Sad imaju dvije teške utakmice, isto to ih čeka i u finišu sezone, gostuju davljeniku, pa onda dvije sa direktnim konkurentima za titulu ili Evropu, tu se lome koplja. Sve u svemu, lijepo su osvježenje za naš fudbal, kad zanemarimo solinase i kompaniju, u Tuzli se radi odličan posao
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sloboda može do titule, što zbog svog kvaliteta, što zbog ujednačenog prvenstva. Ovi rezultati će na polusezoni sigurno uticati na to da Husref dovede par igrača, a on je dobar trener i sigurno će pametno potrošiti novce.
Sad imaju dvije teške utakmice, isto to ih čeka i u finišu sezone, gostuju davljeniku, pa onda dvije sa direktnim konkurentima za titulu ili Evropu, tu se lome koplja. Sve u svemu, lijepo su osvježenje za naš fudbal, kad zanemarimo solinase i kompaniju, u Tuzli se radi odličan posao
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja imam neki osjecaj da cemo imati problem sa ovim ispadanjem na kraju ako se u opasnoj zoni nađe vise klubova iz entiteta RS nego sto gospodi iz njihovog saveza odgovara.
Trenutno u toj zoni su Drina, Borac, Rudar, kad bi im se jos neko pridruzio mislim da bi imali problem, i da bi poceli da broje koliko kojih mora biti.
Ako se sjecate prije samog skracivanja lige su zahtjevali 4 kluba bez obzira na sve. A po trenutnom stanju na tabeli ih ostaje 2.
Trenutno u toj zoni su Drina, Borac, Rudar, kad bi im se jos neko pridruzio mislim da bi imali problem, i da bi poceli da broje koliko kojih mora biti.
Ako se sjecate prije samog skracivanja lige su zahtjevali 4 kluba bez obzira na sve. A po trenutnom stanju na tabeli ih ostaje 2.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
plus prvak rs, to je 3Elegant je napisao/la:Ja imam neki osjecaj da cemo imati problem sa ovim ispadanjem na kraju ako se u opasnoj zoni nađe vise klubova iz entiteta RS nego sto gospodi iz njihovog saveza odgovara.
radnik sigurno po meni ostaje, borac ce se nekako iscupati, siguran sam, a slaviju ce se naguravati sve do posljednjeg kola, ali mislim i volio bih, da ostanu... ipak u ligi 12, cast je da glavni grad bude imao trecinu premijerligasa
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Nemaju se sta buniti, pravilo je vec odredjeno i izmjene se ne mogu donositi u pola sezone. Jedino sto mogu da zahtjevaju da narednu sezonu udju tri iz RS-a, al to samo mogu zahtjevat, dobit nece sigurno.
I po meni Radnik sigurno ostaje, mozda i Europu uhvati, Borac ce se izvuc, a Slavija mi svakako ne izgleda kao ekipa koja ne moze izboriti opstanak pa ne sumnjam ni u njih. Jos prva RS-a i imaju cetiri kluba.
I po meni Radnik sigurno ostaje, mozda i Europu uhvati, Borac ce se izvuc, a Slavija mi svakako ne izgleda kao ekipa koja ne moze izboriti opstanak pa ne sumnjam ni u njih. Jos prva RS-a i imaju cetiri kluba.
-
HomoSapiens
- Kontakt:
Naravno da je moguce. Sloboda moze do titule vrlo lako, ima ono najpotrebnije, novac. Sjetimo se ko je sve osvajao titule uz pomoc finansijskih inekcija, sa kojim su dovodili igrace koji su objektivno bili svemirski brod za nasu ligu. Taj trend je u prosloj sezoni primjenilo i Sarajevo koje nakon dugo godina osvaja trofej uz pomoc do tada nezamislive kolicine novca koji su dijelili na sve strane da dodju do cilja.ultrasstyle_tz je napisao/la:rano je pricati o tituli bez 3 ciljana pojacanja na zimu..jedan u zadnju liniju i dva ofanzivna igraca-napadaca i krilnog napadaca...
ako tu dovedemo igrace koji su kvalitetom kao ovi koje sad imamo i jednog dobrog spica da dopuni Ahmetovica, onda nema razloga da se ne nadamo
dobili bi na sirini, i rijesili pitanje jos jednog strijelca i onda ko zna- sve je moguce
Dva igraca vrhunske kvalitete, ciljano, uz vec dobar sadasnji igracki kadar i titula postaje realan cilj. U prilog vam ide i ne bas blistava situacija u konkurentskim klubovima, ali ta vrsta krize je moguca i ocekivana i kod vas.
