Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Beduin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 11:43

Signore je napisao/la:Tesko je danas u ovakvom stanju mobilisati ikoga za utakmicu, pa makar bio i slobodan ulaz. Imao je Dinamo jedne sezone te neke slobodne ulaze protiv Medjimurja i slicnih ekipa pa bilo po 10-15.000 ljudi sto je daleko od ovog sto Delije naprave. Kamo srece da kod nas neki klub barem pokusa da jednu utakmicu pusti slobodan ulaz i da vidi kako ce proci. Ako imas konstantno 2.000 i ako ti tad dodje 6.000, a utakmicu poslije 4.000 onda se isplati dva puta u sezoni malo razbudit ljude. Tu utakmicu nece pokrit troskove, ali ces narednih par nadoknadit sve, a dignut ces gledanost.

EDIT: Evo primjer, Sarajevu sad poslije Slobode dolazi Travnik i onda idu u Mostar i Siroki. Sta im fali pustit slobodan ulaz, mozda i dodje 10.000, nek se napravi dobra atmosfera pred dvije jako bitne utakmice, a poslije toga im stize Celik protiv kojeg bi moglo doci malo vise ljudi nego inace i s tim ce pokriti troskove. Mozda izgube nesto novcano, ali mogu dobiti na drugim poljima.
Sloboda ima tu praksu da nekad besplatno otvori kapije pa je opet odziv neznatan. Prosle godine pred kraj polusezone protiv Zvijezde (ako se dobro sjecam, ili je protiv Veleza) bio besplatan ulaz i posjeta je bila smijesna, ali smo tad igrali mozda i najlosije otkako ja pratim Slobodu, da bi na posljednjoj utakmici prosle sezone protiv MVO takodjer bio besplatan ulaz i posjeta je bila malo iznad prosjeka, ali opet nezadovoljavajuca, iako smo igru podigli na daleko visi nivo i imali tad i Zebu i Ahmetovica u timu.

Zaista ne mozes biti pametan i sta uraditi da bi ljude razdrmao, izgleda se svi klubovi moraju sa tim pomiriti, ili barem dobar dio njih. Pa i najveci klubovi u svijetu prave manje stadione ili planiraju napraviti upravo da ne bi zjapili poluprazni. Prosle sezone kad je bila prica oko novog stadiona Milana, sjecam se da je Berluskoni izjavljivao kako planira praviti stadion za nekih 40-45k maksimalno jer se sad svaka utakmica moze gledati na tv i daleko manje ljudi je danas zainteresovano otici na stadion (za razliku od prijasnjeg vremena, a tad je i San Siro onako velik bio pun redovno), a to je cinjenica.
A veci stadion = veci troskovi (pa vidi isplati li se da zjapi velik stadion)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 okt 2015, 12:08

Treba uzeti u obzir i euforiju. Zvezda se vratila na velika vrata u zadnje 2-3 sezone, nakon godina dominacije Partizana.. Slicno ce biti i sa Hajdukom ove godine ako se uspiju odrzati u borbi za titulu, prosjek ce im skociti za 3-4 000.

One sezone kad se Amar vratio, mislim da smo mi imali duplo bolju posjetu nego u prethodnoj sezoni.... Pazi ovo na obicnoj prvenstvenoj utakmici :shock: Nezamislivo u godinama poslije, osim u derbiju.

[youtube][/youtube]

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 28 okt 2015, 12:35

Ovo ti je finale kupa jarane
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 28 okt 2015, 12:43

Nije :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 28 okt 2015, 12:51

Zar nije uzvratna protiv Borca u finalu kupa? Bili ste i majce pripremili "Kup je nas" ali racku heheh

Mi smo prosle sezone imali definitivno najbolju posijetu.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 28 okt 2015, 12:57

