FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 26 okt 2015, 16:53

pitic je napisao/la:@zagorski

Tek došao, a petlju pokazao prema dvojici. U jeku ove sezone ne može metlariti. Moj sud o njemu ide na početku druge polusezone tada će se pokazati ko je i šta je definitvno.

Došlo je vrijeme da se raskrsti sa mahalom u svlačionici jer trenutno svima je postalo jasno na koji put sebe vode, a i nas zajedno sa njima. Mi ne želimo ni sebe ni klub na tom putu. Karti za taj put ima dovoljno samo za njih.
Ma naravno,čovjek je tek došao i treba mu sigurno vremena da snimi stanje. Ja se samo nadam da je puno autoritativniji u svalčionici već što izgleda u izjavama i medijskim nastupima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 okt 2015, 16:56

Što se mene Zip tiče, ne moramo biti prvi, od mene kao iskrenog navijača a mislim da se mnogi mogu poistovjetiti sa mojim stavom, nije prioritet biti prvi, naravno da bih i ja volio, zašto ne . Po meni je puno važnije urediti strukturalno klub.

Za početak na platnom spisku imamo igrača koji primaju plate ili igraju na slamku ili ne igraju. Pa bih po starom dobrom receptu 2 za 1 njih mijenjao za nekog ko će doprinijeti igri i klubu samim tim i rezultatima.

Alispahić, Barić, Kalasi, Hebibović, Purić, Kouadio, Anđušić, Kobiljar, Stepanov, Oštraković, Berberović. - EDIT: Kostić je na platnom spisku Sarajeva, vjerovali ili ne. Ovo je 11 igrača na našem platnom spisku koji nit doprinose niti imaju kakvu funkciju osim da dobijaju platu, ne ovo nije spisak mog mišljenja ko ne doprinosi nego realno stanje i ono što vidim, na neke se ne računa, neki na nas ne računaju. Sve ovo ili dati nekom jer bi doprinijeli igrama nekog drugog premijerligaša ili naći način da se ugovor raskine, npr. Hebibovića dati Veležu da im pomogne za opstanak, kao i Barića ako ga hoće, i tako dalje, ove sa posudbe otpustiti jer nikad neće igrati za Sarajevo pa nek nastave karijere tamo gdje i jesu i oni me ne interesuju ni malo. Stepanov raskid ugovora, plata ogromna, suspenduju ga, sad nađite rješenje.

Druga grupa igrači koji "doprinose" ali kvalitetom nisu za Sarajevo ili im je dosadno igrati u Sarajevu a imaju kvalitet : Puzigaća, Tatomirović, Okić, Velkoski

Grupa mladih igrača od kojih se ne može očekivati da nose igru Sarajeva i obavezno neke od njih preseliti na klupu i dozirati: Amer Bekić, Kovačević, Radovac, Rustemović, Kadušić, Plakalo.

Grupa igrača oko koje treba graditi ekipu: Barbarić, Ikande, Benko, Duljević

I Almir Bekić kojeg ne mogu da svrstam jer ima nešto u njemu je.Bem li ga a nikako da shvatim šta a opet nije toliko loš da mogu reći da mi nije za Sarajevo.

Kao što vidimo prva grupa ima isto igrača kao i tri ostale, a ne doprinose ničim kolektivu, tako da tu leži problem, previše ljudi na platnom spisku premalo igrača. Ove grupe su trenutno stanje, mogu igrači oscilirati iz jedne u drugu ali mislim da je to to otprilike.

Treba rastjerati što iz prve što iz druge grupe po najmanje 75% igrača da bi Sarajevo prodisalo, u grupu mladih igrača pridodati još kojeg tipa Hadžić, tipa Veladžić

U grupu oko koje treba graditi tim očigledno ti treba štoper, bek/ovi, vezni, krilo. To su 5-6 igrača, s obzirom da imamo 10-15 neupotrebljivih igrača onda lako dođemo do spoznaje da se mogu top igrači dovesti za te pare, ne polovnjaci i ne neprovjereno.

Tako da bi zaokružili jednu grupu od ili do 23 igrača, koje znaju ko su igrači a ko rezerve, ko se nametnuti treba ko je tu zbog igre, ko kosi ko vodu nosi.

