Kad je riječ o tim nekim rješenjima na krilnim pozicijama, uvijek mi na pamet padnu Jović i Kuzmanović. Vjerujem da njih dvojica, sigurno mogu pružiti više od Ognjena na poziciji koju trenutno pokriva Đelma. On je za naše uslove odličan igrač, ali nije pravo krilo, po meni on je kao i Višća, više krilni napadač. Sa odličnim udarcem i vrlo dobro se snalazi pred golom.zaboljisportuBiH je napisao/la:
U našoj ligi ima sigurno igrača kvaliteta Đelmića koje možemo dovesti samo što mi odmah na prvu kad nam neko kaže nn iz Travnika mi kažemo ma kakv on, čuj iz Travnika itd. Evo ovaj Tiago je u rangu Đelmića jel tako? Jesmo li ga doveli? JEsmo. Pandža iz Olimpica je u rangu Đelme, samo što igra u klubu koji nema damara. On je recimo dugo bio Amarova želja. Toni jović, Mićo Kuzmanović, Stefan Barić, Filip Arežina itd tdi. neki možda nisu u najboljoj formi, neki su mine u svlačionici, ali recimo TOnija i Miću bi mogli mnogo bolje prodati od Đelmića, kojeg čak i ne možemo prodati za više od 100.000 i da ima ugovor još pet godina. Ovo sam na prvu se sjetio, a kad bi malo proguglao našao bi ih još. Da ne spominjem da su nam pred nosom bili Zakarić, Govedarica itd itd.
Ali za konstantno probijanje po krilu i vršenje pritiska na bekove u kontinuitetu, trenutno najbolji za to u klubu je Thiago, iako je nominalno napadač.
S obzirom na stanje sa igračima u špicu, na nekim utakmicama bi volio vidjeti Ognjena na špicu, a Thiaga i Kerima na krilima, ali i to je opet skoro nemoguće jer biti nauštrb drugih pozicija.
I kad smo kod Kuzmanovića, koliko smo ga samo puta selili na Grbavicu, i čovjek na kraju završi u ovakvom Borcu i to za čas posla.