Maloprije slušam na jednoj radio stanici kako je na pomolu investicija u jedan fudbalski klub iz glavnog grada u iznosu od 50 k eura.Novinar Alihodžić, veliki sportski fanatik je to rekao u eter i još kaže da če se o tome pričati narednih dana.
Nije spomenuo o kojoj ekipi je rijeć :P

TheHornet
Kontakt:

Post Postao/la TheHornet » 28 okt 2015, 12:57

narodniheroj je napisao/la:Maloprije slušam na jednoj radio stanici kako je na pomolu investicija u jedan fudbalski klub iz glavnog grada u iznosu od 50 k eura.Novinar Alihodžić, veliki sportski fanatik je to rekao u eter i još kaže da če se o tome pričati narednih dana.
OlimpiĆ

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 28 okt 2015, 12:59

TheHornet je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Maloprije slušam na jednoj radio stanici kako je na pomolu investicija u jedan fudbalski klub iz glavnog grada u iznosu od 50 k eura.Novinar Alihodžić, veliki sportski fanatik je to rekao u eter i još kaže da če se o tome pričati narednih dana.
OlimpiĆ
Hvala na infu, naletio sam na stanicu pred njegovo odjevljivanje pa nisam skonto o kome je riječ

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 28 okt 2015, 12:59

MCMXLVI je napisao/la:Zar nije uzvratna protiv Borca u finalu kupa? Bili ste i majce pripremili "Kup je nas" ali racku heheh

ovaj klip je iz prvenstvene utakmice ;)

o da majce sa natpisom... bili smo previse sigurno u trijumf u kupu, pogotovo nakon 1-1 u banja luci
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2015, 13:05

Beduin je napisao/la:
Signore je napisao/la:Tesko je danas u ovakvom stanju mobilisati ikoga za utakmicu, pa makar bio i slobodan ulaz. Imao je Dinamo jedne sezone te neke slobodne ulaze protiv Medjimurja i slicnih ekipa pa bilo po 10-15.000 ljudi sto je daleko od ovog sto Delije naprave. Kamo srece da kod nas neki klub barem pokusa da jednu utakmicu pusti slobodan ulaz i da vidi kako ce proci. Ako imas konstantno 2.000 i ako ti tad dodje 6.000, a utakmicu poslije 4.000 onda se isplati dva puta u sezoni malo razbudit ljude. Tu utakmicu nece pokrit troskove, ali ces narednih par nadoknadit sve, a dignut ces gledanost.

