle da ce lako pobjediti, a u sedam gostovanja upisu tek dvije pobjede. Prosle sezone je Dinamo ima 36 bodova nakon 14 kola, a sad ima 27 sto je 9 manje. Unaprijed upisane pobjede dolaze na naplatu, a i neka, mozda shvate da nisu jedini koji igraju nogomet.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 26 okt 2015, 12:46

Prvo mjesto, igracima vise ne kasne place, Brbic i sljedece tri godine na celu kluba... Koliko lijepih vijesti zadnjih dana :)

Ova tablica ljepse izgleda :cool:

slika
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 okt 2015, 12:54

Tek sad vidim da Hajduku u narednom kolu na Poljudu slijedi Rijeka koju nisu pobjedili cak tri i pol godine. U tom periodu je odigrano dvanaest utakmica u kojima je Rijeka slavila sest puta dok je sest puta bilo nerijeseno. Na Poljudu Hajduk nije dobio Rijeku duze od cetiri godine. U sest utakmica dvije pobjede Rijeke i cetiri remija.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 31 okt 2015, 13:14

Ma to Signore, oko moje :D još kad dinamovac okači tablicu di smo prvi, nema ništa slađe :P

Što se tiče mog maštanja, pusti ti to, lijepo je maštati i sanjariti :P vidjet ćemo mi kaj bu na kraju :P Al, proslaviti u Zagrebu titulu prvaka, nema ništa slađe, srce ko Vlašić :)

Nego.
Sutra u 17h, 01.11., na Poljudu se igra 15. kolo, jadranski derbi, Hajduk - Rijeka
Ovaj put, nakon nekog vremena, to će stvarno biti derbi, jer se nakon dugo vremena Hajduk opet uključio u vrh (na kratko ili ne, to će vrijeme pokazati). A i ono što je najbitnije, dobro igramo, vrlo čvrsto i organizirano. Iako ima i dalje prostora za napredak jer nedostaje tečnosti prema naprijed, kombinacija i pasova. I bolje efikasnosti.

Rijeku nismo pobijedili već dugo, dugo, jako dugo. Zadnje je bilo na proljeće 2012. na Kantridi, Balakov bio trener Hajduka, a pobijedili smo 0:3 (gol dao i Sharbini, kapetan Rijeke). Od tada je prošlo 12 utakmica. Puno. I previše. Nadam se da je ovaj trinaesti susret sretan za nas.

A kad se sjetim prijašnjih mečeva, devedesetih i početkom dvijetisućitih na ovamo, redovno smo tukli Rečane, oni se redovno napaljivali i nabrijavali na nas, nikad im Dinamo nije bio toliko napet kao Mi. A mi ih nismo fermali ni pet posto. A sad u obrnutoj situaciji. Mi smo ti koji gorimo od želje da ih dobijemo, jer su, ruku na srcu, u zadnje 3 sezone bolji od nas. A i odnosi Armade i Torcide idu nizbrdo, svaka nova tekma izazove neki novi sukob i mržnju. A ne tako davno, na Poljudu, 1999.godine, čitav stadion - sjećam se ko da je bilo danas - je klicao "Rijeka, Rijeka"... Ali, da ostavim prošlost sad po strani...

Sutra bi trebali istrčati u sljedećem sastavu: Kalinić na golu, stoperi Milović i Ukrajinac Bily, lijevi bek Milić, desni (ako se oporavio) Argenitanac Velazques, zadnji vezni Jefferson, pa Fran Tudor, vezni kreativni trojac Caktaš - Sušić - Balić, te Vlašić kao jedini istureni, lažni napadač kako se veli.. Vezni red će sutra biti na velikom iskušenju jer su Riječani dosta agresivni i dobro se postavljaju. Od Sušića i Caktaša očekujem najbolju partiju. A nadam se da će i Balić malo više trčati i radi i u obrambenim dijelovima...
Dobro je što nema kod Riječana Maleša, ali i bez njega su opasni i jaki u vezi. Tu su bivši Hajdukovci, Tomasov koji igra odlično ovu sezonu, pa Radošević koji ima bombu u nogama i ne smije ga se pustit ni blizu 20 metara.. Tu je i Bradarić koji je na klupi. I četvrti bivši Hajdukovac, iako je on oduvijek bio dijete Rijeke, je Anas Sharbini koji može jednim svojim potezom odlučiti utakmicu..
Nama jako fali Ohandza koji bi nam itekako dobrodošao u napadu, šteta što dečko ima problema sa zdravljem odnosno ozljedama... Na klupi jedini napadač je Maglica, za kojeg je svaki komentar suvišan..

Poljud bi trebao biti dobro ispunjen, nekih dvadesetak tisuća očekujem. Šteta samo što se igra na Svi svete, možda i to malo bude utjecalo na posjetu, ali ne sumnjam u dobru i glasnu podršku sa sjevera..

Nadam se dobroj i efikasnoj utakmici sa golom više u riječkoj mreži i da budemo pravi Hajduci

Ajmo Bijeli

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 31 okt 2015, 23:47

Samo da se ne ponovi Liberec, valjda su naucili nesto, da opet ne napune gace kad istrce na teren hah

Vrijeme je da Rijeka doma ode praznih ruku, od Suleta ocekujem najvise, dokazi da si prerastao ligu :D

HRHB

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 01 nov 2015, 12:39

Sretno bili danas. Vrijeme je dobiti Rijeku i osamiti se na vrhu. HŽV
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 01 nov 2015, 14:18

Bilo je upitno hoće li danas istrčati Vlašić i Balić, ali i to je sad čisto, obojica će igrati!! Jedini upitnik koji preostaje jest na desnom beku, Velazques ili Juranović.

Koreografija je jutros na sjeveru postavljena.

Vjerujem da će Poljudu pohoditi između 20 - 22 tisuće ljudi.

Malo sam nestrpljiv i nervozan, al se nadam da će sve biti dobro.. Jedino što moram gledati prijenos u kafiću "Dinamo" (kojeg, uzgred budi rečeno, drže Čaši i Mici Imeri - al to je Dubrava :D ) jer nemam te proklete arene..

Ajmo Bijeliiiiiiiiii

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 01 nov 2015, 14:20

Javlja mi rodjak da su veliki redovi za ulaznice, mislim da ce brojka ici preko 25000

HRHB

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 nov 2015, 14:22

Ako ima neko dobar stream, bio bih zahvalan :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 01 nov 2015, 14:24

Android je napisao/la:Javlja mi rodjak da su veliki redovi za ulaznice, mislim da ce brojka ici preko 25000
Ma sve preko 20 je odlično :) Samo da ih mlatnemo...

marconato,
ja sam inače ovdje znao gledati : http://sportska-tv.org

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 nov 2015, 14:28

dubrava je napisao/la: marconato,
ja sam inače ovdje znao gledati : http://sportska-tv.org
Hvala, probacu...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.