Jer si jedan jedini...
@emirzlaTu ma ne pratim nista posebno, vise pratim kakve gluposti pisu ti neki forumasi pa namecu lose misljenje. Sloboda je tu zasluzeno manje vise, jos se niko nije pokazao kao glavni konkurent. Sad ce te malo teze tekme pa cemo vidjeti. 3-4 ekipe imaju svoju neku racunicu, za titulu se treba poslozit puno nekih stvari.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Probisvjet
- Kontakt:
Ruku na srce, imamo dobar kolektiv ali ipak mislim da je Sarajevo najozbiljniji konkurent za osvajanje titule, a i kupa. Zrinjski i Siroki su dobri. Svakako bi, ako cemo realno, za nas uspjeh biti ako se plasiramo u evropsko takmicenje. Realno nismo favoriti. Na nama je da se potrudimo i odigramo sto bolje. Vidjecemo.HomoSapiens je napisao/la:Naravno da je moguce. Sloboda moze do titule vrlo lako, ima ono najpotrebnije, novac. Sjetimo se ko je sve osvajao titule uz pomoc finansijskih inekcija, sa kojim su dovodili igrace koji su objektivno bili svemirski brod za nasu ligu. Taj trend je u prosloj sezoni primjenilo i Sarajevo koje nakon dugo godina osvaja trofej uz pomoc do tada nezamislive kolicine novca koji su dijelili na sve strane da dodju do cilja.ultrasstyle_tz je napisao/la:rano je pricati o tituli bez 3 ciljana pojacanja na zimu..jedan u zadnju liniju i dva ofanzivna igraca-napadaca i krilnog napadaca...
ako tu dovedemo igrace koji su kvalitetom kao ovi koje sad imamo i jednog dobrog spica da dopuni Ahmetovica, onda nema razloga da se ne nadamo
dobili bi na sirini, i rijesili pitanje jos jednog strijelca i onda ko zna- sve je moguce
Dva igraca vrhunske kvalitete, ciljano, uz vec dobar sadasnji igracki kadar i titula postaje realan cilj. U prilog vam ide i ne bas blistava situacija u konkurentskim klubovima, ali ta vrsta krize je moguca i ocekivana i kod vas.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Sloboda je ozbiljan konkurent za titulu i da ova sezona nije ova već neka od prethodnih, za mene bi već postali i najozbiljniji konkurent za istu. Zelju ipak ne treba otpisivati, juriš po prvo mjesto pa šta bude 
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Sloboda ako na polusezoni i dovede par skupljih i kvalitetnijih igraca i osvoji titulu, to nece imati veze sa "finansijskom inekcijom" koju bi dobila na polusezoni jer kakva ti je korist dovesti tada igrace ako si ocajno odigrao prvi dio sezone. Sloboda je za ovu sezonu samo platila Ordagica Zvijezdi iako nije poznata zvanicna visina transfera. Svi ostali: Kostic, Skahic, Veselinovic, Stjepanovic i Govedarica, su dovedeni kao slobodni igraci. Znaci da nisu bitne pare, nego pravilno selektiranje igraca i trener koji ce znati od svakog iskoristiti ono najbolje.HomoSapiens je napisao/la:Naravno da je moguce. Sloboda moze do titule vrlo lako, ima ono najpotrebnije, novac. Sjetimo se ko je sve osvajao titule uz pomoc finansijskih inekcija, sa kojim su dovodili igrace koji su objektivno bili svemirski brod za nasu ligu. Taj trend je u prosloj sezoni primjenilo i Sarajevo koje nakon dugo godina osvaja trofej uz pomoc do tada nezamislive kolicine novca koji su dijelili na sve strane da dodju do cilja.
Jedan grad, jedna ljubav!
I ja isto tako Slobodu ne vidim kao prvog favorita za osvajanje titule, mada mozemo konstatovati da su dosadasnjim utakmicama zaduzili epitet jednog od favorita za osvajanje iste.
Kao prvog favorita ipak vidim jos uvijek Sarajevo, a momcima ne treba uopste nametati breme favorita, jer to itekako zna da se odrazi na igre i formu. No prezimi li Sloboda na prvom mjestu, sto je itekako moguce, sigurno je da ce proraditi masta u glavama igraca, a tek tada cemo vidjeti od cega smo skovani...