EDIT: Evo primjer, Sarajevu sad poslije Slobode dolazi Travnik i onda idu u Mostar i Siroki. Sta im fali pustit slobodan ulaz, mozda i dodje 10.000, nek se napravi dobra atmosfera pred dvije jako bitne utakmice, a poslije toga im stize Celik protiv kojeg bi moglo doci malo vise ljudi nego inace i s tim ce pokriti troskove. Mozda izgube nesto novcano, ali mogu dobiti na drugim poljima.
Sloboda ima tu praksu da nekad besplatno otvori kapije pa je opet odziv neznatan. Prosle godine pred kraj polusezone protiv Zvijezde (ako se dobro sjecam, ili je protiv Veleza) bio besplatan ulaz i posjeta je bila smijesna, ali smo tad igrali mozda i najlosije otkako ja pratim Slobodu, da bi na posljednjoj utakmici prosle sezone protiv MVO takodjer bio besplatan ulaz i posjeta je bila malo iznad prosjeka, ali opet nezadovoljavajuca, iako smo igru podigli na daleko visi nivo i imali tad i Zebu i Ahmetovica u timu.
E jbg ako je tako. Ne znam stvarno, mozda bi bolje prosli sad kada igrate odlicno, ali ta tvoja prica potvrdjuje onu tezu da problem nije u cjenama ulaznica i siromastvu ljudi, da su ulaznice dovoljno jeftine i da je problem negdje drugo. Mozda se jednostavno trebamo pomiriti da je ovo nas maksimum i da bolja posjeta moze biti samo kada i sama liga bude puno kvalitetnija, ne i zanimljivija, jer kad bodovno pogledas zadnjih par sezona je stvarno zanimljivo, ali mnogima je to zanimljivo za ispratiti rezultate i kretanje na tablici, a ne i otici na stadion i pogledati uglavnom los nogomet iako u PL zna biti maestralnih utakmica.
Beduin je napisao/la:Zaista ne mozes biti pametan i sta uraditi da bi ljude razdrmao, izgleda se svi klubovi moraju sa tim pomiriti, ili barem dobar dio njih. Pa i najveci klubovi u svijetu prave manje stadione ili planiraju napraviti upravo da ne bi zjapili poluprazni. Prosle sezone kad je bila prica oko novog stadiona Milana, sjecam se da je Berluskoni izjavljivao kako planira praviti stadion za nekih 40-45k maksimalno jer se sad svaka utakmica moze gledati na tv i daleko manje ljudi je danas zainteresovano otici na stadion (za razliku od prijasnjeg vremena, a tad je i San Siro onako velik bio pun redovno), a to je cinjenica.
A veci stadion = veci troskovi (pa vidi isplati li se da zjapi velik stadion)
Samo kod nas misle da su potrebni veci stadioni, a prosjek 1.500 ljudi. Ni jedan nas klub ne treba stadion veci od 10.000 mjesta, ne treba cak ni toliki, ali eto zbog Europe. A i kad tu Europu pogledas, pa kad Zeljo i Sarajevo napune Kosevo?? Sarajevo ne napuni ni na proslavi titule. Zeljo napuni Grbavicu bez problema kad je proslava titule, zato sto je Grbavica manja, puno je bolja atmosfera i stvara se dojam da su se ulaznice razgrabile i da su mnogi ostali vani kao sto vjerojatno i jesu i to dize moral bez obzira sto je na stadionu 12.000, ali on je pun. Puno ljepsi osjecaj nego 25.000 na stadionu od 35.000. To je nekim tesko shvatiti. Zarada od te jedne utakmice jeste manja, ali pogledaj unazad godinu dana kada je stadion bio prazan i tko je imao manje gubitke, onaj sto je imao stadion od 12.000 ili onaj sto je imao od 35.000. Mali i komforni stadioni su ono sto trebamo, a ne neke ogromne arene na kojima se ne mozes popisat kao covjek, a kamol pojest nesto.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 28 okt 2015, 13:36

Jedino Crvena Zvezda i Hajduk imaju solidne posjete,ovo ostalo je sve žalosno.

Zvezdi u posjeti nitko ne može parirati ponajviše iz razloga što je Beograd ogroman grad,a u blizini su i drugi veliki gradovi (npr. Novi Sad,Bijeljina...). Kad se sve to sabere,imaš područje od nekih 3-4 mil. stanovnika od kojih 70% navija za Zvezdu.
Naravno,Zvezda je ogroman klub sa najviše navijača na Balkanu,s obzirom da ih prati tolika masa ljudi nije im problem "animirati" ljude i sakupiti nekih 20-30k na običnoj utakmici. Jednostavno nadrealna posjeta za naše prostore.

Hajduk ima odličnu posjetu s obzirom na stanje. Već 10 godina nisu bili prvaci,ljudima se više ne ide na utakmice kad i vrabac na grani zna da je liga namještena i da će Dinamo osvojiti. Nije ni prije HNL bila oličenje poštenja ali ovo sada je baš kriminalno. Vjerovatno najmanje neizvjesna i najkriminalnija liga u Europi. Unatoč svemu,Hajduk ima prosjek od oko 10000. Nije to nešto posebno,ali Split je 2-3 puta manji od Sarajeva,cijela Dalmacija ima nešto više stanovnika nego Sarajevo sa okolicom.
Prava snaga navijača se pokaže kad igraju u Europi,ljudi znaju da mogu očekivati normalno suđenje pa je stadion skoro uvijek pun,protiv Kopera bude 23000,protiv nekih Norvežana 28000 a protiv Slovana iz Libereca stadion se rasprodao 7 dana prije utakmice.

