FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MCMXLVI
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MCMXLVI » 25 okt 2015, 23:57

Haha samo sam cekao Mortema brata da objasni par stvari. :D Keno ti si upravo taj brend navijac.

Inace, evo sta smo glasali nakon dolaska Jesica.
[napomena: ima tu par strumfovski glasova]

Jeste li zadovoljni dolaskom Miodraga Ješića?

Da - 32 (63%)

Ne 10 (20%)

Ne znam 9 (18%)
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 okt 2015, 00:15

iako nije tacno to sto je on napisao, u cilju ne stvaranja rasprave povlacim se ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 okt 2015, 00:19

Do tebe je prihvatas li stvari koje su dokazane i tacne ili one koje samo ti imas u svojoj glavi ili nesto sto te neko vrlo lose slagao. Nikada nije bio problem priznati da Zvezda,Hajduk i ostali su bili bolji od nas,bili su i to x100 puta po svemu i svaka im cast na tome,veci i bolji gradovi..vece pare i ostalo. Jos jednom svaka im cast ali nikada necu dozvoliti da se sire ovakve lazi i neistine jer to jednostavno nije tako. Sve najbolje i nista licno jos jednom,samo cijenice.

EDIT : Ako mi ne postujemo nasu klubsku historiju kao navijaci ko ce onda?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 26 okt 2015, 00:23

Keno kad ti trojica kazu da si p'jan lezi I valjaj se.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 okt 2015, 00:24

Ovo nije navijač nego dobro prikriveni ubačeni element. Ima ih još bar 3 da ja znam. I nemaš obavezu ni potrebu da mu bilo šta objašnjavaš. Imaju podaci i činjenice.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 okt 2015, 00:25

jurisicduska je napisao/la:Ovo nije navijač nego dobro prikriveni ubačeni element. Ima ih još bar 3 da ja znam. I nemaš obavezu ni potrebu da mu bilo šta objašnjavaš. Imaju podaci i činjenice.
Znam da nemam ali ja ne mogu ostati miran na ovo

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 26 okt 2015, 00:26

MortemHz je napisao/la:
keno83 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Boga mi i po titulama i po navijacima a i popularnosti, to ne kazem ja nego cinjenice
Sarajevo je imalo dvije titule, kao i Vojvodina, Velez, Zeljeznicar, i ne znam jos koliko klubova, Zeljeznicar je imao i vecu bazu navijaca u sirem krugu, Velez je bio daleko omiljeniji u drugim gradovima, tu je imao i svoje navijacke podruznice, sad je pocela da se siri, Sarajevomanija, dolaze sire mase po prvi put iz drugih gradova, sticu se simpatije kod ljudi, Sarajevo postaje brend, po uspjesnosti ljudi vide da se moze, i prepoznaju u Sarajevu taj neki tracak nade, tu neku ozbiljnost da se i kod nas mogu radit prave stvari, zato hajde da korektnoscu i dobrim ponasanjem, kao sto je i slucaj zadnjih par godina doprinesemo masovnijem sirenju ovog brenda, jer Tan nikad nece gurnuti deset miliona u klub, u kojem bude 4 ili 5 hiljada navijaca na tekmi, da se kladimo kad bi nas po tekmi bilo 10 000 sto nije nemoguce da ti ne bi trebao investitor za stadion, Tan bi ga napravio, jer bi mu se isplatio, i vratio bi ulozeno bez problema, ovako 1 - 2 ljudi sigurno nas nikuda nece odvest.
Stvarno ne znam odakle ti ove informacije ali evo prilike da nesto naucis..

1. Vojvodina je imala 2 TITULE kao i mi i jedino njih mozes porediti sa nama sto je tacno,Velez je imao 0 TITULA(2 kupa) a zeljo 1 kao i Vardar sto je imao jednu,znaci TITULU i niko vise od ovih sto si rekao ''ne znam jos koliko'' jer su svi ispod nas osim ''velike cetvorke''. Sta rece ovo za zelju pa ovo je za zatvora..Sarajevo je imalo otprilike 4 puta vise navijaca,u samom gradu je to glasilo od 85-15 do 80-20 u postotcima. Ovo za Velež ne bih komentarisao ali jesu bili omiljeniji medju Hrvatima,mi medju Srbima i naravno Bosancima. To dokazuje nasa popularnost jer smo bili 4. najpopularniji klub u cijeloj Jugoslaviji(zbog broja navijaca u CIJELOJ Jugoslaviji),bili smo recimo popularniji od Partizana dok je Velež bio sesti a zeljeznicar jedanaesti...toliko o tim navijacima silnim koji su bili cak ispod Celika,Pristine,Osijeka i ostalih. Pazi,govorim samo cinjenice,dokaze kao i dokazane stvari a ne zbog toga sto navijam za Sarajevo. Jednostavno ne dam bilo kome da blati nase ime bez razloga sa lazima,ne govorim nista licno za tebe ali nemoj molim te pisati u neznanju i na osnovu toga blatiti moj klub jer to nije tacno i ovo mi je nesto najgore sto mi neko moze uraditi. Za Tana se slazem i to je istina nazalost.