Dobiješ izbalansiranu i dobro posloženu ekipu sa 2 golmana,5 top igrača generalno , 5 top za naše uslove, 5 solidnih i 6 mladih i ambicioznih. I doviđenja.

2 golmana, 2 desna beka, 2 lijeva beka, 4 štopera od kojih jedan može odigrati beka, 2 zadnja 2 centralna 2 prednja vezna, 4 krila, 3 špica.

To se zove selekcija igrača i pravilno raspoređene snage, plate i resursi i to se zove uređen igrački kadar, sad ću vam reći šta mi imamo.
Pola golmana, 4 desna beka, 1 Lijevi bek, 6 štopera, 1 zadnjeg, 2 centralna, 0 prednjih, 5 krila, 1 špic. 10 potrošenih, indisponiranih i povrijeđenih igrača, te po koji suspendovan.

To nek urede sad za sad a titula će doći sama po sebi, titulama ne treba težiti, težiš sam sebi e kad sam sebi valjaš onda titula dođe, titula se ne osvaja nego napravi, do titule je lako ali korak po korak, ****.š ti titulu ako ćemo ovako izgledati.

I dalje mislim da smo najkvalitetniji imenima ali ekipa nam nema balans i nema vođe i nema čar. Ne volim ih, gade mi se i sve bi ih otjerao osim 3 igrača. Tako da zasukati rukave pa napraviti vojsku koja gine za svoje navijače a to ćeš postići pravilnom selekcijom i rješavanjem škarta. Kad svaki igrač bude znao svoju ulogu u timu onda će se i on bolje osjećati, kad bude okružen profesionalcima a ne kockarima onda će o on silom prilika biti potegnut naprijed. Izvinite na dužem postu.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 26 okt 2015, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 26 okt 2015, 17:07

11 igrača koji ne igraju :facepalm: . Samo im saberi plate, a doprinosa nikakvog za klub, a kidaju klub toliko i toliko mjesečno. 99% igrača u BiH bi dalo na terenu i bubrege za platu Stepanova, Džeme, Kallasia, Alispahića itd.
SRETAN BROJ - 1725

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 26 okt 2015, 17:10

je li iko bio danas na treningu mislim na ove što noge lome i udaraju :roll:
Sarajevo ljubavi moja!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 okt 2015, 17:15

Dobro duška veli

Purić i Berberović za jednog kvalitetnog veznjaka
Barić i Kallasi za jedno krilo
Stepanov i Oštraković za jednog beka
Alispahić i Hebibović za dobrog štopera
itd ....

I dobiješ tako od 8 na 4 ...
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 26 okt 2015, 17:27

MojGradMojKlub je napisao/la:
miden je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Ja ocekujem da nesto prepukne unutar kluba. Mislim da su i nase vodje shvatile da ovako ne ide. Kao sto se vecina nas slaze, na ovom sportskom planu se neke stvari moraju mjenjati iz temelja!!!
Koje vođe, misliš na one sa tribine? Prvi si ih ti ismijao kada su poslali onu poruku upravi, pa onda standardno pljuvac sjevera i veliki dio vas se kao pobunio i ismijao.
Haj ultras sjaši više matere ti, pa više si ti puta mene spomenuo u par sati nego ja sjever za cijelu svoju karijeru forumanja :facepalm: Budi siguran da i ako neko nešto kaže protiv sjevera to nije iz zlonamjernosti nego jer nekome zamisli smeta da se klubu zarad nečije furke i slike na Balkan Ultras konstantno nanosi šteta, ili zbog toga što svi znamo koliko sjever može biti bolji. Ne znam jesi li bio na tribini u vrijeme klipa ispod, ali i da jesi i da nisi mislim da možeš primjetiti razliku između današanjeg i tadašnjeg sjevera. Nebo i zemlja. Da se ne lažemo, HZ su trenutno i ovakve ubjedljivo najjača i najbolja skupina u državi, ali to je više prouzrokovano raspadima sistema kod drugih nego nekom jačinom trenutnog sjevera.