Partizan je uvijek bio u sjeni Zvezde a Dinamo više nitko ne gleda zahvaljujući Mamiću (prosjek im je manji od 2000,to što je podiglo prosjek je onih 25k što je došlo na derbi dok je Mamić bio u zatvoru na par dana). To je to što se tiče velike četvorke.

Posjeta na ostalim terenima bivše Juge je sramotna. Vamo se vode rasprave tko ima veći broj gledatelja,međusobno se podjebavaju a ono svima 500 ljudi u kopu i 2000 na stadionu :lol: :lol: :lol:
Pa njemački i engleski trećeligaši imaju duplo veću posjetu nego naši najgledaniji premijerligaši :lol:

Zvezda i Hajduk mogu proći,ostali se trebaju poklopiti ušima.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 13:40

Upravo tako, svi tripujemo na velike stadione, a da ni sami ne znamo zasto. Izgleda, samo da bismo se mogli pohvaliti gradjevinom i provocirati drugog, iako svaki drugi razlog nam ne ide u prilog. I ja sam za stadione od 10k maksimalno, estetski sredjeni, fan shop, sala za konferencije i Upravne sjednice, lakse ih je i pokriti (tribinu po tribinu, znam da se nema od cega odmah cijeli stadion), lakse i jeftinije odrzavati, milion razloga koji bi privukli i publiku i sponzore.

Opet cu uzeti svoju Slobodu, jer tako necu drugoga vrijedjati, nase sjednice se odrzavaju u prostorijama Privredne komore TK (u centru grada se nalazi ta zgrada), u prostoriji bez klime, pa se osafunjamo dok sjedimo tu u toplim danima, nema mikrofona i ozvucenja bilo kakvog pa se vecina govora ne moze cuti od komesanja i saputanja prisutnih, ma neprofesionalno i bespotrebno. Umjesto da imas prostoriju za te stvari u sklopu stadiona, sredjenu i upotrebljivu, da je milina doci tu. Fan shop nam je presmijesan, a majice i dresovi sa klubskim obiljezjima se prodaju unutar kruga oko stadiona povjesanim na ofingerima i prodaje ih gradska varalica koja habera nema o zivotu. Umjesto da klub to proizvodi i izbacuje u prodaju te ima velike pare od prodaje.
Ali jok, mi zelimo sad i Istocnu tribinu da se pravi i vec mastamo o 20k sjedecih mjesta, a ni prethodna nam nije zavrsena i poluupotrebljiva je. Ovo je samo jedan od primjera, a ima ih mnostvo kod vecina kluba, ako ne i kod svih.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 28 okt 2015, 13:46

posjeta kod nas je i 80ih godina bila slicna kao danas, osim ako neki tim ne napravi neki veci iskorak u prvenstvu ili evropi. sezone 85/86 sarajevo je bilo aktuelni sampion drzave a imao je posjetu sramotnu, isto tako vazi za zelju, koji je bio sezonu ranije bio u polufinalu kup uefa... prosjek je bio nesto veci od 5000 ljudi... ostali prvoligasi u upali u ove brojke... jedino zvijezda i hajduk su konstantno imali dobru posjetu 80ih godina... cak ni dinamo ili partizan nisu mogli u isti ladicu sa prvom dvojicom...

tako da je ovaj prosjek trenutno znatno nizi od onog iz 80ih, naravno mora bolje, ali mi u najboljem slucaju mozemo imati prosjek od 7-8 hiljada, ali pitanje da li ce to biti konstantno ili povremeno...
FOR PAUL

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 13:50

virtuoz je napisao/la:Jedino Crvena Zvezda i Hajduk imaju solidne posjete,ovo ostalo je sve žalosno.

