BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Virtu4l
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Virtu4l » 27 okt 2015, 00:29

Sheyi je napisao/la:Imamo vrhunsku realizaciju u zadnje dvije utakmice, 7 udaraca u okvir gola i pet postignutih pogodaka. :mrgreen:
Prvi meč sa Kiprom smo imali 6 u okvir i 15 van.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 27 okt 2015, 01:04

Ima li neko iz Zenice da mi objasni gdje ce se gore prodavati ulaznice za utakmicu sa Ircima. Cuo sam da vise nema one radnje Centrotransa u blizini pijace.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 okt 2015, 01:06

ako ćemo iskreno, više me strah Begovića, nego Longa

u kvalama je "poklonio" par golova

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 27 okt 2015, 01:15

suhakrpa je napisao/la:Ima li neko iz Zenice da mi objasni gdje ce se gore prodavati ulaznice za utakmicu sa Ircima. Cuo sam da vise nema one radnje Centrotransa u blizini pijace.
Ispred istocne strane stadiona.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 okt 2015, 01:22

STEVIE je napisao/la:znaci taj irski ronaldo ce igrati protiv nas..
Izgleda :plac:

Inače ne morate da vezujete repku i klupske boje. Koliko sam ja primjetio toga zaista nema bar na pdf-u A repke. Od toga da su pitari kritikovali Safeta do toga da navijači Želje kritikuju Mešu. Pa recimo ja prvi iskritikujem Višću dok ga neki navijač Sarajeva brani :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 okt 2015, 01:38

Malo se furamo na Engleze, lafo, toliko smo veliki da možemo i takve stvari da ubacimo u čitav slučaj. Kada napišeš nešto protiv nekog igrača opet se nađe optuživanje mrziš ga jer je ovaj, jer je onaj, jer tvoj ne igra, nema priliku, ovaj pozive dobiva, ovaj ne.

Hiljadu i jedna zavjera. Dječje priče.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 okt 2015, 01:48

zizu1991 je napisao/la:Malo se furamo na Engleze, lafo, toliko smo veliki da možemo i takve stvari da ubacimo u čitav slučaj. Kada napišeš nešto protiv nekog igrača opet se nađe optuživanje mrziš ga jer je ovaj, jer je onaj, jer tvoj ne igra, nema priliku, ovaj pozive dobiva, ovaj ne.

Hiljadu i jedna zavjera. Dječje priče.
Pa na ovom forumu to općenito tako izgleda, kada gleda neko sa strane rekao bi naša liga među top 10 na svijetu, svaku utakmicu po 20 hiljada navijača minimalno. To na forumu pršte svađe, prepucavanja, diskusije... Acta non verba al' teško to kod nas ide ;)

Uglavnom takva prepucavanja i ako ih ima dešavaju se na drugim temama tima mlade selekcija, tu već možeš naići na takvu vrstu diskusije. Na ovim temama A repke toga nema a tome doprinosi svakako što nam u reprezentaciji nema nijedan igrač iz naše lige.

Ne smijem ni pomisliti da je situacija kao u Hrvatskoj, ovdje bi se o mrtvim glavama pričalo i pisalo.

Inače što se tiče Irske, ako neko želi neka pogleda tekmu sa Eura 2012 Hrvartska-Irska, igra Hrvata je dobar recept za Irce. Volio bih samo da pojedinci procijene da li je ono bila sretna pobjeda Hrvatske...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 okt 2015, 01:56

Oh itekako da ima. Kad god sam napisao za nekog Željezničarovog bivšeg igrača koji igra za reprezentaciju nešto negativno, kritiku - opravdanu ili neopravdanu neka svako za sebe zaključiva, jedan vrli forumaš mi je svaki put izbacivao pod nos komplekse, pa pominjanje Veleža i ostale situacije.

Vezano za ovu utakmicu, prvu utakmicu, mislim da bi Meša trebao osigurati otpozadi prije svega i ne ići grlom u jagode. Dvije utakmice se igraju, svaki gol primljen kući vrijedi k'o dva primljena u gostima.

High

Post Postao/la High » 27 okt 2015, 01:57

Samo za onog što se boji primljenog gola. :D Evo odakle primamo golove.

slika

Što se Iraca tiče:

slika
Zadnja izmjena: High, dana/u 27 okt 2015, 02:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 okt 2015, 01:59

zizu1991 je napisao/la:Oh itekako da ima. Kad god sam napisao za nekog Željezničarovog bivšeg igrača koji igra za reprezentaciju nešto negativno, kritiku - opravdanu ili neopravdanu neka svako za sebe zaključiva, jedan vrli forumaš mi je svaki put izbacio pod nos komplekse, pa pominjanje Veleža i ostale situacije.

Što se tiče ove utakmice, mislim da bi Meša trebao osigurati otpozadi prije svega i ne ići grlom u jagode. Dvije utakmice se igraju, svaki gol primljen kući vrijedi k'o dva primljena u gostima.
Ne znam nisam upratio nešto takvo, iako ne kažem da nije nemoguća al' ja to nisam vidio.

Jedino mi je poznata situacija od prije koji mjesec Kvesić-Letić, vezano za tu neku diskusiju sa tobom od strane mene ili od strane nekog drugog nebitno.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 okt 2015, 02:03

FaraonTM je napisao/la:Ne znam nisam upratio nešto takvo, iako ne kažem da nije nemoguća al' ja to nisam vidio.

Jedino mi je poznata situacija od prije koji mjesec Kvesić-Letić, vezano za tu neku diskusiju sa tobom od strane mene ili od strane nekog drugog nebitno.
Nije to ni bitno na kraju krajeva, svako za sebe neka odgovara. Što hoću reći da se ljudi ne mijenjaju, masa njih, i da se mnogo puta pogriješi u procjenama.

Da sam onakav kakvim su me opisivali sad bih slavio na Kvesićevoj temi jer ga nema kolo, dva, koliko li, nisam ni upratio. Ali treba biti čovjek i ispoštovat' svakog igrača koji igra za reprezentaciju opravdavajući svoj status reprezentativca i svakom potencijalnom reprezentativcu željeti dobro a ne hraniti svoj ego na fazon: "nisam li rekao to i to?"

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 27 okt 2015, 02:08

Ajax je napisao/la:Sunjic je odlican igrac ima samo jedan minus. I to brzi i tehnicki jaci igraci mogu iskoristiti ako im on ponudi tu priliku. Mesa nemoj se zajebavati neugodni su ovi Irci. Treba izvesti najboljih 11 igraca. Znaci Zukanovica na defanzivnom veznom. Ovdje ce biti tuca velika. Niste ni svjesni pojedini koliko ce ovo biti zajebane dvije utakmice. Salihovica treba cuvati po meni za drugu utakmicu jer tamo ce nas probati unistiti trkacki na onom sirokom terenu. Tu Medunjanin nebi imao nikakve sanse defanzivno. Sa njim mozda probati prvu utakmicu 60 minuta mozda opet proigra kao protiv Kipra.
Aaaa kralju. Nece biti zajebane dvije utakmice jer cemo sve rijesit u prvoj. Imamo nedostataka ali Irska nema kvalitet da ih iskoristi. Ides tako daleko u analizu da si napisao post o tome kako oni trebaju pristupiti utakmici. Vjerovatno uzivas u tome ali isto tako stvaras nervozu na forumu.
Nije Irska Spanija pa da se bojimo. Sve ce biti rjeseno jos u prvom mecu u koji trebamo uci bez kalkulacija I razmisljanja o uzvratu.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 27 okt 2015, 06:23

Narucio za Dublin, znaci pobjeda je 100 % :kafa: :njanjanja:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 okt 2015, 08:50

Ferdinand je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Bešić , Salihović i Pjanić . Sve zvijeri što se tiče trke . Plus su i tehnicki nadareni . Samo da krila obave svoj posao i to je to :njanjanja:
Ne moze Salihovic odigrati dvije utakmice zaredom to je jedini problem. A Besica nece biti u prvoj utamici. Tako da treba tu poceti sa Zukanovicem i po meni Medunjaninom ili TSS ili neko treci. Po meni je Medo najrealniji izbor Mese.
Zukanovic, sranjes i slicni igraci na sredini terena u prvoj utakmici kada trebamo ostvariti neku prednost - ni u ludilu. Ako Salihovic ne moze dvije onda neka ga u prvoj na zadnjem veznom plus Pjanic i Medunjanin (Susic, pa i Hodzic). Doduse ako Mesa planira da zadnji vezni igrao kao Hadzic protiv Velsa onda moze i Zukanovic, ali se onda moramo dobro pomoliti Bogu da udje neka frljoka kao ona Djuriceva.
Zukanovic je neuporedivo bolji igrac od Vranjesa i to nije isto. Ako bi na zadnjem veznom odigrao Salihovic to bi opet bile dvije utakmice i nebi se puno manje potrosio nego da igra centralnog veznog. Mesi je ponestalo logickih odluka i nema on sta puno da planira. Mora se kockati u svakom slucaju na pozicijama te dvojice igraca u sredini terena osim Pjanica ( prva utakmica ). Na njemu je da izabere najbolje rijesenje i mozda bude imao sretnu ruku. Medunjanin zbog odlicne prosle partije ima solidne sanse da pocne prvu utakmicu 60 minuta a Zukanovic je po meni bolji od Hadzica. Izabrao bi i ja najradije Salihovica na zadnjem veznom. Samo tesko ce on izdrzati dvije utakmice posebno jer ce druga biti paklena i trebat ce nam odmoran trkacki igrac.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 okt 2015, 09:18

