BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

evybih
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la evybih » 27 okt 2015, 23:29

edoo3 je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Ircima se ne pise dobro :shifty:

Tacno su ovi nasi ove nedjelje dobro "poludjeli" :D :bih: :bih:
Prati li neko i dalje njihove forume, jenjava li invazija nasih tamo?
mogu mislit redovno se postavljaju ovi golovi :D
treba spustit loptu na zemlju...Begovic nije bas za pohvalit :roll: veceras

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 27 okt 2015, 23:34

evybih je napisao/la:
edoo3 je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Ircima se ne pise dobro :shifty:

Tacno su ovi nasi ove nedjelje dobro "poludjeli" :D :bih: :bih:
Prati li neko i dalje njihove forume, jenjava li invazija nasih tamo?
mogu mislit redovno se postavljaju ovi golovi :D
treba spustit loptu na zemlju...Begovic nije bas za pohvalit :roll: veceras

Znam da nije :( i ako ćeš iskreno u barazu se najviše bojim njega, nevjerovatno koliko momak kiksa u zadnje vrijeme :( ima bar odličnih intervencija i onda primi neki pacerski go :(
U ovim kvalifikacijama se nije pokazao u najboljem svjetlu!!!
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 okt 2015, 01:12

Evander je napisao/la:Engleska, Sjeverna Irska, Wells. Tri reprezentacije sa otoka i vise nego dovoljno za jedno EP. Sa druge strane samo Hrvati i Albanci sa Balkana. Tursku tu ne ubrajam. Samim tim, logicno je da mi prodjemo, da Ukraina izbaci Sloveniju.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Rumune si zaboravio.

A Long ce biti spreman kao sto je i Dzeko bio spreman za Vels i Kipar. Selektor ih smiruje.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 28 okt 2015, 01:17

Ajax je napisao/la:
Zukanovic je neuporedivo bolji igrac od Vranjesa i to nije isto. Ako bi na zadnjem veznom odigrao Salihovic to bi opet bile dvije utakmice i nebi se puno manje potrosio nego da igra centralnog veznog. Mesi je ponestalo logickih odluka i nema on sta puno da planira. Mora se kockati u svakom slucaju na pozicijama te dvojice igraca u sredini terena osim Pjanica ( prva utakmica ). Na njemu je da izabere najbolje rijesenje i mozda bude imao sretnu ruku. Medunjanin zbog odlicne prosle partije ima solidne sanse da pocne prvu utakmicu 60 minuta a Zukanovic je po meni bolji od Hadzica. Izabrao bi i ja najradije Salihovica na zadnjem veznom. Samo tesko ce on izdrzati dvije utakmice posebno jer ce druga biti paklena i trebat ce nam odmoran trkacki igrac.
Zukanovic jeste bolji igrac od Hadizica, ali ne mislim da bi bilo dobro staviti ga u sredinu i to na prvoj utakmici. Uz dozvolu da moze preko centra, iskreno bi vise volio Hadzica. Za prvu utakmicu imamo sigurne Pjanica i Salihavica, ja bi radije jednog ofanzivnijeg uz njih dvoicu (Medunjanin ili Susic), u drugoj utakmici imamo sigurne Besica i Pjanica (ako racunamo da Salihovic ne moze dvije) i u zavisnosti od rezultata prve moglo bi se kombinovati.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 28 okt 2015, 01:23

Ne treba se obazirati na ovo sa njihovim izostancima,to nas ne smije uljuljati ni opustiti.
Bolji smo i trebamo izaci i maksimalno nagaziti,ili igrali svi ili falilo par igraca svejedno je.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 okt 2015, 09:25

SlevinKelevra je napisao/la:
Evander je napisao/la:Engleska, Sjeverna Irska, Wells. Tri reprezentacije sa otoka i vise nego dovoljno za jedno EP. Sa druge strane samo Hrvati i Albanci sa Balkana. Tursku tu ne ubrajam. Samim tim, logicno je da mi prodjemo, da Ukraina izbaci Sloveniju.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Rumune si zaboravio.