Ja bih bio prezadovoljan da izadjemo u Evropu ove godine, a to je itekako realan cilj ako Azmir povuce neke poteze tokom zime i pobrine se za jos par kvalitetnih pojacanja.
Kao prvog favorita ipak vidim jos uvijek Sarajevo, a momcima ne treba uopste nametati breme favorita, jer to itekako zna da se odrazi na igre i formu. No prezimi li Sloboda na prvom mjestu, sto je itekako moguce, sigurno je da ce proraditi masta u glavama igraca, a tek tada cemo vidjeti od cega smo skovani...
Ja bih bio prezadovoljan da izadjemo u Evropu ove godine, a to je itekako realan cilj ako Azmir povuce neke poteze tokom zime i pobrine se za jos par kvalitetnih pojacanja.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Zna li mi neko odgovoriti: kako FS BiH i disciplinska gledaju na pirotehniku u vidu dimne zavjese? Dakle pravi li se razlika izmedju baklje, petarde i dimne ili je svejedno i sve je po dzepu? Inace smatram da je to glupost i da bi se trebalo dozvoliti u odredjenoj mjeri (kako sad to oblikovati to je drugo). Neki savezi po evropi su to rijesili.
ako sloboda ostvari plasman u evropu ove godine, hoce li moci dobiti licencu, sjecam se da ranijih godina nisu mogli
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Glavni favorit za titulu je Zrinjski pa Sarajevo. Onda Siroki i Sloboda pa Zeljeznicar.
Znaci Sloboda je i igracki negdje cetvrti favorit.
Zavisi na kojem mjestu bude Siroki ili neko iz "Goleme cetvorke"....mada ne vjerujem da mozemo do Evrope.irfo je napisao/la:ako sloboda ostvari plasman u evropu ove godine, hoce li moci dobiti licencu, sjecam se da ranijih godina nisu mogli
- Evolve
- Kontakt:
Skver je napisao/la:Zavisi na kojem mjestu bude Siroki ili neko iz "Goleme cetvorke"....mada ne vjerujem da mozemo do Evrope.irfo je napisao/la:ako sloboda ostvari plasman u evropu ove godine, hoce li moci dobiti licencu, sjecam se da ranijih godina nisu mogli
NK Široki Brijeg
Zeljo standarno svake sezone ispada, raspada se, voda nije placena, a onda svi ovi sto su "jaci igraciki" budu iza Zelje.tuzlak1987 je napisao/la:Glavni favorit za titulu je Zrinjski pa Sarajevo. Onda Siroki i Sloboda pa Zeljeznicar.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sve zavisi koliko to utiče na utakmicu. Petarde ukoliko se bacaju na tribinu u manjoj mjeri se ne kažnjavaju. Dimne bombe ukoliko vjetar nosi preko navijača van stadiona se u suštini ne kažnajvaju. Ali i najmanji pramen dima ukoliko ode na teren će te opalit po džepu. Baklja je u svakom smislu kažnjiva.Addict je napisao/la:Zna li mi neko odgovoriti: kako FS BiH i disciplinska gledaju na pirotehniku u vidu dimne zavjese? Dakle pravi li se razlika izmedju baklje, petarde i dimne ili je svejedno i sve je po dzepu? Inace smatram da je to glupost i da bi se trebalo dozvoliti u odredjenoj mjeri (kako sad to oblikovati to je drugo). Neki savezi po evropi su to rijesili.
Znači mi ispadamo iz borbe za titulu? Dobrotuzlak1987 je napisao/la:Glavni favorit za titulu je Zrinjski pa Sarajevo. Onda Siroki i Sloboda pa Zeljeznicar.
Mene samo zanima po čemu je to Sarajevo debelo ispred nas za osvajanje titule. Ništa posebno nisam vidio od te ekipe pa čak ni protiv mog Zelje.. Izvikana ekipa
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Sve mora po redu, ove sezone je Listica na redu da osvoji PL.Ajzea je napisao/la:Znači mi ispadamo iz borbe za titulu? Dobro
Mene samo zanima po čemu je to Sarajevo debelo ispred nas za osvajanje titule. Ništa posebno nisam vidio od te ekipe pa čak ni protiv mog Zelje.. Izvikana ekipa
Kad bi Zeljo trebao? Da znam, da se ne nadam bezvezeSkver je napisao/la:Sve mora po redu, ove sezone je Listica na redu da osvoji PL.Ajzea je napisao/la:Znači mi ispadamo iz borbe za titulu? Dobro
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.