Poligon10 je napisao/la:@Asteriks brate @tajger je potpuno u pravu,City je od pocetka meca imao samo jedan cilj a to je da sacuva svoju mrezu a naprijed ako sta uradi tj.ako Sterling i KDB urade.Rekao sam da je odbrana odradila svoj posao al´pitanje je da li bi to bilo tako savrseno da je City vise napadao.Prepustili su nam svu inicijativu i skoro cijelo 2 pol smo lagano prelazili na njihovu polovicu i naravno kada bi doslo do zadnje trecine izgledali bi tromo,bezidejno i uglavnom uzasno
Ova ekipa vapi za nekim kreativcem koji ce rasteretiti Martiala jer ne mora on svaki put sam sebi kreirati sansu sa out linije.Evo City u ekipi ima Bruynea i Silvu a Utd-u ovakav jedan treba kao suho zlato
Pogledaj malo kakav posao su odradili Morga / Ander i Bastian. Tu se vodila najveca bitka, jer igra gradjana se upravo i zasniva na tome da ovladaju sredinom pa onda idu il u sirinu il direktno kroz sredinu. Zbog toga cesto i gube protiv tehnicki jacih protivnika, prije svih u lp.
Mi smo u tom segmentu odlicno parirali, a nije neka steta i ovaj bod. Znamo takodjer da su nas u proslosti nekoliko puta znali i osramotiti.
Nekog napretka nema u ofanzivnom smislu, ali ta kompaktnost (kao protiv Evertona) je za pohvaliti.
Opet su se ukazale te dvije - tri prilike, a bila bi druga prica da je mali Lingard pogodio.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.