A Long ce biti spreman kao sto je i Dzeko bio spreman za Vels i Kipar. Selektor ih smiruje.
Ako je zaboravio Rumuniju, zaboravio je i Island. :D

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 28 okt 2015, 09:39

Pa cekajte ljudi, da li vi imate Sejadov zdravstveni karton pa znate da ne moze odigrat dvije tekme u roku od 4 dana, ili su samo pretpostavke??? Ako su pretpostavke ja garantujem da moze da pocne obje tekme sigurno
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 28 okt 2015, 09:57, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 28 okt 2015, 09:43

DragonGirl je napisao/la:@Gringonja, kada bi i ti svoje postove posmatrao sa strane, sigurna sam da bi ti neki bili smiješni kao što su i nama. Prvo i prvo, toliko nas u Irskoj ne može biti nikako jer nećemo dobiti toliko karti od njihovog saveza, a i kad bi dobili opet nas ne bi bilo toliko, što zbog daljine, manjka dijaspore, papirologije oko viza itd. Dakle totalno nerealan broj. Ako nas bude 5-6 hiljada možemo biti sretni. A drugo, ko o čemu ovdje, ti o tim kvotama, svaku utakmicu pričaš o tome baš kao da je to ključno za neki rezultat. Zamisli igraju dva tima od kojih je jedan izraziti favorit i svi oni koji se klade tipuju na njega, a 20 minuta pred utakmicu kompletna prva postava počne povraćati i na teren izađe totalno druga ekipa, ili se najbolji igrač povrijedi na zagrijavanju npr. Hoće li oni čekati da se promijeni kvota pa onda da počnu igrati? Mislim, nema smisla.
znam da imamo ograniceni broj sto se tice karti, ali ipak sam misljenja, da moze biti barem 15-20.000 i van stadiona?? ako se sjecas, uspjeli smo skupit i oko 20.000 navijaca u briselu u ne tako vaznoj utakmici 2005.....zasto onda nebi mogli u historiskoj?
sto se kvota tice, naravno da nisu kljucne za ishod utakmice, ali sigurno kroz pogled kvoti mozes ustanoviti otprilike kako bi trebao doci rezultat.....naravno da ima tu i tamo neko iznenadjenje......ali da mozes s kvotama otprilike predvidjeti rezultat, to stoji!......i ja s time pokusajem momcima/curama oduzet taj neki strah ili spustiti tu neku euforiju.....znaci nista lose ne radim, i ako jos neko odigra i zaradi, drago mi je hehehe...

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 28 okt 2015, 09:45

Goalgetter je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Jarane otvoris temu "gringonjaOnajDrugi tips" i pomognes ljudima da se opare...ovako se tvoje kvalitetne prognoze gube u moru postova na temama o repki ;)
kada bi znao kako ide, uradio bi odma hehehe.......nego mene brine, koliko ce nasih navijaca biti u dublinu??? da li je moguce da nas bude negdje oko 25-30.000? da ih nadglasimo u sred irske?
Ma minimum 25.000 jarane :bih:

Dublin ce da bude plavo-zut.

hmm....daj boze :hmmmmm:

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 28 okt 2015, 09:47

FaraonTM je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:@Gringonja, kada bi i ti svoje postove posmatrao sa strane, sigurna sam da bi ti neki bili smiješni kao što su i nama. Prvo i prvo, toliko nas u Irskoj ne može biti nikako jer nećemo dobiti toliko karti od njihovog saveza, a i kad bi dobili opet nas ne bi bilo toliko, što zbog daljine, manjka dijaspore, papirologije oko viza itd. Dakle totalno nerealan broj. Ako nas bude 5-6 hiljada možemo biti sretni. A drugo, ko o čemu ovdje, ti o tim kvotama, svaku utakmicu pričaš o tome baš kao da je to ključno za neki rezultat. Zamisli igraju dva tima od kojih je jedan izraziti favorit i svi oni koji se klade tipuju na njega, a 20 minuta pred utakmicu kompletna prva postava počne povraćati i na teren izađe totalno druga ekipa, ili se najbolji igrač povrijedi na zagrijavanju npr. Hoće li oni čekati da se promijeni kvota pa onda da počnu igrati? Mislim, nema smisla.
:thumbup:
Čovjek trola :mrgreen:
nije tacno prijatelju, samo ucestvujem u diskuziji na ovu temu.....i s mojim komentarima pokusavam raji pomoci u kakvom god smislu to bilo.....i naravno pokusavam uvijek biti realan.....