Kažete, neće ove pizde od igrača da dolaze pred tribinu, pa kako su prije dolazili poslije svake utakmice, a znamo kakvih je fudbalskih anti-talenata protutnjalo kroz FK Sarajevo. Slažem se da igrači trebaju da dolaze ispred tribine, ali kako očekuješ da ti dođu nakon poraza da slušaju uvrede i hebavanje majki od nekakvih polupismenih likova pred tribinu koja im je nakon prošle utakmice koju su pobjedili 4-1 skandirala igrajte p...e? Ako hoćeš da ti dođu nakon poraza izgradi određeni odnos sa njima, trebaju da dođu ispred sjevera nakon svake utakmice kao nekad, a ne samo nakon pobjeda ili samo nakon poraza.

Evo ti ispod klip kako je to nekad izgledalo protiv Borca, a snimke sa recimo ovogodišnjeg meča na Koševu protiv Borca je bolje da ne postavljam i onu bruku sa salvom topovskih i "čuvajte se svi lopovi iz kluba" svega nekoliko dana nakon što lopovi vratiše i zadnju marku duga FK Sarajevo.

[youtube][/youtube]
Ja sam tebe dva puta spomenuo zato što si više naporan sa prozivanjem, kao da placaš iz sopstvenog dzepa. Što nisi tako naporan kada se uradi neka akcija, kao što je bila nedavno za dom? Ispricana prica, neki levati ce i dalje paliti u 3 protiv Slavije i ti tu ne možeš ništa promjeniti. Ne želim da pravim nikakve paralele imeđu ovog i onog sjevera, samo znam da su se i prije palile baklje, pa evo i na ovoj tekmu.
Das Ist Walter

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 26 okt 2015, 17:30

Yebala ih Galata, toliko od mene.
Das Ist Walter

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 26 okt 2015, 17:33

miden je napisao/la: Ja sam tebe dva puta spomenuo zato što si više naporan sa prozivanjem, kao da placaš iz sopstvenog dzepa. Što nisi tako naporan kada se uradi neka akcija, kao što je bila nedavno za dom? Ispricana prica, neki levati ce i dalje paliti u 3 protiv Slavije i ti tu ne možeš ništa promjeniti. Ne želim da pravim nikakve paralele imeđu ovog i onog sjevera, samo znam da su se i prije palile baklje, pa evo i na ovoj tekmu.
A što se ti raduješ/tuguješ pobjedama/porazima Sarajeva, k'o da si ti igr'o? :roll:

Kad je bila akcija za dom, mislim da sam prvi postavio post o tome na temu čisto da vide i ostala raja da se nešto dobro radi.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 26 okt 2015, 17:38

MojGradMojKlub je napisao/la:
miden je napisao/la: Ja sam tebe dva puta spomenuo zato što si više naporan sa prozivanjem, kao da placaš iz sopstvenog dzepa. Što nisi tako naporan kada se uradi neka akcija, kao što je bila nedavno za dom? Ispricana prica, neki levati ce i dalje paliti u 3 protiv Slavije i ti tu ne možeš ništa promjeniti. Ne želim da pravim nikakve paralele imeđu ovog i onog sjevera, samo znam da su se i prije palile baklje, pa evo i na ovoj tekmu.
A što se ti raduješ/tuguješ pobjedama/porazima Sarajeva, k'o da si ti igr'o? :roll:

Kad je bila akcija za dom, mislim da sam prvi postavio post o tome na temu čisto da vide i ostala raja da se nešto dobro radi.
Ne razumijem šta si želio da postigneš sa ovim pitanjem.
U boldirano ne vjerujem dok ne vidim.
Das Ist Walter

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 26 okt 2015, 17:41

jurisicduska je napisao/la:Što se mene Zip tiče, ne moramo biti prvi, od mene kao iskrenog navijača a mislim da se mnogi mogu poistovjetiti sa mojim stavom, nije prioritet biti prvi, naravno da bih i ja volio, zašto ne . Po meni je puno važnije urediti strukturalno klub.

Za početak na platnom spisku imamo igrača koji primaju plate ili igraju na slamku ili ne igraju. Pa bih po starom dobrom receptu 2 za 1 njih mijenjao za nekog ko će doprinijeti igri i klubu samim tim i rezultatima.