Zvezdi u posjeti nitko ne može parirati ponajviše iz razloga što je Beograd ogroman grad,a u blizini su i drugi veliki gradovi (npr. Novi Sad,Bijeljina...). Kad se sve to sabere,imaš područje od nekih 3-4 mil. stanovnika od kojih 70% navija za Zvezdu.
Naravno,Zvezda je ogroman klub sa najviše navijača na Balkanu,s obzirom da ih prati tolika masa ljudi nije im problem "animirati" ljude i sakupiti nekih 20-30k na običnoj utakmici. Jednostavno nadrealna posjeta za naše prostore.

Hajduk ima odličnu posjetu s obzirom na stanje. Već 10 godina nisu bili prvaci,ljudima se više ne ide na utakmice kad i vrabac na grani zna da je liga namještena i da će Dinamo osvojiti. Nije ni prije HNL bila oličenje poštenja ali ovo sada je baš kriminalno. Vjerovatno najmanje neizvjesna i najkriminalnija liga u Europi. Unatoč svemu,Hajduk ima prosjek od oko 10000. Nije to nešto posebno,ali Split je 2-3 puta manji od Sarajeva,cijela Dalmacija ima nešto više stanovnika nego Sarajevo sa okolicom.
Prava snaga navijača se pokaže kad igraju u Europi,ljudi znaju da mogu očekivati normalno suđenje pa je stadion skoro uvijek pun,protiv Kopera bude 23000,protiv nekih Norvežana 28000 a protiv Slovana iz Libereca stadion se rasprodao 7 dana prije utakmice.

Partizan je uvijek bio u sjeni Zvezde a Dinamo više nitko ne gleda zahvaljujući Mamiću (prosjek im je manji od 2000,to što je podiglo prosjek je onih 25k što je došlo na derbi dok je Mamić bio u zatvoru na par dana). To je to što se tiče velike četvorke.

Posjeta na ostalim terenima bivše Juge je sramotna. Vamo se vode rasprave tko ima veći broj gledatelja,međusobno se podjebavaju a ono svima 500 ljudi u kopu i 2000 na stadionu :lol: :lol: :lol:
Pa njemački i engleski trećeligaši imaju duplo veću posjetu nego naši najgledaniji premijerligaši :lol:

Zvezda i Hajduk mogu proći,ostali se trebaju poklopiti ušima.
Dinamo ima ubjedljivo najbolje igrace u Hrvatskoj ligi vec godinama,ne kazem da se nista ne namjesta ali cinjenica je da su najbolji ubjedljivo. Slazem se se da Hajduk ima dobru posjetu s obzirom da 10 godina nisu bili prvaci a i nece jos zadugo. Samo da te ispravim da Split ima oko 170.000 stanovnika dok Sarajevo ima 291.000. Dalmacija ima duplo vise stanovnika nego citav Kanton Sarajevo. Partizan je imao posjetu od 12.000 ljudi na prvoj utakmici u grupnoj fazi EL sto je za mene sramota za takav grad i takve navijace.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 28 okt 2015, 14:02

MCMXLVI je napisao/la:Zar nije uzvratna protiv Borca u finalu kupa? Bili ste i majce pripremili "Kup je nas" ali racku heheh

Ta tekma u kupu je zavrsena 2:2.. Ova sa klipa zavrsena 4:2 za Zelju.. Te prve godine kada se Amar vratio je u gotovo svim tekmama jug bio pun (nebas kao na ovoj tekmi) a sjever poprilicno popunjen.. Vec sljedece godine posjeta se prepolovila.. Generalno mi se svi brzo zasitimo i dobre posjete su rezultat neke privremene euforije.. Smijem se kladiti da kada se bude igrao cetverokruzni sistem ni derbi nece privlaciti vise od 6-7 hiljada ljudi..