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 28 okt 2015, 10:22

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:nije tacno prijatelju, samo ucestvujem u diskuziji na ovu temu.....i s mojim komentarima pokusavam raji pomoci u kakvom god smislu to bilo.....i naravno pokusavam uvijek biti realan.....
Nemoj molim te vise pomagati. Bolje da svoje savjete dijelis tamo na onim kladionicarskim temama. Siguran sam da je tamo tvoja pomoc potrebnija i da ce biti vise cijenjena nego ovdje ;-)

Ako ne znas gdje su te teme, evo ti link za cijeli podforum "Kladionica": http://forum.sportsport.ba/viewforum.php?f=38

Hvala! :thumbup:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 okt 2015, 11:00

Walters je zabio sinoc golcinu Begovicu mora se priznati, odlican gol. Samo jos uvijek mislim da je Long bolji igrac od njega. Posebno njegova brzina bi nam mogla stvarati velike probleme a Walters nije toliko brz kao Long koji mi izgleda i tehnicki bolji igrac.

Inace Njemacki magazini Bild i Kicker ( najpoznatiji sportski ) su kritikovali Sunjica da se nije bas najbolje snasao i da je po njima dosta spor i nesiguran. Na sta ga je njegov trener pohvalio da je odlican u skok igri ali da mu je zbog svoje visine i fizionomije teze cuvati nize brze igrace koji imaju dobar dribling. Upravo nesto slicno se je i ovdje pisalo pa su to neki dozivjeli kao nepotrebnu i pretjeranu kritiku. Ocigledno nije to bas tako. Osim ako ovdje nema puno vecih strucnjaka nego u Kickeru i Bildu. I Bicakcic je daleko od idealnog da se razumijemo. Poprilicno je nesiguran i brzo zna skupiti kartone. Ima malo brze reakcije samo je losiji u skok igru tako da je to sve tu negdje. Zukanovica realno pokazuje jednu od boljih formi sa najmanje gresaka sto se tice stopera pa i kao lijevi bek isto. On je svakako veliko pojacanje. Spahic s obzirom na godine isto jako dobar. Samo je pitanje koliko ce jos moci da drzi taj nivo forme i (ne)povreda.
......ba/vijesti/njemacki-mediji-kritikovali-unjica-trener-stao-u-njegovu-odbranu/100944
Nije tu samo Long. Puno Iraca igra na trku svih 90 minuta i na brzinu. To bi stvarno mogao biti veliki problem i treba poraditi na tome, odnosno pripremiti se. I nije samo Sunjic potencijalni problem. I Spahic nije toliko brz pa ni siguran kao sto je bio nekada mada njega ne kritikuju toliko mediji. Mujdza je van forma. Znaci ukratko zadnja linija bi realno mogla imati probleme zbog brzine protivnickih igraca i to treba ukalkulisat. Dovoljno je samo pogledati gol Longa Njemackoj da ljudima budu neke stvari jasnije.

Irci bi navodno trebali igrati prvu utakmicu snaznu musku igru na ivici faula ( u nada da mozda koji nas bitan igrac zaradi zuti i propusti revans ) dokle im to bude dopusteno i na brze kontrnapade. U drugoj utakmici ce isto igrati na brzinu samo sto ce tamo ici na sve ili nista bez obzira na rezultat prve utakmice i puno vise ce napadati i rasiriti igru po onom sirokom terenu i to po krilima. Znaci igrat ce na brzinu i fizicki grubo tu ce traziti svoje sanse. Napadat ce manje kroz sredinu i vise po krilima. Tako da ce Lulic i Visca ako bude igrao imati pune ruke posla.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 okt 2015, 11:22, ukupno mijenjano 2 puta.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 28 okt 2015, 11:16

-------------------------Begovic----------------------------
Mujdza----Cocalic----------------Spahic----Kolasinac
-------------------Zukanovic---Pjanic--------------------
Visca------------------Medunjanin---------------Lulic
-----------------------Dzeko--------------------------------

ili

---------------------Begovic-----------------------------
Mujdza----Cocalic------------Spahic-----Kolasinac
----------------Zukanovic---Pjanic---------------------
Visca------------------------------------------Lulic
----------Ibisevic-----------Dzeko----------------------

pa birajte....