Alispahić, Barić, Kalasi, Hebibović, Purić, Kouadio, Anđušić, Kobiljar, Stepanov, Oštraković, Berberović. - EDIT: Kostić je na platnom spisku Sarajeva, vjerovali ili ne. Ovo je 11 igrača na našem platnom spisku koji nit doprinose niti imaju kakvu funkciju osim da dobijaju platu, ne ovo nije spisak mog mišljenja ko ne doprinosi nego realno stanje i ono što vidim, na neke se ne računa, neki na nas ne računaju. Sve ovo ili dati nekom jer bi doprinijeli igrama nekog drugog premijerligaša ili naći način da se ugovor raskine, npr. Hebibovića dati Veležu da im pomogne za opstanak, kao i Barića ako ga hoće, i tako dalje, ove sa posudbe otpustiti jer nikad neće igrati za Sarajevo pa nek nastave karijere tamo gdje i jesu i oni me ne interesuju ni malo. Stepanov raskid ugovora, plata ogromna, suspenduju ga, sad nađite rješenje.

Druga grupa igrači koji "doprinose" ali kvalitetom nisu za Sarajevo ili im je dosadno igrati u Sarajevu a imaju kvalitet : Puzigaća, Tatomirović, Okić, Velkoski

Grupa mladih igrača od kojih se ne može očekivati da nose igru Sarajeva i obavezno neke od njih preseliti na klupu i dozirati: Amer Bekić, Kovačević, Radovac, Rustemović, Kadušić, Plakalo.

Grupa igrača oko koje treba graditi ekipu: Barbarić, Ikande, Benko, Duljević

I Almir Bekić kojeg ne mogu da svrstam jer ima nešto u njemu je.Bem li ga a nikako da shvatim šta a opet nije toliko loš da mogu reći da mi nije za Sarajevo.

Kao što vidimo prva grupa ima isto igrača kao i tri ostale, a ne doprinose ničim kolektivu, tako da tu leži problem, previše ljudi na platnom spisku premalo igrača. Ove grupe su trenutno stanje, mogu igrači oscilirati iz jedne u drugu ali mislim da je to to otprilike.

Treba rastjerati što iz prve što iz druge grupe po najmanje 75% igrača da bi Sarajevo prodisalo, u grupu mladih igrača pridodati još kojeg tipa Hadžić, tipa Veladžić

U grupu oko koje treba graditi tim očigledno ti treba štoper, bek/ovi, vezni, krilo. To su 5-6 igrača, s obzirom da imamo 10-15 neupotrebljivih igrača onda lako dođemo do spoznaje da se mogu top igrači dovesti za te pare, ne polovnjaci i ne neprovjereno.

Tako da bi zaokružili jednu grupu od ili do 23 igrača, koje znaju ko su igrači a ko rezerve, ko se nametnuti treba ko je tu zbog igre, ko kosi ko vodu nosi.

Dobiješ izbalansiranu i dobro posloženu ekipu sa 2 golmana,5 top igrača generalno , 5 top za naše uslove, 5 solidnih i 6 mladih i ambicioznih. I doviđenja.

2 golmana, 2 desna beka, 2 lijeva beka, 4 štopera od kojih jedan može odigrati beka, 2 zadnja 2 centralna 2 prednja vezna, 4 krila, 3 špica.

To se zove selekcija igrača i pravilno raspoređene snage, plate i resursi i to se zove uređen igrački kadar, sad ću vam reći šta mi imamo.
Pola golmana, 4 desna beka, 1 Lijevi bek, 6 štopera, 1 zadnjeg, 2 centralna, 0 prednjih, 5 krila, 1 špic. 10 potrošenih, indisponiranih i povrijeđenih igrača, te po koji suspendovan.

To nek urede sad za sad a titula će doći sama po sebi, titulama ne treba težiti, težiš sam sebi e kad sam sebi valjaš onda titula dođe, titula se ne osvaja nego napravi, do titule je lako ali korak po korak, ****.š ti titulu ako ćemo ovako izgledati.