malta071 je napisao/la:Nije Irska Spanija pa da se bojimo. Sve ce biti rjeseno jos u prvom mecu u koji trebamo uci bez kalkulacija I razmisljanja o uzvratu.
Ne slazem se sa ovim podcjenjivanjem protivnika. Slazem se da nervoza nije dobra samo isto tako nije dobro da se lazemo. Irska ima svoj kvalitet. Ljudi su pobjedili Njemacku aktualnog prvaka svijeta koji je igrao u punom sastavu ( Ozil, Kroos, Gundogan, Gotze, Muller, Reus, ... ). Vjerovatno oni nisu igrali sa 100% samo Njemacka je uvijek Njemacka. Izborili su i jedan remi protiv njih. Imali su oni i losijih rezultata gdje su pokazali svoje slabosti. Znaci imaju svoje slabosti kao i prednosti kao i mi. I mi nikako nismo ogromni favoriti kako bi neki to voljeli da prikazu. Jedino je tacno da jesmo favoriti u prvoj utakmici zbog domaceg manjeg terena i navijaca i sto ce njima faliti najbolji stoper i to treba da se iskoristi. Jer ce u drugoj biti puno teze.

I ovdje mnogi zaboravljaju jednu bitnu stvar. Njihov trener se isto moze pokazati kao jako bitan iako je Mesa za sada jako dobar. Posebno u ovakvim utakmicama podjednakih protivnika. Covjek je igrao finale lige uefa. Sa Celticom ligu prvaka i to prosao u barazu cini mi se. Desetine utakmica protiv najboljih engleskih timova. On je nivo vise iznad vecine trenera koji igraju kvalifikacije. Znaci mozemo ocekivati da ce vrhunski ali bas vrhunski analizirati nase utakmice i pokusati iskoristiti sve mane igraca. Sto bi nekim drugim trenerima promaklo. Dok to neki skontaju bice kraj baraza i krivit ce za eventualni losiji rezultat samo igrace.

Bolje sada napisati da nas ceka opasan protivnik i da ce odlucivati finese. Nego pisat lako cemo nemaju sanse nikakve. A poslje pljuvat po igracima. Ocekuje nas trenersko nadmudrivanje. Prvih 11, taktika, sve tri zamjene itd... Naravno moze se i desiti pobjeda 2:0, 3:0 ako sve krene kako treba. Samo treba se pripremati na dvije jako teske i izjednacene utakmice i nikako podcjeniti protivnika jer eto oni nisu Spanija. A mi Kipar jedva pobjedimo.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 okt 2015, 09:41

Mogao je neko napravit anketu, da li ce sahadzija Ogi igrati jednu ili obje tekme ;)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 27 okt 2015, 09:43

Bolje da ne igra ni jednu, u svakom slucaj nece to na dobro :opaopa: Ogi unosi nemir :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 okt 2015, 10:37

Sto ne bi igrao ? Jako zahvalan igrac, uvjek daje 1000% od sebe za reprezentaciju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 27 okt 2015, 10:52

Elegant je napisao/la:Sto ne bi igrao ? Jako zahvalan igrac, uvjek daje 1000% od sebe za reprezentaciju.

Ko god da igra, samo da ga ne primimo :D
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 27 okt 2015, 11:07

neznam za vas, al posto sam sad vidio da je kvota 2 na nas u prvoj utakmici, mislim da cemo pobjedit 2-0.....nesto slicno kao crna gora kad je igrala prosli mjesec u moldaviji, pa takodje bila kvota 2 na crnoj gori i oni ih dobise 2-0.......a sa tim rezultatom itekako se imamo cemu nadati u dublinu.....znaci, ubicemo ih u zenici 2-0 i tamo na otoku odigrati 1-1 ili 2-2.....to je to momci, kad vam vas GRINGONJAONAJDRUGI kaze....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BOSNAAAMOJAAA i 12 gostiju.