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 okt 2015, 11:25

FliX je napisao/la:Ako je zaboravio Rumuniju, zaboravio je i Island. :D
Sto Island?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 okt 2015, 11:31

Ajax je napisao/la:Walters je zabio sinoc golcinu Begovicu mora se priznati, odlican gol. Samo jos uvijek mislim da je Long bolji igrac od njega. Posebno njegova brzina bi nam mogla stvarati velike probleme a Walters nije toliko brz kao Long koji mi izgleda i tehnicki bolji igrac.

Inace Njemacki magazini Bild i Kicker ( najpoznatiji sportski ) su kritikovali Sunjica da se nije bas najbolje snasao i da je po njima dosta spor i nesiguran. Na sta ga je njegov trener pohvalio da je odlican u skok igri ali da mu je zbog svoje visine i fizionomije teze cuvati nize brze igrace koji imaju dobar dribling. Upravo nesto slicno se je i ovdje pisalo pa su to neki dozivjeli kao nepotrebnu i pretjeranu kritiku. Ocigledno nije to bas tako. Osim ako ovdje nema puno vecih strucnjaka nego u Kickeru i Bildu. I Bicakcic je daleko od idealnog da se razumijemo. Poprilicno je nesiguran i brzo zna skupiti kartone. Ima malo brze reakcije samo je losiji u skok igru tako da je to sve tu negdje. Zukanovica realno pokazuje jednu od boljih formi sa najmanje gresaka sto se tice stopera pa i kao lijevi bek isto. On je svakako veliko pojacanje. Spahic s obzirom na godine isto jako dobar. Samo je pitanje koliko ce jos moci da drzi taj nivo forme i (ne)povreda.
......ba/vijesti/njemacki-mediji-kritikovali-unjica-trener-stao-u-njegovu-odbranu/100944
Nije tu samo Long. Puno Iraca igra na trku svih 90 minuta i na brzinu. To bi stvarno mogao biti veliki problem i treba poraditi na tome, odnosno pripremiti se. I nije samo Sunjic potencijalni problem. I Spahic nije toliko brz pa ni siguran kao sto je bio nekada mada njega ne kritikuju toliko mediji. Mujdza je van forma. Znaci ukratko zadnja linija bi realno mogla imati probleme zbog brzine protivnickih igraca i to treba ukalkulisat. Dovoljno je samo pogledati gol Longa Njemackoj da ljudima budu neke stvari jasnije.

Irci bi navodno trebali igrati prvu utakmicu snaznu musku igru na ivici faula ( u nada da mozda koji nas bitan igrac zaradi zuti i propusti revans ) dokle im to bude dopusteno i na brze kontrnapade. U drugoj utakmici ce isto igrati na brzinu samo sto ce tamo ici na sve ili nista bez obzira na rezultat prve utakmice i puno vise ce napadati i rasiriti igru po onom sirokom terenu i to po krilima. Znaci igrat ce na brzinu i fizicki grubo tu ce traziti svoje sanse. Napadat ce manje kroz sredinu i vise po krilima. Tako da ce Lulic i Visca ako bude igrao imati pune ruke posla.
ne samo na trku i brzinu već i na čistu snagu. takođe opasno su borbeni i još napaljeniji kad igraju za reprezentaciju. neće biti lako i rezultat se mora ganjati kući, jer u gostima to neće biti moguće. ta atmosfera je zapaljiva
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 okt 2015, 11:39