I dalje mislim da smo najkvalitetniji imenima ali ekipa nam nema balans i nema vođe i nema čar. Ne volim ih, gade mi se i sve bi ih otjerao osim 3 igrača. Tako da zasukati rukave pa napraviti vojsku koja gine za svoje navijače a to ćeš postići pravilnom selekcijom i rješavanjem škarta. Kad svaki igrač bude znao svoju ulogu u timu onda će se i on bolje osjećati, kad bude okružen profesionalcima a ne kockarima onda će o on silom prilika biti potegnut naprijed. Izvinite na dužem postu.
E dobro si ovo izanalizirao Bgm.
Evo i na ovome se najbolje vidi da je naša transfer i kadrovska politika bila ravna 0 u zadnje dvije godine. I kada mi neko počne hvaliti Ibrakovića i još pojedine iz Uprave kosa mi se diže na glavi.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 26 okt 2015, 17:42

Da li su baklje krive što imamo 22 boda? Kasnimo 6 bodova za prvim, a glavna tema baklje...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 okt 2015, 17:43

Sto se mene tice, bojkotovat cu tu eventualnu utakmicu protiv Galate. Dosta mazanja ociju i suplje. Pobijedite Slaviju, Mladost, Travnik i slicnu buraniju. Dok te ne budete u stanju, nikakve price "veliko Sarajevo", "iznad ove lige" i slicno, kod mene ne piju vodu.
Zaboli me za broj clanskih kartica, za fancy restorane gdje idu da jedu, za press konferencije, sve dok budemo izgledali kao amateri.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 26 okt 2015, 17:45

Evander je napisao/la:Sto se mene tice, bojkotovat cu tu eventualnu utakmicu protiv Galate. Dosta mazanja ociju i suplje. Pobijedite Slaviju, Mladost, Travnik i slicnu buraniju. Dok te ne budete u stanju, nikakve price "veliko Sarajevo", "iznad ove lige" i slicno, kod mene ne piju vodu.
Zaboli me za broj clanskih kartica, za fancy restorane gdje idu da jedu, za press konferencije, sve dok budemo izgledali kao amateri.
:thumbup: :tokralju:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 26 okt 2015, 17:50

Bolanos je napisao/la:
Evander je napisao/la:Sto se mene tice, bojkotovat cu tu eventualnu utakmicu protiv Galate. Dosta mazanja ociju i suplje. Pobijedite Slaviju, Mladost, Travnik i slicnu buraniju. Dok te ne budete u stanju, nikakve price "veliko Sarajevo", "iznad ove lige" i slicno, kod mene ne piju vodu.
:thumbup: :tokralju:

Sto jest jest,libo me tuki da real dovedu **** ih menadjment i finansije u pakas nek pobjede poluamaterske klubove prvo pa cemo onda nesto pricati.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 okt 2015, 17:50

Nek im na tekmu protiv Galate idu ovi derbi navijaci, sto se qrce po fb Sarajevom. A mi koji pratimo ove pickice u nasoj ekipi i na drugim tekmama cemo preskociti, pa onda opet doci na iducu tekmu gdje ce nas pregaziti Travnik ili neko slicnog ranga.
Bahati, bahati Željkan!
1946

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 26 okt 2015, 17:54

Takodjer, zalibo me klokan za eventualnu prijateljsku sa Galatom. Ne boje nas se ni frisko-peceni premijer ligasi. Necu da kazem mjesne zajednice i slicno, jer svaki klub koji pokazuje tendenciju da napreduje i lici na nesto zasluzuje respekt i podrsku, ali opet... Izgubiti od novog kolacica na ovakav nacin je :puke:. Sto se mene tice, nek organizuju prijateljske sa klubovima na Kantonu i Druge lige Centar, nek ih izudaraju i ocelice malo.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 26 okt 2015, 17:56

Poznate su i cijene ulaznica za mec za Galatom:
Sjever- 25km (Clanovi 20km)
Istok-40km (Clanovi 38km)
Zapad-65km (Clanovi 61,50km)
Zapad VIP- 100km (Clanovi 99,90km)

Isplati se biti clan! :kafa: