Ko ce biti najbolji rookie? Ko ce biti najvece iznenadjenje a ko najvece razocarenje?
Karl-Anthony Towns, D'Angelo Russell, Jahlil Okafor, Porziņģis, Hezonja, Cauley-Stein, Mudiay, Winslow, Rozier, Bobby Portis i mnogi drugi...

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
adriano_leite je napisao/la:Po mom misljenju sanse za ROY (Okafor 70%, Mudiay 20%, Towns 9% i 1% nego drugi mimo ovog trojca). Obrazlozenje: Okafor ce biti glavni fokus napada Sixersa, Mudiay ce biti glavni igrac Denvera i imat ce dosta prostora i vremena za dokazivanje, dok Townsu dajem slabe sanse prvenstveno jer Minny ima Wigginsa. Flop iz TOP 10 bi mogao biti Russell ili Winslow (Winslow tweener koji me podsjeca na D-Willa s tim da je bolji defanzivac ali losiji ofanzivac dok mi je Russell sve samo ne siguran pick).
Kako god, sezona je pred nama i rookie igracima prvenstveno zelim sezonu sa sto manje povreda a vrijeme ce pokazati ko ce biti najbolji igrac generacije. Po mom misljenju je to Okafor, prvenstveno jer je rijec o centru sa odlicnom post igrom, a znamo da od Duncana nije bilo takvog centra (pri dolasku u ligu). Duncan se tesko moze ponoviti u narednim godinama, ali ofanzivno mu je Okafor najblizi. Od igraca od kojih se ne ocekuju velike stvari, po mom misljenju bi RJ Hunter iskociti jer je jako dobar suter, podsjeca me na nesto izmedju Korvera i Redicka, samo se nadam da ce dobiti sansu u Bostonu (posto se shvata bukvalno na ovom forumu, ne kazem da ce biti bolji suter od Korvera ili Redicka).
Bravo za Justin Andersona, meni vuce na steal s drafta ali ga nisam naveo jer ga nisam gledao prije u NCAA nego samo u predsezoni i SL, kao i Portisa, ali ja osnovu predsezone cini mi se da ce biti jako dobri igraci. RJ nece imati veliku minutazu sigurno ali u godinama koje dolaze vidjecemo "od cega je" a meni je onako dobar igrac.BernardBarnjak je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Po mom misljenju sanse za ROY (Okafor 70%, Mudiay 20%, Towns 9% i 1% nego drugi mimo ovog trojca). Obrazlozenje: Okafor ce biti glavni fokus napada Sixersa, Mudiay ce biti glavni igrac Denvera i imat ce dosta prostora i vremena za dokazivanje, dok Townsu dajem slabe sanse prvenstveno jer Minny ima Wigginsa. Flop iz TOP 10 bi mogao biti Russell ili Winslow (Winslow tweener koji me podsjeca na D-Willa s tim da je bolji defanzivac ali losiji ofanzivac dok mi je Russell sve samo ne siguran pick).
Kako god, sezona je pred nama i rookie igracima prvenstveno zelim sezonu sa sto manje povreda a vrijeme ce pokazati ko ce biti najbolji igrac generacije. Po mom misljenju je to Okafor, prvenstveno jer je rijec o centru sa odlicnom post igrom, a znamo da od Duncana nije bilo takvog centra (pri dolasku u ligu). Duncan se tesko moze ponoviti u narednim godinama, ali ofanzivno mu je Okafor najblizi. Od igraca od kojih se ne ocekuju velike stvari, po mom misljenju bi RJ Hunter iskociti jer je jako dobar suter, podsjeca me na nesto izmedju Korvera i Redicka, samo se nadam da ce dobiti sansu u Bostonu (posto se shvata bukvalno na ovom forumu, ne kazem da ce biti bolji suter od Korvera ili Redicka).
I meni se cini da bi mozda Okafor mogao do ROY. Iako mi nije nesto legao. Momak ima vrlodobru ledjnu tehniku i to ce mu biti najjace oruzije. Ekipa mu odgovara tako da ce mu i minutaza biti ''veteranska''.
Mislim da ce Mudiay imati mozda i najvecu minutazu u ovoj generaciji. Atletski je mocan naracitno na toj poziciji + visina. Ulaz, asistencija solidini iako mu mnogi kao najveci plus isticu odbranu ali to cemo jos vidjeti. O sutu bi se dalo diskutovati ali sve u svemu jako zanimljiv igrac.
Mario Hezonja je pokazao da moze igrati. Mislim na ljetnu ligu. Ako se izbori za minute po meni njegova statistika bi se mogla komparirati sa Bogdanovicevom statistikom iz rookie sezone. Fantastican odraz, visina i sut. Odbrana diskutabilna.
Towns & Cauley-Stein. Hmmmm... ovaj dvojac cu ostaviti bez komentara za sada.
D'Angelo Russell. Kazu da ce igrati na PG. Talantovan igrac. Meni dok je igrao na Ohio State bio jako drag. Ljevak, ubica. Odlican pregled. Medjutim dolaskom u NBA nekako... Ne znam. Nesto mu nedostaje. Ali da me navijaci Lakersa ne napadnu odmah sacekat cemo da sezona krene... Mogao bi biti vrhunski igrac ili i utopiti se u prosjeku vrlo lako...
Spomenuo si Huntera. Svi igraci za koje sam navijao na ovom draftu moji Celtici su preskocili i nisu ih izabrali.
Hanter ima dobar sut i mene je pozitivno iznenadio. Ne vjerujem da ce u prvoj sezoni imati vise od 10 min. Rozier bi mogao nesto i napraviti ali nije igrac po mom ukusu. Jordan Mickey je dobar bloker ali ima samo 203 cm a NBA nije NCAA.
Bobby Portis bi mogao biti vrhunski igrac. Prva rookie petorka po meni.
Justin Anderson ce biti dobar igarc. Momak je spreman za NBA.
Jerian Grant je jak igrac. Mogao bi biti iznanedjenje sezone.
dscile je napisao/la:A sta mislite o Jokicu?
Sto se tice Bostona, najvise bih volio da Hunter dobije dobru minutazu.. Mickey cisto sumnjam da ce igrati, a i ne vidim prostor za Roziera pored Smarta i Thomasa.
DANTES je napisao/la:okafora sam gledao na onom jednom sp za mlađe kategorije i onako je bio. protiv srbije je jednu utakmkcu izominirao šalića i milutinova čini mi se sa pola snage. e sad kakav će biti na velikoj sceni ko zna
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.