DANTES je napisao/la:ne samo na trku i brzinu već i na čistu snagu. takođe opasno su borbeni i još napaljeniji kad igraju za reprezentaciju. neće biti lako i rezultat se mora ganjati kući, jer u gostima to neće biti moguće. ta atmosfera je zapaljiva
Upravo tako fizicka igra na snagu. Sanse su 50%-50% ili prema nekim kladionicama 55%-45%. Sto prije to skontaju ljudi bice bolje.Da imamo spremnog Besica u prvoj utakmici i u dobroj formi treceg igraca sredine terena Medunjanin/Salihovic onda bi bile sanse 60%-40% za nas. Znaci odlucivat ce nijanse i mozda ako Mesa uspije da nadmudri njihovog selektora to bi moglo da odluci na kraju utakmicu. Svakako je prva utakmica kljuc odnosno da ne primimo gol pa makar i odigrali 0:0. Bolje i to nego 1:1. Njihova trka i brzina ce biti jos puno izrazenija po onom sirokom terenu u revansu. Bice nesto kao protiv Francuza u revansu. Nadam se da bi ih tada trebao Salihovic iznenaditi. Ima on kvalitet i iskustvo za nesto takvo iako igra u poluamaterskoj ligi. Samo da izdrzimo nekako prvu utakmicu bez njega.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 okt 2015, 12:23

SlevinKelevra je napisao/la:
FliX je napisao/la:Ako je zaboravio Rumuniju, zaboravio je i Island. :D
Sto Island?
Pa jer je Rumunija Balkan koliko je Island 'Otok' :D ni meni nije jasno ovo ubacivanje Rumunije u Balkan u proteklih 10-15 godina, dok im je neznatan teritorij u onom sto se geografski smatra Balkanom. Onda komotno mozemo i Tursku brojati kao Balkan :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 okt 2015, 12:31

Ferdinand je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Zukanovic je neuporedivo bolji igrac od Vranjesa i to nije isto. Ako bi na zadnjem veznom odigrao Salihovic to bi opet bile dvije utakmice i nebi se puno manje potrosio nego da igra centralnog veznog. Mesi je ponestalo logickih odluka i nema on sta puno da planira. Mora se kockati u svakom slucaju na pozicijama te dvojice igraca u sredini terena osim Pjanica ( prva utakmica ). Na njemu je da izabere najbolje rijesenje i mozda bude imao sretnu ruku. Medunjanin zbog odlicne prosle partije ima solidne sanse da pocne prvu utakmicu 60 minuta a Zukanovic je po meni bolji od Hadzica. Izabrao bi i ja najradije Salihovica na zadnjem veznom. Samo tesko ce on izdrzati dvije utakmice posebno jer ce druga biti paklena i trebat ce nam odmoran trkacki igrac.
Zukanovic jeste bolji igrac od Hadizica, ali ne mislim da bi bilo dobro staviti ga u sredinu i to na prvoj utakmici. Uz dozvolu da moze preko centra, iskreno bi vise volio Hadzica. Za prvu utakmicu imamo sigurne Pjanica i Salihavica, ja bi radije jednog ofanzivnijeg uz njih dvoicu (Medunjanin ili Susic), u drugoj utakmici imamo sigurne Besica i Pjanica (ako racunamo da Salihovic ne moze dvije) i u zavisnosti od rezultata prve moglo bi se kombinovati.
Ne razumijem ja tebe. U prvoj utakmici si naveo cetvoricu igraca da igraju te tri pozicije na sredini terena. Po meni je Salihovic puno bitniji da igra u drugoj utakmici samo iz razloga jer Medunjanin nema tu potrebnu brzinu kao ni defanzivnu igru da dobro odigra drugu utakmicu. U prvoj se to jos moze nekako i prikriti. Ako Pjanic i drugi zadnji vezni odrade odlicno trkacki posao, plus manji teren , plus domaca utakmica. Naravno potreban bi bio Salihovic u prvoj utakmici i to na dvije pozicije bi mogao odigrati samo realno tesko da ce on to izdrzati. Jer igra u puno losijem prvenstvu, previse se trosi i daje uvijek preko 100% za reprezentaciju a i sklon je povredama. I jos ovi su bas trkacka reprezentacija.

Znaci koja trojica igraca sredine terena ( ako izuzmemo krila ) bi po tebi trebala poceti u prvoj utakmici a koja u drugoj ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 okt 2015, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 okt 2015, 12:33

Zasto nasi mediji pokusavaju stvoriti atmosferu kao da Irskoj fali pola ekipe? Ne kontam stvarno. :roll:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 28 okt 2015, 12:37

Cocalić je bolji od Zukanovića na zadnjem veznom , a Zukanović je bolji od Vranješa , Hadžića i Salihovića na DMFu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, jasmin10 i 17 gostiju.