Vi ste prosle godine imali tu euforiju dok se vec ove godine sezone nemate bas cim pohvaliti.. Nema to veze ni sa infrastrukturom ni sa kvalitetom.. To ti je odraz generalne apatije u drustvu.. Ljudima vise nista nije bitno osim licne egzistencije.. Kada budemo sretno drustvo koje je zadovoljno standardom zivota tada mozemo ocekivati i ljepse slike tribina nasih stadiona.. Za sad su utakmice samo izduvni ventil za ovo malo okorjelih zaljubljenika u nase klubove..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 28 okt 2015, 14:14, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 28 okt 2015, 14:06

Hadzijalagic je napisao/la:

Ta tekma u kupu je zavrsena 2:2.. Ova sa klipa zavrsena 4:2 za Zelju.. Te prve godine kada se Amar vratio je u gotovo svim tekmama jug bio pun (nebas kao na ovoj tekmi) a sjever poprilicno popunjen.. Vec sljedece godine posjeta se prepolovila.. Generalno mi se svi brzo zasitimo i dobre posjete su rezultat neke privremene euforije.. Smijem se kladiti da kada se bude igrao cetverokruzni sistem ni derbi nece privlaciti vise od 6-7 hiljada ljudi..
samo da ne bude kao izmedju 2005-2008, kada je odigrano 12 utakmica zelje i sarajeva u sklopu prvenstva i kupa (svake sezone po 4 utakmice), na kraju nije dolazilo ni po 6000 ljudi na derbi...
FOR PAUL

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 28 okt 2015, 14:11

MortemHz je napisao/la:
Dinamo ima ubjedljivo najbolje igrace u Hrvatskoj ligi vec godinama,ne kazem da se nista ne namjesta ali cinjenica je da su najbolji ubjedljivo. Slazem se se da Hajduk ima dobru posjetu s obzirom da 10 godina nisu bili prvaci a i nece jos zadugo. Samo da te ispravim da Split ima oko 170.000 stanovnika dok Sarajevo ima 291.000. Dalmacija ima duplo vise stanovnika nego citav Kanton Sarajevo. Partizan je imao posjetu od 12.000 ljudi na prvoj utakmici u grupnoj fazi EL sto je za mene sramota za takav grad i takve navijace.
I Bayern godinama ima najbolje igrače u Njemačkoj pa opet nisu prvaci svake godine. Ne znam nijednu ligu u Europi (pogotovo malo ozbiljniju) gdje je jedan klub prvak 10 godina zaredom.
Tko god i površno prati HNL zna da je liga namještena,pa Mamići rade šta ih je volja i smiju se svima u facu jer znaju da im nitko ne može ništa.
Nemoguće da netko drugi bude prvak jer kad god se netko približi Dinamu odma Dinamo dobije sudački poguranac a taj drugi klub (nekad Hajduk a nekad Rijeka) u nekoliko utakmica bude pokraden i to je to,Dinamo prvak.
Prošli derbi Hajduk-Dinamo je bio smijurija,sudac je bio lik koji je pjevao sa Dinamom igračima i sve to snimao,nije sviran čist penal za Hajduk a u zadnjoj minuti sviran nepostojeći penal za Dinamo,da ne govorim o tome kako ih je Hajduk pojeo na terenu i da je samo golman (i sudac) spasio Dinamo od sigurnog poraza.
Pa dovoljan ti je dokaz da je klub prvak 10 godina zaredom a da im nitko ne želi doći na stadion. Misliš da BBB bojkotiraju iz čista mira ? Vide i oni kakvo im je zlo preuzelo klub.

Podatke u broju stanovnika sam uzeo sa Wikipedije (engleske verzije),a tamo je napisano ovako:
Grad Split - 178 102
Grad Sarajevo - 369 534
Dalmacija - 852 068
Sarajevo Metro - 688 354

Ali da se vratimo na temu,posjeta u svim ligama bivše Juge je katastrofa. Zvezda i Hajduk su daleko ispred svih. Ostale gleda par hiljada ljudi (od Sarajeva,Želje,Slobode,Zrinjskog pa do Rijeke,Partizana...),sve je to tu negdje. Nisu ni Hrvatska ni Srpska liga bolje od BiH što se posjete tiče,makni Zvezdu i Hajduk i sve je to tu negdje sa Premijer ligom BiH. Isto sranje.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 okt 2015, 14:18

Nema kod nas ljudi u Bosni za utakmica, to je neka momacka dob ili staracka. Zvezda nije relevantna, sjati se citava Srbja kada oni igraju, cak i RS ispostuje cesto. Znaci Zvezda ima 5-6 mil navijaca.

