Da li ćeš isto ovako govoriti i ako prođemo Irsku?Ferdinand je napisao/la:Ovdje vec imas dobru poentu, ali Kipar, Izrael, Andora...bi se trebali prosuti, mnooogo smo bolji od tih ekipa. Sto se Welsa tice to je ona ista ekipa iz Cardifa gdje smo urlali da je nerjeseno katastrofa, treba biti posten.ahmic
Jesmo li.mi realni kada je kvalitet nase reprezentacije u pitanju...
To je pitanje svih potanja,koliko sko kvalitetni da mi sebi mozemo reci ,jako smo,sila smo ,igraml lose,oderat cemo svakog , a zaboravili smo kvalitet nase ekipe..
Jel realno ocekivat da izadjemo na teren i prospemo Vels ,a taj isti Vels je dobio Belgiju,ispred nas na listi...
Pa i taj Kipat ,solidna ekipa koja ce sigurno napredovat krenuvsi vec od slijedeceg ciklusa...
Da podvucem,nismo toliko mocni da prospipamomprotivnike ,nemojmo zaboravit da i drugi trce i igraju lopte...
Nije vrijeme za kritike,Mesa ih nije zasluzio,bar zasad.
Da, Mesa je imao jako dobrih stvari kao sto su homogenizacija ekipe, propoznavanje trenutka za Djurica i Medunjanina. ALI iskreno sreca nas je pronosala iako smo eto samo jednu ozbiljnu uakmicu imali. IGRA MORA biti mnogo bolja, nabusice nas neka malo jaca reprezentacija isto onako kako smo mi busili one sa "L", od kojih su neki Boga mi i jaci od Kipra. Mesa treba SADA dobiti novi ugovor, da na miru pripremi baraz i sledece kvalifikacije, da napravi igru. Ako ne bude rezultata uvijek se moze nogirati kao i njegov prethodnik uostalom. Ja ga ne bih obavezivao da MORA proci baraz, ali bih oko sledecih kvalifikacija sto se pokazalo ispravnom kof vec spomenutog prethodnika inace ga niko ne bi mogao pomjeriti dok mu veliku love ne isplati. Ne znam da li je to kritika, ako jeste OK onda ga kritikujem, ali sve sto ja zelim je bolja igra reprezentacije od ovoga mucenja protiv ekipa sa samoga dna evropskog fudbala. E sad na treneru je da tu ukomponuje i pobjedu, zato je placen.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Re : RE: Re: Re : RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
To njihovo fataj ga zivog cemo mi rjesiti gospodski kako nam i prilici.Bice to puno laganije nego su bile utakmice sa Velsom i Kiprom,potpuno liseno neizvjesnosti.
Zaista ne vidim nacin kako oni u dvije utakmice mogu biti bolji od nas,ma ne moze ni u Holivudu.Pa i taj strasni trener,sta ce on,onemuguciti nam da dominiramo i stvaramo sanse?Kako kad smo puno bolji?Nema tu trenera koji moze pomoci.Osim toga,sta ce on snimiti i na osnovu cega ce spremiti taktiku?Na osnovu dvije utakmice protiv Andore,Velsa i Kipra u potpuno izmjenjenom sastavu,bez tri ponajbolja igraca?
Pa ni mi tacno ne znamo kako i sta igramo a da on zna
Pretjeranim respektom im povecavamo sanse,zaista ne vidim potrebu za tim.
Izaci odlucno i zgaziti to,u ovom slucaju previse filozofije škodi.
Zaista ne vidim nacin kako oni u dvije utakmice mogu biti bolji od nas,ma ne moze ni u Holivudu.Pa i taj strasni trener,sta ce on,onemuguciti nam da dominiramo i stvaramo sanse?Kako kad smo puno bolji?Nema tu trenera koji moze pomoci.Osim toga,sta ce on snimiti i na osnovu cega ce spremiti taktiku?Na osnovu dvije utakmice protiv Andore,Velsa i Kipra u potpuno izmjenjenom sastavu,bez tri ponajbolja igraca?
Pa ni mi tacno ne znamo kako i sta igramo a da on zna
Fidelis je napisao/la:To njihovo fataj ga zivog cemo mi rjesiti gospodski kako nam i prilici.Bice to puno laganije nego su bile utakmice sa Velsom i Kiprom,potpuno liseno neizvjesnosti.
Pa ni mi tacno ne znamo kako i sta igramo a da on zna![]()
![]()
Joj kako bi volio da im zavrnemo jedno tri- cetiri eurogola, Medo i Hajro po jedan sa 30 metara u raslje i onda Pjanke iz slobodnjaka.Uh
Da im se ** u ćejf. A smijem se okladit da ce kapiten dat jedno dva , pozelio je on igrat u repki
#Miske institucijo!!!!!
