Inače, evo još nekih (ne)važnih statističkih podataka

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kad igraš na posjed od 80% jednostavno moraš postići prvi gol u prvom poluvremenu i to je sva filozofija imanja posjeda. Arsenal u Engleskoj uglavnom ima ogroman posjed, ali u zadnjih 10ak derbija svjesno prepuštaju loptu protivniku i do 70% kao protiv vas, i pali kad imaš 5 brzih i tehnički potkovanih igrača.muamerc je napisao/la: Citava poenta je ta da niko protiv nas ne smije igrati otvoreno (osim Barse, a oni imaju Mesija sto je dovoljno) - i iz toga ovakve utakmice, ne sto je Pep tako naredio vec protivnik se tako postavio. Pep je znao kako ce Koln igrati, to se moze otkriti i nasi to i otkriju pa je iz tog razloga i postavio onoliko ofanzivaca. Mozda ce zvucati prepotentno ali najveca mana smo mi sami sebi, mi sami sebe pobjedjujemo. Lakse je i sigurnije igrati na kontre (a to jedino i mogu i smiju) i otuda i pobjede ovih protivnika u LP. Mi moramo odigrati perfektno bez pogresnog pasa da bi u tim utakmicama izvukli pobjedu dok protivnik ne mora.
Nasi igraci nesvjesno, sami idu da igraju na posjed (to je duh nase ekipe) a ne sto im je neko rekao. Zelja za dominiranjem na terenu nas pokrece i otuda ovakva igra. Kad znamo raditi pasove na onako ogranicenom prostoru zamisli kad bi igrali na kontre i na otvoren teren, pa svaku bi tekmu davali po 5-6 golova protiv bilo koga. I iz tog razloga protivnik nece da igra otvoreno, koliko god nas posjed bio protivnik ce uciniti da njihov bude manji. Nasa najveca takticka mana je stoperi na centru, e kad bi to rijesili bili bi puno, puno bolji.

Slažem se da se treba zabiti gol ali to je tako teško kad imaš nasuprot disciplinovanu odbranu da je to strašno. Naše protivnike neće zapaliti atmosfera pa da za trenutak popuste u disciplini pa da tako dobiješ prostora. To sputava naše ofanzivce da igraju rasterećenije, da manje paze na odbranu i loptu i tako da prave bolje prilike. Mogli smo mi dati gol u prvom ali bi vi nama dva. Moraš biti strpljiv ako treba i 70min i pri tome ne gubiti lopte. E, kad povedemo prvi to je 95% gotovo bez obzira protiv koga igrali (tada padaju odbrambene formacije, dobijamo na prostoru da rade krila i da sredina dobije zraka da diše). Sve bitne tekme koje smo izgubili pod njegovim mandatom nismo prvi poveli. Što se tiče posjeda Pepova filozofija je jasna: onaj ko nema loptu nema ni mogućnost da da gol. Isto tako protiv vas da nas sreća nije malo napustila možda bi i bio bod što nije lagan zadatak za obaviti.topnik1 je napisao/la: Kad igraš na posjed od 80% jednostavno moraš postići prvi gol u prvom poluvremenu i to je sva filozofija imanja posjeda. Arsenal u Engleskoj uglavnom ima ogroman posjed, ali u zadnjih 10ak derbija svjesno prepuštaju loptu protivniku i do 70% kao protiv vas, i pali kad imaš 5 brzih i tehnički potkovanih igrača.
Kod Pepa nema okomitosti u igri što je krasilo Bayern inače, i zato vaše utakmice realno smaraju u derbijima u LP
Dosta se toga dobrog rekao. Samo u ovom dijelu što kažeš igrači sami idu da igraju na posjed, nesvjesno, toga ima u mjeri koliko je to trener nametnuo. Npr nakon Van Gaala Juppu je trebalo vremena da ekipu malo oslobodi od šablona prevelikog posjeda i kruženja s loptom. I pod Juppom je bilo dosta posjeda, pod Van Gaalom posebno, ali jer problem što je pod Pepom u par ključnih utakmica taj posjed bio najmanje koristan. Problem je ključni što očigledno Pep ima opsesivno-kompulsivni poremećaj za posjedom, pa on nikad ne zna spustit posjed ispod 50 %. Jedva smo ga spuštali na 55 %. Velika mana jednog trenera je što nikako ne zna igrati na kontre. Glavni nedostatak Pepa je nedostatak pragmatičnosti. Zato ja kažem čovjek ima pretjeranu težnju, opsesiju za posjedom i toga u glavi ne popušta.muamerc je napisao/la: Citava poenta je ta da niko protiv nas ne smije igrati otvoreno (osim Barse, a oni imaju Mesija sto je dovoljno) - i iz toga ovakve utakmice, ne sto je Pep tako naredio vec protivnik se tako postavio. Pep je znao kako ce Koln igrati, to se moze otkriti i nasi to i otkriju pa je iz tog razloga i postavio onoliko ofanzivaca. Mozda ce zvucati prepotentno ali najveca mana smo mi sami sebi, mi sami sebe pobjedjujemo. Lakse je i sigurnije igrati na kontre (a to jedino i mogu i smiju) i otuda i pobjede ovih protivnika u LP. Mi moramo odigrati perfektno bez pogresnog pasa da bi u tim utakmicama izvukli pobjedu dok protivnik ne mora.
Nasi igraci nesvjesno, sami idu da igraju na posjed (to je duh nase ekipe) a ne sto im je neko rekao. Zelja za dominiranjem na terenu nas pokrece i otuda ovakva igra. Kad znamo raditi pasove na onako ogranicenom prostoru zamisli kad bi igrali na kontre i na otvoren teren, pa svaku bi tekmu davali po 5-6 golova protiv bilo koga. I iz tog razloga protivnik nece da igra otvoreno, koliko god nas posjed bio protivnik ce uciniti da njihov bude manji. Nasa najveca takticka mana je stoperi na centru, e kad bi to rijesili bili bi puno, puno bolji.
Najveće mane ovog sistema (odnosno utakmica kad su postavke ovakve) su se mogle viditi sad i protiv Kelna. Prvih pola sata su Vidal i Lahm prodali lopti i Boateng poslao u bunar kao u karijeri neko što ne bi. Zašto? Zbog manjka naše ideje u igri a to je zbog odlične postavke odnosno zone Stogera, velike koncentracije igrača u 30m, periodičnim presingom na sredinu i veoma bitnom činjenicom, neigranjem Alonsa. Nekoliko puta su se Vidal i Lahm okretali oko svoje ose tražeći kome će dati loptu i tako je gubili (uz dužno poštovanje Alaba i Boa nisu rang Alonsa što se tiče sredine terena) - čak je Keln i dvije odlične kontre imao tada. Tako smo se mučili u pola sata da je "Pep bio na rubu živaca" (zato je i mnogo rotirao igrače). Keln nije dobar da izdrži 90min već 30min dok neko jest (Arsenal) i tako nam dali poraz.effe_sa je napisao/la: Problem je i ta stalna koncentracija igrača u središtu. On uvijek hoće da zgusne sredinu, pa onda često ide s trojicom nazad, ali onda hoće da i ta trojica budu faktički vezni igrači s izraženom tehnikom. Ili guranje Lahma u sredinu, kako bi imao jednog još dodatnog okretnijeg igrača.

Sto se Trube tice, samo je posudba bila u opticaju i ne bi me iznenadilo da se to na zimu i ostvari iako bi u tom trenutku ostali deficitarni na poziciji stopera s obzirom da znamo da je Boateng jedini koji nije podlozan povredama kao i Alaba.proFCB je napisao/la:@Omerbavarac
Mehdi, bas kao i Badstuber. Iako se pojavila nagadjanja da je Stuttgart zainteresiran za njega, mislim da od toga nema nista.
Bit ce zanimljivo kada se Badstuber vrati, mislim da ce Mehdi izgubiti mjesto u odbrani, a samim tim i Javi. Za nadati se da ce Javi dobiti mjesto u sredini terena, gdje mu je i mjesto.
Javi nikad dok je Pep tu ili dok ne bude pomor veznjaka nece igrati na svojoj bivsoj poziciji. O tome se ne treba vise niti pitati niti nadati. A sto se tice Bastrubera pravo sam skeptican sto se tice njegove kvalitete da odigra kvalitetno na poziciji stopera u krugu sredine terena. On kao i Javi spori su za te igre i za te pozicije. Mogu igrati samo protiv ekipa koja nemaju brza niti prodorna krila i kad je razlika u posjedu mala.proFCB je napisao/la:@Omerbavarac
Mehdi, bas kao i Badstuber. Iako se pojavila nagadjanja da je Stuttgart zainteresiran za njega, mislim da od toga nema nista.
Bit ce zanimljivo kada se Badstuber vrati, mislim da ce Mehdi izgubiti mjesto u odbrani, a samim tim i Javi. Za nadati se da ce Javi dobiti mjesto u sredini terena, gdje mu je i mjesto.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.