EDIT : Velež je proveo 5 ili 6 godina u nizem rangu dok je zeljeznicar proveo 12 godina,da i ovo znas
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 26 okt 2015, 00:28

Pa nije u Mortema dzaba ovaj avatar ;)
Dobar ti potpis BTX jos jedan info za KenJu :D
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 okt 2015, 00:31

pa cinjenica je da je Sarajevo kao i ostali pobrojani imalo po 2 titule u bivsoj ligi. cinjenica je da je igralo jedno cetvrtfinale euro takmicenja cini mi se, kao sto je i Velez igrao jednom, dok je Zeljo igrao polufinale, cinjenica je da je posjeta varirala od godine do godine, nekad je Sarajevo imalo vecu, nekad Velez, nekad Zeljeznicar, cinjenica je da su bivsoj ligi najbolje igrace dali po mom misljenju Sarajevo i Velez iz Bosne, sve ostalo je, ja ovako mislim, ti onako, onaj treci onako, onom iz Novog Sada jaca je bila Vojvodina, Mostarcu Velez, i sl, ja sam igrao u FkS u jednom periodu i to junior bio, zajedno sa Smajom Mahmutovicem, Pelak i ta generacija, i prosao sam sve zemlje bivse Juge, i odmah da ti kazem, da daleko najvise osjecaja svih ljudi u tim klubovima, sto smo svi mi juniroi tada culi i dozivjeli imaju prema Velezu,velikoj vecini, ali bas velikoj, Velez je bio drugi kub, tipa volim Partizan odmah poslije ide Velez, ili volim Zvezdu pa Velez, joj sta je taj Velez bio nekad, Zeljo manje vise, nisam osjetio neku pricu o njima, ali kad bi isli po malim Bosanskim sredinama definitivno su ga preferirali u odnosu na Sarajevo, zbog onog vi sminkeri, Zeljo radnici narod raja. ps nisam instant navijac nego jedan od rijetkih iz Hercegovine, koji redovno dodje na Kosevo i pokusava da bude dio ove pozitivne price, koja ce konacno promjenit putanju naseg fudbala nadam se, i gurnut ovaj nas klub i ispred onih sa kojima se nismo nekad mogli mjeriti tipa Partizan, Hajduk i sl, bar se nadam da hoce.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 okt 2015, 00:36

jbt svaki navijac isti svugdje na svijetu, cim imas drugacije misljenje odmah si neki element ubaceni hahaah, niti cu ja tebi ogadit FKS niti ti meni, svako ima svoje vidjenje zasnovano na njegovim razmisljanjima, ti ovako ja onako, a u globalu je sve to nebitno, ako je 5 klubova imalo uvijek 20 000 ljudi, na utakmici ako je imalo po 2 titule, po cemu ces ti njima objasnit da si bolji od njih, ni po cemu. zeljovac ce uvijek misliti da je bolji od nas, isto i vojvodjanin, ja ne znam koliko vam je godina, ali kroz sport sam proputovao prilicno i sad kroz posao, i odmah da ti kazem nigdje nisam cuo da je neki navijac rekao tvoje je bolje od mogao, na nama je da pokusamo sagledat realno, ne radi nekoga tamo, nego radi sebe. ko nama moze osporit da imamo najbolje navijace u BIH trenutno, samo budala obicna, zato jer je to evidentno, i potvrdjeno, Gradacac, dva puta Travnik, Mostar, Kakanj, i sl to su cinjenice, sve ovo ostalo je rekla kazala, jer je podjednako.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 okt 2015, 00:41

Nije svaki ali ti jesi. Nikad u trenutku dobrom došao na forum nisi, uvijek si tu nakon poraza. Kad dođeš da pohvališ nešto, nekog, da se družiš.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 26 okt 2015, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 26 okt 2015, 00:42

hahah vidi juniora bivseg i duske (potencijalni bivsi junior) :mrgreen: hahah
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 okt 2015, 00:43

muhamedhulk je napisao/la:hahah vidi juniora bivseg i duske (potencijalni bivsi junior) :mrgreen: hahah
Stipu ga ba hahaha kakav on i junior i go ****. Ovog čovjeka spominjem jer njega moraš znati ako si ta generacija, tu je bio svaki put, svaku utakmicu, najpopularniji među tom rajom.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 okt 2015, 00:45

Znam i ja tebi kazem svaka cast na tome,znam da si iz Mostara ali druze mi ne pricamo o misljenju ovdje kontas? Oni nemaju 2 titule i to je jednostavno tako,molim te procitaj jos jednom moj post da skontas o cemu sam pricao. Pa Partizan svoju prvu europsku utakmicu ove godine (grupna faza EL) je odigrao pred 12.000 ljudi a Beograd ima 1.3M stanovnika naspram Sarajeva koji ima 291K a mi bi ispunili stadion citav. Bezveze ovo govorim ali to je cinjenica isto tako kao i sve sto govorim. Mogu i ja reci ma brate Drina je osvojila ligu prvaka ali ona to nije uradila i iskreno me boli jer si proputovao ovo sve sa rajom(ako je to istina) a i dalje ne znas osnovne informacije o svom klubu a ''dizes'' neke stvari koje nisu tacne,da jesu pa hajde ja uvijek priznam sve ali samo ako se to dogodilo,ako to jeste u stvarnosti tako a ne neke izmisljotine koje ti govoris.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 26 okt 2015, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 okt 2015, 00:45

jurisicduska je napisao/la:Ovo nije navijač nego dobro prikriveni ubačeni element. Ima ih još bar 3 da ja znam. I nemaš obavezu ni potrebu da mu bilo šta objašnjavaš. Imaju podaci i činjenice.
zbog cega ubaceni? znas li ti da je BSK u Jugi osvojio 4 titule kupa Rijeka da je osvojila 2 titule, znas li da je Rijeka igrala polufinale kupa uefa protiv rekla tukla ga 3:1, znas li da je Velez bio tri puta viceprvak drzave, da je igrao 4 puta finale kupa 2 puta dobio 2 izgubio,
evo ja cu reci, ok bii smo 5 ti klub u Jugi slazem se, ali ni blizu dominantno koliko bi ja zelio da jesmo, i sta je poenta svega, konacno sad imamo tu struktutu u klubu, koja ce nam insalla i teala omogucit da dodjemo na nivo veike cetvorke koja je bila miljama udaljena i sve sto sam od pocetka zelio reci je da moramo dati podrsku upravi a ne kao sto neko gore napisa, imaju rok do proljeca, kakav rok oni su podigli skoro amaterski klub do ovog sada stepena, i ne vidim da staju sa njihovim podizanjem naprijed, ja ne znam sta to vidimo da ovoliko cvijeta u nasoj drzavi pa smo nezadovoljni ovako velikim usponom Sarajeva, koje ce opet kazem biti jos i vece u buducnosti. nadam se da se konascno shvatamo u razmisljanju?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 okt 2015, 00:48

Dobro je junior ne mijenjaj kurs ima nas ovdje fkt bliskih Sarajevu pa takve laži ne mogu proći. Nemoj molim te sad mi bili 5-ti klub.

Samo ću ti reći nešto Sarajevo kad je išlo u Tešanj sa pjetlićima dođe cijeli Tešanj da gleda. Toliko o tom da nije popularno u manjim sredinama bilo. I Željezničar je bio popularan naravno u nekoj mjeri, Velež svakako.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 okt 2015, 00:51

MortemHz je napisao/la:Znam i ja tebi kazem svaka cast na tome,znam da si iz Mostara ali druze mi ne pricamo o misljenju ovdje kontas? Oni nemaju 2 titule i to je jednostavno tako,molim te procitaj jos jednom moj post da skontas o cemu sam pricao. Pa Partizan svoju prvu europsku utakmicu ove godine (grupna faza EL) je odigrao pred 12.000 ljudi a Beograd ima 1.3M stanovnika naspram Sarajeva koji ima 291K a mi bi ispunili stadion citav. Bezveze ovo govorim ali to je cinjenica isto tako kao i sve sto govorim. Mogu i ja reci ma brate Drina je osvojila ligu prvaka ali ona to nije uradila i iskreno me boli jer si proputovao ovo sve sa rajom(ako je to istina) a i dalje ne znas osnovne informacije o svom klubu a ''dizes'' neke stvari koje nisu tacne,da jesu pa hajde ja uvijek priznam sve ali samo ako se to dogodilo,ako to jeste u stvarnosti tako a ne neke izmisljotine koje ti govoris.
ja ti kazem kako sam dozivio, i ne smatram to necim toliko bitnim, cijela Dalmacija je za Veleza, mimo Hajduka bila, ogroman broj Beogradjana, u Hercegovini ne znam mimo Konjica ikoga u znacajnijem broju da je za Sa, pa samo koliko ja imam podbadanja na racun Sarajeva u Mostaru, mozda sam jedini deklarisani navijac odatle, koji cesto povee auto momaka sa sobom na neku tekmu.
PS ja sam mislio na sve titule, kup i liga, ako mislis samo na ligu slazem se naravno i to su cinjenice, sto si rekao. i opet PS ne mogu ja sve kao vi znati o Sarajevu jer ja sam iz Mostara, ja samo kazem sta sam dozivio za period dok sam tu bio, zivio, i kazem ti dok sam putovao drzavom bivsom, i onda i sada na kome se obican stariji narod najvise zadrzavao. sve je opet relativno.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 okt 2015, 00:53

Dobro keno brate hajmo fkt prestati s tim. Sve uredu. Imaš pravo na svoje mišljenje, da završimo na tu temu. Imaš pozdrav veliki. Gotova priča, rečeno sve. Bezveze će se sutra ljudi pecati i snadbjevati ovim komentarima, laku noć, dođi u Sarajevo javi se, otići ćemo skupa na tekmu, upoznat ću te sa juniorima Sarajeva i tako dalje, ako već voliš???

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 26 okt 2015, 00:56

jurisicduska je napisao/la:Dobro je junior ne mijenjaj kurs ima nas ovdje fkt bliskih Sarajevu pa takve laži ne mogu proći. Nemoj molim te sad mi bili 5-ti klub.

Samo ću ti reći nešto Sarajevo kad je išlo u Tešanj sa pjetlićima dođe cijeli Tešanj da gleda. Toliko o tom da nije popularno u manjim sredinama bilo. I Željezničar je bio popularan naravno u nekoj mjeri, Velež svakako.
dolazilo je ne kazem da nije, nikad ja to nisam ni rekao, upalio si se bez veze, a covjek uvijek kad se upali, ne moze da normalno funkcionise i razmislja. ne mozes ti otrgnut iz moga srca ni grad Sarajevo ni klub Sarajevo, mozes ovim jeftinim stvarima pokusavat, ali nikad uspjet neces, jer moja jubav prema Sarajevu je iskrena iz srca,potpuna cista i nije zasnovana nikakvim interesom, i ti je neces ogadit.
sve sto sam rekao je apsolutno tacno i cinjenica, ako ces mjerit samo titule prvaka, tu je Sarajevo 5 to zajedno sa Vojvodinom, ako ces mjerit sve titule, tu moze biti 5 to ali i ne mora, ali da je nama svima u srcu prvo to je cinjenica, kao sto je njima njihovo uostalom, a sad fino vrati se nazad, pogledaj moje izvjestaje i sa Pecare i dr stadiona po Hercegovini gdje ni SARAJEVO ni Bosna nisu bas omiljeni, pa vidi jesam li ubacen.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 okt 2015, 00:57

Naravno,zato sam i stavio u zagradama kupove koji iskreno a to i ti i ja znamo ne mogu u istu ruku sa titulama prvaka drzave i nikada nece biti,jesu jedini validni trofeji pored prvaka drzave i ja licno volim kup mnogo ali kazem ti to da ide u istu ''ruku'' sa prvacima drzave? jednostavno nije...a i pored toga zeljo ti nema ni jedan kup Marsala Tita (to je to sto Velež ima 2,to je jedino priznato pored prvaka drzave) Borac ima jedan ako te zanima..toga se sjecam,nekad pred pocetak rata su osvojili protiv Zvezde meni se cini(mozda 89-te?). Jeste Dalmacija to sam i ja napisao ali molim te jos jednom procitaj moj post,za Beograd nije tacno..mislim mozda i jeste ali od nas nisu vise imali,pogotovo u cijeloj Srbiji.

EDIT : Dosta toga si rekao sto nije tacno,jos jednom pogledaj moj post.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, AvantiBL, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], insimadop, juka55, Konzerva, Kyle88, MaroonBjelave, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, Pitar6785 i 70 gostiju.