Evo npr Tuzla, kod nas je pola grada otislo u inostranstvo, a pola koje je u momackoj dobi nema novca za utakmica. BIH nakon rata je bila puna ljudi, ljudi su bili zeljni svega, cijene bile niske. Sada se ljudstvo osulo..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 okt 2015, 14:18

jovanmaksimovic je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:

samo da ne bude kao izmedju 2005-2008, kada je odigrano 12 utakmica zelje i sarajeva u sklopu prvenstva i kupa (svake sezone po 4 utakmice), na kraju nije dolazilo ni po 6000 ljudi na derbi...
Bila su tada drugačija vremena u našem fudbalu, danas je to kud i kamo bolje nego što je bilo tada. Uglavnom vjerujem da će liga 12 dosta poboljšati posjetu a i kvalitet lige.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 14:22

virtuoz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
I Bayern godinama ima najbolje igrače u Njemačkoj pa opet nisu prvaci svake godine. Ne znam nijednu ligu u Europi (pogotovo malo ozbiljniju) gdje je jedan klub prvak 10 godina zaredom.
Tko god i površno prati HNL zna da je liga namještena,pa Mamići rade šta ih je volja i smiju se svima u facu jer znaju da im nitko ne može ništa.
Nemoguće da netko drugi bude prvak jer kad god se netko približi Dinamu odma Dinamo dobije sudački poguranac a taj drugi klub (nekad Hajduk a nekad Rijeka) u nekoliko utakmica bude pokraden i to je to,Dinamo prvak.
Prošli derbi Hajduk-Dinamo je bio smijurija,sudac je bio lik koji je pjevao sa Dinamom igračima i sve to snimao,nije sviran čist penal za Hajduk a u zadnjoj minuti sviran nepostojeći penal za Dinamo,da ne govorim o tome kako ih je Hajduk pojeo na terenu i da je samo golman (i sudac) spasio Dinamo od sigurnog poraza.
Pa dovoljan ti je dokaz da je klub prvak 10 godina zaredom a da im nitko ne želi doći na stadion. Misliš da BBB bojkotiraju iz čista mira ? Vide i oni kakvo im je zlo preuzelo klub.

Podatke u broju stanovnika sam uzeo sa Wikipedije (engleske verzije),a tamo je napisano ovako:
Grad Split - 178 102
Grad Sarajevo - 369 534
Dalmacija - 852 068
Sarajevo Metro - 688 354

Ali da se vratimo na temu,posjeta u svim ligama bivše Juge je katastrofa. Zvezda i Hajduk su daleko ispred svih. Ostale gleda par hiljada ljudi (od Sarajeva,Želje,Slobode,Zrinjskog pa do Rijeke,Partizana...),sve je to tu negdje. Nisu ni Hrvatska ni Srpska liga bolje od BiH što se posjete tiče,makni Zvezdu i Hajduk i sve je to tu negdje sa Premijer ligom BiH. Isto sranje.
Da li je moguce da Uefa nije uradila nista po tom pitanju svih ovih godina onda? Ako to jeste istina i ako je u takvoj mjeri onda su trebali Dinamu kaznu uvesti slicnu kao i Fenerbahce-u pa opleti..a evo ti stvarno stanje u Sarajevu

Grad Sarajevo - 291.502
Kanton Sarajevo - 369.534

Svi odlaze druze,tacno se vidi po svemu ovdje..ne znam gdje zivis ali ako si ovdje primijetio bi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.