Chinaglia je napisao/la:hvala bogu pa je Meša selektor, on može urgirat' i učiniti neke stvari po tom pitanju, jer mu je stvarno stalo kad se radi o tome, da je selektor neki nehljebar poput Papeta, uz ove već postojeće nehljebare u Savezu, ne bih se nadao ničemu
Sve je to udure, ali ne moze Mesa pozivat djecu od 16, 17 godina. Za to je skauting, za to je savez duzan. Selektori omladinskih selekcija.
Ja se izvinjavam svima onima koji ce se mozda sada naci uvrijedjeni i nemam nikakve namjere da se pravim pre pametan, ali mi je pun k. od prica "neka tih igraca u tim reprezentacijama, bolje im je, pa kad dodje u zrelije godine i bude kandidat za seniorski fudbal da ga privedemo". Pa, zasto ljudi moji? Pa de pogledajte srbe, hrvate, ma i sire kako ljudi rade. Sta su trebali hrvati cekati da Rakitic napuni 22 da bi ga priveli. Ne, to se radi odma. Od U17-reprezentacije AKO je moguce. Ako postoji zelja. Kako cemo se nadati boljem sutra nase A-repke ako nam omladinske selekcije ku*cu ne valjaju Kako? Voli se ovdje nabadati po dijaspori i vako su i naki su (doduse u mnogim slucajevima i razumijem takve ljude), ali cinjenica je ta da mi od te iste dijaspore trenutno zivimo fudbal. Izuzev nekih pojedinaca kao sto su Dzeko, Zukanovic, Sunjic sve ostalo je skoro iz vana doslo.
Nazalost ja ne mogu da vjerujem za sada u bolje sutra na tom planu sve dok sjede ti salabajzeri, starohani, pacijenti na tako OGROMNO bitnijim mjestima kao sto to rade Jaha i oni ostali jahaci cija imena se ne mogu sjetiti sada. Omladinski fudbal je toliko bitan i trebao bi da bude mozda cak i TOP prioritet ovog saveza. Krivo mi je da se toliko nonsalantno radi sa tim mladim momcima, i sto se ne iskoristava prilika da se privede sto veci broj igraca sto je moguci. Znam, da vecina i nije mozda za interesovana za BiH-dres ali mu moras dati do znanja da ga hoces. Da je trazen. Da ga pratis. A ne da svako drugi dan citamo "...ali do sada nije bilo nikakvog kontakta sa fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine". Citajuci ovu izjavu Murata trnci mi igraju po tijelu... Kazu otkud ta Belgija od jednom pro izvodi takve igrace. Kako ba ta Belgija od jednom na krovu Svijeta...? Jer su ljudi shvatili da bez omladinskog fudbala i bez proizvoda vlastiti igraca NEMA buducnosti. Pa vi pricajte sta hocete! Shvatili su da sistematski rad i veliki trud ce donjeti rezultat. Nisu ti igraci sa grana probrani nit vala se radjaju veci talenti u Belgiji nego u nasoj drzavi. Razlika je samo sto su oni imali interes, a sto ga mi nemamo.