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
Mozete se vi ovako zajebavatii ali stvarnost je da Mesa provodi dane gledajuci utakmice i snimke Irske, i kao sto je sam rekao snimke pojedinacnih igraca i slicno. Zajedno sa saradnicima sprema se za utakmicu, planira svaki scenario. U stalnom je kontaktu sa nasim igracima sto je jako dobro.
Kad bi se on vodio logikom pojedinih forumasa "treba da igraju Prcic, Cimirot, Tankovic" a ni jedan ni drugi, treci nisu na papiru u reprezentaciji a kamoli da igraju, isto tako neko krizanje igraca kao npr. Vranjes, Visca, Sunjica je smjesno lako je to na konzolama i kad se crtaju formacije.
Naravno da ima određeni respekt prema njima, nisu ni oni pali sa grane i jucer poceli igrati fudbal. Normalno da i oni nas analiziraju na svoj nacin, gledaju nase utakmice i sta vec ne.
Samo opusteno, bez euforije, sto puta nam se obilo od glavu.
Kad bi se on vodio logikom pojedinih forumasa "treba da igraju Prcic, Cimirot, Tankovic" a ni jedan ni drugi, treci nisu na papiru u reprezentaciji a kamoli da igraju, isto tako neko krizanje igraca kao npr. Vranjes, Visca, Sunjica je smjesno lako je to na konzolama i kad se crtaju formacije.
Naravno da ima određeni respekt prema njima, nisu ni oni pali sa grane i jucer poceli igrati fudbal. Normalno da i oni nas analiziraju na svoj nacin, gledaju nase utakmice i sta vec ne.
Samo opusteno, bez euforije, sto puta nam se obilo od glavu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Juce sam listajuci FB negdje kratko procitao negdje da ce Eldin Hadzic dobiti poziv za baraz. Ima li nesto konkretno o tome?
Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Napisao je neko prije tebe nešto o tome. Uglavnom nisi jedini koji je naletio na to.Goalgetter je napisao/la:Juce sam listajuci FB negdje kratko procitao negdje da ce Eldin Hadzic dobiti poziv za baraz. Ima li nesto konkretno o tome?
U suštini mislim da to nije nerealna mogućnost, prvo što nam fali to rezervno krilo za Lulića a druga stvar što je i to jedino krilo koje imamo (Hajrović) u katastrofalnoj formi.
Mada gledajući sa druge strane, zvati igrača koji igra u posljednjeplasiranom timu španske Segunde je bezveze, onda bolje zvati Suljića ili još bolje kakvo krilo iz naše lige, Duljević recimo.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Duljevic je očajan igrač, nije ni ovaj Hadžić puno bolji. Ali kao i takav je ispred Duljevica.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nema potrebe sad pretjerivati.Hadzic nam sad ne moze pomoci,kad budemo imali vremena nemam nista protiv.
Ako je izbor Izo ili on zovi Izu brate,ne mozes zvati Medu a ne zvati Izu,mozes ali nije to posteno.
I argument dao je dva gola bi stajao kad bi mogao jasno dokazati da ne bi i Izet da je dobio priliku.
Dajmo malo transparentnosti,tako ce nam svima biti lakse.
Ako je izbor Izo ili on zovi Izu brate,ne mozes zvati Medu a ne zvati Izu,mozes ali nije to posteno.
I argument dao je dva gola bi stajao kad bi mogao jasno dokazati da ne bi i Izet da je dobio priliku.
Dajmo malo transparentnosti,tako ce nam svima biti lakse.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 26 okt 2015, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
Fidelis je napisao/la:Nema potrebe sad pretjerivati.Hadzic nam sad ne moze pomoci,kad budemo imali vremena nemam nista protiv.
Tačno tako.
Obojica su u katastrofalnoj formi al' nije uredu zvat Harisa a Izeta ne.
#Miske institucijo!!!!!
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
Ne znam baš, Duljeviću samo treba čvrsta ruka i treniranje, talenat je neosporan. Samo što će to teško ovdje u BiH ikada imati.
Ne mora značiti da će ga zvati umjesto Hajrovića, samo sam naveo mogući primjer. Možda je najrealnije da će ga zvati umjesto Zeca koji je igrao krilo a nije krilni igrač. I kada bi Hadžić uletio na spisak to bi značilo da za svakog igrača imamo po jednu zamjenu, za nekog dobru za nekog lošiju al' uglavnom imamo. Do prije 3,4 godine je to bilo nezamislivo.
U prilog tome ide i to da je Zec u zadnje vrijeme izgubio mjesto u prvih 11 Gabale.
Ne mora značiti da će ga zvati umjesto Hajrovića, samo sam naveo mogući primjer. Možda je najrealnije da će ga zvati umjesto Zeca koji je igrao krilo a nije krilni igrač. I kada bi Hadžić uletio na spisak to bi značilo da za svakog igrača imamo po jednu zamjenu, za nekog dobru za nekog lošiju al' uglavnom imamo. Do prije 3,4 godine je to bilo nezamislivo.
U prilog tome ide i to da je Zec u zadnje vrijeme izgubio mjesto u prvih 11 Gabale.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Zec nikad nije bio starter u Gabali.FaraonTM je napisao/la:Ne znam baš, Duljeviću samo treba čvrsta ruka i treniranje, talenat je neosporan. Samo što će to teško ovdje u BiH ikada imati.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Dobro onda, u prilog tome ide i to da Zec nikad nije bio starter u Gabali.HankMoody je napisao/la:Zec nikad nije bio starter u Gabali.FaraonTM je napisao/la:Ne znam baš, Duljeviću samo treba čvrsta ruka i treniranje, talenat je neosporan. Samo što će to teško ovdje u BiH ikada imati.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Duljevic kvalitetom ne odskace ni u našoj ligi, a igra u igrački najboljem klubu.
Trenutno nijr za repke i ne znam hoce li biti ali je uz Delaca jedini koji odskace kvalitetom od igraca FKS.jasmin10 je napisao/la:Duljevic kvalitetom ne odskace ni u našoj ligi, a igra u igrački najboljem klubu.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Sumnjam da ce ikada biti. Pa njemu je 22 godine i nije se dokazao ni i u našoj ligi.
On ako dobaci do Turske lige može biti sretan.
On ako dobaci do Turske lige može biti sretan.
Baždarević dobio ponudu koja se ne odbija: Selektor Zmajeva preuzima slavni klub
Danas 18:45
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević radi odličan posao na klupi Zmajeva.
Baždarević je kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine preuzeo od Safeta Sušića u veoma teškom trenutku.
Malo ko je tada vjerovao da će Zmajevi doći u poziciju da izbore plasman u Francusku, ali je Baždarević nanizao nekoliko pobjeda te odveo BiH do baraža.
Dobri rezultati privukli su pažnju evropskih klubova na Baždarevića, a posljednji u nizu je francuski Bordeaux.
Trener Bordeauxa Willy Sagnol uskoro bi zbog privatnih razloga trebao napustiti Žirodince, a uprava slavnog francuskog kluba želi na klupi vidjeti Baždarevića.
Baždarević je veći dio svoje igračke i trenerske karijere proveo upravo u Francuskoj gdje uživa veliki ugled.
Bordeaux je, navodno, spreman ponuditi Baždareviću dvogodišnji ugovor na kraju ove sezone.
(reprezentacija-ba)
Danas 18:45
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević radi odličan posao na klupi Zmajeva.
Baždarević je kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine preuzeo od Safeta Sušića u veoma teškom trenutku.
Malo ko je tada vjerovao da će Zmajevi doći u poziciju da izbore plasman u Francusku, ali je Baždarević nanizao nekoliko pobjeda te odveo BiH do baraža.
Dobri rezultati privukli su pažnju evropskih klubova na Baždarevića, a posljednji u nizu je francuski Bordeaux.
Trener Bordeauxa Willy Sagnol uskoro bi zbog privatnih razloga trebao napustiti Žirodince, a uprava slavnog francuskog kluba želi na klupi vidjeti Baždarevića.
Baždarević je veći dio svoje igračke i trenerske karijere proveo upravo u Francuskoj gdje uživa veliki ugled.
Bordeaux je, navodno, spreman ponuditi Baždareviću dvogodišnji ugovor na kraju ove sezone.
(reprezentacija-ba)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ovo već ne bi valjalo.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Eto sta ti je normalan selektor. Dobija ponude prvoligasa, dok Papke ne može dalje od druge lige.
Ali siguran sam da ce nas Mesa voditi i na EP aBd i u sljedećim kvalifikacijama.
Ali siguran sam da ce nas Mesa voditi i na EP aBd i u sljedećim kvalifikacijama.
Mislim da je negdje izjavio da bi se povukao sa selektorske pozicije ako bi nas odveo u Francusku, naravno poslije prvenstva 
Nad tobom sunce najljepše sja